Announcement

Collapse
No announcement yet.

NBA Offseason 2011 (opste diskusije, vesti, tracevi, draft i jos mnogo toga...)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• A vi meni"Ma nema sanse da velike zvezde odu u Evropu"

Comment

• Originally posted by Ljuba90 View Post
      Mada ja i dalje imam neki suludi optimizam da ce sve biti ok
      I treba Ljubo, nada zadnja umire!

Btw., da ne bude bas sve tako crno kao sto se cini. Cinjenica je da se igraci spremaju put Evrope ili nekog drugog Kontinenta ali najnovija vest da su u toku pregovori oko prodaje Philadelphia 76-ers-a mogla bi znaciti odredjeni pozitivan impuls.
      Zasto bi neko kupovao odredjeni NBA tim u periodu lockout-a dok resenje za koncipiranje novog CBA nije ni na vidiku? Uz to niko tacno ne zna ni kako ce novi CBA izgledati i kako ce izgledati njegove glavne odredbe kao ni vremenski period na koji ce biti potpisan. Medjutim, cinjenica je da je neko zainteresovan za kupovinu Sixers-a. Novi vlasnik, pretpostavljam, nece uloziti ni dolar ako nema finansijsku projekciju za ostvarivanje profita osim u slucaju da mu klub treba za "pranje novca" sto je u ovom trenutku malo verovatno jer su NBA klubovi fakticki "zamrznuti" tako da ulozeni kapital nikako ne moze da izvuce "na cisto".
      Po mom misljenju neko daje odredjene garancije novom potencijalnom vlasniku da ce ovom investicijom ostvariti profit. Pitanje je na osnovu cega?

Kompanija Apollo Global Management, LLC koja se prikazuje kao potencijalni kupac od strane nasih medija je u stvari kompanija koja se bavi procenom ulaganja, rizikom investicija u neprofitabilna preduzeca (Sixers-i po izvestaju celnika NBA lige) kao i procenom moguceg ostvarivanja profita za svoje klijente. Sediste im je u New York-u, a imaju i svoje ekspoziture sirom sveta. Jednostavno, mislim da Apollo Global Management, LLC u ovom trenutku vrsi procenu Sixers-a i u pregovorima sa trenutnim vlasnicima i celnicima lige pokusava da ostvari odredjenu cenu za nekog drugog ko bi zapravo bio novi vlasnik. Ona se u ovom slucaju pojavljuje kao "trece lice" ili posrednik u kupovini. Ovo nije nista novo i potpuno je legalno.
      Nemam uvid u to kolika je trenutna trzisna vrednost Sixers-a na berzi. Sasvim je moguce da je doslo do odredjenih "pomeranja" u vrednosti kluba nanize (pad vrednosti) zbog lockout-a i neizvesnosti odigravanja sezone 2011/12. Ovo bi neko pametno da iskoristi i da ulozi svoj kapital "na vreme" ali bez obzira na sve mora imati bar neke garancije da svoj kapital nece uloziti uludo tj. da ce ostvariti profit. Ponavljajm se, te garancije mu moze dati samo neko unutar same lige i naravno naplatiti takvu informaciju kroz prodaju kluba za vecu cenu od trzisne (kao sto navodi "Forbes").
      Ovo je mala analiza na osnovu informacija koje su javne i dostupne, a sta se "iza brda valja" to cemo svakako tek videti.

Eto Ljubo, ja ti se pridruzujem u tvom "suludom optimizmu"!

LEBRON "KING" JAMES - GLOBALNI FENOMEN. G.O.A.T.!
      sigpic
      RUSSELL-WILT-JABBAR-JORDAN-LEBRON
      - 4xMVP -

Comment

• Bane,zelim svaki dan jedan optimistican post

Zanimljivo mi je ovo razmisljanje oko Sixersa i apsolutno se slazem-da nema garancija,ozbiljan biznismen ne bi ulagao u njih ;)

Comment

• Zasto da se ne ulaze u Philly? Uz par solidnih igraca mogu daleko!
          Anaheim Ducks,Philadelphia Eagles,Orlando Magic,Crvena Zvezda,Liverpool,Valencija,Torino,KFC

