Announcement

Collapse
No announcement yet.

2012 Moto GP Commercialbank Grand Prix Of Qatar - Losail

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ne brane ga pojedinci po svaku cijenu, sam Stoner je izjavio da je pokusao da ga propusti. Samo komentarisemo onako kako vidimo, ne treba nam odrubit glave jer razmisljamo drugce od vas. Mozda vi vidite jedno i to je super. Ja sam vidio drugce to. Rossi se izvinuo i to je uredu, ne znaci da se nije moglo drugce desiti da Casey nije popustio vec nastavio svojom putanjom ne bi ga Rossi takao.
    [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

Originally posted by AleksandarD View Post
      ja sam nekada visa za to da vidim takvu borbu nego li popustanje gasa i odustajanje od borbe prsa u prsa,mogao je mozda stoner da pusti rosija kada vec zna da on ne vozi kao devojcica i da nece odustati od namere da prodje
      Stoner ga i jeste prakticno pustio, ali dzabe kad je Rossi izgubio prednji kraj, verovatno kao posledica prekasnog kocenja i prebrzog ulaska u krivinu. Mislim da je ovo bila Rossijeva greska, mada me je malo pokolebao Lawlietov komentar, kad je rekao da je pricao sa strucnjacima sa staze. Ne znam stvarno, deluje mi da je Rossi mozda previse hteo, steta, jer da je sacekao bolju priliku verovatno bi pobedio na toj trci i ko zna gde bi sada bio sa tim Ducatijem.
      Inace, ne znam zasto se ljudi potresaju zbog necijih izjava. Meni je ona Stonerova izjava potpuno nebitna, cak mislim da je prilicno korektna, jer je rekao da je od njih neko bolji u jednom segmentu, neko u drugom. A sigurno da nece Stoner u izjavama da se klanja Rossiju i prica kako je Rossi najbolji, kako ga se plasi i sl...
      sigpic

Comment

Mislim da je Rossi dosao u situaciju kad ga je ovaj propustio da se nashao na mjesto na koje nije planirao, u sred krivine sa Kejsijem s lijeve stranei i nije imao gdje, prednji kraj je po kisi samo otisao i napravio se incident. Da je imao prostora ostao bi na tockovima ja mislim. Mozda i ne bi al svejedno je Kejsi napravio potez i stisnuo ga u krivinu umjesto da doda gas i prodje i tako ostavi prostor za Rossija koji bi pao mozda, otisao siroko ali ostao na stazi ili jednostavno uradio prvobitni potez koji je planirao. Jer i sam je rekao nisam uopste jako kocio, a nashao sam se ispred...

Comment

Originally posted by L. Lawliet View Post
          Mislim da je Rossi dosao u situaciju kad ga je ovaj propustio da se nashao na mjesto na koje nije planirao, u sred krivine sa Kejsijem s lijeve stranei i nije imao gdje, prednji kraj je po kisi samo otisao i napravio se incident. Da je imao prostora ostao bi na tockovima ja mislim. Mozda i ne bi al svejedno je Kejsi napravio potez i stisnuo ga u krivinu umjesto da doda gas i prodje i tako ostavi prostor za Rossija koji bi pao mozda, otisao siroko ali ostao na stazi ili jednostavno uradio prvobitni potez koji je planirao. Jer i sam je rekao nisam uopste jako kocio, a nashao sam se ispred...
          Rossi je imao gde, mogao je da ide sire ali bi onda Stoner prosao sa unutrasnje strane ... tako da je Rosi kocio, prekocio i pao.
          Hteo je da se "parkira" ispred Stonera u krivini ali mu nije uspelo i to je samo njegova greska, nicija vise. Ne razumem pokusaje relativizacije kad je i sam Rosi priznao da je njegova krivica i otisao da se izvini.
          Na stranu sto mislim da su ovakve situacije deo sporta i to uopste nije nesto specijalno strasno kako je Stoner pokusao da predstavi ... svi mi zelimo da gledamo vise trka kao sto je Laguna Seca 2008 npr.
          Ja navijam takodje za Rosija ali nemam nameru da ga oslobadjam krivice koju i on sam priznaje i koja je ocigledna ... ako uopste moze da se kaze "krivica" posto su ovakve greske sastavni deo sporta gde se motori voze velikim brzinama do krajnjih limita.

Sto se tice same trke u Kataru .. vrlo zanimljiv i ohrabrujuci trening po MotoGP navijace (ne bas i za navijace Ducatija) ... deluje ko da Yamaha ima odlican motor i da ce ove godine trkanje da bude zanimljivije od 2011-e .... ako je uopste moguce suditi i pre prvog zvanicnog treninga u sezoni.
          Nadam se da ce Rosi sutra uspeti da se plasira u drugi startni red ... a odatle je vrlo moguce i da zavrsi medju prvih 5, sve u svemu nadam se zanimljivoj trci ....

