Announcement

Collapse
No announcement yet.

GRAN PREMIO A-STYLE DE ARAGON

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: GRAN PREMIO A-STYLE DE ARAGON

[quote author=Lorenzo-fan link=topic=2857.msg168879#msg168879 date=1284551778]
    [quote author=caniggia7 link=topic=2857.msg168793#msg168793 date=1284498834]
    [quote author=vesna8.11 link=topic=2857.msg168790#msg168790 date=1284498223]
    Ove dve fabrike vec sada pokazuju koliko su napredovale u razvoju, pogotovu u inovacijama sto se tice i elektronike i samih agregata.
    Zato i ocekujem da ce biti potpuno ravnopravne sa vec ustaljenim motorima iz motogp-a.
    [/quote]

E to me raduje.Ne znam sta ti mislis ali po meni je 2006 bila vrhunac MotoGP-a.
    [/quote]
    Bome jeste. Valensija 2006. najbolja trka ikada. Bas mi je drago sto je Heyden pokupio titulu
    [/quote]

Ne zbog Haydena vec zbog toga sto je bilo puno vozaca koji su se borili za visok plasman.
    sigpic

Comment

Pozdrav svima,

Odgovor za direktan prenos trke u Aragonu ću postaviti na svim podforumima gde je postavljeno pitanje.

Nažalost, direktnog prenosa trke u Aragonu neće biti... Sticajem okolnosti nekoliko ugovornih obaveza se poklopilo sa predstojećim vikendom i termini u kojima će biti održane trke nije moguće iskoristiti za prenos MotoGP-a.

Želja nam je bila da MotoGP bude prvi direktan prenos na Sport Klubu 3, 4 i 5, ali zbog tehničkih problema, ovi kanali neće biti aktivni pre ponedeljka. Uradili smo sve što je bilo u našoj moći da prikažemo direktno trku u Aragonu i s naše strane je tehnički sve spremno. Međutim, još neke stvari moraju da budu odrađene da bi ovi digitalni kanali bili aktivni, što se neće desiti pre ponedeljka.

Izvinjavam se svim ljubiteljima MotoGP-a. Ovog puta se sve urotilo protiv MotoGP-a, ali kao što ste videli ove godine, prikazujemo bukvalno sve što je moguće u direktnom prenosu i plan je da tako nastavimo. MotoGP je jedan od najvažnijih naših sportova i otvaranjem novih kanala, verujem da ćemo trajno rešiti pitanje direktnih prenosa. Molim vas da razumete da je ovog puta snaga nekih drugih ugovora takva, da je neizvodljivo emitovati na SK i SK+ kanalima direktan prenos. Nažalost, za SK+ ne postoji šansa da se emituje, jer je u pitanju zajednički program i za zemlje za koje prava za MotoGP nemamo, dok na SK ide Mančester-Liverpul. Ne želim da ulazim u raspravu oko toga šta je bolje, moj glas će uvek pripasti MotoGP-u, ali za većinu je derbi Man Utd.-Liverpul važniji i od tržišne istine se ne može pobeći.

Kao što rekoh, otvaranjem tri nova kanala verujem da ćemo trajno rešiti pitanje direktnih prenosa. Ni nama nije zabavno da vičemo u kabini, kada znamo da nas sluša samo storage server i nadam se da ćemo ubuduće uvek gledati trke zajedno.

Što se tiče samih dodatnih kanala, ne znam još uvek kako i gde će biti dostupni, ali će do sledeće trke biti aktivni. Kada saznam, javljam.

Hvala vam na razumevanju.

Veliki pozdrav,

Srđan

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=2857.msg168763#msg168763 date=1284494991]
        Mene nesto drugo interesuje.Znamo da su motori sto se voze u motogp, sve prototipi, da se na taj nacin ispituju delovi,koji se kasnije ugradjuju u motore serijske proizvodnje.
        Da li sam ja dobro razumela kada sam procitala da motori koji se koriste u superbajku,moraju da imaju delove koji su pre toga ugradjeni u serijske motore, i da je tu ta sustinska razlika izmedju motogp-a, i superbajka?
        [/quote]

Ciao Vesna,

Kao što reče LL, osnova mora da bude serijski motocikl. Kada je Jamaha u pitanju reč je o R1 u Superbajk kategoriji, a R6 kada je reč o Supersport kategoriji.

