Announcement

Collapse
No announcement yet.

Cincinnati 2020.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Mrkela View Post
    Trebala bi jedan mec odbitid a.igra jer su joj Amerikanci bombardirali domovinu. Ne bi bilo lose ni da Novak odradi jedan bojkot. I on ima iskustva sa odronom od nacije kakva je Amerika.

Dajte ljudi, necemu je mjesto na terenu necemu nije. Placen si da igras, ne da iznosis svoje misljenje, cak i to da napravis nema veze, ali da ti bojkotiras nesto, nesto sto te dovelo do toga da imas milijune. Sramota. Sve koje odbijaju da igraju debelo treba kazniti, previse im se dozvolilo. Zamisli da ja dodem na posao i kazem sefu, necu da radim danas.
    njoj je japan domovina koliko i meni...

ali ti nemaš pravo da govoriš nekome šta će da radi ili neće,a te milione su zaradili,nisu ih dobili..

čovekovo je pravo da se pobuni na nešto i ima pravo na mišljenje,eto,ti si nam ga upravo demonstrirao...

ali da,tebi su pokvarili zabavu
    Wizard

Comment

• Postoji strajk kao legitmno sredstvo politicke borbe. Osaka je odlucila da ga upotrijebi. Njen otac je sa Haitija. Ko god zna istoriju Haitija u zadnjih 200 godina je mora razumjeti. To opet ne znaci da smatram da je pametno postupila. Razumijem je na emotivnom, ljudskom nivou. Raonicev otac nije sa Haitija. Uvjeren sam da se kod njega radi o sklupljanju medijskih poena.

Inace o cijelom problemu starjak/bojkota, racionalno i mudro je progovorio bivsi kosrakas Carls Berkli. Prije ili kasnije ce kosarkasi morati odluciti kad ce da se vrate na teren. Dalje, bojkot ne pogadja sve jednako. Superzvijezde ce lako podnijeti sto god dodje. A sto je sa onima koji ne zaradjuju koliko superzvijezde? Sto sa onima koji zive od kosrake a nisu igarci.

Za tenisere to jos i vise vazi. Pandemija je mnoge igrace dovela da razmisljaju o prekidanju profesionalne karijere. Ostali su bez prihoda. USO je prilika da nesto zarade. Nema USO, nema zarade. Nisam siguran ni da bi Osaka ovako reagovala da ima 18 godina i da se tek probija.

Dalje, ako se strajkuje onda se valja reci sto neko treba da napravi da se prekine strajk, bila to vlada, bila to policija, bio ko bio. Ja nisam vidio nikavih artikulisanih zahtjeva tipa:
      *trazimo punu i nezavisnu istargu
      *donosenje specijalnog zakona
      *kampanju za obrazovanje policajaca da bolje razumiju afroamerikance, njihove probleme i traume itd.
      ...
      Last edited by NI; 27-08-20, 16:58.

Comment

• Dosao je dan kad svi imamo svoje misljenje i mozemo da se pobunimo,samo sto jedni za to dobijaju milione "da imaju svoje misljenje" a mi mozemo da dobijemo samo otkaze za bilo kakvo misljenje koje nije u skladu sa onim koji propagiraju svetski mocnici.
        Sto kaze covek verovatno ima i Djokovic svoje misljenje o njihovom bombardovanju Jugoslavije,ali ajde reci ga,e onda ces ostati bez miliona jer to misljenje ne podrzavaju svetski mocnici.

Comment

• Originally posted by Uthred View Post
          njoj je japan domovina koliko i meni...

ali ti nemaš pravo da govoriš nekome šta će da radi ili neće,a te milione su zaradili,nisu ih dobili..

čovekovo je pravo da se pobuni na nešto i ima pravo na mišljenje,eto,ti si nam ga upravo demonstrirao...

ali da,tebi su pokvarili zabavu
          Uuu ja nemam pravo da govorim nekom sta ce radi. Jesi mudar u pm. Oni su ih zaradili jer im je to netko omogucio, bez auditorija koji ih gleda toga ne bi bilo. I na koji nacin to vracaju ljudima. Gdje je James kad se Harel ponasa rasisticki prema Doncicu. Gdje si ti tada bio dusebriznice?

