Announcement

Collapse
No announcement yet.

IVECO AUSTRALIAN GRAND PRIX 2010

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: IVECO AUSTRALIAN GRAND PRIX 2010

[quote author=mirzacale link=topic=2928.msg180864#msg180864 date=1287317306]

... big-bang je motor s nejednakim redom paljenja,takav motor ce imati kawasaki za 2011 godinu,Navodno će Kawasakijev motor (i dalje redni četverocilindraš) imati malo ekstremniji raspored paljenja. Dok će prvi i četvrti klip ići zajedno, drugi i treći će zaostajati za pola okreta koljenastog vratila. Nakon toga će se motor morati okrenuti 540° prije novog radnog takta jednog od cilindara. U teoriji bi Kawasakijev motor imao ogromnih problema na niskim okretajima, kada srednja dva cilindra nebi mogla proizvesti dovoljan moment da okrenu koljenasto vratilo tako dugo da cilindri 1 i 4 dođu do takta kompresije. Tada bi koljenasto vratilo jednostavno stalo. Rješenje bi bilo jako teško koljenasto vratilo, koje bi stvorilo dovoljno momenta da se okrene, ali tada se motor nebi mogao brzo vrtiti. Kawasaki je tome (još uvijek "navodno") riješio ugradnjom pametnog elektromotora, koji će pomagati koljenastom vratilu da savlada tih 540° okreta na niskim okretajima.valjda je u sustini u ducatiu isto a screamer ne bi znao reci sta se tu desava +-*^%*
    [/quote]
    +*@WT*48* Odlican post...
    http://www.youtube.com/watch?v=UYxxg...eature=related

Comment

Repriza je veceras u 11h.
      Jos nesto o Yamahi. Sledece godine umesto Fiat Yamaha, bice Air Asia Yamaha.
      Naime, Air Asia ce biti glavni sponzor. Ipak je jedna tako mocna kompanija, kao sto je Petronas, odustala da bude glavni sponzor.
      Na drugoj strani, Dukati nece imati nikakvih problema sto se tice sponzora.

Comment

[quote author=nnebojsa link=topic=2928.msg180883#msg180883 date=1287318932]
        Iskreno i ne vidim ih bas... Znamo da je bio sampion, ali znamo i kako! Znas i ti sta se sve te godine dogodilo Rosiju... Dok je bio u hondi stalno je kaskao za Pedrosom (sad ces ti o spanskom lobiranju i pravljenju motora po meri Pedrose itd. ^&*ST*^#) a konstantno kaska za Stonerom i kaskao bi do navek... Neka daju taj Dukati Simonceliju! Rosiju bi ponovo bilo vruce kao ove godine u Yamahi... @(*6sd$%
        [/quote]
        Marco je carina,kidao bi a i sigurno ima vecu zelju od Haydena.Pa po meni je Hayden negde u 6-7 vozaca.A Marco zivi za trkanje,voleo bi da vidim njega na nekoj jacoj masini i njegove duele sa bilo kim od jacih vozaca.
        sigpic

Comment

[quote author=nnebojsa link=topic=2928.msg180883#msg180883 date=1287318932]
          Iskreno i ne vidim ih bas... Znamo da je bio sampion, ali znamo i kako! Znas i ti sta se sve te godine dogodilo Rosiju... Dok je bio u hondi stalno je kaskao za Pedrosom (sad ces ti o spanskom lobiranju i pravljenju motora po meri Pedrose itd. ^&*ST*^#) a konstantno kaska za Stonerom i kaskao bi do navek... Neka daju taj Dukati Simonceliju! Rosiju bi ponovo bilo vruce kao ove godine u Yamahi... @(*6sd$%
          [/quote]

Od Simoncelija? *T_*@SR Mislim da svaka dalja diskusija je suvisna svaka cast #$&+|r #$&+|r #$&+|r #$&+|r
          [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=2928.msg180894#msg180894 date=1287319682]
            Od Simoncelija? *T_*@SR Mislim da svaka dalja diskusija je suvisna svaka cast #$&+|r #$&+|r #$&+|r #$&+|r
            [/quote]
            Pa ne bi bilo tako ali Marco bi po mom misljenju bio bolji od Haydena.
            sigpic

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=2928.msg180890#msg180890 date=1287319538]
              Repriza je veceras u 11h.
              Jos nesto o Yamahi. Sledece godine umesto Fiat Yamaha, bice Air Asia Yamaha.
              Naime, Air Asia ce biti glavni sponzor. Ipak je jedna tako mocna kompanija, kao sto je Petronas, odustala da bude glavni sponzor.
              Na drugoj strani, Dukati nece imati nikakvih problema sto se tice sponzora.
              [/quote]

Monster samo Valentinu daje pola miliona ako uzme Sampionat i pola za sezonu zbog one jedne markice. Petronas zna gdje su pare, Fiat takodje, Fastweb, tim, alice pogledajte samo koliko italijanskih spoznora a bice ih jos. Vlada Italije cje objezbjediti svoj Valentinovo potomostvo do kraja njegove loze samo ako uzme titulu za Ducati i odslobodice ih poreza (vjerujte u italiji porez je mnogo zeznuta stvar)

Comment

[quote author=caniggia7 link=topic=2928.msg180896#msg180896 date=1287319781]
                [quote author=L. Lawliet link=topic=2928.msg180894#msg180894 date=1287319682]
                [/quote]
                Pa ne bi bilo tako ali Marco bi po mom misljenju bio bolji od Haydena.
                [/quote]

Jedno pitanje ko trenira Simoncelija svaku zimsku pauzu?

