Announcement

Collapse
No announcement yet.

IVECO AUSTRALIAN GRAND PRIX 2010

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: IVECO AUSTRALIAN GRAND PRIX 2010

Screamer mu daju?!?!?!?!? WOHOOOOOOOOOOOOO BRAVO DUCATI! Jedva cekam da vidim shto moze na Screameru i koji mu vise odgovara. Vec ima puno izbora
    [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=2928.msg180688#msg180688 date=1287299265]
      Last lap je njegova uza specijalnost, u nijednom trenutku nisam sumnjao da ce da owna Haydena, niti sam sumnjao da ce Hayden cekati last lap, on zeli da pobjedi Rossia al jbg ovaj je malo veci majstor. Nego mislim da je Hayden danas potvrdio svoj skill i da kad motor dobro ide na stazu eto njega u top 5. Iduce godine ako motor bude dobar mozemo ocekivati ovakve njegove trke.
      [/quote]
      Možda najbolja Nikijeva trka do sada - tačnije, pružio je najveći otpor Rosiju od kada je u šampionatu koliko se ja sećam. Odlična borba, Niki do sada nikada nije pobedio Rosija u bici jedan na jedan, ali realno jako je malo takmičara koji su to do sada uradili.
      Stoner! Apsolutni haos, cak necu kritikovati Lorenca sto je sampion sa jednom pobjedom u drugom dijelu sezone. Stoner je danas neuhvatljiv, vozio je maestralno.
      [/quote]
      Stoner, šta reći, demolirao je konkurenciju.
      Estoril i Valensija mogu lako biti njegovi. Estoril ce Valentino da ima iste probleme ko prosle godine, a Valensia tradicionalno nije Rossijeva staza.
      [/quote]
      Estoril je Lorencova zemlja, očekujem duel sa Stonerom, u Valensiji takođe.

Comment

Estoril je Lorencovo mesto,kao sto je philp island na stonera.A,u valensiji ce stoner da izleti u warm up pa ce dani da pobedi i bude 2. u sampionat! @R&}*
        FORZA DANI PEDROSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sigpicFORZA BAYERN MUNCHEN

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=2928.msg180746#msg180746 date=1287309034]
          Screamer mu daju?!?!?!?!? WOHOOOOOOOOOOOOO BRAVO DUCATI! Jedva cekam da vidim shto moze na Screameru i koji mu vise odgovara. Vec ima puno izbora
          [/quote]

Pa posto ti razumes razliku izmedju ova dva agregata, onda da ti verujem da imas razlog za radost.
          Mene je odusevila njihova velika posvecenost da ucine sve kako bi Rosi dobio vrhunsku masinu, koja ce u isto vreme odgovarati i njegovom stilu voznje.

Comment

Yamaha has told Valentino Rossi that he can make his Ducati MotoGP debut at the end-of-season Valencia test.

Rossi required permission from Yamaha to take part in the post-race test, since he is still under contract until the end of 2010.

Yamaha initially indicated that they might be 'unable' to let Rossi ride the Ducati before 2011 due to contractual agreements.

But since all riders - except Rossi when he left Honda in 2003 - have been released for such post-season tests, albeit in plain livery, Yamaha risked a PR disaster if it stuck to the letter of the contract.

Rossi always publically insisted that his good relationship with Yamaha would pave the way for an early contract release, and factory boss Masao Furusawa gave him the good news this weekend.

"I spoke this morning to Furusawa," GPone.com reports Rossi as telling the media in Australia, "and he gave me the go-ahead to test the Ducati in Valencia. Yamaha appreciates what I have done for them."

