Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tenis

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Svako zna koliko je vazna motivacija u sportu. Svako zna koliko je vazno zeljeti pobjedu. Svejedno savaki sportski psiholog zna da je u sportu ponekad opasno previse zeljeti pobjedu. Od toga se zna izgoreti.

1988, Slobodan Zivojinovic je igrao na RG protiv Matsa Wilandera. Te ce godine Mats osvojiti 3 GS a sljaka je bila njegova najaca podloga. Zivojinovic je dosao na dva poena od pobjede. Medjutim Mats, kao veliki sampio ce izvuci gem, dobiti mec i na kraju titulu. Cetiri nedjelje kasnije su igrali u Uimbldonu. Zivojinovic je 1985. pobijedio Matsa u Uimbldonu. I 1985. je Mats dobio Parizu. Mnogi su ocekivali da ce Slobodan 1988. ponovo pobijediti. Pa nije li ga u Parizu, na sljaci, skoro pobijedio. Medjutim Slobodan je izgubio lako u tri seta. Veliki teniski mag Nikola Pilic je prokometarisao: ”Zivojinovic je usao u mec sa uvjerenjem da mora pobijediti. To je strasno opasno u tenisu!"

Novak je neuporedivo bolji teniser od Zivojinovica. Prosle godine je imao strasnu sezonu. Ove godine je dobio na magican nacin Australiju. Poceo je da vjeruje da moze pobijediti kad hoce i koga hoce. Kad ne bi igrao u vrijeme Federera, Nadala i Marija mozda bi se to moglo oprostiti. Ovako? To je znak arogancije.

Da stvari ucini jos gorima, on je prihvatio tesko breme da nosi nade Srbije na Olimpijadi, cineci na svakom koraku to breme tezim i tezim, privhatio je na svoja pleca mozda i vise nego iko moze nositi. Istina, drugi su mu u tome pomogli. O, kako bi mu olaksanje bilo da je neko drugi iz Srbije osvojio zlato.

Da budu stvari jos i gore, nerazumno je svima najvio iza Australije da su mu cilj RG i Olimpijada. Tako da svi znaju koliko mu je stalo i koliko breme nosi. To je Nadal jako dobro znao u finalu RG. To je Mari jako dobro znao danas. Znali su da je Novaku vise stalo nego njima. Ta spoznaja ih je rasterecivala. Novak im je napravio veliku uslugu.

Stiv Tignor ce primijetiti poslije prekida u Parizu da je Novak najbolje igrao kad je sve bilo izgubljeno i da ocekuje pad u njegovoj igri jer sada zna da moze da pobijedi. Bio je u pravu. U dvanaestom gemu 4. seta u Parizu Novak je pod pritiskom poceo da pravi grube greske. Taj gem jako lici na zadnji danasnji gem.

Ono sto im je prethodilo je moglo biti povoljnije za Novaka, pa ta dva gema ne bi imla onaj znacaj koji su imala. Ni u Parizu ni danas Novak nije imao srece. Prekidi zbog kisu, Rafini blefovi, mrezica u kljucnom trenutku u 4. gemu cetvrtog seta... Sto se Olimpijade tice, ponovicu da je imao tezak zrijeb ali sam uvjeren da bi danas pobijedio da je jedno od sljedeceg bilo razlicito:

-dobio da servira prvi

-izgubio svoj prvi servis gem, izgubio bi vjerovatno prvi set ali bi se malo opustio

-uspio doci do TB u prvom setu i dobiti da servira prvi u drugom

-da mu mrezica nije odmogla u 12. gemu prvog seta

-da se igralo na tri dobijena seta

-da se nije igralo u Londonu gdje je Mari bio na krilima publike

Ali kad su okolnosti bile kakve su bile Novak se i u zadnjem gemu u Parizu i u zadnjem gemu danas ponasao identicno i posve ljudski. Bio je previse nervozan da igra. Trebala mu je pomoc protivnika. A njih je rasteretio najavivsi im koliko mu je stalo do pobjede.

