Announcement

Collapse
No announcement yet.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Očekivano, premalo je vremena za oporavak. Ogromna šteta, čovjek nas je posljednjih par tekmi izvukao svojom genijalnošću i sada kada je najpotrebnije neće biti na raspolaganju Sušiću koji će pak morati kombinovati. Mada jako je izvjesno da će Misimović zauzeti Pjanićevu poziciju. U njegovim nogama još uvijek ima znanja da odradi dobru utakmicu. Moramo mu vjerovati, ipak je to igrač sa najviše utakmicu u nogama za reprezentaciju.

    Sada pitanje je da li će igrati 10-ku, ili će na krilo. Do Papeta je, ima 2 krila na raspolaganju sada - Stevanović i Višća + Lulić ako ne bude išao na beka. Ako Zukanović ode na beka, a Lulić na krilo Miske će definitivno iza Džeke i Ibiševića. U drugom slučaju ako Lulić bude išao na beka, Misimović bi mogao i na krilo, jer sumnjam da bi Sušić u vatru gurnuo Višću u ovakvoj utakmici. Kako bi nam Kolašinac sjeo sada na poziciji beka.
    sigpic
    Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
    don't support us when we win."

    Comment


    • Dakle moramo bez Pjanketa. Velika steta, jos je momak uhvatio strasnu formu zadnjih par utakmica u Romi, i onda se desi ovo, peh.
      Vjerovatno ce doci Miske, to i prizeljkujem, vjerujem da on moze kolko tolko zamjeniti Pjanu.

      U svakom slucaju, nama ce biti malo teze sada, ali Pjanicu zelim brz oporavak i da nam se vrati jos jaci nego sto je bio.
      sigpic

      Comment


      • Ja se jos uvijek nadam da ce oporavak naglo krenuti na bolje i da ce on zaigrati. Mogu misliti kad je nama toliko krivo koliko je njemu. Ni za jednim igracem nismo zalili ko za njim.


        Sutra pocinje prodaja ulaznica za Grcku, a vec su ljudi stali u red da kupe karte.

        Comment


        • Biro je mala maca za prodajna mjesta karata. Što se karata tiče, ista situacija kao i ranije. Pola ide u prodaju, a većinu pokupe ovi šverceri pa onda slijedi preprodaja po znatno većim cijenama. Ostala polovica dok se namire guzonje i njihove familije, reprezentativci i njihovi, pa tako do grčkih navijača i to je to. Mi iz ostalih gradova imamo nemoguću misiju doći do karte, jedino ako hoćeš da izgubiš 2 dana, ali se ne isplati nikako. I prethodnih par tekmi sam ostao bez karte, doduše zbog toga što sam bio lijen, ali sada mislim da je uzaludno i pokušavati doći do nje. Mislim da će sutra za 10-ak minuta otići sve karte, a kod švercera već cijena (minimalna) za istok i zapad 100KM.
          sigpic
          Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
          don't support us when we win."

          Comment


          • http://www.arsenal.com/news/features...up-is-my-dream

            Intervju Hajrovica za oficijelnu stranicu Arsenala,prica kako mu je zelja otici u Brazil sa reprezentacijom na prvenstvo i kako ce mu biti cast igrati pored igraca kao sto je Spahic.

            Sto se tice prodaje karata za utakmicu protiv Grcke opet se cirkus pravi i ruzno je sve za gledati.Nadao sam da ce savez rjesiti to na bolji nacin,ali izgleda da to i njima nije u interesu.Nek Selma Bajrami bude u lozi to je bitno.
            Last edited by Joe Cole 10; 06-03-13, 22:10.
            TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

            "There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

            LFC:18+5=THE GREATEST

            Comment


            • Spisak za Grcku: Asmir Begović (Stoke), Asmir Avdukić (Borac), Jasmin Fejzić (Aalen), Boris Pandža (Mechelen), Emir Spahić (Anži), Toni Šunjić (Zorya), Mensur Mujdža (Freiburg), Ognjen Vranješ (Alania), Ervin Zukanović (Gent), Muhamed Bešić (Fenercvarosi), Miralem Pjanić (Roma), Senad Lulić (Lazio), Sejad Salihović (Hoffenheim), Adnan Zahirović (Dinamo Minsk), Elvir Rahimić (CSKA), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senijad Ibričić (Kasimpasa), Muamer Svraka (Željezničar), Miroslav Stevanović (Sevilla), Zvjezdan Misimović (Guizhou), Ivan Sesar (Elazigspor), Avdija Vršajević (Hajduk), Vedad Ibišević (Stuttgart), Edin Džeko (Man. City), Edin Višća (Istanbul BB).

              General Rahimic je ponovo u repki

              Na spisku novo ime Jasmin Fejzic kojeg se sjecam iz utakmice Greuther Furth - Borussia Dortmund (prosle sezone 1/2 finale DFB Pokala) kada je u 118' usao u igru i u 120' primio gol tako sto je lopta koja je udarila u stativu odbila se od njegova ledja i zavrsila u golu.

              Comment


              • Jaruga nije upis'o ni jedan nastup ove sezone.
                Ovo je Arsenal, a ne ono što je danas bilo na Emiratesu.

