Announcement

Collapse
No announcement yet.

NBA Regular Season 2011/12 (opste diskusije, komentarisanje vesti, tracevi i ostalo)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by LBJmvpFORlife View Post
    U po' dana u po' noci njega, pre Dirka, pre Lamarkusa, pre Blejka. Prosle sezone dok Kobi nije igrao bio je prvi kandidat za MVP kako je cepao.
    Pre Dirk-a? Ne znam, nikako ne bih mogao da se slozim s tim...
    Ja recimo Pau-a nikad nesto nisam preterano voleo, bas zbog ovoga sto kaze Erni, pickica je i to ne moze bolje da se opise na drugi nacin, ali da je izuzetno nadaren - suva cinjenica. Dirk ima i izuzetan skill, ali je i tough guy, pravi pravcati lider. Ono sto je radio u PO-u prosle godine je strasno, posebno onaj drugi mec cini mi se kada je Miami bas puno vodio, a Dallas najvise zahvaljujuci njemu preokrenuo uz naravno game winning shot. Dirk i Kobe - dva igraca koja najvise volim da gledam uz naravno Derrick-a, ali kod njih je to suvi skill, nesto cemu sam se oduvek divio i sto i jeste kosarka ustvari. Jebes ti zakucavanja i ostale gluposti bez prefinjenosti i elegancije.
    sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

• Originally posted by T-Mac View Post
      Pre Dirk-a? Ne znam, nikako ne bih mogao da se slozim s tim...
      Ja recimo Pau-a nikad nesto nisam preterano voleo, bas zbog ovoga sto kaze Erni, pickica je i to ne moze bolje da se opise na drugi nacin, ali da je izuzetno nadaren - suva cinjenica. Dirk ima i izuzetan skill, ali je i tough guy, pravi pravcati lider. Ono sto je radio u PO-u prosle godine je strasno, posebno onaj drugi mec cini mi se kada je Miami bas puno vodio, a Dallas najvise zahvaljujuci njemu preokrenuo uz naravno game winning shot. Dirk i Kobe - dva igraca koja najvise volim da gledam uz naravno Derrick-a, ali kod njih je to suvi skill, nesto cemu sam se oduvek divio i sto i jeste kosarka ustvari. Jebes ti zakucavanja i ostale gluposti bez prefinjenosti i elegancije.
      Prefinjenost i elegancija uvek pre robota, ali uvek! Sto se Dirk-a tica... Ja sam i njega (kao i Pau-a) smatrao pickom do proslogodisnjeg playoff-a, jer se i on bas kao i Pau plasio kontakta. Al` brate, ono sto je radio u PO protiv Heat-a me je nateralo da promenim misljenje. Onakva dominacija se retko vidja.

EDIT: E da, slazem se, ono sto je Dirk uradio prosle godine u playoff-u ga je stavilo u potpuno drugu ligu ako ga uporedimo sa Pau-om... Neuporedivi su.
      Last edited by Ernesto; 12-01-12, 16:01.
      "Moja generacija je zivela na ulici. Mi smo imali tu srecu da smo imali pripadnost kraju,
      odnosno cosku. Tu smo se obrazovali, tu smo postali ljudi, tu smo postali lopovi,
      fudbaleri... A ulica je kao sto znate jedan veliki univerzitet."

Comment

• Kada smo kod menjanja misljenja...Promenio sam malo misljenje o dva igraca.

Prvi je Rondo. Igrao je sa zajebanom povredom u PO-u i ginuo za dres,a onda oni retardi hteli da ga trejduju. Pokazao je ove godine da je lider tog tima.

Drugi je Rubio. I dalje ga ne volim,ali mora se priznati da je NBA stvoren za njega. Zanima me koji su mu dometi...

Comment

• Originally posted by Ernesto View Post
          Prefinjenost i elegancija uvek pre robota, ali uvek! Sto se Dirk-a tica... Ja sam i njega (kao i Pau-a) smatrao pickom do proslogodisnjeg playoff-a, jer se i on bas kao i Pau plasio kontakta. Al` brate, ono sto je radio u PO protiv Heat-a me je nateralo da promenim misljenje. Onakva dominacija se retko vidja.
          Nisam ja nikad smatrao Pau-a pickicom u smislu da ne sme da uzme bitan sut, da se boji odgovornosti ili tako nesto. Mislio sam na mekocu i bezmudost u samoj igri. Mene izuzetno nerviraju takvi igraci, boji se kontakta, cak i kada ga neko zakaci jauce kao da su mu ruku odsekli, bezi od kosa kada ga malo cvrsce brane na postu i naravno neizbezna gluma - to je nesto posebno sto odlikuje sve Spance i Pau prednjaci. Dirk nije takav uopste, posebno nakon svega sto je uradio sa reprezentacijom, ne znam kako si mogao tako da ga karakterises.
          sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