Poraz ce strasno, strasno da boli, ali mozda izadje i nesto pozitivno iz svega. Mozda bude malo manje arogantan. Vjerujem da ce to biti slucaj. Dijelom zato sto zelim da bude tako a dijelom zbog dvije reakcije.

U finalu Melburna, u zadnjem servisu koji je dobio, pri izjednacenju, je izvadio krst i poljubio ga rekavsi: “Molim te Boze...” Nije bitno da li neko vjeruje ili ne vjeruje u Boga. Ali je bitno da postoje okolnosti kada treba malo srece, malo pomoci sa strane. Danas, kada je Andi krajem drugog seta po treci, cetvrti put dobio poen sa nevidjenom odbranom, ali i sa puno srece, Novak je pogledao u nebo. Ne znam citati misli ali sam uvjeren da je pomislio: “Nije mi danas sudjeno.”

A ako u sportu svakome, ukljucujuci i Novaka, treba srece onda se ne moze najavljivati 6 mjeseci unaprijed da su ti je cilj RG i Olimpijada i da se radujes tom izazovu. Bolje je strpljivo raditi i biti svjestan da ne zavisi bas sve od tebe.

Velika je umjetnost biti samouvjeren a ne biti arogantan.
    Last edited by NI; 04-08-12, 10:14.

Comment

• Ako neko nadje Delpovu izjavu/intervju, neka okaci ovdje. Bas me zanima sta ima da kaze nakon danasnjeg meca
      Everything you want is on the other side of fear.

Comment

• Dosta toga dobrog si napisao,ali nema sanse da je htio pobjedu na RG-u vise od Nadal-a,to nije slucaj
        Zeljko Malnar-Nocna mora <3

#the return

Comment

• Originally posted by AK47 View Post
          Dosta toga dobrog si napisao,ali nema sanse da je htio pobjedu na RG-u vise od Nadal-a,to nije slucaj
          AK47,

Ne slazem se. Ja sam amaterski igrao tenis ali znam kad igrac igra na nervozu protivnika. Rafa je igrao na nervozu Novaka a ta je nervoza dolazila od prevelike zelje.

Isti je slucaj bio danas. Samo izrazenije jer je razlika u tome koliko je kome stalo bila izrazenija. Dio razloga zasto je Mari bio cvrst je spoznaja da je Novaku strasno stalo i da mora biti nervozan. To je bio plan! Mene je samo cudilo da se Novak tako dugo odrzao. Kao da cijelo vrijem ponavljao da mora biti strpljiv i miran. Tako je i bilo do zadnjeg gema.

Ja sam gledao BBC. Kasl i Henma su na pocetku odmah poceli pricu o nosenju zastave o tome da je Novak bio 10 cm visi to vece o tome da je cudo da Novak ne osjeca 'score board pressure'. Sve se znalo.
          Last edited by NI; 04-08-12, 01:15.

Comment

• Djokovic danas nije bio u elementu, ocito da ima nekih problema u svojoj igri koji ce nadam se biti uskoro rjeseni. Finale ce biti nadam se barem u pola zanimljivo kao danasnje prvo polufinale i na kraju se nadam pobjedi Federera bez mnogo gresaka kao sto ih je pravio danas i da ce to biti pravo ocitavanje lekcije o tenisu.

Comment

• Poslje meca Federera izasao sam da lijecim i zivce i glavu... Federer mi je dobro pojebo koncepciju, toliko da nisam niti jedan jedini gem odgledo ostalih meceva... Federer je pobjedio, ne zato sto je bolji, vec zato sto je smireniji i sigurniji(u svoje sposobnosti, otuda 25+ aseva).