Comment

Neka me neko ispravi ako gresim, ali gledala sam Katalunju 2009. mnogo puta, Rosi je tamo i te kako dobro znao da kasnije koci u krivini i da kontrolise motor u koji ima poverenja kao sto je ta Jamaha bila. Ko je gledao Fastest, setice se kad prica o tome kako je odlucio da koci 6m kasnije (sto je meni fascinantno pri tim brzinama). On je lepo vaspitan pa se zato izvinio Stoneru u Herezu, ali da je tad bio na stabilnijem motoru od one bicikle, sumnjam da bi doslo do takve greske. Opet kazem, mozda gresim, ali ne krivim Rosija za taj pad, niti mislim da je "njegova ambicija premasila njegov talenat", vec je Dukati taj koji ga je izneverio (vecito taj prednji kraj).
            A u vezi sa onom Stonerovom izjavom da je Lorenco veci talenat - nesto ne verujem da je to rekao. A nije Stoner lud, kakav crni Lorenco?! Priznajem da posle onog Vesninog rada o Stoneru nekako mi ne lici na njega da tako laje bez potrebe.
            Sve u svemu, Vale je najbolji vozac svih vremena, a ostali mogu da mu pljunu pod prozor (sto kaze nas narod)!

Comment

Ne komplikujte oko prosutog mleka vise, to je bio samo trkacki incident i nista vise. ko je sta kome cemu..totalno ne bitno. Da je Stoner seronja to je nepobitna cinjenica i nije trebao da reaguje kako je reagovao (i dalje pokazuje kakav je sa njegovim izjavama). A da li je njega Rossi oborio ili Stoner nije tj jeste ga propustio, kao da je sad bitno pa se u ovoj temi Qatar trosi 5 strana oko toga umesto da komentarisemo kako su protekli treninzi i sta ocekujemo od Rossija (bar fanovi ovde) veceras . Kao sto sam prethodno naveo i potvrdio da je Rossi testirao i da ima kako kaze dobar feedback od motora. Tako da se nadam da ce biti bolja pozicija za trku. Pricu mozete procitati ovde http://www.motogp.com/en/news/2012/I...yden+and+Rossi

P.S. Zamolio bih vas da ne smarate vise o prici koja nema veze sa naslovom, eto neka sam ja poslednji napisao nesto o tome ;)

Comment

Ma manite se te price Rosi Stoner. Obicno jurenje u krug.

Pogledajte privatne timove. Razvaljuju. Kal, Dovi, Bautista, Barbera, a tek Bradl. Bradl decko tek je u prvim treninzima, a sporiji je nekih 1,1(ne gledajuci vremena na mekim gumama). LCR je ja mislim najvise skocio sto je uzeo Bradla za vozaca.
                Jedini nacin da postanes mudriji je da nadmudris mudrijeg protivnika.

Comment

ako niste znali otvorio sam jutros kladionicu pa izvolte
                  www.balkansimracing.com/forum

Real cars. Real racing. Dobrodosli

Comment

Moram da vam kazem da me ne iznenandjuje brzina Cal-a i Dovicioza. Pogotovo Cal-a ali me iznenadjuje koliko je Spies spor. I Naglasicu spor je covjek je vozio vec 1000cc nije ni malo los vozac, agresivan je ne kapiram u cemu je problem. Ili mozda jednsotavno Katar nije njegova staza. A Cal je bio brz i na mnogim treninzima prosle godine a sad kad ima isti motor kao i fabrika bar na pocetku sezone mislim da mozemo da ocekujemo odlicne njegove treninge, nepoznanica je jedino trka, jos nije pobjedjivao, prevelika zelja moguga kostati u tom dijelu. Rekao sam davno prije ako ode Rossi navijacu za Cal-a

Comment

Originally posted by MarkedOne8 View Post
                      http://en.wikipedia.org/wiki/Qatar_m...cle_Grand_Prix
                      Stoner dominira ovom stazom još od 2007.Jedino 2010. nije pobedio kada je sam napravio grešku i izleteo.Tada je Rosi pobedio na Jamahi.Zaista ne vidim način da ga neko pobedi.Jedva čekam da gledam dominaciju Ke(j)sija!Čekao sam isto tako kao što vi sada čekati ROsijeve pobede.Verujte mi, vredelo je čekati.
                      ..on i ne mora da pobedi..dovoljno je velika satisfakcija za sve,pa i za kengura,da se samo pojavi na pisti..vredi ga uvek videti..:P
                      sigpic

