Announcement

Collapse
No announcement yet.

2012 NBA Playoffs

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by BlackMamba View Post
    Težak poraz sinoć lejkersi su se raspali u poslednja 2 minuta a kobi je prodao utakmicu. Sada očekujem lagan prolaz oklahome ali se nadam da će bar oni osvojiti titulu pošto graju najbolju košarku
    Najbolju kosarku igra San Antonio i to bez konkurencije.

Comment

• Upravo tako, ekipa koja igra sa 10, a nekad cak i sa 12 igraca i svi oni donose jako veliki doprinos. Recimo na poziciji krila, ne ide Kawhi-a, uvescemo Jack-a. Ako ne ide Jack-a, tu je Anderson. Ista prica i na dvojci, imas Manu-a, Green-a i Neal-a. Brutalno, ali brutalno dubok tim, dosta podsecaju na Suns-e iz one sezone kada su ispali nesrecno od LA-a, mada je ova ekipa jos raznovrsnija i ubojitija + imaju magistra kosarke na klupi.
      sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

• Moze li Majami veceras do brejka? Za to ce im biti potrebni dobro raspolozeni i Lebron i Vejd ali moglo bi ih neigranje Boša skupo kostati.

Comment

• Mogu i Lebron i Vejd veceras da postignu 25+ poena, ali dzaba ako ne dobiju podrsku sa klupe.Najveci problem je i sto igraju samo njih dvojica i tako olaksavaju posao Indijani u odbrani, jer se najvise fokusiraju na njih dvojicu i po meni u ovom trenutku su blizi pobedi.

Comment

• video sam da je vec neko kacio youtube, ali gif je prejak

It is not the violence that sets a man apart.
            It's the distance he's prepared to go.

Comment

• Metta World Tank
              Na celom svetu samo Crvena zvezda

Comment

• Chris Bosh not traveling, won't play next two
                Chris Bosh (abdominal strain) is not traveling with the team and won't play in Game 3 or Game 4 against the Pacers.
                This is a mere formality at this point as Bosh is not expected to return for the duration of the series against the Pacers. Miami has not provided a timetable for his return, and the only way for Bosh to get healthy is by resting the injury and allowing it to heal.

Comment

• It is not the violence that sets a man apart.
                  It's the distance he's prepared to go.

Comment

• Kako je San Antonio zaustavio Chris Paul-a

Uprkos cinjenici da su imali najbolji skor u regularnoj sezoni, San Antonio Spurs-i su imali neke probleme sa odbranom – posebno kod zaustavljanja igraca sa loptom u pick and roll situacijama. Prema Synergy-u, bili su zadnji po pitanju dozvoljenih poena igracu sa loptom u pick and roll akcijama. Iskreno, ocekivao sam da ce Los Angeles Clippers-i eksploatisati ovu cinjenicu akcijama za Chris Paul-a i da ce on preuzeti stvari u svoje ruke kao protiv Grizzlies-a. Ali, to se nije dogodilo. Spurs-i su uspeli da zadrze Paul-a na svega 6 poena, sutu iz igre 3-13, i iako je imao 10 asistencija, naterali su ga i na 5 izgubljenih lopti takodje.

Kako se ovo dogodilo? Kao sto Miami mora da brani Indiana-u, tako i San Antonio mora da limitira bocni pick and roll kako bi zaustavio napad Clippers-a. Razlika u ovoj seriji je ipak cinjenica da Spurs-i moraju da zaustave igraca loptom, a ne blokera. San Antonio je sveo Los Angeles na PPP od o.778 u situacijama bocnog pick and roll-a sa Paul-om kao igracem sa loptom. Ustvari, odbrana Spurs-a je bila tako efikasna da su Clippers-i potpuno napustili tu taktiku u zadnjem delu utakmice. Igrali su side pick and roll samo jednom u drugom poluvremenu, a uopste nisu u cetvrtoj cetvrtini.

Cilj Spurs-a je bio spreciti Paul-a da dodje u sredinu terena nakon pika. U situacijama kada je krilo, odnosno trojka, pravilo blok za Paul-a, Spurs-i su iskakali:

Nakon pravljenja ledjne blokade za Foye-a, Butler prilazi Paul-u i pravi mu pik na 45 stepeni, pokusavajuci da mu omoguci da dodje u sredinu. Ali, Kawhi Leonard iskace pod 90 stepeni i postavlja svoje telo u potpunosti ispred Paul-a kako bi ga naterao da uhvati loptu. Kako se to desava, Tony Parker pokusava da se vrati na svog igraca i izbegne blok kako god – u ovom slucaju, ide ispod njega.

Sada, ovo nije udvajanje kao sto to gledamo kod Miami-a, nego jednostavno iskakanje. Leonard pomaze i zaustavlja Paul-a, sto omogucava Parker-u da se vrati.

Leonard je dovoljno dobar atleta da se vrati na Butler-a tacno na vreme kako bi sprecio otvoren sut. Butler pokusava da probije, ali gubi loptu.

Spurs-i su uspesni upravo iz razloga sto Leonard ima neverovatne atletske sposobnosti. Pogledajte ga ponovo:

Svaki put kada side pick and roll Chris Paul-a mozete da okrenete u fadeaway trojku iz okreta, odbrana je odradila svoj posao.

