Announcement

Collapse
No announcement yet.

Premier League 2011/2012

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Tony_G View Post
    To je naravno tacno, zato sto United oduvek igra klasicnu 4-4-2. Medjutim ranije su box-to-box igraci bili Scholes, Keane itd. Sada povremeno Fletcher uspe da odigra odlicne utakmice, ali nije on ta klasa. Anderson je dosao kao poluspic (to smo skoro pricali) a Ferguson pokusava da ga pretvori u box-to-box, ali ocigledno da ne funkcionise. Isto je pokusao sa Alanom Smithom. Nema tu igraca koji mogu da odrade tu box-to-box ulogu. Uglavnom se zato svodi na dijagonalne lopte ka krilima i onda slede individualne akcije tih krila. Promena taktike na 4-2-3-1 bi bilo najbolje resenje. Naravno nakon sto dovedu tu famoznu 10-ku...
    Mada ni Modric u Tottenhemu nije klasicna 10-ka, ali je odlican tehnicar i izuzetno pokretljiv i naj tacin doprinosi igri.

    P.S. Taj "raktor straha" koliko god ti smesno zvucao, postoji. I postojace uvek. Naravno stvar je u tome sto ekipa prvo tokom duzeg niza godina gradi uspeh, a onda usledi taj "faktor straha" kod drugih, pa onda nekad pobedjuju i ako nisu vise na najvisem nivou...
    U zadnje vreme sve vise Junajted igra neku laznu 4-2-3-1 gde je Runi lazna 10-ka i iza u liniji sa 2 krila a iza napadaca. Da li je to privremeno dok se ne kupi veznjak ili je to Fergi dugorocno zamislio videcemo. Zbog toga i nastaje veliki problem kada Runi ne igra jer su linije predaleko i nema ko da ih spaja.

    Anderson nije imao srece sa povredama i koliko god ga ja podrzavao, realno ce on da se oznaci kao neuspeli talenat. Kleverli je upao u sistem, poceo taman da se namece i povredi se. Povrede i te kako uzimaju danak, ali slazem se da fali veznjak. Mada po meni ne 10-ka, vec neki zadnji vezni, "pas" ili kako god ocete. Jer pokazalo se i u ovoj i u prosloj sezoni da Junajtedu, u sustini, postizanje golova nije problem vec to sto zna u kontinuitetu da ih prima, a to je (po meni) nedostatak neke zveri na sredini terena, koja ce zameniiti Roja Kina. To za sada igra Kerik i on ima na svakoj tekmi veliki broj oduzetih lopti ali je spor, slab u duelu i kada se igra fast-paced tu on uvek pada.
    sigpic

    Comment


    • Sacekajmo vikend i da vidimo sta ce biti protiv Sitija... Ja sve vise mislim da su Spursi ozbiljni konkurenti za titulu... Bejl me prosto fascinira kako igra decko.. Sve je to 'Arry doveo u red, igraju oni lep fudbal, ali pre svega tacan, precizan i jednostavan fudbal..
      sigpic

      “We have to change, from doubters, to believers, now.”
      -Jürgen Klopp

      Comment


      • tuzno je sto ekipa kao sto je Junajted (naravno, nisu jedini) nije izbacila nekog svog igraca vec nekoliko sezona, pogotovo u situacijama kada su tu prisutne povrede, npr sada vracaju Skolsa bas kada bi trebalo da iskoriste nekog od klinaca, a mlada ekipa im je puna talenata, Pogba, Morison, itd, kojima vrlo lako moze da se desi da dozive sudbinu Pikea ili Rosija za koje nije bilo mesta u Mancesteru, a videli smo sta je posle bilo sa njima

        Comment


        • Originally posted by vladream View Post
          tuzno je sto ekipa kao sto je Junajted (naravno, nisu jedini) nije izbacila nekog svog igraca vec nekoliko sezona, pogotovo u situacijama kada su tu prisutne povrede, npr sada vracaju Skolsa bas kada bi trebalo da iskoriste nekog od klinaca, a mlada ekipa im je puna talenata, Pogba, Morison, itd, kojima vrlo lako moze da se desi da dozive sudbinu Pikea ili Rosija za koje nije bilo mesta u Mancesteru, a videli smo sta je posle bilo sa njima
          Tuzno je sto se ti toliko bavis Junajtedom kad te ocigledno ne intresuju.

