Announcement

Collapse
No announcement yet.

NBA Offseason 2011 (opste diskusije, vesti, tracevi, draft i jos mnogo toga...)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Brate, ako trejdujete Booz-a za dvojku onda gubite dubinu. A Bulls-i su prednjacili u NBA-u prosle sezone sto se tice ucinka s klupe.
    "Moja generacija je zivela na ulici. Mi smo imali tu srecu da smo imali pripadnost kraju,
    odnosno cosku. Tu smo se obrazovali, tu smo postali ljudi, tu smo postali lopovi,
    fudbaleri... A ulica je kao sto znate jedan veliki univerzitet."

Comment

• Onda jbg,nesto mi se cini da cemo tesko ponoviti ucinak iz regularne prosle sezone iako sa istim rosterom,mislim da nam je ono bio plafon i maksimum,a timu je ponestalo snage onda kad je najvise trebalo.Mozda ce sad malo vise kalkulisati u regularnom delu pa napasti u PO-u mada opet mi nemamo tim za prsten ove godine,fali ta dvojka da popuni prakticno sve rupe u timu
      sigpic
      http://www.youtube.com/watch?v=Ziqdpca6bBw

Comment

• Ta dvojka nas ubi, nmg vise da podnesem Kita Bogansa... Dobro bi bilo kad bismo Jamal Kroforda doveli, on je ionako najbolja opcija koliko sam mogao da vidim, ne znam kakva je situacija za J.R.-om...
        sigpic

“We have to change, from doubters, to believers, now.”
        -Jürgen Klopp

Comment

• Sto se mene tice, Bogs pre Jamal-a u svako doba dana i noci. Jamal em ne igra odbranu, em je tolika crna rupetina da to nije normalno. Lepo je imati jos jednog shot creator-a u ekipi, ali ako ce zbog toga da trpe timski rad i odbrana dve najbitnije stvari u ekipi - neka hvala. J-Rich, JR, Afflalo, Mayo, to je otprilike to.
          sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

• Pa dobro to jeste istina ali nam treba taj suter... A ja sam samo gledao 2011, nisam proveravao pored 2012, sad sam video kakvih bekova ima...
            sigpic

-Jürgen Klopp

Comment

• Al` ce sledece godine biti otimacine oko CP-a i DWill-a, bice krvi do kolena. CP ide sigurno iako ima opciju da produzi ugovor, cekao je covek i video da idioti nisu dovoljno sposobni da izgrade respektabilnu ekipu... I sa DWill-om slicna situacija, tesko da ce Nets-i da izgrade dovoljno dobru ekipu za godinu dana kako bi ubedili Derona da ostane.
              "Moja generacija je zivela na ulici. Mi smo imali tu srecu da smo imali pripadnost kraju,
              odnosno cosku. Tu smo se obrazovali, tu smo postali ljudi, tu smo postali lopovi,

Comment

• Imam osecaj da ce se Lejkersi docepati jednog od njih dvojice...
                sigpic

-Jürgen Klopp

Comment

• Napasce jednog od te dvojice sigurno, samo je pitanje kako ce naci mesta u vec preopterecenom SC-u. Oni su vec duboko u luxury tax-u... Mada Jerry-u nikada nije bio problem da placa LT, ako ce to da donese dobar rezultat, tj. prsten.

Comment

• Mada, evo sada gledam, oni imaju timsku opciju na Andrew-u... Ako ubede Dwight-a da dodje, pustice Andrew-a, al` u tom slucaju ostaju bez PG-a...

Po mom misljenju ovo je bolja opcija, jer u danasnje vreme mnogo je teze naci kvalitetnu peticu nego PG-a...