• Originally posted by T-Mac View Post
            Nisam ja nikad smatrao Pau-a pickicom u smislu da ne sme da uzme bitan sut, da se boji odgovornosti ili tako nesto. Mislio sam na mekocu i bezmudost u samoj igri. Mene izuzetno nerviraju takvi igraci, boji se kontakta, cak i kada ga neko zakaci jauce kao da su mu ruku odsekli, bezi od kosa kada ga malo cvrsce brane na postu i naravno neizbezna gluma - to je nesto posebno sto odlikuje sve Spance i Pau prednjaci. Dirk nije takav uopste, posebno nakon svega sto je uradio sa reprezentacijom, ne znam kako si mogao tako da ga karakterises.
            Dirk je meni uvek bio soft, kazem do prosle godina, uvek se plasio kontakta. Kako drugacije objasniti cinjenicu da 90% suteva kojih uze su sutevi van reketa, a ima 213 i igra PF... Znam ja kakvu on mehaniku suta ima i da je ubica spolja, al` mislim sto se PF-ova tice da je rekorder po sutu iz reketa, ne ulazi covek u reket uopste.
            "Moja generacija je zivela na ulici. Mi smo imali tu srecu da smo imali pripadnost kraju,
            odnosno cosku. Tu smo se obrazovali, tu smo postali ljudi, tu smo postali lopovi,

Comment

• Sve je to fino ali Pau ce uvek iskontrolisati skok mnogo bolje, otvorice prostor kretnjom, odigrace bolju odbranu(od svih premier PF-a u ligi Dirk je za mene daleko najlosiji defanzivac.) jaci je off the ball. Fino je to sto je odigrao prosle godine ali malo mi je da ga drzim na skali iznad Pau-a. Drugo je njegova velicina kao igraca to mu ne sporim ali cist kvalitet za mene nema veci nego Gasol.

Comment

• Originally posted by LBJmvpFORlife View Post
                Sve je to fino ali Pau ce uvek iskontrolisati skok mnogo bolje, otvorice prostor kretnjom, odigrace bolju odbranu(od svih premier PF-a u ligi Dirk je za mene daleko najlosiji defanzivac.) jaci je off the ball. Fino je to sto je odigrao prosle godine ali malo mi je da ga drzim na skali iznad Pau-a. Drugo je njegova velicina kao igraca to mu ne sporim ali cist kvalitet za mene nema veci nego Gasol.
                Definitivno Dirk je jedan od najgorih odbrambenih PF-ova koje sam ja gledao. I to je, takodje, jedan od razloga zasto kazem da je soft. Al` jebes ti odbranu kad poseduje onakav fire power u napadu.
                Al` opet, istina je da Pau nosi dosta zasluga za one dve sampionske titule Lakers-a, al` on je bio "samo" desna ruka Kobe-a, dok je Dirk bio pravi lider. Izneo je ekipu Dallas-a do kraja na svojim ledjima. Totalna dominacija. Za mene je Dirk ipak klasa za sebe.

Comment

• I na kraju mozda i dodjosmo do odgovora na pitanje onako indirektno, jer koliko god bili kvalitetni i Amare i LMA i Blake, nijedan od njih nije postigao sto su Pau i Dirk, a Boga mi i jedan i drugi igraju jos uvek na najvisem nivou. Bice zanimljivo videti cime jos mogu Blazers-i da okruze Aldridge-a, a ja cu i dalje da kunem dan kad je Paxson napravio trade za Tyrus-a na draft day.

Nego, nesto sam kontao skoro, gledam one inserte na ESPN-u u pauzama i setim se Jay-a Williams-a, kakav je to igrac mogao da bude... Al' isto tako, da se on nije povredio i nazalost onako zavrsio, Rose verovatno nikada ne bi igrao za Chicago.
                  sigpic

Comment

• Originally posted by Ernesto View Post
                    Definitivno Dirk je jedan od najgorih odbrambenih PF-ova koje sam ja gledao. I to je, takodje, jedan od razloga zasto kazem da je soft. Al` jebes ti odbranu kad poseduje onakav fire power u napadu.
                    Al` opet, istina je da Pau nosi dosta zasluga za one dve sampionske titule Lakers-a, al` on je bio "samo" desna ruka Kobe-a, dok je Dirk bio pravi lider. Izneo je ekipu Dallas-a do kraja na svojim ledjima. Totalna dominacija. Za mene je Dirk ipak klasa za sebe.
                    Zameni Paua sa Zekom i dobices contendere u Memfisu, Pau je samo imao srecu/nesrecu sto je dosao kod Kobija, mogao je biti prvi igrac u 90% ekipa.

EDIT: @mac Pogotovo ne Amare, jedno od vecih razocarenja mojih ali jos jedan dokaz da bez b'ball IQ-a mozes samo da ga duvas kada su top dometi u pitanju.

Comment

• Al Horford will likely miss three-to-four months of action after an MRI revealed a torn pectoral muscle in his left shoulder.

Auuuuuuuuuuuuuuuuu, sramota kako je pocela ova sezona kad su povrede u pitanju...
                      sigpic

Comment

• kako krenulo, prsten ce osvojiti ona ekipa koja do play offa dodje sa bar jednim zdravim igracem...

Comment

• If All-Star voting ended today, the East team would start Derrick Rose, Dwyane Wade, LeBron James, Carmelo Anthony and Dwight Howard.

So sick, isn't it?
                          sigpic

Comment

• Atlanta nece moci bez Horforda 3-4 meseca...ocekujem da pokupe Przybillu.

Niko nije napisao da se Kwame povredio. Odsustvovace 3 meseca.

Comment

• Sad se jasno vidi da je Pedja ispravno postupio sto se povukao na vreme (lepo je sve predvideo),jer on defintivno ovu sezonu ne bi mogao fizicki da iznese ...

Comment

• Memphis and New Jersey have been engaged in trade talks centered on guard O.J. Mayo, but a deal appears unlikely, league sources tell Y!

Any thoughts?
                                sigpic

Comment

Working...
                                X