Announcement

Collapse
No announcement yet.

Opšta fudbalska diskusija

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by LBJmvpFORlife View Post
    A gde sam ja napisao da premijer liga nije kvalitetnija? Poenta je da to nije dovoljno da bi dostigla kult kalca nikada nije i nikada nece.

P.S. Gledanost je vec godinama najjaca u Nemackoj a ne u Engleskoj.
    To sta ce se desiti ne znamo ni ti ni ja. Znam samo da u Kalcu moraju da prestanu da igraju za kladionice ako misle da se vrate.

Kult se stvara decenijama a ako se u Kalcu bude tako radilo PL ce sticati svoj kult pa cemo videti dokle ce doci.

Gledanost preko malih ekrana i streamova sirom sveta, bar po podacima koje sam video je najveca u PL, ne znam koliko su tacni. Ide PL, Bundes, Primera, Kalco, Francuzi, Championship po tome sto sam ja video ali ne znam koliko je provereno.
    sigpic

Comment

A gde sam ja napisao da premijer liga nije kvalitetnija? Poenta je da to nije dovoljno da bi dostigla kult kalca nikada nije i nikada nece.

Engleska je prva u gledanosti putem TV-a, posecenost utakmicama po meni nije pravo merilo.

Ja mislim da smo vec otisli predaleko, nema svrhe nastavljati jer cemo potpuno ugusiti temu

Comment

• De kakav Calcio...nemojte me nasmijavati.

Calcio je godinama ispod svog nivoa i sve vise propada i tone, to moraju prihvatiti svi oni koji zive u iluzijama.

PL je daleko najkvalitetnija liga ne svijetu i to se mora prihvatiti.
        Takođe, ovde se uvodi i jedan divan kriterijum pomoću koga prosuđujemo je li žurka prestižna, dakle ona je “obično prestižna ako se neko od poznatih pojavi bar na pet minuta”. Zahvaljujući upravo ovom genijalnom kriterijumu, ako na primer na žurku upadne Manda, uđe u klonju, iskenja se i ode kući (pod pretpostavkom da mu za to treba više od 5 minuta), može se zaključiti da je ta žurka prestižna. Lepo je znati.

Comment

• Da,slazem se. A iza PL ide Primera,pa Bundes,pa tek onda Kalco.
          Anaheim Ducks,Philadelphia Eagles,Orlando Magic,Crvena Zvezda,Liverpool,Valencija,Torino,KFC

Comment

• Ma daj kakav Kalco,Totenhem je kvalitetni od prvaka Milana(LS prosla sjetite se),a ovi drugi su tri puta bolji od Italijana,a te kultove i karme Seria A ima jos,a u PL je fantasticna gledanost,par stadiona se ne puni.
            sigpic
            Gdje Nato kaze, pa bilo kroz zid, ili u vatru, ili u vulkan, tu Mandusic ide bez pogovora!!!

Comment

• Vec 10 ljudi se slozilo da je tako, sta sad otkrio si Ameriku? Doprinesi raspravi ne pisi vec napisano.

P.s. Kalco zlatnih godina i PL zlatnih godina su kao nebo i zemlja.

Comment

Vec 10 ljudi se slozilo da je tako, sta sad otkrio si Ameriku? Doprinesi raspravi ne pisi vec napisano.

Zlatne godine PL traju i trajace jos, nista se ti ne brini...;)
                Takođe, ovde se uvodi i jedan divan kriterijum pomoću koga prosuđujemo je li žurka prestižna, dakle ona je “obično prestižna ako se neko od poznatih pojavi bar na pet minuta”. Zahvaljujući upravo ovom genijalnom kriterijumu, ako na primer na žurku upadne Manda, uđe u klonju, iskenja se i ode kući (pod pretpostavkom da mu za to treba više od 5 minuta), može se zaključiti da je ta žurka prestižna. Lepo je znati.

Comment

• Kalčo je fudbalska romantika! Ima draž, ima dušu...