          Usput ne znam sta su Kleverli i Velbek. Za pocetak.
          Last edited by ExEric; 12-01-12, 13:46.
          sigpic

          Comment


          • nigde nisam rekao da me ne interesuje junajted, pratim Premiership, pa je logicno da pratim i njih. kleverli prosecan igrac,malo pokretljiviji od gibsona, ali nista vise od toga, Velbek zanimljiv igrac, videcemo sta ce biti od njega, moja poenta je bila da u situaciji kada se igraci povrede, klub ne treba da dovodi nekog penzionera umesto njih, vec da se osloni na svoje snage

            Comment


            • Originally posted by vladream View Post
              kleverli prosecan igrac
              Vazi baki. Ja i ti ovde zavrsavamo svaku dalju diskusiju o Junajtedu a i o sportu uopste.
              sigpic

              Comment


              • Vladream, KingEirc

                Kolko god cudno zvucalo slazem se sa obojicom. S jedne strane Vladream lepo kaze, kad je kriza s povredama treba dati priliku mladima, a ne vracati penzionisane igrace. Mislim da bi Unitedu mnogo vise znacilo na duge staze da su dali sansu Pogbi (koji je fenomenalan igrac) nego sto su vracali Scholesa.
                S druge strane slazem se sa Ericom da su Cleverely i Welbeck vrlo dobri igraci, i da je United jedini od ovih vecih timova koji kolko tolko izbacuje mlade igrace. Evo poceo je i Liverpool od dolaska Kenny-a. Cleverely bi mogao kroz jednu/dve sezone da dostigne najvisi nivo, na pocetku ove sezone je igrao odlicno i delovalo je da ce zameniti na duze staze Scholesa, i najvaznije za Fergie-ja je sto se lepo uklapao u klasicnu 4-4-2. Od kad je on povredjen United ima probleme na sredini. Welbeck moze da bude dobar napadac, mislim da je mogao i ranije da dobije malo vecu sansu. Jel se secate kad je na debiju postigao onaj gol sa nekih 30m? Mislim da je to bilo cak pre 3 sezone....
                sigpic

                Comment


                • @Tony-G



                  Sto se Pogbe i Morisona tice, situacija ne stoji nimalo ruzicasto. Obojica odbijaju da potpisu nove ugovore, zahtevaju da budu u I timu, kao da su necim to zasluzili. Plate koje primaju im nisu dovoljne i u zadnjih mesec dana u skoro svakim britanskim medijima se pojavljuje informacija da ce da idu.

                  Jutros je Telegraf objavio da je Njukastl poslao 500,000 za Morisona koje smo odbili, ali smo navodno razolozeni za prodaju.

                  U sustini, obojica su klinci koji imaju problem sa ponasanjem. Umislili su da su velike zvezde i sada to zele da naplate. Protiv Palasa se videlo da oni imaju ogroman potencijal ali da jos nisu spremni da se bacaju u vatru. Zna se kako se ulazi u Junajted. To su Kleverli i Velbek najbolje okusili. Kroz to prolaze recimo trenutno Rajan Taniklif i Danijel Drinkvoter. Znaci vredan rad, pozajmica Cempionsip, pozajmica Premijersip, pa ako se pokazes upadas u postavu.

                  Ovi verovatno ne bi isli na pozajmice ali hoce sve odmah. Kako ce Fergi to da resi, stvarno ne znam.

                  Sto se Skolsa tice, on je tu kao kratkotrajno resenje do kraja godine i ne vidim sta je sporno. On ionako nece biti starter, igrace zadnjih 20-ak minuta, kada treba da se ubije utakmica. Pored svih povreda, Fergi je resio jednostavno da dobije novog/starog igraca za rotaciju i ako mene pitas sasvim je dobro posupio.

                  Videcemo na leto sta ce biti. Ako i tada ne bude veznjaka onda mozemo pricati da nemamo para i sl.
                  sigpic

                  Comment


                  • KO je god ocekivao da ce Pogba i Morison igrati ove godine u vaznim utakmicama ne poznaje SAFa dovoljno.Ne ide to tako u Manu.Pogba je koketirao sa Milanom,trazio vecu platu,znamo kako takvi prolaze kod SAFa.Izgleda da se malo smirio ali i da nije pravio te "probleme" on ne bi igrao vazne utaikmice ove godine pa koliko god bilo problema sa povredama.

                    AKo Skols moze,ako je u trenzanom procesu,a vidjeli smo da jeste zasto da se ne vrati i ne pomogne.On zna kako to ide,jeste napravio neke greske protiv Sitija ali 97% tacnih pasova,ej!Koliko se samo druzio sa loptom,a prva mu je utakmica posle toliko vremena.I to kakva je utakmica bila u pitanju.