Comment

Originally posted by Sandra46 View Post
                        Prvo: Rossi Stonera nije "pokosijo",a nije ga ni pokosio!!!Covek je pao ispred njega,a to sto je Stoner naleteo,kolateralna steta,jbg...Da li mislis da je neko toliko glup da nekog namerno pokosi,rizikujuci time da sebe izbaci iz trke?!!!
                        Drugo:Ako imas malo duzi staz pracenja GP-a,znao bi da nesto drugo boli Stonera,a i mnoge druge trkace.A ako ne pratis dugo pogledaj na Youtubu Laguna Seca 2008. http://youtu.be/sfPM77TsGaA ,sta mu je Rossi radio sa NEMOCNOM Yamahom,kada je ovaj vozio Ducati(i to su se te godine takodje vozile 1000cca,pa su odmah naredne god vratili na 800cca,jer su videli da je taj ducati zver sa tom kubikazom).E sa takvim Ducatijem,i sa nikakvom Yamahom Vale ga je obilazio gde je hteo i kako je hteo.Da ne pricam o nekim ranijim godinama,kada je Massimilijana "ponizavao" pred njegovim navijacima.Covek je od muke otisao u Superbike,gde uze jednu titulu,slucajno, sa neprikosnovenom apriliom,ali to je sve od njega.U vecini trka "frezira" i vozi stazu nekim "cudnim" ,putanjama.Takodje Checa,koji je cekao titulu kao "Cekajuci Godoa"...Da ne pricam O Gibernau tek jer je i ovo dovoljno.Shvati da mu nije bilo ravnog ni tada,a nema mu ravnog ni sada.Da li mislis da ga je Doohan doveo u svoj tim u 500cca,zato sto Vale ima lepe plave oci???
                        Trece: Ne da se samo Stoner boji Rossija,nego su oni svi poplaseni od njega kao od babaroge i imaju kosmare.
                        ....ne treba nista dodati...10!
                        sigpic

Comment

LL, slazem se za Spiesa, cak me je i prosle sezone prilicno razocarao. Ocekivao sam da bude rame uz rame sa Lorenzom, ali je ipak dosta slabiji. A pogotovo cudi ovaj neuspeh na 1000cc. Crutchlowu svaka cast, bice pravo osvezenje videti nekog novog u vrhu. Mogao bi i Dovi da iznenadi.
                          Inace ne vidim za sada poentu ovih novih timova. Imaju skoro ista vremena kao Moto2, sramota stvarno. Ne znam da li ocekivati neki napredak u toku sezone ili sta?
                          U svakom slucaju, valjda cemo posle 2 monotone sezone ponovo gledati borbe za pobedu, za sada izgleda da ce to biti borbe izmedju Lorenza i Stonera, bas me zanima na sta ce to liciti...
                          Last edited by Tony_G; 07-04-12, 13:19.
                          sigpic

Comment

Originally posted by urke030 View Post
                            Stoner je uvek bio a i ostao cmizdravko , ovom svojom izjavom je potvrdio da se boji Rossi-a a uvlaci se Lorencu . A i neki stari kompleksi su tu !

sigpic

Comment

Originally posted by Tony_G View Post
                              LL, slazem se za Spiesa, cak me je i prosle sezone prilicno razocarao. Ocekivao sam da bude rame uz rame sa Lorenzom, ali je ipak dosta slabiji. A pogotovo cudi ovaj neuspeh na 1000cc. Crutchlowu svaka cast, bice pravo osvezenje videti nekog novog u vrhu. Mogao bi i Dovi da iznenadi.
                              Inace ne vidim za sada poentu ovih novih timova. Imaju skoro ista vremena kao Moto2, sramota stvarno. Ne znam da li ocekivati neki napredak u toku sezone ili sta?
                              U svakom slucaju, valjda cemo posle 2 monotone sezone ponovo gledati borbe za pobedu, za sada izgleda da ce to biti borbe izmedju Lorenza i Stonera, bas me zanima na sta ce to liciti...
                              A novi timovi ipak moraju da se prilagode, nije lako novi motor dovesti na stazu i napraviti ga konkurentnim. Napredovaci oni sigurno, naucice da prave shasiju za ove motore ali vidis ni Ducati se ne snalazi najbolje a tu su toliko vremena mozes misliti kako je novim timovima.

Comment

Originally posted by L. Lawliet View Post
                                A novi timovi ipak moraju da se prilagode, nije lako novi motor dovesti na stazu i napraviti ga konkurentnim. Napredovaci oni sigurno, naucice da prave shasiju za ove motore ali vidis ni Ducati se ne snalazi najbolje a tu su toliko vremena mozes misliti kako je novim timovima.
                                Da naravno da je tesko da odmah budu u vrhu, ali sam ocekivao da budu brzi od Moto2.
                                A Ducati, pa realno da nije bilo Stonera oni nikad ne bi bili u vrhu. Samo je on znao da ga vozi i tako je izgleda i ostalo. Sad je pitanje da li ce oni napraviti masinu po ugledu na Japance i da je tako prilagode Rossiju ili ce on prilagoditi stil Ducatiju. Iskreno, ne znam sta je teze od ta dva...
                                sigpic

Comment

Working...
                                X