Comment

[quote author=MLADOSTLE link=topic=2928.msg180683#msg180683 date=1287293458]
              [quote author=Raikkonen_Rossi_Vettel link=topic=2928.msg180679#msg180679 date=1287280412]
              stoner jeste stravicno brz ali videcemo jos sta ce biti na trci....nego zanima me ko je jos glasao da ce dani da pobedi u australiji sem mene?mislim znam ja da nece ali zao mi ga je jer je povredjen a volim ga pa sam glasala za njega,inace bih za rosija da sam realno glasala ali znam da ce za rosija glasati pola foruma pa pruzam ''podrsku'' pedrosi telepatsku xD rosi je ima dovoljno sada $8#a $%&5@$A ajmo rosi do pobede za koji sat '65slif
              [/quote]Ja sam,znao sam da nece ali ipak sam glasao
              [/quote]
              i mislila sam da si ti :8-[/ drzimo se zajedno $8#a
              <3 <3 <3 *K*I*M*I* *R*A*I*K*K*O*N*E*N*!!!!!!!! <3 <3 <3
              *93*26*46* <3 RAIKKONEN,MARQUEZ,VETTEL,PEDROSA,ROSSI!<3
              *CHELSEA FOOTBALL CLUB! *
              LUIZ! DROGBA! SZCZESNY! ROONEY! DE GEA! CECH! IVANOVIC! PIAZZON! TORRES! PARTIZAN,MANCHESTER UNITED!
              Red-Bull,Evra,Tomizawa,Kubica,Schumacher,Lorenzo,Vesel y,Vidic,Van Der Sar,Real,West Ham,Cleo,Caroll,Stojkovic,Stanic,Teodosic,Keselj,S avanovic,Morgersten,Schrili,Djokovic,Tsonga<3
              JOE COLE IS RETARDED LOSERPOOL FAN BUT I STILL LOVE HIM VERY MUCH <3

sigpic

Comment

Nego mislim da je Hayden danas potvrdio svoj skill i da kad motor dobro ide na stazu eto njega u top 5. Iduce godine ako motor bude dobar mozemo ocekivati ovakve njegove trke.
                [/quote]
                Kome je to dovoljno? Ako motor ide dobro, a isao je, i s obzirom kako ih je Stoner batalio, morao je da bude u top 2! Stalno hvalis Haydena a realno ne pruza dovoljno s obzirom kakvu masinu vozi... &amp;+I}\
                http://www.youtube.com/watch?v=UYxxg...eature=related

Comment

Danas Stoner &amp;8@^J &amp;8@^J &amp;8@^J &amp;8@^J
                  Lorenzo se danas nije stedeo,vec mu nije mogao nista.Od Lorenza ocekujem pobedu u Estorilu na ovaj nacin,staza mu izuzetno lezi.Samo da Stoner bude ovakav dogodine i bice zanimljivo.Svaka cast za Yamahu sto Rossija pusta da uradi ono sto je za njega bolje.Da odma testira Ducati i vidi sta mu odgovara a sta ne.To je korektno s njihove strane.U Valensiji ocekujem najbolju trku u sezoni.Rossi,Stoner i Dovi ce zeleti da se pobedama oproste od timova u kojima su sada,dok ce Lorenzo zeleti pobedu na domacem terenu.Pedrosa zbog povrede,bojim se da nema sanse.Hayden odlican danas pruzio je dobar otpor.U njega ne sumnjam da ce se uvek boriti,ali imam osecaj da ce dogodine ostali vozaci fabricih timova biti dosta brzi i opet ga vidim u borbama sa Simoncellijem,Dovijem,Cructhlowom za neku 6. 7. poziciju.Nadam se da gresim i da on ipak moze da se vrati i bude onaj stari Hayden,potreban MotoGP,vozac koji zivi za trkanje.2007,2008 i 2009 su sezone za zaborav sto se njega tice a 2010 je vec bolja.Mozda ipak u tandemu sa Rossijem bude bolji.
                  sigpic

Comment

[quote author=nnebojsa link=topic=2928.msg180766#msg180766 date=1287310194]

Kome je to dovoljno? Ako motor ide dobro, a isao je, i s obzirom kako ih je Stoner batalio, morao je da bude u top 2! Stalno hvalis Haydena a realno ne pruza dovoljno s obzirom kakvu masinu vozi... &amp;+I}\
                    [/quote]

Kad uzmes u obzir da on nije dobijao podrsku od 2006, da screamer verziju Ducatia je samo mogao Casey Stoner da vozi ja bih rekao da je dovoljno dobar. Lorenza je fantasticno obisao prije par trka, danas se borio sa Rossiem ja ne znam sto ti vise ocekujes od vozaca, Dovoljno dobar je za one koji su gledali trke i prije ove sezone, za one koji znaju shto covjek zna da uradi na 1000cc. Samo pogledaj trku iz Indijanapolisa na Hondi pa ces da vidis kako sladjuje, kakav mu je skil.

