Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tenis

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pretjerujete sa ekstremnim izjavama. U nekim trenucima je on najgori na svijetu, a poslije nekih meceva zovete Rogera da se igra s njim
    Poteskoce igranja na travi su se itekako pokazale u prethodn dva turnira. Mislim da je na OI prikazao dosta bolju igru nego na W. Zakazao je u bitnim trenucima, kada je bio primoran igrati upravo loptice koje mu ne leze. Da se igralo na tvrdoj podlozi ili sljaci stvari bi bile drugacije, jer bi se poeni igrali onako kako bi on htio. Na travi je neka druga prica. Servis u tim trenucima nije pomogao, a mogao je. Vaznost dogadjaja je itekako uticala na njegovu jucerasnju igru. OI su generalno iz sve cetverice jucer izazvale neke emocije koje se inace ne vidjaju. Onoliko rondanja od Rogera i Noleta necete vidjeti ni na jednom drugom turniru. Sto se mene tice nije pomoglo ni svakodnevno komuniciranje sa fanovima na mrezi. Stavio je na sebe preveliki teret i nije izdrzao. Vrlo jednostavno

Glupo je uopste porediti mec uoci Wa s Murrayem na egzibicionom turniru sa ovim jucerasnjim, al cu ih svejedno uporediti. Glupo je reci da je tamo igrao puno bolje, jer pritiska nije bilo. Medjutim, nije ga imao ni Murray. U samoj igri Nole je razbio Andya i tu se apsolutno nisu mogli vidjeti nedostaci koje inace ima!
    Tako da ja stojim pri tome da je Andy jucer dobio mec na psiholoskom planu. Izgledao je bolje na terenu. Mirnije. A kada on gubi meceve na W, ogromno je opravdanje upravo pritisak koji mu je nametnut. Jucer ga nije imao ili nije pokazao da ga je imao. Nole ga je itekako imao, a sam je kriv sto ga je stvorio! Imao je prevelika ocekivanja za ove igre!

Ocekujem da ce izdominirati na tvrdoj podlozi u Americi;)
    Last edited by shminka; 04-08-12, 12:31.

Comment

• Imao je Marej ogroman pritisak takodje, bolje ga je podneo-mozda, jer nismo videli ni u jednom trenutku meca kako bi igrao da je Novak imao rezultatsku prednost (pa makar i minimalnu-da je prvi servirao sto je NI napomenuo), a kamoli da je bio set u zaostatku. Sve bi to isplivalo na videlo da je onaj udarac na mrezi bio zavrsen poenom za Novaka, ali ovako ce ostati da je Marej izuzetno jako (mentalno) odigrao, u nekim trenutcima i jeste ali bili smo svedoci u prethodnim godinama da je i pored odlicnog psihickog stava u pocetku meca, kasnije padao.
      Da je Marej onu brejk loptu spasao nekim svojim vinerom, hrabrijom igrom, agresivnijom, konstatacija da je bio mentalna gromada (sinoc) bi bila 100% tacna. Medjutim on je tu brejk loptu spasao najvise zahvaljujuci Novaku Djokovicu, tako da ne mozemo da konstatujemo (NIKAKO) malopre pomenutu cinjenicu kao 100% tacnu. Mozemo da je naglasimo kao mogucu , ali opet ja mislim da ga je Nole brejknuo tada , da bi se ovaj totalno raspao i da bi njegov mega-giga chokerski mentalitet "isplivao" kao i milion puta do tada.
      sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
      Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• A jbg, ja sam njegov navijac vec dugo i valjda imam pravo da ga popoljujem malo. Mada sve sto sam izneo to stoji. TO niko ne moze da ospori. Nisam rekao da je najgori na svetu, drugi je.
        Nadam se boljoj igri u nastavku godine.
        There's something wrong with me chemically
        Something wrong with me inherently
        The wrong mix in the wrong genes
        I reached the wrong ends by the wrong means
        It was the wrong plan
        In the wrong hands
        With the wrong theory for the wrong man
        The wrong lies, on the wrong vibes
        The wrong questions with the wrong replies

Comment

• Indigo,

Diskusija je presla u mirnije i konstruktivnije vode. shmiki valja zahvaliti za to. Da sumiram:

1.
          Novak je izgubio u prvom redu na psiholoskom planu, preopteretivsi sebe i sto je jos gore javno je dao do znanja protivnicima da je preopteretio sebe.