Nema više para u Italiji kao u Engleskoj sada i zato je PL najbolja. Naravno i Italijani su zaostali što se tiče stadiona. Jedini tim koji ima svoj stadion je Juventus i to ga tek ima od ove godine. Na primer Milan i Inter kad zarade od jednog punog stadiona u LŠ ili u derbiju u ligi nekih €2m samo od ulaznica polovinu moraju da daju gradu. Plus što im plaćaju porez svake godine na stadion.

Evo sad planiraju nove stadione Roma, Palermo, Kaljari itd. Ali za to mora da prođe minimum 2 godine da bi mogli da igraju na njima.
                  A i u Italiji je veći porez prilikom plaćanja obeštećenja za igrače i njihove plate...

2003. su Inter, Milan i Juve igrali u polufinalu LŠ. Para vrti gde burgija neće... Ali ima i dalje dosta ljudi koji više vole Kalčo...
                  Last edited by Il Capitano; 24-09-11, 13:48.
                  IO NON RUBO IL CAMPIONATO
                  ED IN SERIE B NON SON MAI STATO
                  C'E SOLO L'INTER

Comment

• Originally posted by Krle View Post
                    Kalčo je fudbalska romantika! Ima draž, ima dušu...

Nema više para u Italiji kao u Engleskoj sada i zato je PL najbolja. Naravno i Italijani su zaostali što se tiče stadiona. Jedini tim koji ima svoj stadion je Juventus i to ga tek ima od ove godine. Na primer Milan i Inter kad zarade od jednog punog stadiona u LŠ ili u derbiju u ligi nekih €2m samo od ulaznica polovinu moraju da daju gradu. Plus što im plaćaju porez svake godine na stadion.

Evo sad planiraju nove stadione Roma, Palermo, Kaljari itd. Ali za to mora da prođe minimum 2 godine da bi mogli da igraju na njima.
                    A i u Italiji je veći porez prilikom plaćanja obeštećenja za igrače i njihove plate...

2003. su Inter, Milan i Juve igrali u polufinalu LŠ. Para vrti gde burgija neće... Ali ima i dalje dosta ljudi koji više vole Kalčo...
                    Ima ljudi koji vise vole kosarku u Evropi i koji tvrde da je ona bolja od one koja se igra u NBA ligi...

Sto se tice drazi, Calcio vise za mene nema tu draz, u posljednjih nekoliko godina izbijaju samo neki skandali oko namjestanja (postaju kao Turska).
                    To je nekome draz, nekome nije. Ali ne moze se reci da PL nema draz ( to nisi ti rekao, ali samo navodim)...

To sto je u Italiji veci porez i sto zaostaju za Englezima i Svabama po stadionima, to je njihova stvar.
                    Svabe im uzimaju taj 4. tim za LS, Italijani ostaju na 3...trebaju se ubrzo trgnuti i poceti nesto ciniti ili ce jos vise tonuti...
                    Jedno je voljeti a jedno sagledati cinjenice i biti realan. Para ide tamo gdje je nesto najrazvijenije, najnaprednije, tako je uvijek bilo i tako ce biti! Nemojte se kao djeca ponasati...

Comment

• Ma samo je doboljno reci da u PL mogu uci standardni reprezentativci,a vamo moze svaka bagra,i to je nebo i zemlja,a niko vise ne igra za dusu,nego za uspjeh i pare.
                      sigpic
                      Gdje Nato kaze, pa bilo kroz zid, ili u vatru, ili u vulkan, tu Mandusic ide bez pogovora!!!

Comment

Nemci su to i zasluzili.Ginu ljudi na terenu!
                        Jedan je Obradovic Zarko!

Comment

Vec 10 ljudi se slozilo da je tako, sta sad otkrio si Ameriku? Doprinesi raspravi ne pisi vec napisano.