Comment

• Originally posted by Liverpool FC View Post
            Zasto da se ne ulaze u Philly? Uz par solidnih igraca mogu daleko!
            Lockout je covece

Comment

• Originally posted by Vule_89 View Post
              A vi meni"Ma nema sanse da velike zvezde odu u Evropu"
              vule to sam i ja pricao ali niko nije verovao

da dodam da je darius songaila potpisao za galatasaraj

Comment

• Od velikih zvezda je samo vilijams dosao u besiktas a i to nije sigurno.
                Mislim da nece lockout dugo trajati pa oni i koji dodju u evropu nece se naigrati.

Comment

• Da otvorimo anketu,kada ce poceti sezona 2011/12?
                  1, na vreme
                  2 oko katolickog Bozica
                  3 nakon Bozica
                  4 sezona ce biti otkazana

Sta mislite?
                  Anaheim Ducks,Philadelphia Eagles,Orlando Magic,Crvena Zvezda,Liverpool,Valencija,Torino,KFC

Comment

• Amare napisao na svom tviteru "Da li da idem u Izrael i da igram za Makabi Tel Aviv tokom lokauta". Naravno na engleski . Mada nece on otici nidje zbog rizika da se ne povrijedi pa posle da propadne.

Comment

• Originally posted by emil_portnoy View Post
                      Amare napisao na svom tviteru "Da li da idem u Izrael i da igram za Makabi Tel Aviv tokom lokauta". Naravno na engleski . Mada nece on otici nidje zbog rizika da se ne povrijedi pa posle da propadne.
                      I ja sam slicnog misljenja. Sve ove najave igraca o odlascima u Evropu mogle bi biti i vid presinga na ligu i vlasnike da popuste i da se potpise novi CBA. Znaju svi igraci da im Evropa nista specijalno nece doneti osim mozda relativnog ostajanja u igrackoj formi.
                      Medjutim, sto ti kazes Emile, posledice koje mogu imati zbog mogucih povreda nose mnogo veci rizik nego sto ce oni imati dobit od igranja.
                      Zamislimo hipoteticki situaciju u kojoj se neki dobar NBA igrac povredi zato sto ga je neki balvan, koji igra za izvesnu Saragosu ili BC Olin, "osakatio" na parketu jer zeli da se dokaze pred svojom publikom kako moze da "cuva" dobrog NBA igraca. On onesposobljen za igru, a u medjuvremenu dodje do potpisivanja novog CBA.

sigpic
                      - 4xMVP -

Comment

• Originally posted by Liverpool FC View Post
                        Da otvorimo anketu,kada ce poceti sezona 2011/12?
                        1, na vreme
                        2 oko katolickog Bozica
                        3 nakon Bozica
                        4 sezona ce biti otkazana

Sta mislite?
                        Ja mislim pod 4,jer ovi vlasnici ne popustaju ipak...
                        Salim se,ne d'o Bog da bude otkazano,ja se nadam da ce barem biti malo skracena sezona,nis,,,ta vise
                        Pozdrav...

Comment

• Shaq odlucio da se prikljuci TNT ekipi, mogu slobodno da produze poluvremena na pola sata jer ima da bude ludnica.
                          sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

• Auuuu bićee prava ludnica sa Shaq-om i Barklijeeem !
                            Mogu samo da zamislim kakve će gluposte praviti
                            How do you know you've found Lebron James' cell phone?

It vibrates and receives calls, but doesn't have a ring!

:dw::lol1: :pp:

Comment

• Originally posted by fer_boy View Post
                              Auuuu bićee prava ludnica sa Shaq-om i Barklijeeem !
                              Mogu samo da zamislim kakve će gluposte praviti
                              Boga mi ce ove sezone da prenose evroligu :S

Comment

• Evo sta D-Will misli o prelasku u Besiktas i generalno o igranju u Evropi. Prilicno je optimistican iako u slucaju povrede Nets-i imaju pravo da raskinu ugovor sa njim.

http://sports.espn.go.com/new-york/n...ory?id=6753259

sigpic
                                - 4xMVP -

Comment

Working...
                                X