2.
          Ne valja zanemariti da je njegova igra na travi losije nego na drugim podlogama. To je bio znacajan faktor. Vise u Uimbldonu negu na Olimpijadi. To opet znaci da je naucio od Uimbldona.

Mecevi od marta su se igrali na podlogama koje nisu najbolje za Novaka. Na sljaki je tu fenomenalni Nadal a na travi Federer i Mari. Olimpijada u Pekingu se igrala na hardu. Zato je to bila tako velika sansa za Novaka.

3.
          Mari je, za razliku od Novaka, pod bitno manjim pritiskom nego na Uimbldonu. Ipak su to Olimpijske igre. Ne mogu Britanci biti fokusirani na Marija. Srbima je s druge strane Novak najveca nada.

4.
          shminka je pomenuo egzibicioni mec. Iako je to nezhvalna komparacija ja cu se nadovezati. I mec prije Uimbldona sa Marijem i mec protiv Federera u Emitratima pocetkom godine su pokazali da je Novak kad je rasterecen uzasno dobar. U krajnjoj liniji to je i Federer potvrdio iza njihovog meca u Parizu ove godine. Rekao je: "Kad Novak pocne da mase slobodno, nems sansi."

5.
          Pomenuo si nemir u glavi. Ima toga. Ipak moras uzeti u obzir i njegove protivnike. Ove godine Novak ima losu realizaciju brejk lopti. Jedan od razloga je sto top igraci smatraju sebe autsajderima u mecu sa Novakom pa igaju brejk-lopte kao ljudi koji nemaju sto da izgube. Bilo je toga i kod Marija jucer.

6.
          Novak ima problema sa prevelikim arsenalom. Ti si tu bio malo grub ali si u osnovi pravu. Znaci da treba da radi na paketu. Na kraju ukupni paket pobjedjuje. To je ujedno i prilika. On moze doci sa dosad nevidjenim paketom u istoriji tenisa.

Tu ima razlicitih misljenja. Ja mislim da je dobro sto izlazi na mrezu. Za sada placa odredjeni danak ali to ce na kraju da se isplati. Ti mislis suprotno. Ja mislim da je dobro sto je srezao drop-shotove. Ti mislis suprotno.

Trebaju strasni poznavacio tenisa da se odluci sto je najbolji paket za Novaka. Ja sigurno nisam jedan od njih.

7.
          shminka ocekuje da ce Novak da izdominira hard sezonu. Vjerovatno. Pod jednim uslovom. Da ovaj poraz od Marija nije ostavio previse teske posljedice. Vjerovatno nije ali ipak zelim empiricki dokaz.

8.
          Prvi naredni veliki test za Novakovu karijeru je sledeca sezona sljake! Tu ce se vidjeti da li moze naprijed.

9.
          Koja je bila uloga Cetojevica. Je li on samo nutricionista ili nesto vise?

10.
          Gdje mogu naci snimak meca Novak-Mari?
          Last edited by NI; 04-08-12, 13:19.

Comment

• NI, ovde mozes da vidis snimak, nadji tenis pa izaberi jucerasnji datum

http://www.eurovisionsports.tv/london2012/index.html
            http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
            with experience.

Comment

• Otvori http://www.eurovisionsports.tv/london2012/index.html
              i na tenisu nadji jucerasnji dan i premotaj snimak do meca

Comment

• Bojana i shminka,

Hvala.

Comment

• Azarenka vodi protiv Kirilenko sa 3:1.
                  sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                  But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Cetojevic je bio mnogo vise od nutricioniste. On mu je doneo mir i moc nad glavom i mislima u kljucnim trenucima.
                    Nedavno sam gledao Ao 2011, koliko je tada dobro igrao, jezivo je. Kretanje na vrhunskom nivou mu je omogucavalo da bude na svakoj loptici, fizicka sprema jaca od Nadala, a FH najubojitije oruzje jos od Samprasovog Flat FH-a.
                    Igra na break loptama savrsena. Um cist, samo jedna stvar u glavi... loptica. Tada je Novak cinio cuda i tada je mogao sve. Govorimo o Novakovom primeu jednoj genijalnoj igri koja ce se tesko ponoviti.

