Announcement

Collapse
No announcement yet.

Opste teniske diskusije,vijesti...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ludnica

    Mada mislim da je to suplja

    Comment


    • Ostaje pitanje ko ce igrati na USOu

      Comment


      • Pa Monfis je igrao sada u Umagu,to mora da je najmanja kazna za doping ikada

        Comment


        • I Skot je sumnjiv. Navodno je preskocio RG zbog povrede, ali sudeci po primerima Marina i Gaela pre ce biti da mu je signalizirano da se skloni i ocisti organizam od hemije. Samo sto to nikada necemo saznati.

          Inace, ako je tacno ovo za Gaela, jedina ispravna kazna je trajni ban, ali od toga nema nista naravno.
          Last edited by Navras 16950; 28-07-13, 18:02.
          Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

          Comment


          • Originally posted by bojanaBG View Post
            sta je ovo?
            Za Monfu bi trebalo najmanje da se cudimo. Od najveceg atlete na Turu postao je igrac koji ne moze nijedan 3. set da doceka na nogama.
            Neverovatan je broj meceva u kojima je on bio umorniji nego legendarni huan ignasijo Cela, koji btw gde je?

            A rekao bih da su samo poostrili skale, pa zato sada ovo. Zato Cilic "pada" zbog nepoznatih cinilaca, a verovatno pre nepoznato se nije uzimalo za ozbiljno...

            Btw, da ce prestati vise da smaraju.
            Last edited by BockoBG; 28-07-13, 18:08.

            Comment


            • Juan u zasluzenoj penziji odavno

              Comment


              • Povukao se kada je igrao bolji tenis od Fedrera.
                Njega pre povlacenja, i ovog Federera... Na sljaci 3:0 za El Grande-a, a na sporom hardu 3:1. Federer bi dobio na travi verovatno 3:2.

                Comment


                • Originally posted by Prle! View Post
                  Nije loše, mada je moglo i bolje.

                  Najfascinantnije mi nije bilo to što što Borg najbolji tenis prikazuje na brejk loptama, što je McEnroe poprilično miran ( ) ili što je Ledeni uspio nekoliko puta 'choknuti' u stilu Almagra, već to koliko su se ova dvojica prilagođavali jedan drugom u različitim periodima meča. Pritom ne mislim na prilagođavanje u kontekstu jednog stila igre drugom, već na činjenicu da su obojica u određenim trenucima bili prinuđivani odustati od unaprijed predviđenog gameplana i smišljati nešto novo, uvoditi neku inovaciju, nadmudriti protivnika, prije nego protivnik nadmudri tebe, kao u šahu. Borg je set i po bio potpuno indisponiran na mreži i voleji ga jednostavno nisu išli, pa je pokušavao agresivom sa osnovne to nadomjestiti. Kako su bazični udarci počeli funkcionisati, defanziva proradila, tako je i na mreži proćepilo, pa se to odrazilo i na rezultat. Ono što je opet bilo sigurno, a u što sam se ponovno uvjerio je ta nesigurnost Borga kada se preko puta mreže nalazi McEnroe. I sam Šveđanin je bio svjestan da jednim gameplanom ne može protiv McEnroa, te da će morati dosta varirati i miksati u igri u zavisnosti kretanja rezultata na terenu. To je, ruku na srce ono sa čim se Švedo prije dolaska JohnyMaca nije morao susretati. Znalo se da mu ljevoruki teniseri ne odgovaraju, ali ni Tanner ni Jimbo, iako različitih stilova obojica, nisu imali toliko iskristalisanu igru koja bi prinudila Borga da nešto mijenja na terenu ili koja bi mu eventualno mogla stvarati probleme u kontinuitetu.

                  Jimbo je bio agresivan baseliner, fantastičnog riterna, izuzetnog flat bekenda i jednako dobrih defanzivnih sposobnosti kada je trebalo izvlačiti passing shoteve. Borg je, urpkos tome, bio 'above his level', budući da mu Jimbo riternom nije mogao puno nauditi, jer niti je Bjorn bezglavo jurišao na mrežu, niti mu je igra bila bazirana na servisu. Osim toga, tehnički je bio kompletniji, ujednačeniji sa FH i BH strane, sa mnogo više teniskih elemanata u tim udarcima kao i večem stepenu prilagodbe datim okolnostima na terenu. Jednostavno, Connors nije mogao niti na 'lopticu više' niti na 'viner više' sa Borgom. Šveđanin je bio iznad njega u gotovo svakom pogledu. Na primjeru njega i Vilasa se moglo zaključiti da je baseline tenisom Borga nemoguće pobijediti. S druge strane, Roscoe Tanner je imao drugačiju filozofiju igre, razornog servisa i solidnih voleja. Međutim, ni to nije bilo dovoljno, jer su Borgove defanzivne sposobnosti uvijek bile jače od Tannerovih ofanzivnih afiniteta. Međutim, uvijek je bilo primjetno da Borg sa ljevorukim teniserima ima više problema nego sa dešnjacima. Kada se pojavio igrač koji je tu prednost znao da iskoristi, nastali su i problemi za Šveda.