Vidim prepirete se oko choaka, klinac, choknuti mozes samo ako vodis, a ne ako gubis !! uostalom NI vam je sve strasno objasnio.. Covjek navija za Novaka, ja za Federera i svaki komentar koji stavi ima argumente za svaki stav, pa makar on bio pogresan on ima argumente da temelji te stavove na njima!

Federer, ako se bude igralo u zatvorenom je APSOLUTNI FAVORIT! Trava ove brzine u zatvorenom, NEVJEROVATNO, sama cinjenica da je Federer zadnji put izgubio u dvorani davne 2010. godine u Bercyu. To puno govori...

Federer je covjek koji ocito mnogo trenira servis i time dokazuje svoju genijalnost.. Zasto? Pa zato sto je njemu 31. godina za par dana i zna se da nema snage da igra non-stop udarce s osnovne linije, mora igrati sa mnogo rezerve, stoga zasto ne unaprijediti udarac koji uzima najmanje snage u toku poena? I to je upravo ono sto je uradio.. Nedavno sam gledao par meceva iz 2005, 2006 i 2007... cak sam i odgledao ono bolno finale Wimbledona 2008. gdje sam uocio veliku razliku u 2. servisu Federera, gdje ima mnogo vise rizika ali opet MALO duplih grsaka..

Federer je igrac koji zasniva igru na servi i ako neko kaze stalno se vadi servom, pa serva se i trenira da te izvlaci! Igrao sam tenis i znam kolika je razlika izmedju poena na prvi i drugi servis.. Nisam imao strasan prvi servis kojim sam mogao da ubijem protivnika odmah na startu, ali taj prvi servis daje sigurnost u poenu..

Dalje o Novaku. Kao sto rekoh nisam gledao, ali jesam procitao ovdje sta se pisalo.. Bog da vam se smilijue sta ste sve ispisali ali nema veze.. Novak nije izgubio mec, on je izgubio snagu..

Gledajuci ga na Australian openu sam pomislio: Boze, ovaj moze stici Federera ako ovako nastavi. Ali nije nastavio, ubla ga glava i balkanski mentalitet: "Ja sam br1, ko si ti da mi nesto mozes"

Mene vise nije briga ako Fed osvoji zlato prekosutra, jer onda imam ciste argumente da kazem da je on NAJBOLJI SVIH VREMENA. ali opet poslije te medalje se nadam da ce uzeti i taj Davis Kup i da bude da je osvojio SVE STO SE MOZE OSVOJITI!

Federer ce igrati jos par godina, bog zna kako ce to biti jer covjek je osvojio sve sto postoji i treba naci sljedecu motivaciju, mozda 20 gs ali vidjet cemo.. po meni Federer ne treba vise da igra tenis, neka ode sa recenicom "Dodjoh, vidjeh, POKORIH"

@NI jos jednom kralju svaka cast na svakom tvom komentaru !!
              sigpic
              "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
              AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Mari se nudio ali Novak nije blistao i nije zasluzio pobedu. Neverovatno uklet mec. Odluka je u stvari pala kada je Mari pao sredinom prvog seta i Novak nije uspeo da uzme sledeci gem. Cinjenica je da bas nije imao i srece ali to redovno ide u paketu. A onda umesto da iskoristi cetvrtu brejk loptu drugog seta i povede sa 6:5 on pravi glupost. Trebao je najprostije da kontra skrati loptu i preokret je bio tu. A jos se Mari povredio i treci set bi verovatno Novak pravolinijski dobio. Sveukupno bolan i vrlo, vrlo glup poraz.
                Od svega najcudnije mi je to sa Novakovim servisom. Prva tri kola izvrstan a zadnja dva je nestao. Pogotovu je odustao od slajs servisa, vec sa Tsongom. Bez dobrog servisa a i bez posebno dobrog dana na travi nisi favorit. Ali kad na to ide losa sreca a odigras glupo puno puta onda mora ovako da se desi. Ovime se kompletira triling bitnih poraza a iz glave Novaka na RG, Wim i OI.