Ali nije sve tako crno a nije vala ni belo. Ima u glavi prevelik teret prosle godine, to ga sputava. Mekenro je nedavno izjavio " treba se plasiti Novaka 2013" i treba zaista...
                    I da jedan podatak, kad god bi igrao Hopman cup uvek bi imao najbolju godinu iza sebe
                    Tako da ocekujem jedno 4 Gs turnira i 6 mastersa
                    There's something wrong with me chemically
                    Something wrong with me inherently
                    The wrong mix in the wrong genes
                    I reached the wrong ends by the wrong means
                    It was the wrong plan
                    In the wrong hands
                    With the wrong theory for the wrong man
                    The wrong lies, on the wrong vibes
                    The wrong questions with the wrong replies

Comment

• Sta prenosi budjavi RTS danas? Samo Djoleta ili?

Comment

• Đole ne igra danas.
                        sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                        But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by miloolja View Post
                          Đole ne igra danas.
                          A da, oni u nedelju!

Comment

• Evo sada najiskrenije majke mi ne provociram,samo cu da kazem nesto sto me najvise brine kod Novaka i voleo bih kada bi mi neko odgovorio i rekao sta misli o tome.Mene najvise brine sto se Novak uopste ne ponasa zabrinuto zbog svoje krize i naglih padova u igri koji uglavnom dolaze posle furioznong prvog seta i sto uopste ne menja nista u igri nego nastavlja po starom,evo vec treci kljucan mec je izgubljen i to na psiholoskom planu,a on se uopste ne brine iste su mu izjava kao za prethodna dva meca.To je sto me mnogo plasi jer mislim da se zasitio a tek su pred njim godine vrhunskog tenisa,eto toliko od mene...

Comment

• Originally posted by Indigo View Post
                              Cetojevic je bio mnogo vise od nutricioniste. On mu je doneo mir i moc nad glavom i mislima u kljucnim trenucima.
                              Pretpostavljao sam da bi moglo biti nesto tako.

Originally posted by Indigo View Post
                              Nedavno sam gledao Ao 2011, koliko je tada dobro igrao, jezivo je. Kretanje na vrhunskom nivou mu je omogucavalo da bude na svakoj loptici, fizicka sprema jaca od Nadala, a FH najubojitije oruzje jos od Samprasovog Flat FH-a.

Igra na break loptama savrsena. Um cist, samo jedna stvar u glavi... loptica. Tada je Novak cinio cuda i tada je mogao sve. Govorimo o Novakovom primeu jednoj genijalnoj igri koja ce se tesko ponoviti.
                              Sve se slazem sa tobom kad pricas o AU 2011. Ono sto je uslijedilo je bio zamah iz Melburna.

Ali dodaj i ovo. U mec sa Novakom je Federer usao kao favorit a Novak kao neko kome je dosadilo biti treci. Psiholoski mnogo povoljnija pozicija nego 2012. u Uimbldonu. A Mari je usao u finale sa britanskom stampom koja na sva zvona zvoni: "Sad je prilika jer nema Federera." Osim toga Andi je bio dobio tri prethodna meca na hardu. Opet je psiholoska situacija bila bitno povoljnija za Novaka nego jucer.

I ne zaboravi da je Melburn spori hard. Najpovoljnija podloga za Novaka.

Originally posted by Indigo View Post
                              Ali nije sve tako crno a nije vala ni belo. Ima u glavi prevelik teret prosle godine, to ga sputava. Mekenro je nedavno izjavio " treba se plasiti Novaka 2013" i treba zaista...
                              On je prosle godine postavio 'svjetski rekord'. Ove godine ima problema da se nosi sa time. Jeste svjetski rekorder ali nije svemocan.

Pretpostavljam da je Mekinro mislio da ce biti ubitacan. Moguce. Igraci tipa Mekinroa jako dobro znaju sto Novak moze. Oni jako dobro znaju da je Novaku samo trebalo da se mec u Parizu produzi pola sata u nedjelju i da bi dobio Nadala koji je u najboljoj formi, da kada Novak igra najbolje sto moze onda protivnik ima malo sansi, da su Federeru uza sve durgo pomogli dvoranski uslovi u Uimbldonu, da je Mari igrao jucer jedan od 5 najboljih meceva u zivotu, na krilima publike, na podlozi koja mu odgovara, sa Novakom pod velikim pritiskom i da je jedva dobio...

Ali kao i uvijek za mene je tenis praksa. Hocu da vidim kako to izgleda u praksi.

Comment

• Murray i Robson prosli u 1/2 miks dubla

Comment

Working...
                                X