                  Johnovi kick i slajs servisi na Borgovu BH stranu su po defaultu davali rezultat. Borg bi morao ranije anticipirati, a loptica je toliko bježala od terena, da ju je i kada igrač pogodi stranu u koju će ovaj servirati, bilo gotovo nemoguće vratiti. Borgu je koliko-toliko pomagala tehnika njegovog 2HBH-a, jer je prilikom udarca lijevu ruku više savijao, pa se sticao utisak da je to ustvari dvoručni forhend. To mu je pomogalo u kontrolisanju rotacije kika i spina i određivanju direkcije udarca. Međutim, nije samo neugodan servis razlog zbog kojeg je McEnroe predstavljao Borgu ono što niko do tada nije. Fantastična volej igra, nevjerovatan 'touch' i anticipacija na mreži u pojedinicim trenucima su se činili kao nerješiva enigma za Borga i izgledali su jednostavno na večem nivou nego njegove defanzivne sposobnosti i passing shotevi. Isti osjećaj bi imao McEnroe kada bi Šveđanin počeo pogađati Forhende iz trka i krakte BH passing shot dijagonale, ali se ipak ta nervoza više odražavala na Borga, jer je imao određenu reputaciju i susretao se sa nećim što mu je bilo ipak nepoznanica, za razliku od Maca koji je igrao rasterećenije i dobro znao šta ga čeka u susretima sa Borgom.

                  Tako se, kako je vrijeme odmicalo i Borgov 'mit nepobjedivosti' počeo narušavati, pa svakako stoji teorija da nije 100% vjerovao u sebe u mečevima sa McEnroom, jer je u podsvijesti znao da mu ni najsajnija igra neće donijeti pobjedu, budući da Mac zahtjeva dosta fizičke i psihičke snage i borbe. Sa takvim činjeničnim stanjem je IceBorg i 'nezvanično' otišao u penziju poslije jedne egzibicije u Australiji, neposredno nakon poslednjeg Grand Slama sezone 1981 godine. Ono što će ga uvijek izvlačiti jeste činjenica da je krajem 1982 u Novembru na respektabilnom egzibicionom turniru pod nazivom: "Akai Gold Challenge Round Robin" pobijedio #1 igrača svijeta Mcenroa sa 3-1 u setovima (3-6, 6-4, 7-5, 6-2) i trećeg igraća svijeta Ivana Lendla sa 3-0 (6-1, 6-4, 6-2). 'Grozni' je cca. mjesec dana poslije postao prvi igrač svijeta.

                  Evo možda prilike i da nam @CW kaže nešto više o ovoj egzibiciji.
                  Prvo su igrali u Pertu, tu je dobio Lendla 2-1 i rekao da mu je plan da sledece godine odigra dobro na Mejdzorima, sto se naravno nije desilo. Akai Gold Challenge igrao se u Sidneju za ogromnih 400000 dolara, a umesto Konorsa je upao Gerulaitis. Australija nikada do tada nije videla skuplji teniski turnir, pobednik je uzimao 150000 dolara i zlatni reket vredan jos 30000. Igrali su RR sistem a ovoliki novac zahtevao je i muske meceva na tri dobijena seta. Problem je sto su se Mekinro i Lendl bukvalno poubijali u prvom mecu, Dzonu u tanku nije ostalo nista a Ivan se oporavio tek toliko da do kraja dobije Vitasa i uzme drugu nagradu. Zbog toga i ovaj uspeh Borga treba uzeti sa rezervom
                  Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

                  sigpic

                  Comment


                  • Godfather objasnio jos jednom

                    http://www.kurir-info.rs/srdan-dokov...-clanak-912951

                    - Nadal mu je bio najbolji prijatelj dok ga je pobeđivao. Kad se stvar promenila, više nisu bili prijatelji. To nije sportski. To je ono što Novak ima u sebi, a oni ne. Federer je možda još uvek najbolji teniser u istoriji, ali je kao čovek sušta suprotnost. Napao je Novaka na Dejvis kupu u Ženevi, shvatio je da je on njegov naslednik i na sve načine je pokušavao da ga diskredituje. Novakov uspeh je neverovatna stvar i nešto što neki ne mogu da shvate.


                    ♦ Kakav je odnos Novaka i Marija?
                    - To je drugačije. Njih dvojica su odrasli zajedno, Endi je stariji nedelju dana. Išli su na turnire, igrali tenis, fudbal, družili se, a to su preneli i u profesionalne karijere. Nijednog sekunda kod porodice Mari nisam osetio ljubomoru i zavist prema Novaku. Njegova majka je u Rimu ušla u svlačionicu i čestitala njemu, timu i porodici. On je pravi primer sportsmena, koji se na pravi način nosi i u pobedi i u porazu. Oni sigurno ne mogu biti najbolji prijatelji jer se bore za najvažnije trofeje, u krajnjem slučaju i za veliki novac. Ali oni su više nego korektni rivali i siguran sam da će po završetku karijere biti veliki prijatelji.
                    sigpic

                    Comment


                    • http://www.kurir-info.rs/srdan-dokov...-clanak-912951
                      sigpic
                      http://www.youtube.com/watch?v=pMJ0-1GGf5k

                      Comment


                      • izgleda da mu je Nadal odgovorio

                        chiara gambuzza ‏@ChiaraGamTWI
                        Nadal responds to Srdjan Djokovic comments:"If he want to know how Novak and i get on, maybe he should asks to his son"
                        http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

                        Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

                        sigpic

                        Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                        with experience.

                        Comment


                        • Lijepo sto se cita Kurir i u Spaniji, dobro je sto cijene kvalitet

                          Nema potrebe, ipak je do njega

                          sigpic

                          Comment


                          • Ceo tviter bruji o tome, Srdjan je kao i obicno napravio vise stete nego koristi.
                            http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

                            Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

                            sigpic

                            Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                            with experience.

                            Comment


                            • Rekao covjek sto misli, iskreno, ne vidim problem
                              sigpic

                              Comment


                              • Pa sad niko ne prica o tome sta je on sve rekao u tom intervjuu, nego samo o tih par recenica o Nadalu i Federeru.
                                Jasno je meni da on njih bas mrzi, ali treba cuti i da ne prica o njima, ovako napravi vise stete nego koristi.
                                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

                                Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

                                sigpic

                                Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                                with experience.

                                Comment

                                Working...
                                X