Comment

• Prije svega, drago mi je da sam poslije finala Wa bio u pravu kada sam rekao da onaj poraz Andyju moze samo pomoci! Ja ga nisam gledao boljeg u zadnjih par godina i kao sto AKan rece, mislim da igra tenis karijere!!

S obzirom na Rogerov i Delpov tefericu danas nisam bio u stanju gledati cijeli mec uzivo. Odgledao sam prva tri gema, a ostatak na snimku s tim da sam se potrudio da prije toga ne saznam ko je prosao dalje Na pocetku sam bio jako iznenadjem Andyjevom opustenoscu. Krenuo je izuzetno agresivno. Pri cudnom kratkom sliceu na 40-40 u drugom gemu i pokusaju nekog loba u nastavku poena, koji je Noletu omogucio jedan od laksih voleja u karijeri, sam se zapitao gdje je i sta je ovaj dosao da igra?!?Unatoc propustenim sansama, ostao je miran i naredni gem je s lakocom osvojio i vec je tu poslao jasnu poruku da Nole na ovom terenu ne moze biti glavni!

Danas je apsolutno dobio bitku na psiholoskom planu. Tesko je bilo i zamisliti neki njihov mec u kom ce vise negativnih gestikulacija imati Novak. A danas se to desilo! Vazni poeni su se igrali onako kako je Andy htio. Koliko god onaj drop shot na BP pri 5-5 bio ocajan,kao i Noletova reakcija, Andy je preuzeo odgovornost da uradi nesto vise kako bi se iscupao i uspio je. Cesto bi se reklo sreca prati hrabre! Na AO ove godine je pratila Novaka, koji je sjajnim FHom nakon jako duge razmjene bio taj koji se pitao!

Sto se tice same igre, iz duela protiv Rogera na W je nekolicina nas zakljucila da Andy ima bolju igru na travi. Danas je to pokazao i u medjusobnom duelu. Njehov FH je danas bio maestralan! Ovako ga sigurno nije udarao jos od vremena prije Gilberta. Posebno je dobro igrao paralelu, a to je za njega nekarakteristicno! Kombinacija FH CC, pa paralela je donijela par jako bitnih poena. Dva takva je dobio u 12 gemu prvog seta!

Lakse se nosi sa niskim lopticama i generalno dosta lakse zavrsava poene, kada dobije visu . S druge strane Nole se i danas dosta mucio, jer je ponovo promasio par FHa kada bi dobijao kratke sliceove. Promasio je i dosta udaraca sa osnovne linije zbog iste slabosti!

Andyjeva defanziva je dosta bolja, bas iz razloga sto nazad vraca dosta nize loptice, koje je jako tesko napasti!

Servis ga je bas dobro posluzio. Svaki mec u kom ne izgubi servis je odlican. A sta reci za takav mec protiv najboljeg retern igraca svijeta?

Sve ove prednosti su bile dovoljne da se mec dobije u tijesnim zavrsnicama setova, sto govori da je i Novak odigrao poprilicno dobro. Koliko god otrcano zvucala fraza da je mec odlucilo par poena, danas je to svakako bio slucaj. U tih par poena je Andy iskoristio upravo navedene prednosti sto je bilo dovoljno za pobjedu!

Inace, @NI je napisao par strasno dobrih postova. Tesko se poslije toga praviti pametan
                  Mec smo dozivjeli jako slicno
                  Last edited by shminka; 04-08-12, 03:43.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                    FC Nadal,

Da se slozim dijelom sa tobom. Za mene Mari nije bio favorit na pocetku. I da sutra ponovo igraju bio bi mi jos manji favorit. Bitno je medjutim da je Mari odlican igrac koji ima pravo da ne chokne.