Jedan info, danasnja genercija vozaca je navikla da vozi na elektroniku Pedrosa, Lorenzo to je ta skola. Hayden je stara skola koja je navikla da vozi na jake masine bez elektronike i na to se nije lako privici (Rossi je prosto nevjerovatan talenat). I ma koliko pobjeda imao Hayden ima titulu u najacoj klasi. To je za postovanje mogu jos par stvari da ti objasnim zashto hvalim Haydena ali mislim da je nepotrebno ako ih sam ne vidis.

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=2928.msg180752#msg180752 date=1287309260]
                      [quote author=L. Lawliet link=topic=2928.msg180746#msg180746 date=1287309034]
                      [/quote]

Pa posto ti razumes razliku izmedju ova dva agregata, onda da ti verujem da imas razlog za radost.
                      Mene je odusevila njihova velika posvecenost da ucine sve kako bi Rosi dobio vrhunsku masinu, koja ce u isto vreme odgovarati i njegovom stilu voznje.
                      [/quote]

big-bang je motor s nejednakim redom paljenja,takav motor ce imati kawasaki za 2011 godinu,Navodno će Kawasakijev motor (i dalje redni četverocilindraš) imati malo ekstremniji raspored paljenja. Dok će prvi i četvrti klip ići zajedno, drugi i treći će zaostajati za pola okreta koljenastog vratila. Nakon toga će se motor morati okrenuti 540° prije novog radnog takta jednog od cilindara. U teoriji bi Kawasakijev motor imao ogromnih problema na niskim okretajima, kada srednja dva cilindra nebi mogla proizvesti dovoljan moment da okrenu koljenasto vratilo tako dugo da cilindri 1 i 4 dođu do takta kompresije. Tada bi koljenasto vratilo jednostavno stalo. Rješenje bi bilo jako teško koljenasto vratilo, koje bi stvorilo dovoljno momenta da se okrene, ali tada se motor nebi mogao brzo vrtiti. Kawasaki je tome (još uvijek &quot;navodno&quot;) riješio ugradnjom pametnog elektromotora, koji će pomagati koljenastom vratilu da savlada tih 540° okreta na niskim okretajima.valjda je u sustini u ducatiu isto a screamer ne bi znao reci sta se tu desava +-*^%*
                      Robin van Persie: “I received many proposals to leave Arsenal, but my heart speaks louder and will not let me leave.”

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=2928.msg180860#msg180860 date=1287317121]
                        Kad uzmes u obzir da on nije dobijao podrsku od 2006, da screamer verziju Ducatia je samo mogao Casey Stoner da vozi ja bih rekao da je dovoljno dobar. Lorenza je fantasticno obisao prije par trka, danas se borio sa Rossiem ja ne znam sto ti vise ocekujes od vozaca, Dovoljno dobar je za one koji su gledali trke i prije ove sezone, za one koji znaju shto covjek zna da uradi na 1000cc. Samo pogledaj trku iz Indijanapolisa na Hondi pa ces da vidis kako sladjuje, kakav mu je skil.

Jedan info, danasnja genercija vozaca je navikla da vozi na elektroniku Pedrosa, Lorenzo to je ta skola. Hayden je stara skola koja je navikla da vozi na jake masine bez elektronike i na to se nije lako privici (Rossi je prosto nevjerovatan talenat). I ma koliko pobjeda imao Hayden ima titulu u najacoj klasi. To je za postovanje i respekt, mogu jos par stvari da ti objasnim zashto hvalim Haydena ali mislim da je nepotrebno ako ih sam ne vidis.
                        [/quote]
                        Pa odlican je on ali nije sad kao sto je bio i tesko da ce opet biti.Hayden je vozac za apsolutni respekt ali ima boljih sada.
                        Btw Lorenzo,Stoner i Pedrosa nisu krivi sto su mladji i sto su dobili masine kakve su dobili.S tim da ja mislim da su vozili takvi kakvi su u to vreme da bi Lorenzo i Stoner bili i tad odlicni a da se Pedrosa bas ne bi pokazao.Isto tako Hayden nije kriv sto je stara skola.Dosla su druga vremena,a od stare skole se samo 1 vozac pokazao,neverovatni Valentino Rossi.I tu se vidi kvalitet vozaca.
                        sigpic