Razlike su brojne i ono što vidiš u Superbajk šampionatu je u osnovu motocikl koji možeš da kupiš Dukati 1098, Suzuki GSXR 1000, Honda CBR1000, Jamaha R1, Kavasaki ZX-10R, Aprilija RSV4, BMV S1000, ali su zapravo pravila toliko otišla daleko i proizvođači u izmenama, da su se uloge gotovo promenile. MotoGP postaje standardizovano takmičenje, a Superbajk takmičenje prototipa. A trebalo bi da je obrnuto. MotoGP bi trebalo da bude eksperimentalno polje da se proba, pa skoro šta god se hoće, a ne da imamo obavezne širine cilindara, broj istih i slično...

Nazad na SBK. Pravilnik o homologizaciji Međunarodne motociklističke federacije (FIM), je dokument koji navodi koji elementi mogu biti, na koj način i u kojoj meri izmenjeni. Npr. ako je u pitanju dvocilindrični motocikl dozvoljena dozvoljena je promena kvačila (suvi karter ili ne) i načina upravljanja kvačilom (kabl ili hidraulika), ali ako je u pitanju cetvorocilindrični motocikl ne sme se menjati u odnosu na homologizovani motocikl.

Inače, da bi proizvođač prvi put mogao da homologizuje motocikl za SBK do homologizacije najmanje 125 motocikla moraju biti proizvedena i dostupna za kupovinu na otvorenom tržištu, do juna 2010. proizvođač je dužan da napravi 500 komada, do kraja sezone 1000, do juna 2011. 1500, a najmanje 2000 komada do 15 dana pre kraja sezone u 2011. Da bi mogao svaki sledeći put da homologizuje motocikl mora da: proizvede 250 komada pre homologizacije i ponudi ih u otvorenoj prodaji. Mora da proizvede 1000 komada do juna 2010. i 2000. pre kraja sezone u 2010. Ovo je samo početak...

Sve zavisi od pravila, koja se menjaju gotovo godišnje. Može se uticati na karburaciju, prenose brzina, lančanike, kočione cilindre, viljuške, filtere goriva, elektronske jedinice, vazdušne kutije, materijale... Lista je poduža. Bukvalno skoro da više liči na prototip, nego na ulični motocikl.

Dobro pitanje i dobra potencijalna tema za poduži tekst.

Pozdrav,

Srđan

Comment

Pozdrav svim ljubiteljima Moto GP-a. kako sam procitao na pocetku teme na zalost utrka nece biti prenosena direktno. Mislim onooooo 12:30 Holandska liga: Feyenoord – Ajax DIREKTNO
          14:30 Premier League: Manchester United – Liverpool DIREKTNO

ko da zadnjih pola sata holanske lige ne moze biti bez prenosa i pola sat premier lige pa da svi budemo zadovoljni. Ako padne gol onda ukljucit se da se gol prikaze. *%@(D!RY-
          "Some dream to escape reality, some to change it forever. Power of dreams" Soichiro Honda

Comment

Srdjan je objasnio situaciju, svi smo svjesni da nece biti prenosa ajde idemo dalje sjutra je trka danas cekamo izjae pred trku $#^%RT
            [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

FP2
              Spain TV Channel Teledeporte

http://atdhe.net/24246/watch-motogp-grand-prix-aragon

Comment

[quote author=irena198 link=topic=2857.msg169698#msg169698 date=1284721510]
                FP2
                Spain TV Channel Teledeporte

http://atdhe.net/24246/watch-motogp-grand-prix-aragon
                [/quote]

Ty za link , Morat cu jednom snimat ove komentatore na SK pa kad gledam preko neta isklucim ton , sutra cu da snimim na QP i pustim za trku HAHAH
                Valentino Rossi #46

G.O.A.T

Comment

Na suvo Pedrosa gazi na kisi dolazi potencijal Ducati elektronike na svijetlo dana. Casey je koristi savrseno.

Comment

Mislim da bi ankete za pobednika trke trebalo zatvoriti pre početka prvog treninga.

Comment

Nista prije warmup-a jos se ne zna dal' ce biti kisa dal sunce, dal mixed conditions .

Comment

Ne za ovu trku, već uopšte.

Comment

I uopste. Ne vidim poentu toga $#^%RT

Comment

[quote author=3006 link=topic=2857.msg169789#msg169789 date=1284730174]
                            Ne za ovu trku, već uopšte.
                            [/quote]

Nema razloga da se anketa zatvara pre trke, jer se u samoj trci moze svasta dogoditi, tako da je pitanje pobednika uvek, bar pod malim, znakom pitanja.

Comment

Koleginice tako i ja mislim. Cak i kladionice dozvoljavaju kladjenje sve do 15 min prije trke

Comment

Ok, argumentovano.

Comment

Working...
                                X