Zlatne godine Kalca su dosle posle dugog niza godina uspona i tradicije. Zlatne godine PL bi trebalo tek da dolaze i tek cemo uzivati u njoj. 99% igraca koji su glavni u letnjim prelaznim rokovima zeli na Ostrvo i retko koji posle zeli da ode sa istog. PL je posle Kalcopolija bas, bas krenula da se dodatno razvija u svakom smislu.
                          sigpic

Comment

• U odnosu na Kalčo i nema neku draž PL. Kvalitetniji igrači su na ostrvu to je činjenica. Trenutno bolji igrači igraju tamo nego u Italiji. Strana ulaganja su učinila to. U Seriji A na primer svi timovi su u domaćem vlasništvu. Pa čak i Roma sada koju je ove godine kupio Amerikanac sa italijanskim poreklom, Tomas Di Benedeto...

A dobro, svako zgotivi neki tim i onda mu je ta liga u kojoj igra omiljena. Neko i zavoli samu ligu ali to je u manje slučajeva... Zavoliš Čelsi onda je PL najjača, isto tako Junajted, Liverpul, Arsenal... Ja na primer Inter, drugi Juve, treći Milan i onda je Kalčo meni najomiljenija, ne kažem da je sada najjača.

PL je najjača, Kalčo je na listi UEFA trenutno tek 4. liga i to je činjenica, ne pričam da nije tako.

Kalčo sam počeo da pratim još na 3. kanalu kad je bio najpopularniji i kod nas a i u svetu. I onda se navikneš i to ti je
                            Posle su krenuli prenosi na RTS-u PL, krenula velika ulaganja na ostrvu i mnogo ljudi je zavolelo PL ovde kod nas a i u svetu. Pogotovo mnogo više ljudi voli PL nego Kalčo na ovom forumu jer SK prenosi Engleze

Velika je strast na čizmi na utakmicama i za fudbalom. Nešto tipa kao u Argentini... U Engleskoj je više to gospodsko, jeste bili su oni huligani ranije ali ni njihova navijanja nisu ličila na nešto. Kad odeš na Siciliju (Palermo, Katanija), ili jug Italije (Napoli) na nekom gostovanju, publika poludi, uzavrela južnjačka krv (slična argentinskoj ligi). Veliki gradski derbiji za razliku od Engleza postoje u Italiji, u Milanu, Rimu, Torinu (Torino je sad u Seriji B ali kad se igra derbi u ovom gradu ceo grad je na nogama). Veliki rivalitet Juvea i Intera, takozvani Derby d'Italia. Veliki derbi je i na Siciliji Palermo-Katanija. U Engleskoj je to meč Liverpul-Junajted koji je pomalo izgubio na značaju u zadnje vreme, i sada novi derbiji Čelsi-Junajted i Junajted-Siti. Arsenal i Totenhem isto su tu negde u njihovom meču... Na primer u Italiji ovi derbiji traju više od 80 godina!

Znači rekao sam činjenice da je PL jača i to stoji ;)

Doviđenja gospodo, završavam
                            IO NON RUBO IL CAMPIONATO
                            ED IN SERIE B NON SON MAI STATO
                            C'E SOLO L'INTER

Comment

• Samo da dodam..da je u PL atmosfera takva jer je drzava to morala srediti zbog huligana, najvece oruzje na stadionu su ti ruke i grlo i to je nesto neprocjenjivo. I sada na stadion moze doci i novorodjence a i starac Fočo od stotinu ljeta i nista im se nece desiti.

Meni nije draz kada neko baci baklju na teren i prekine tekmu, ali dobro...

U PL i Bundesligi je sve tip-top.

Ja zavrsio...

Comment

• Originally posted by tata Mumi View Post
                                Samo da dodam..da je u PL atmosfera takva jer je drzava to morala srediti zbog huligana, najvece oruzje na stadionu su ti ruke i grlo i to je nesto neprocjenjivo. I sada na stadion moze doci i novorodjence a i starac Fočo od stotinu ljeta i nista im se nece desiti.

Meni nije draz kada neko baci baklju na teren i prekine tekmu, ali dobro...

U PL i Bundesligi je sve tip-top.

Ja zavrsio...
                                Slazem se brate.Ruke i grlo i to je najbitnije j*bes sad ti ona divljanja kao sto su nekada bila u Engleskoj...
                                Jedan je Obradovic Zarko!

Comment

Working...
                                X