Comment

• Ja glupog rasporeda , umjesto da svaka ekipa igra sa svakom po 2x i jos da u diviziji odigras ostatak znaci jos tih 8 utakmica 58 + 8 = 66 , oni nesta komplikuju shedule , a mogli smo po prvi put dobiti poredak u regularnoj sezoni prema snazi u ligi a ne u konferenciji ili po sretnom rasporedu , stvarno mi idu na zivce Stern i co.
                      Bolje je da kao sto "kolege" sa bloga ispodobruca kazu da ukinu 4 ekipe smanje shedule i da jos daju znacaj playoff-u ovako razvodnjavaju znacaj regularne sezone

Ali bit ce haosa prvih dana, jer neke ekipe imaju samo po 6-7 igraca pod rosterom i bit ce potpisivanja a + traje traning camp , mozda tek vidimo uigrane ekipe tamo u februaru.

Najvise profitirali sa ovim lockoutom : Boston , San Antonio , Dallas i Miami , prve 3 ekipe zbog toga sto se nemoraju uigravat godinama znaju ko sta igra i kako , a Miami imaju godinu iskustva pucaju od snage za ubitacni tempo.

Prvi put nakon 2008 lakersi nisu medju 5 favorita , jednostavno zbog toga jer su pali u kvaliteti , Fisher zreo za penzije , Blake promasaj , Walton nema mjesta ni u Vogosci , Meta Worl Pice kreten koji je pao na 5% svojih mogucnosti , Gasol se vratio na soft iz 2008 , Baynum nikako da pokaze potencijal , Odom nije konstatan sto je fakat iritatno , frajer sa toliko talenta i predipozicija da igra 4 pozicije (play-a , krilo , krilnog centra i centra) a toliko slabo zna odigrati i Kobe koji ima najvise minuta ako se sabere reg. sezona i playoff osim mozda od Malone-a i Jabbara sa nekim alternativa operacijama koljenja u Njemackoj , sa jos uvjek polomljenim prstima na obje ruke , fakat je krele sto to nezaljeci i sa problemima u ledjima , sad koliko ce on imati volje da iznese sezonu sa novim trenerom koji je defanzivni kordinaotr ali sigurno ne i trener sto je pokazao u Clevelandu , koja greska sina kojem je babo ostavio klub a on se nesta kao tu sad pita.

Pitanja :

1. Ko ce igrati sa Amereom i Carmelom u NY , kako ce to izgledati , moja 2 najdraza momcad ?
                      2. Sta se desava sa CP3 i Howardom i njihovom voljom da daju 100% za klub i kako ce se to odraziti na njihove saigrace ?
                      3. Mogul Menfis i LA Clipers svoj talenat pretociti u rezultat u reg. sezoni ?
                      4. Mozel Rik Adelman ista napraviti od Minesote ?
                      5. Gdje ce zavrsiti D-Will ?
                      6. Mozel Rose ponoviti proslu sezonu ?
                      7. Koliko je kuveta ostalo u Garnettu , Duncanu , Allenu ?
                      8. Hocel LA vrsiti trade LO i Baynum za Howarda ? ako da ko ce lakersima biti klupa ?
                      9. Mozel klupa Dallasa ponoviti proslu sezonu ?
                      10. Mogul se D-Wade i Lebron dogovoriti ko uzima loptu kad se lomi i da malo vise koriste C.Bosha ?
                      11. Koga ce lakersi otpustiti M.World Pice ili Waltona (ostale ekipe 99% znaju svoje amnesti otpuste)
                      12. Mozel Westbrook popraviti sut i asistencije kao recimo Rose prosle godine i postati MVP jer ima sve predispozicije , a Durant najbolji strelac lige ?
                      13. Gdje ce Nene zavrsiti ? ako zavrsi u Miami-u jel to znaci 3 titule za redom za Miami ?
                      14. Ko moze biti dark horse playoff-a jer nakon lockauta 1999 NY je kao autsider dosao do finala , ali nazalost sa povrjedjena 3 igraca iz startne postave ?
                      15.Kobe i Nowitzky , koliko je ostalo u njima sezona ili mozda utakmica da se jos uvjek smatraju za superstarovima ?