                    Taj Velbek je nevjerovatan talenat,kad je debitovao,pokazivao potencijal,a kad je dobio pravu priliku.Zna SAF sta radi.Meni je samo zao Pikea,vidjelo se i tada koliko je dobar,mada stvarno nisam mislio da ce postati najbolji stoper na svijetu.No,tada smo imali Ferdinanda i Nemanju u punoj snazi,ali ga je svakako trebalo zadrzi.

                    Ako je Kleverli prosjecan igrac onda ja odma da batalim sa pracenjem fudbala.
                    Last edited by Vladan; 12-01-12, 16:07.
                    sigpic

                    Comment


                    • Originally posted by S-Nash View Post
                      Ukoliko Siti dobro izgura do povratka Afrikanaca u tim i ostane na celu, verovatno ce ostati do kraja. Njih treba lomiti sad kad nema 3 od 4 najbolja igraca(mada bi Silva mogao da zaigra za vikend) i da Totenhem ili Junajted tu probaju da ih prestignu ako zele titulu. U suprotnom, tesko ce se nesto promeniti.
                      Potpisujem.

                      Originally posted by Tony_G View Post
                      I jos jedan od razloga zbog kojeg United pobedjuje slabije ekipe je "faktor straha". Te ekipe prakticno ne veruju da mogu bilo sta da urade, mozda se to malo promeni sad posle ovih poraza od Blackburna i Newcastla.
                      Jao ko je pomenuo gol razliku? Pa ne mogu da verujem da je sad to kao problem kod Tottenhema. Proverite prvo malo istoriju pa onda pricajte o tim stvarima. United je pre par sezona osvojio titulu sa 14 pobeda od 1-0. Gol razlika....ccccc.... A Chelsea kad je postigao 103 gola u sezoni zavrsio je samo sa bodom prednosti...
                      Onda neko je jos pomenuo umor kod igraca Tottenhema. Nece se tu niko umoriti, ne igraju u Evropi, imaju samo ligu i FA Cup, a FA Cup se igra vikendom, tako da nema problema za njih, jedan mec u nedelju dana. Opustencija. A zasto bi Harry uopste rotirao igrace? Evo pogledajte kako AVB "fenomenalno" rotira. Rotacija se koristi u slucaju povreda i suspenzija ili bas velikog umora ako ekipa stalno igra mec na svaka 3 dana, sto nije slucaj kod Tootenhema. Ovako su svi igraci stekli kontinuitet i to im se isplacuje.
                      Ako cemo realno Tottenhem nije favorit za titulu, ali ne vidim zasto je problem reci da se ipak bore za nju. City je favorit, imaju najjacu ekipu, i najverovatnije ce osvojiti titulu, ali Tottenhem im je veoma blizu.
                      A neko rece da je Tottenhemu samo vezni red bolji od Unitedovog. Pa vezni red je najvazniji, a ako cemo realno nisu neke razlike u odbranama i napadu te 2 ekipe. U odbrani i jedni i drgi imaju non stop probleme s povredama, a u napadu je smao Rooney u teoriji bolji od napadaca Tottenhema, ali i on je podlozan promenama forme. Ove godine je imao onih 10 utakmica bez postignutog gola...
                      Manje-vise sve si mene citirao.Al ajde da dam svojao objasnjenja zasto sam to rekao.
                      Ne znam da li si mi video drugi post, ali tu sam naveo problem njihovu neefikasnost koja moze u nekim mecevima da ih dovede do gubitka bodova, tipa daju jedan gol i prime ga u zavrsnici, a stvarali su prilike tokom celog meca.Ne ide im prilog u to sto im je odbrana najveci problem, koju terete stalne povrede i Rednap je primoran da stalno menja tandem stopera u odbrani.Kao sto rekoh njihove pobede su manje vise rutinske i retko kad postignu vise od dva gola.A i Totenhem nije kapacitet da ponovi takav rezultat Junajteda, zato sto je tada Junajted imao jednu od najboljih odbrana(ni sada isto nije losa), ali im se cesto desava da u jednoj utakmici prime vise od dva gola.Ne deluje mi da je Totenhem kapaciteta da veze nekoliko utakmica bez primljenog gola, a tipa daje samo jedan gol.Stalno menjanje stopera ce uticati na to.
                      A isto sam rekao za rotaciju, zato sto ce pre ili kasnije da stigne umor igraca i ne bi bilo lose kada bi Rednap odlucio da odmara Bejla, Lenona,Modrica...naravno ne sve odjednom(jednog po jednog na utakmici), ali cisto kako bi bili svezi za drugu utakmicu.Ni Hadlstoun i Sandro ne zaostaju puno za Parkerom pa opet greju klupu i dobijaju sansu na kasicicu sto nije bio slucaj u prosloj sezoni.Nemaju tako lose rezerve i sigurno je da neki od njihovih igraca zasluzuju da povremeno ulaze na teren, a neki put da zapocnu utakmicu.Pre ili kasnije stici ce ih umor igraca, pa ce biti bezidejni u napadu i neke od ekipa ima da im skidaju bodove.
                      I sto se tice treceg, odbrana Junajteda je u poslednja dva meca primila 6 komada, pa su zbog toga odbrane sada izjednacene, ovako bih blagu prednost dao Junajtedu.Totenhem definitivno ima vise problema i prosli su gore, valjda ce im doci Samba, pa ce to izgledati bolje.Ono sto treba Totenhemu je da Adebajor udje u golgetersku formu i time da smanji pritisak na vezne igrace.Mada stojim iza toga da sam rekao da Totenhem ima bolji vezni red i iskusnijeg golmana, ostalo je na strani Junajteda u nekoj blagoj prednosti.