Opet ponavljam ljudi traze specijalni tretman a ne jednakost. Oba njihova clana zbog kojeg su izbili protesti imaju kriminalni dosje ds im svako pozavidi. Pljackanje trudne zene, dilanje, drogiranje, silovanje 14godisnjakinje. Pri tome se opiru policijskom uhicenju i prijete. I onda ti netko dode i moralizira da oni hoce jednakost? Pa prema kome? Narkomanima i kriminalcima od Floyda su stvorili nobelovca a ojebina je bio teska, sto se vidi i u videu koji je izasao sa policijskog odjela. Tesko nadrodigrani tip.

@ni
          Strajk kao legitimno sredstvo politicke borbe. Da. Ne sportske. Sport i politika nikada ne smiju ici jedno uz drugo dok je svijeta i vijeka. Sa razlogom. Ti si stariji i to bi trebao shvacati.

Comment

Uuu ja nemam pravo da govorim nekom sta ce radi. Jesi mudar u pm. Oni su ih zaradili jer im je to netko omogucio, bez auditorija koji ih gleda toga ne bi bilo. I na koji nacin to vracaju ljudima. Gdje je James kad se Harel ponasa rasisticki prema Doncicu. Gdje si ti tada bio dusebriznice?

Opet ponavljam ljudi traze specijalni tretman a ne jednakost. Oba njihova clana zbog kojeg su izbili protesti imaju kriminalni dosje ds im svako pozavidi. Pljackanje trudne zene, dilanje, drogiranje, silovanje 14godisnjakinje. Pri tome se opiru policijskom uhicenju i prijete. I onda ti netko dode i moralizira da oni hoce jednakost? Pa prema kome? Narkomanima i kriminalcima od Floyda su stvorili nobelovca a ojebina je bio teska, sto se vidi i u videu koji je izasao sa policijskog odjela. Tesko nadrodigrani tip.
            ti i dalje pišeš kao dete kome su uzeli igračku.oni su zaradili pare na isti način kao i ti-jer ti je neko omogućio-od onoga ko je izgradio put recimo,pa do toga ko je napravio računar illi telefon

i ne poteži pojedince kao argument kad se cela nacija digla,a verujem da oni ipak znaju bolje kako je kod njih.
            Wizard

Comment

• Nastavlja se NBA, nastavlja Osaka?
              sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
              But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Jel se predomislila?

Comment

@ni
                  Strajk kao legitimno sredstvo politicke borbe. Da. Ne sportske. Sport i politika nikada ne smiju ici jedno uz drugo dok je svijeta i vijeka. Sa razlogom. Ti si stariji i to bi trebao shvacati.
                  Da, ja sam stariji. Zato vise pamtim. Politika i sport nikad ne smiju ici zajedno. Slazem se sa time. Osim kad smiju. A kad je to osim? Nema pravila. Ja se sjecam onih koji su sa ponosom pricali da su bojkotovali berlinsku olimpijadu 1936. Moram reci da se najmanje u tom jednom slucaju slazem sa onima koji su bojkotovali.

Ali kao sto rekoh nema pravila.

I razumijem da Osaka misli da ova situacija zahtijeva bojkot. A opet mogla je i pricekati da vidi sto ce Serena uciniti.
                  Last edited by NI; 27-08-20, 19:03.

Comment

• ali što bi čekala serenu,ne razumem
                    Wizard

Comment

Jel se predomislila?
                      Da.

http://rs.n1info.com/Sport-Klub/Teni...a-u-petak.html

Originally posted by bojanaBG View Post
                      Pa vidis sta je bilo sinoc, Osaka je sama resila da bojkotuje, to bi znacilo da ne ide u finale, ali oni su resili da odloze meceve za jedan dan.
                      E sad, ona moze da bojkotuje do kraja, pa ni u petak da ne odigra mec, ali pitanje je koje poteze ce USTA da povlaci, jer se i Raonic solidarisao sa njom.
                      Sta ce USTA da radi ako Amerikanci rese da bojkotuju? Sta ce da rade ako Serena resi da bojkotuje?
                      Bojkot igranja ma iz kog razloga, makar i bio najispravniji sa moralne tačke gledišta treba da bude kažnjen... A ja ovde ne vidim razlog za bojkot najiskrenije...

Posebno jer su uspeli da je ubede da igra...