Ocigledno mnogi na forumu me ne daju to pravo jer rusi njihovu unaprijed stvorenu sliku.
                    Marej je bio na idealnom putu da chokne , samo da je Djokovic napravio brejk na 5-5 u drugom. Kada je uspeo da iscupa taj gem on je pritisak prebacio na Novaka, igra mu je bila sve gora i gora kako se drugi set blizio kraju (daleko od lose ali gora u odnosu na start seta-meca) . On je u poslednjem gemu u mecu samo drzao lopticu u igri, a Novak je uradio ostalo . E sada iz ovoga navedenog se vidi da je Marej po osvajanju svog poslednjeg servis gema pametno odigrao - pustio je Novaka da izgubi mec. Ali se takodje vidi : ne da Marej nije choknuo, vec mu Djokovic svojom neigurnoscu u bitnim trenutcima meca nije dozvolio da chokne.
                    Jer ne moze Novak sebi da dozvoli da na dva tri vezana Marejeva druga servisa uzme samo jedan poen. Kada se zna da potom sledi ili viner ili as. U odredjenim trenutcima (kao i tokom cele ove sezone) je bolje riternirao na prvi nego na drugi servis protivnika. Mnogo slabih riternova je imao na drugi Endijev servis (kada kazem slabih mislim neucinkovitih, tj nikakvu prednost na samom startu pena tim riternom nije ostvario). Dosta ga je mucio i Endijev slajs koji je protiv Djokovica na travi najucinkovitiji potez (sada je to vec svima jasno) . Nema veze ide beton nadamo se najboljem.
                    Last edited by Sandugp; 04-08-12, 09:26.
                    sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                    Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Originally posted by Skrillex View Post
                      Odluka je u stvari pala kada je Mari pao sredinom prvog seta i Novak nije uspeo da uzme sledeci gem. Cinjenica je da bas nije imao i srece ali to redovno ide u paketu.
                      Skrillex,

Slazem se da je taj gem bio izuzetno vazan. Da ga je Novak dobio lako bi dobio cijeli mec.

Taj gem je dao ton mecu. Ipak ne mislim da je taj gem presudio. Presudio je drugi set.

=========================

Originally posted by Sandugp View Post
                      Marej je bio na idealnom putu da chokne , samo da je Djokovic napravio brejk na 5-5 u drugom. Kada je uspeo da iscupa taj gem on je pritisak prebacio na Novaka, igra mu je bila sve gora i gora kako se drugi set blizio kraju (daleko od lose ali gora u odnosu na start seta-meca) . On je u poslednjem gemu u mecu samo drzao lopticu u igri, a Novak je uradio ostalo . E sada iz ovoga navedenog se vidi da je Marej po osvajanju svog poslednjeg servis gema pametno odigrao - pustio je Novaka da izgubi mec.
                      Sandgup,

1.
                      Ti, kao i mnogi na ovom forumu, upotrebljavate rijec choke neprecizno. Nije svaka nervoza choke. Cak sto vise nije svako padanje u igri kad se nadjes u dobijenoj poziciji choke.

Jecer je Federer servirao za mec protiv DP-a i izgubio servis sa nulom. Svejedno Federer nije choknuo jer se nije raspao poslije izgubljenog gema.

2.
                      Dinamika oko prelaza nervoze sajednog igraca na druogog, kako servis ide od jednog do drugog, je abeceda tenisa. To je tako u svakom mecu. To je draz tenisa. Zato je prednost servirati prvi.

3.
                      Ponavljam da su engleski komentatori najavljivali, uvijeno na engleski nacin, da ce 'score board pressure' igrati ulogu kod Djokovica. Kako su na svoji divno cinicni, engleski nacin, rekli: "On je bio 10 cm visi onu noc kad je nosio barjak."

Svi su zanali da je Novak preopteretio sebe. I s parvom su igrali na to.

Ponavaljm, za mene je iznenadjujuce koliko se dugo Novak drzao.

==========================

shminka,

Hvala na komplimentima.