                      Comment


                      • moje misljenje o Kleverliju se odnosi pre svega na to da on u avgustu puni 23 godine, a da je za sve to vreme za junajted odigrao 5 utakmica, a da je ostatak proveo na raznim pozajmicama i cesto bio povredjen, dok sa druge strane imamo Vilsera, Remzija (imao lom noge protiv Stouka) i Hendersona na primer, koji su, iako mladji, vec stasali i igraju bitne uloge u svojim klubovima. mozda i bude igrac od njega, ali ako se nastavi ovako da se maltene svake godine povredjuje i ne igra konstantno, cisto sumnjam

                        Comment


                        • Nemam zelju da pisem romane,pa cu samo reci da mi je drago sto je Junajted glavni kriterijum za uporedjivanje sto ce reci da su i dalje glavne baje u PL i da bi svi voljeli da su na njihovom mjestu Ne interesje me statistika i uporedjivanje,vjerujem da ce u maju stari dobri Ferguson ponovo podici pehar

                          Comment


                          • Originally posted by vladream View Post
                            moje misljenje o Kleverliju se odnosi pre svega na to da on u avgustu puni 23 godine, a da je za sve to vreme za junajted odigrao 5 utakmica, a da je ostatak proveo na raznim pozajmicama i cesto bio povredjen, dok sa druge strane imamo Vilsera, Remzija (imao lom noge protiv Stouka) i Hendersona na primer, koji su, iako mladji, vec stasali i igraju bitne uloge u svojim klubovima. mozda i bude igrac od njega, ali ako se nastavi ovako da se maltene svake godine povredjuje i ne igra konstantno, cisto sumnjam
                            Na moju veliku zalost, Kleverli je ove sezone pokazao 5x vise od Hendersona. Sto se tice prosle, Henderson neuporedivo bolji u Sanderlendu nego ovaj u Viganu, tu je cak bio u senci MekKartija ali racuna se ovo sad.
                            sigpic

                            Comment


                            • Nemam ništa protiv da Mančesterski klubovi i dalje budu najveći favoriti za titulu, i rado im tu ulogu ostavljam. Što se Pevaca tiče, za sada guramo fantastično, u dobroj smo seriji, nema previše povreda. I dalje većina misli da nemamo šanse, što ekipi pomaže, jer igra bez pritiska. Glavni cilj ove sezone jeste mesto medju 4, i dokle god smo u 4, ja sam zadovoljan. Sve više od toga je bonus. Posle godina prosečnosti, napredak je vidljiv, što je sjajno.

                              Comment


                              • Originally posted by Lineker View Post
                                Nemam ništa protiv da Mančesterski klubovi i dalje budu najveći favoriti za titulu, i rado im tu ulogu ostavljam. Što se Pevaca tiče, za sada guramo fantastično, u dobroj smo seriji, nema previše povreda. I dalje većina misli da nemamo šanse, što ekipi pomaže, jer igra bez pritiska. Glavni cilj ove sezone jeste mesto medju 4, i dokle god smo u 4, ja sam zadovoljan. Sve više od toga je bonus. Posle godina prosečnosti, napredak je vidljiv, što je sjajno.
                                Da nam je samo vise takvih realnijih navijaca iz Totenhema, gde bi nam kraj bio.
                                Samo ce biti mali problem, ako se neko od ove trojice(Lenon, VDV i Bejl) povredi, onda ce biti malo zeznuto po Pevce.
                                Poslata je ponuda za Sambu u iznosu od 7,5 miliona funti, ali nesto ne verujem da ce ga za tolko Blekburn dati i da ce traziti vise.
                                Robi Kin je novi igrac Aston Vile, u pitanju je dvomesecna pozajmica.

                                Comment

                                Working...
                                X