                Comment


                • Originally posted by soe View Post
                  Jaruga nije upis'o ni jedan nastup ove sezone.
                  Zar treba? Da se bezveze umara, treba za repku da bude odmoran.

                  Igrao je protiv Tyumen 18 minuta.

                  Comment


                  • Pitanje je u kakvoj je formi Rahimić. Nema se šta izgubiti njegovim pozivom, jedino možemo dobiti u staloženosti i sigurnosti u veznom redu ako bude igrao. Mislim da on može odraditi još kvalitetnih 45 minuta, samo je pitanje da li će ga Pape gurnuti u prvu postavu ili će čekati ako budemo imali vodstvo da se to sa njim mirno privede kraju.

                    Je li to Salihović spreman za meč? Ako jeste onda smo na dobitku - Sejo na beka, Lulić na krilo.
                    sigpic
                    Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                    don't support us when we win."

                    Comment


                    • Valjda ce biti spreman

                      „Sjajan je osjećaj ponovo trenirati sa ekipom, pogotovo jer sam svoj posljednji dodir sa loptom imao prije više od sedam sedmica“, rekao je bh. repezentativac u redovima Hoffemheima, te dodao:

                      „Koljeno je dobro, niti me boli, niti je natečeno, ali ćemo morati čekati da vidimo kako će reagovati kako se tempo i intenzitet moga rada na treninzima bude povećavao. Ipak, nadam se da će ostati ovako kako je sada“.

                      Comment


                      • Sejo je jedan od mojih omiljenih igraca u nasoj repki, kada je on na lijevoj strani zajedno sa Lulicem to je onda skroz ubitacna kombinacija, dugo ga nije bilo ali valjda ce sad lagano poceti da se vraca.
                        Pjanic, sta reci a ne zaplakati, trenutno mozda nas najbolji igrac (po formi) jos je veca steta sto ni Miske nije onaj stari, moze odigrati dio ali ne i cijelu tekmu (ja se sve nadam da ce Miske po svom starom obicaju, kada ga svi otpisu opet pokazati da je klasa) ali koga nema bez njega se mora.
                        Sve u svemu jos je puno ostalo do tekme, a mene vec trese groznica, ali kao sto strucnjaci kazu i bod je dobar, po meni je bitnija tekma u Slovackoj (posebno zato sto su Grci tamo dobili) ali o tom po tom.
                        Karte:Ja sam svoje sreca nabavio ali ovo sto rade je katastrofa, pa zapad na PIK-u nema ispod 150km, sramota
                        sigpic
                        http://www.youtube.com/watch?v=pMJ0-1GGf5k

                        Comment


                        • Najvjerovatnije da počinjemo sa jednim defanzivnim veznim - Zahirovićem ili možda čak Rahimićem, ali to je znatno manje izgledno. 2 krilna igrača - Lulić/Salihović lijevo, te Stevanović desno i na kraju Miske iza napadača.

                          I mislim da moramo ići na pobjedu, ne zadovoljavati se remijem. Od onih sam za koje vrijedi "ako ne možemo pobijediti Grčku i ne zaslužujemo Brazil". U slučaju remija Grci su ti koji će imati primat, dok ćemo se mi naći u podređenom položaju, bićemo u situaciji da moramo pobijediti Slovačku u gostima što neće biti nimalo lagano. Jednom smo uspjeli, ali bila je riječ o prijateljskoj utakmici, sada će biti drugačija situacija. Oni su odigrali dobro i protiv Grčke, ali nedostatak sreće i koncentracije su ih koštali. U svakom slučaju biće teško i u Zenici protiv tvrde Grčke i u Slovačkoj protiv nimalo mekše ekipe. Ja vjerujem da ova ekipa može pobijediti Grčku, nema Pjanića da pravi konstantnu razliku, ali tu je Misimović koji to može odraditi povremeno, zatim imamo brzonoge krilne igrače koji također mogu praviti konstantnu prijetnju po gol Grčke i na kraju naše najjače oružje - vrhunski napadači.
                          sigpic
                          Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                          don't support us when we win."

                          Comment




                          • Misimović zabio za Guizhou na otvaranju kineskog prvenstva. Valjda jednom uspije ovako zahvatiti loptu i protiv Grčke. Inače, dosta je stesao stomak i liniju dotjerao. Taman će do 22. biti u potpunosti spreman.

                            Edit:

                            A brat Fejzić nakon dobijenog poziva prima 6 komada na gostovanju kod Frankfurta. Ne može mu se puno zamjeriti, kod većine golova nije mogao ništa uraditi, ali lik je peh pravi. Kvalitetan, ali baksuzan golman.
                            Last edited by Merlin; 08-03-13, 20:08.
                            sigpic
                            Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                            don't support us when we win."

                            Comment


                            • sigpic
                              http://www.youtube.com/watch?v=pMJ0-1GGf5k

                              Comment




                              • Sretan rodjendan DIJAMANTU pa da ga proslavis golovima protiv Grcke!
                                TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

                                "There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

                                LFC:18+5=THE GREATEST

                                Comment

                                Working...
                                X