Što bi u Bosni rekli *ebo karakter ako nije labilan...

Originally posted by Slippin' Jimmy View Post
                      Ko neće da igra ne mora da igra. Ko ih jebe više.
                      Neka uzme ovaj GS, niko neće moći da mu ga ospori pa makar igrao u finalu protiv Kudle. Ni Kirijos, ni Ben, niko!

U kakvoj ludnici se održava i posle kakvih napada ovo treba da vredi dva slama.
                      Originally posted by ognjen View Post
                      A zbog cega ne predaju svoje meceve ovi igraci koji ne zele da igraju. Ne razumijem, kao ucestvujem na turniru ali necu da igram.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
                      Tačno tako...ne igra ti se druže, predaj meč pa se bavi politikom...

A sa tim u vezi...

Originally posted by Mrkela View Post
                      Trebala bi jedan mec odbitid a.igra jer su joj Amerikanci bombardirali domovinu. Ne bi bilo lose ni da Novak odradi jedan bojkot. I on ima iskustva sa odronom od nacije kakva je Amerika.

Dajte ljudi, necemu je mjesto na terenu necemu nije. Placen si da igras, ne da iznosis svoje misljenje, cak i to da napravis nema veze, ali da ti bojkotiras nesto, nesto sto te dovelo do toga da imas milijune. Sramota. Sve koje odbijaju da igraju debelo treba kazniti, previse im se dozvolilo. Zamisli da ja dodem na posao i kazem sefu, necu da radim danas.
                      Da zanemarimo deo o materijalnom, osvrnuću se na boldovano-upravo je ovako kako si napisao.

Na terenu nema mesta za politiku, a ovo mi sve liči na političke proteste... tj. tražio se povod za tako nešto, desilo se na žalost ovo što se desilo i to je to.

Ne znam kako će ovo zvučati, ali pun mi je kufer te neke nazovi političke korektnosti.

Bilo bi dobro da se ,pošto se stalno poteže ta tema o rasismu i policijskoj brutalnosti zbog rase, izbaci podatak u koliko je procentualno slučajeva policija prekoračila silu kada su u pitanju Belci a koliko puta prema Afroamerikancima.

Prekomerna upotreba sile je nešto što se dešava na žalost i to nema veze sa rasom, verom, bojom kože nego policajcem koji radi ili ne radi svoj posao kako treba.

Seća li se neko protesta u Bgu ovih skorašnjih i policajčeve noge na vratu mladiću?

Sve u svemu igrači ne treba da se bave ovim stvarima kroz turnire i preko turnira nego svojih društvenih mreža, osnivanjem udruženja i organizacija za pomoć itd...
                      Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
                      Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
                      "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

• Osaka
                        Beži bre, do kraja godine bih joj zabranio da igra.
                        There's something wrong with me chemically
                        Something wrong with me inherently
                        The wrong mix in the wrong genes
                        I reached the wrong ends by the wrong means
                        It was the wrong plan
                        In the wrong hands
                        With the wrong theory for the wrong man
                        The wrong lies, on the wrong vibes
                        The wrong questions with the wrong replies

Comment

• Marija, ja sam postavila post jutros kad se nije znalo da li ce se nastaviti NBA i iz tog ugla je USO mogao biti u opasnosti. Sad kad je izvesno da se NBA nastavlja, tenis ce se 100% nastaviti jer je u pitanju internacionalno takmicenje.
                          A ti dodjes posle 10h i komentarises nesto sto vise nije relevantno...
                          http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                          with experience.

Comment

• Originally posted by Uthred View Post
                            ali što bi čekala serenu,ne razumem
                            Pa Serena je isto tako crkinja, sa daleko vecim uticajem od Osake i uz to Amerikanka.

Comment

• Ubacili su LA za sutrasnje meceve : https://www.atptour.com/en/scores/cu...schedule?day=9

Odlicno, to znaci da ce finala sigurno da se odigraju u subotu, posto je najavljena kisa!

Comment

• Originally posted by NI View Post
                                Pa Serena je isto tako crkinja, sa daleko vecim uticajem od Osake i uz to Amerikanka.
                                Pa kako je mogla Serena da bojkotuje kad je vec ispala?
                                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                                with experience.

Comment

Working...
                                X