Comment

• Boze samo Waltona ćeraj iz Lakersa,kakav je on ugovor imao .
                        sigpic

Comment

• @Kobe

Odmah da krenem od Kobe-a. Na prvi pogled 33 godine i ne deluje mnogo ali... Igrac koji je stigao u ligu sa nepunih 18 godina, 15 dugih sezona koje su se uglavnom zavrsavale duboko u plejofu, problemi sa kolenima (operisao oba, mada cujem da su ga Nemci izlecili), povreda najbitnijeg suterskog prsta zbog koje je morao da menja stil sutirnja, operacija ramena posle najboljeg zakucavanja u deceniji protiv Minnesota-e na drugi obruc. Ja bih rekao da je njegovo telo dosta istroseno sto se moglo videti u seriji protiv Dallas-a kada bukvalno nije mogao da se odvoji od zemlje, noge su mu bile kao od olova i tada je udario u zid, verovatno toliko jako kao nikada do sada u karijeri (jedino mozda jace u seriji protiv Pistonsa 2004-e kada su, ako se ne varam, bili pociscni s terena). Ali nije sve tako crno... Ima jos tri godine ugovora, za razliku od onog Kobe-a koji je nosio broj 8 i koji je cesto napadao obruc, danasnji Kobe je promenio svoj stil igre potpuno, sto je i normalno jer je njegov prime prosao... Doktorirao je mid range igru, high i low post igru, ima odlican long range... to su stvari koje on koristi i koje mu dosta pomazu da se odrzi u vrhu (i koje ce ga odrzati naredne tri godine) od kada su noge pocele da ga izdaju i od kada nema vise tog "lift-a".

Jednom Westbrick, uvek Westbrick... Kada se covek rodi s mekanom rukom on ce do kraja zivota imati mekanu ruku... nesto slicno kao i sa brzinom... spor igrac treningom moze da postane BRZI, ali nikada nece biti BRZ... slicno je i sa sutom... treningom sut moze da se navezba do odredjene granice (primer Lebron) ali takav igrac nikada nece biti smatran dobrim suterom. Mislim, jedan je Sale Djordjevic.
                          Mada, Russell ima neke druge vrline, tako da bih se usudio da kazem da sut i nije toliko bitan faktor u njegovoj igri. Mada bi svakako bilo dobro da doda i taj element u svom napadackom arsenalu.

D Rose moze samo da napreduje, dakle, moze da bude samo bolji, nikako gori...

Dirk je kao vino, sto je stariji to je bolji... Konacno je sazreo... Neguje takav stil igre da na visokom nivou moze da igra jos godinama. Jednostavno, kosarkaski doktor.

Sto se tice Dallas-a... Odbrana sampionskog prstena nema veze sa klupom... Faktor koji ce odluciti njihovu ovosezonsku sudbinu je odlazak/ostanak Chandler-a... missing link... ono sto im je nedostajalo godinama unazad da naprave rezultat vredan pomena... bila bi greota ukoliko on ode, u tom slucaju bi se rasprsili i svi njihovi snovi o odbrani titule...

Za Lakers-e sam vec odgovorio u prethodnim postovima. LO-a i Bynum-a nikako nece trejdovati... Dakle, ili ce ove sezone naterati Fish-a i Walton-a u penziju i iskoristiti amnestiju na Ron-u i tako napracvti mesta za kvalitetnog PG-a koji moze da se nosi sa danasnjim zivotinjama koji igraju na toj poziciji, ili ce cekati sledecu sezonu i privoleti Dwight-a da dodje. U tom slucaju bi iskoristili timsku opciju i pustili Bynum-a da ode... Sledece sezone Bynum bi trebao da zaradi oko 16 miliona, sasvim dovoljno mesta za Dwight-a u SC-u.

Adelman je odlican trener. Belezio je fantasticne rezultate sa Portland-om (ako se ne varam igrao veliko finale s njima), Sacramento-m, sa Houston-om nije ima srece zbog ucestalih povreda T-Mac-a i Ming-a. Ako je neko sposoban da napravi veliki rezultat, onda je Rick sposoban...