Ja sam se u svom postu vise bavio psiholoskim aspektom. Ti si obradio tehnicki aspekt i pokazao koliko je razlika izmedju protivnika mala. A kad je razlika mala sreca i njanse odlucuju.

Rado cu prodiskutovati tehnicke aspekte sa tobom ali zelim jos jednom pogledati mec.
                      Last edited by NI; 04-08-12, 11:10.

Comment

• NI
                        jeste choke, ne znam zasto ga branis. Imao je Break loptu i on udari pravo na njegov reket i tako 3 puta.
                        Ako to nije choke ne znam sta je. Dok je Cetojevic bio u timu ovo se nije desavalo al jbg zinulo dupe za preveliku sumu novca koju je trebao da odvoji, navodno nekih pola miliona neki govore i vise, ali bi i dan danas bio prvi da covek radi sa njim.
                        There's something wrong with me chemically
                        Something wrong with me inherently
                        The wrong mix in the wrong genes
                        I reached the wrong ends by the wrong means
                        It was the wrong plan
                        In the wrong hands
                        With the wrong theory for the wrong man
                        The wrong lies, on the wrong vibes
                        The wrong questions with the wrong replies

Comment

• NI sve sto sam ja napisao ti si samo obrazlozio detaljnije.
                          Federer nije choknuo jer nije choker, i izmedju ostalog jer je igrao protiv redovne musterije Delpa ( koji ne moze da ga dobije ni kada vodi protiv njega 2-0), Delpa koji je samo uspeo da produzi mec tj produzi nesto sto bi se svakako zavrsilo na isti nacin . I po njega i po Federera je bolje bilo da je odmah izgubio , tj da je Federer prvi put odservirao za mec kako treba. Po publiku ne bi bilo bolje . Marej bi se raspao , znaci prs'o bi k'o lajsna da je pretrpeo brejk, jer je u mnogim mecevima do sada (bitnim mecevima) radio isto (samo cu dva bitna meca na travi nabrojati . polufinale W-a prosle i finale ove godine) i to ce raditi i u buduce ( jer mu je takav mentalni sklop - on je pickica i vrlo lako gubi veru u sebe kada krene lose) osim ako ga protivnik (kao Djokovic sinoc) ne postedi, on ce gubiti "dobijene" meceve.
                          E sada Marej mene toliko i ne interesuje , mene interesuje ( pocinje polako i da zabrinjava) sto Djokovic sve vise i vise (cesce i cesce) "stedi" svoje protivnike!?!?!
                          Last edited by Sandugp; 04-08-12, 11:21.
                          sigpic

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.

Comment

• Indigo,

1.
                            O choke su sam sve rekao sto imam. Ne vidim da se razlike u misljenju medju nama dvojicom mogu smanjiti.

2.
                            Ja ne mislim da branim Djokovica. Mislim da objektivno procjenjujem njegovu jucerasnju igru koja je, po mom misljenju, bila bolja od ocekivane.

3.
                            Imao je Break loptu i on udari pravo na njegov reket i tako 3 puta.
                            Ovaj komentar bih razumio od nekoga ko malo zna o tenisu. Od tebe mi je nerazumljiv. Reci da je neko pravo udario loptu na neciji reket je smijesno.

Mnogi ziceri u tenisu lice na pucanje penala u fudbalu. Onaj koji puca je favorit ali ponesto zavis od golmana. On moze lijevo, moze desno i moze da ostane u mjestu. A i ovaj koji puca moze da ceka da vidi gdje ce golman

Mari je nekoliko puta jucer pogodio gdje ce Novak sa zicerom. Desava se!

O tome se mogu stranice i stranice napisati. Ali znadi jedno, igraci i njihovi treneri geldaju snimke svojih protivnika.

4.
                            Koja je bila uloga Cetojevica?

========================

Sundugp,

1.
                            Ti i ja se dosta slazemo. A i diskusija nam je konstruktivna. To ce reci da nam se stavovi primicu kako diskusija odmice.