Na bocnim pick and roll-ovima kada bi visoki pravio pik, Spurs-i su radili nesto drugacije, nesto sto Amerikanci zovu „icing it“ ili downing it“, a u pitanju je usmeravanje ka ceonoj liniji. Oduzeli su Paul-u mogucnost da iskoristi blok:

Uobicajena akcija Clippers-a je da visoki igrac odigra pas do Paul-a, a zatim isprati to dodavanje tako sto ce mu napraviti blok. To je upravo ono sto se ovde desava. Paul daje loptu Griffin-u, i odlazi u korner. Zatim mu je Blake vraca i istom putanjom odlazi u pik.

Ovo je vreme i mesto kada krece usmeravanje. Odbrana odseca igracu sa loptom mogucnost da ode u sredinu i tera ga ka ceonoj. Ovde, Boris Diaw, covek koji brani Griffin-a, govori Parker-u gde ce biti i stavlja mu do znanja da mu dolazi blok sa leve strane. Parker kada dobije tu informaciju, prilagodjava poziciju tela, dolazi na Paul-ov kuk i onemogucava mu da iskoristi blok. CP3 sada mora driblingom da krene ka baseline-u gde se nalazi Diaw.

Griffin odlazi na lakat (kao sto bi i trebao da uradi), ali s obzirom na to da nije suter, nije ni opcija, nije ni pretnja. Paul sada moze ili da nadribla u double team ili da odigra pas DeAndre Jordan-u na post. U ovom slucaju je iskoristio drugu opciju i Jordan promasuje.

Paul u principu skoro uvek pravi dobre odluke na terenu – sto znaci da kada igraju bocni pick and roll, on dodaje loptu umesto da nadribla u udvajanje. I, kao sto rekoh iznad, ako uspete da zadrzite Paul-a dalje od sredine terena sa loptom, to je pobeda za odbranu.

Evo jos nekoliko akcija:

Pogledajte koji igraci uzimaju ove suteve umesto Paula: Randy Foye pogadja trojku preko ruke, ali sam siguran da ce Spurs-i ziveti sa tim. U druga dva slucaja, Kenyon Martin i Caron Butler promasuju suteve. Da sumiramo, San Antonio tera druge igrace da ih dobiju – bilo ko, samo ne Chris Paul.

Odbrana Spurs-a je napadala Paul-a i kod urucenja na strani takodje. Iz ceonog auta, Paul dodaje loptu do Griffin-a, a zatim gleda da ponovo dodje do nje peko urucenja. Medjutim, San Antonio ga udvaja cim je uhvatio loptu i rezultat je izgubljena lopta.

Ovo mislim da je suvisno, ali nije zgoreg ponoviti, fantastican game plan Gregg-a i strucnog staba Spurs-a. Doprinos Chris Paul-a je bio jako limitiran. Sada je na Clippers-ima i CP3-u da odgovore.
                    sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

• Originally posted by LBJmvpFORlife View Post
                      Najbolju kosarku igra San Antonio i to bez konkurencije.
                      SAN ANTONIO NEĆE STIĆI DO FINALA

Comment

Because?

I ne pisi velikim slovima.
                        Na celom svetu samo Crvena zvezda

Comment

E pa ako vec tako sa capsom napises onda se slazem.

Comment

• Kao veliki fan Spursa, ali iskreno ne i veliki poznavaoc kosarke kao jedne slozene igre nego vise kao TV zaljubljenik u tu igru, pokusat cu da se ukljucim ( onoliko koliko mogu i znam ) u ove diskusije i relativno strucne komentare.

Na forum sam se registrovo preksinoc u poluvremenu utakmice Spurs-Clippers i tako ti se ja zavalio, naso pravo dobar stream, kola, stapici i ostali prilozi su tu, ama uzivancija. Spursi dobijaju, sredina trece cetvrtine, ne bas tolikom razlikom i dalje je gusto, i dalje je napeto, 5-6 sati ujutro, a ja kao da sam tek ust'o, jbg kad je nesto uzvancija onda nema spavanja.

Kad odjednom, crno. Stade stream, stade sve. Ustanem da vidim da reko nisu one sugave reklame uletile pa ga prekinule i nije se ponovo loadovo, pritiscem ja refresh k'o ludjak, ali nista. Odem cpanel, pokusam nesto cackat tamo vamo, ne bi li ubo pravu tipku da popravim, al' spasa nema. Onda, samo jedan jedini pogled u ruter mi unistava dan. Nijedna lampica ne gori, ruter pregorio!!!

U jebote kakav sam ja peh, a sutra moram na fax rano, cekam toliko i puf, na kraju rezultat pratio preko mobitela. Pateticno. Danas odem u telekom uzmem novi ruter i evo me tu opet, nadam se sad bez problema.

Et' moja jedna anegdota, nadam se da vas nisam utusio previse, a naravno veceras cekam opet utakmicu i naravno ocekujem pobjedu, al' i dobru partiju Parkera prije svega.
                            San Antonio SPURS - Tony Parker & Company

Comment

Argumentuj bre covece, jednom u zivotu.

SA je preeeeevise dubok i disciplinovan tim da ne bi stigao do finala. Ne vidim tim u ligi koji moze Spursima uzeti 4 pobede.

Mada mislim da ce im 10x biti teze u finalu Zapada nego u Velikom finalu.

Comment

• Originally posted by cornix View Post
                                Na forum sam se registrovo preksinoc u poluvremenu utakmice Spurs-Clippers
                                Dobrodosao cornix uzivaj u diskusijama
                                Originally posted by Brajkula
                                Veruj meni, radi kako hoćeš

Brajkula, 2014. N.E

Comment

Working...
                                X