Sto se tice Lebron-a i Wade-a. Da se ne lazemo. Real talk. Wade je lider te ekipe i bolji clutch igrac od Lebron-a. Iskljucivo je Wade-ova greska sto je dozvolio Lebron-u u finalu da uradi ono sto je uradio... 2 poena za 4 cetvrte cetvrtine!!! Trebao je da mu otrgne loptu iz ruku i da preuzme odgovornost na sebe...

Za Paul-a, Howard-a i DWill-a je vec pisano... kada debili iz uprava nisu mogli svih ovih godina da izgrade respektabilnu ekipu oko njih, koja ce moci da se nosi sa najvecim konkurentima, vreme im je da idu...

Mrzi me vise da pisem, na vecinu pitanja sam odgovorio, a i nisam Nostradamus pa da predvidjam ko ce gde zavrsiti.

I samo da dodam... Vec sam pisao ranije... Lakersi su najvecu glupost napravili trejdovanjem mladjeg i napadacki kompletnijeg Arize i dovodjenjem starijeg Artesta, s vecim primanjem... Tim potezom su izgubili na raznovrsnosti u napadu, a i dosta mesta u SC-u, a ni u odbrani nisu mnogo dobili, jer koliko god Artest bio dobar odbrambeni na perimetru, Ariza je bio dovoljno dobar (imao je brze ruke, bio dobar kradljivac), naravno ne na tom nivou kao Ron, ali je to nadohnadjivao fantasticnim napadackim skill-om. Btw, rispekt za Ron-a i onu njegovu trojku koja je odlucila utakmicu broj 7 protiv Bostona. To se ne zaboravlja. Evo sada vidimo Ron-a stigle godine, a vrele krvi nema...

Jos jedna glupost... pustanje Farmara...
                          Last edited by Ernesto; 29-11-11, 01:21.

Comment

• Tesko mi ovo citat za Roya, ali treba biti realan, prevelik ugovor i ne zna se oce li vratit na staro. Nadam se da ce se povratit, i da ce biti ponovo onaj stari u koji god tim da ode jer je takvog umjetnika je stvarno milina gledat.
                            Ne znam koga bi mogao Portland dovesti ako iskoriste amnety za njega, ali mislim da se otvara mjesto za rukije. Nisam zaboravio na Matthewsa, on ce ocigledno dobijati najvise minuta, tako da ce mu samopouzdanje rasti i da ce biti strasan i jedan od kljucnih igraca za ovu sezonu za Blejzerse.
                            sigpic

Comment

• Sad ce jedna vest o Roy-u, izgleda da je stvarno odigrao svoje u Oregon-u nazalost...
                              sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

• Originally posted by T-Mac View Post
                                Sad ce jedna vest o Roy-u, izgleda da je stvarno odigrao svoje u Oregon-u nazalost...
                                Pa eto vam ga SG. Koliko sam ja shvatio, amnestijom se oslobadja prostor u SC-u, ali taj tim i dalje treba da mu isplati celokupna dugovanja.
                                Sto znaci, da ako bude hteo da dodje kod vas za razumnu platu, mozda vredi rizikovati. Ispravi me ako negde gresim.

EDIT: Samo sto bi u tom slucaju imao dve plate, sto mi je nelogicno.

EDIT 2: E da, samo da se nadovezem na onaj moj post... Ostalo mi je u glavi... Naime, Bynum je ako me secanje ne vara bio Jim-ov pik, tako da ce se Jim, koji preuzeo dirigentsku palicu od caleta Jerry-a, tesko odreci Andrew-a jer je u "ljubavi" s njim. Secam se da je i prethodnih sezona bilo price oko Bynum-ovog trejda i da Jim nije dozvolio. Barem nece biti trejda ove sezone (jer bi morao da se odrekne jos jednog igraca pored Andrew-a, cime bi ekipa izgubila dubinu), al` kada dodje kraj sezone i ako se ukaze prilika da prigrabis Dwight-a, a za uzvrat se odreknes Bynum-a, onda ce ta ljubav nestati, siguran sam...
                                Last edited by Ernesto; 29-11-11, 02:00.

Comment

Working...
                                X