2.
                            Da li je Federer choknuo na USO prosle godine poslije prve izgubljene mec lopte?

3.
                            Mec protiv Marija je po mom misljenju zatvorio jedno veliko poglavlje Novakove karijere. Rekao bih prvu polovinu. Ta prva polovina je bila strasno uspjesna. Mogla je biti i uspjesnija, ali to je uvijek tako.

Samo je bitna Novakova reakcija na taj poraz. Moguce je da smo najbolje vec vidjeli od Novaka a moguce je da ce poraz, neuspjeh i razocaranje da ga jos vise motivisu pa da ima jos bolju drugu polovinu.
                            Last edited by NI; 04-08-12, 11:33.

Comment

• Nisam to bukvalno mislio. Mislio sam na taj njegov nemir u glavi kad god su u pitanju odlucujuci momenti.
                              Nema tog mira vise, te hladnokrvnosti koja ga je krasila. Zato i kazem, znao sam kod tog Fh-a da ce pucati u dijagonalo zato sto je manje rizicno.
                              Novak iz 2011 to nije radio, on je uvek isao na rizik jer je imao ledenu glavu, seti se Fh-a na USO protiv Rogera ma mec loptu to moze da uradi neko ko je izuzetno jak u glavi. Ono od juce je bio Novak iz nekih ranijih dana, servis radi protiv Fogninia ali protiv Murray-a ne radi nikako. O drugom servisu ne bi ni da pricamo jer je postao smesan, slabiji od Murrayevog.

Ipak je tacno ono sto rece Borg igrac je dobar onoliko koliko mu je dobar drugi servis. A onaj prepoznatljiv drugi servis sa strasnim kikom vise i ne postoji u Novakovoj igri.

On je prikazao samo da je tipican Srbin. Jer gledaj to razmisljanje je islo ovako.
                              Isuvise sam dobar za sve, raspolazem strasnim arsenalom ali to iziskuje strasno puno vremena za trening.
                              Garantujem da cu biti i dalje bolji od svih ako izbacim nesto iz arsenala a samim tim cu smanjiti vreme treninga.

Izbacio je agresivan drugi servis, kik servis, counter attacking FH kada jednom lopticom preuzima kontrolu nad poenom, izbacio je agresivne Bh dijagonale, smanjio je ucestalost drop shota, i neko mu ubacio u glavu da stalno izlazi na mrezu a kvalitet za to jos uvek nema, net presence mu je na nivou teniskog pocetnika, mnogo "pliva".
                              Kad sve to izbacis iz igre i smanjis return i 360° stepeni return iz Bh-a ne mozes pobedjivati najbolje. Ne igras vise svoju igru.
                              There's something wrong with me chemically
                              Something wrong with me inherently
                              The wrong mix in the wrong genes
                              I reached the wrong ends by the wrong means
                              It was the wrong plan
                              In the wrong hands
                              With the wrong theory for the wrong man
                              The wrong lies, on the wrong vibes
                              The wrong questions with the wrong replies

Comment

• Ako bi gledali sam kraj meca tj poslednjih nekoliko gemova onda naravno jeste, jer je imao servis za mec 40-15... (znaci prilicno dobru bolje reci odlicnu poziciju), videlo se kako je odreagovao posle toga 4 uzastopno izgubljena gema - PORAZ. Ali ako se gleda mec kao celina onda se on i pored odlicnog starta - pa opet blagog pada (pracenog Novakovom bolom igrom) opet u poslednjem setu prilicno pribrao i poveo (sto kod Mareja NIKADA nece biti slucaj), na kraju izgubio jer je u kljucnom poenu Novak odigrao vanzemaljski i slomio Feda totalno jednim potezom, bolje reci dokrajcio ga).
                                Novak nije Delpo i to je kljucna razlika kod Federerovog psiholoskog pristupa mecu
                                sigpic

Comment

Working...
                                X