Comment

Moras uzeti u obzir da ni stari ni novi vozaci se nisu pokazali na Screamer verziji, Pedrosa jeste kriv shto su se sva sredstva ulozila u njega i motor se prilagodio njegovom stilu i jadnoj visini umjesto da bude kao za sve ostale a Lorenzo je prve godine sjeo na masinu koju su razvili ni manje ni vise nego Rossi i Burges. Sampionska masina. Tako da uporedjivati Haydena sa ljudima koji ne znaju nista o razvijanju motora je malo nezahvalno i za jednu i za drugu stranu. A o skillovima Haydena je suvisno govoriti ima ih na pretek. Po meni on je u Top 5 vozaca Gp-a al ovdje sam subjektivan jer da nema Rossia navijao bih za Haydena.

Comment

Molim vas kazite mi kad ima repriza trke.

Comment

[quote author=mirzacale link=topic=2928.msg180864#msg180864 date=1287317306]
                              big-bang je motor s nejednakim redom paljenja,takav motor ce imati kawasaki za 2011 godinu,Navodno će Kawasakijev motor (i dalje redni četverocilindraš) imati malo ekstremniji raspored paljenja. Dok će prvi i četvrti klip ići zajedno, drugi i treći će zaostajati za pola okreta koljenastog vratila. Nakon toga će se motor morati okrenuti 540° prije novog radnog takta jednog od cilindara. U teoriji bi Kawasakijev motor imao ogromnih problema na niskim okretajima, kada srednja dva cilindra nebi mogla proizvesti dovoljan moment da okrenu koljenasto vratilo tako dugo da cilindri 1 i 4 dođu do takta kompresije. Tada bi koljenasto vratilo jednostavno stalo. Rješenje bi bilo jako teško koljenasto vratilo, koje bi stvorilo dovoljno momenta da se okrene, ali tada se motor nebi mogao brzo vrtiti. Kawasaki je tome (još uvijek &quot;navodno&quot;) riješio ugradnjom pametnog elektromotora, koji će pomagati koljenastom vratilu da savlada tih 540° okreta na niskim okretajima.valjda je u sustini u ducatiu isto a screamer ne bi znao reci sta se tu desava +-*^%*
                              [/quote]
                              Kawasaki se vrace u MotoGP ili pricas za Superbike? Odlicno objasnjenje Big-banga i problematike. Ja cu samo dodati da je ogroman problem ovog motora kako ga ohladiti. Yamaha se suocila sa tim problemom 2007 u drugoj polovini sezone u pokusaju da pariraju Ducatiu medjutim nisu mogli da rijese taj problem adekvatno. Mislim da je Burges dao trajno resenje u obliku proreza (ne znam bolji naz izraz) na shasiji kuda treba vazduh da prolazi, sluzi kao odlicno aerodinamicno resenje kao i dodatno hladjenje za motor i tako je Rossi dominirao 2008

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=2928.msg180860#msg180860 date=1287317121]
                                ... mogu jos par stvari da ti objasnim zashto hvalim Haydena ali mislim da je nepotrebno ako ih sam ne vidis.
                                [/quote]
                                Iskreno i ne vidim ih bas... Znamo da je bio sampion, ali znamo i kako! Znas i ti sta se sve te godine dogodilo Rosiju... Dok je bio u hondi stalno je kaskao za Pedrosom (sad ces ti o spanskom lobiranju i pravljenju motora po meri Pedrose itd. ^&amp;*ST*^#) a konstantno kaska za Stonerom i kaskao bi do navek... Neka daju taj Dukati Simonceliju! Rosiju bi ponovo bilo vruce kao ove godine u Yamahi... @(*6sd$%
                                http://www.youtube.com/watch?v=UYxxg...eature=related

Comment

Working...
                                X