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=2928.msg180898#msg180898 date=1287320095]
                  Monster samo Valentinu daje pola miliona ako uzme Sampionat i pola za sezonu zbog one jedne markice. Petronas zna gdje su pare, Fiat takodje, Fastweb, tim, alice pogledajte samo koliko italijanskih spoznora a bice ih jos. Vlada Italije cje objezbjediti svoj Valentinovo potomostvo do kraja njegove loze samo ako uzme titulu za Ducati i odslobodice ih poreza (vjerujte u italiji porez je mnogo zeznuta stvar)
                  [/quote]
                  Pa 2012 ce ta finansijska situacija verovatno doci do izrazaja.2011 ne verujem toliko jer se nece puno toga menjati.Kad dodje do onih silnih promena,a Ducati inace prednjaci u inovacijama onda ce biti tesko Hondi,a Yamahi pogotovu da ih prate.Ducati ce imati najjacu masinu.
                  sigpic

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=2928.msg180899#msg180899 date=1287320163]
                    Jedno pitanje ko trenira Simoncelija svaku zimsku pauzu?
                    [/quote]
                    Pa to ne znam,imam neko misljenje ali necu da lupam,ali znam da je Marco zver od vozaca i da ima petlju da se bori i sa Rossijem i sa Lorenzom i bilo kim drugim.Ima to i Hayden ali Marcova zelja je veca,agresivniji je i brze ce se navici na ovakva podesavanja.Mada bi ja pre izbacio Pedrosu iz fabrickog tima nego Haydena.
                    sigpic

Comment

Situacija u GP-ju je takva da trenutno samo 4 vozaca mogu da se bore za titulu... Hejden mozda ulazi u top 5, ali mozda... S tim sto je razlika izmedju cetvrtog i petog kao svetlosna godina! Naravno to ne smeta da i dalje simpatises Haydena... $8#a

Comment

[quote author=nnebojsa link=topic=2928.msg180902#msg180902 date=1287320856]
                        Situacija u GP-ju je takva da trenutno samo 4 vozaca mogu da se bore za titulu... Hejden mozda ulazi u top 5, ali mozda... S tim sto je razlika izmedju cetvrtog i petog kao svetlosna godina! Naravno to ne smeta da i dalje simpatises Haydena... $8#a

[/quote]
                        Ako mislis na cetvorku Stoner,Rossi,Lorenzo,Pedrosa to se vec dogodine menja.Dolazi Ben Spies na Yamahu.Po mom misljenju bice 4. ispred Pedrose a u narednim godinama ce se verovatno boriti i iza titule.Sjajan je!
                        sigpic

Comment

[quote author=mirzacale link=topic=2928.msg180864#msg180864 date=1287317306]
                          ... big-bang je motor s nejednakim redom paljenja,takav motor ce imati kawasaki za 2011 godinu,Navodno će Kawasakijev motor (i dalje redni četverocilindraš) imati malo ekstremniji raspored paljenja. Dok će prvi i četvrti klip ići zajedno, drugi i treći će zaostajati za pola okreta koljenastog vratila. Nakon toga će se motor morati okrenuti 540° prije novog radnog takta jednog od cilindara. U teoriji bi Kawasakijev motor imao ogromnih problema na niskim okretajima, kada srednja dva cilindra nebi mogla proizvesti dovoljan moment da okrenu koljenasto vratilo tako dugo da cilindri 1 i 4 dođu do takta kompresije. Tada bi koljenasto vratilo jednostavno stalo. Rješenje bi bilo jako teško koljenasto vratilo, koje bi stvorilo dovoljno momenta da se okrene, ali tada se motor nebi mogao brzo vrtiti. Kawasaki je tome (još uvijek "navodno") riješio ugradnjom pametnog elektromotora, koji će pomagati koljenastom vratilu da savlada tih 540° okreta na niskim okretajima.valjda je u sustini u ducatiu isto a screamer ne bi znao reci sta se tu desava +-*^%*
                          [/quote]
                          %QWT&W Screamer sistem je u stvari redosled paljenja kada u sva četiri cilindra u jednom radnom ciklusu skoro u jednakom vremenskom periodu dodje do eksplozije. Takvi motori imaju manjak snage u malim obrtajima, ali u srednjim i visokim pucaju od snage...

Comment

[quote author=bice link=topic=2928.msg179705#msg179705 date=1287171705]
                            Stoner,Lorenco,Rossi &d$7
                            [/quote]

E morao sam sebe da citiram.Jednostavno sam vidovit $8#a
                            Dreams are coming true.

Marcello Lippi: „Usporeni snimci akcija nisu realan fudbal. Svi mi želimo da vidimo Moniku Beluči golu, ali ne želimo da je gledamo kroz rendgen“.

Comment

I sta sa tim?
                              Mozda zelis da te nagradimo h5g6k8
                              Salim se naravno, ali moras priznati da i nije bilo tesko pogoditi.
                              Cak sam i ja dala svoj glas Stoneru.

Comment

Hehehe mozda bi trebalo $8#a $8#a salim se naravno da ne.
                                Samo nije prvi put da pogadjam.Ja sam glas dao Rosiju u nadi da ce vezati jos jednu pobedu ali nista od toga. +-*^%*
                                Dreams are coming true.

Marcello Lippi: „Usporeni snimci akcija nisu realan fudbal. Svi mi želimo da vidimo Moniku Beluči golu, ali ne želimo da je gledamo kroz rendgen“.

Comment

Working...