Announcement

Collapse
No announcement yet.

AC Milan

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Na kraju sezone Robinho odlazi iz Milana

    Brazilski 29-godišnji nogometaš Robinho mogao bi, vrlo vjerojatno, na kraju sezone napustiti Milan gdje se nalazi od 2010. godine. Zov domovine je sve jači...

    Bio je Robinho sasvim blizu odlaska i tijekom ovog siječnja, ali je ipak ostao u Milanu, za kojeg je postigao tek dva pogotka tijekom sedamnaest ovosezonskih nastupa u domaćoj Serie A.

    Još uvijek sam u Milanu i teško mi je pričati bilo što drugo. No, ako dođe kakva dobra ponuda, mislim da ću otići - rekao je talijanskim medijima nekadašnji sigurni brazilski reprezentativac koji se prilično izgubio na nogometnoj sceni posljednjih godina.

    Za Robinha su i dalje zainteresirani Santos, jedini brazilski klub u kojem je dosad igrao (2002.-2005.), ali i Flamengo, koji izgleda samom nogometašu primamljivije.

    Interes Flamenga mi stvarno godi. Vidjet ćemo - rekao je Robinho za kraj.

    Comment


    • Remi na 'San Siru', Napoli zadržao distancu

      U jednom od derbija 32. kola Serije A, Milan na svom ''San Siru'' nije uspeo da savlada goste iz Napulja i približi im se u borbi za drugo mesto na tabeli. Milan u poslednjih 20 minuta bez isključenog Flaminija.

      Fudbaleri Milana i Napolija podelili su bodove u nedelju uveče na ''San Siru'' u derbiju 32. kola Serije A
      .
      Meč je završen rezultatom 1:1, a ovim ishodom zadovoljniji mogu da budu gosti koji su zadržali četiri boda više u odnosu na trećeplasirane ''Rosonere''.

      Znatno bolji fudbal viđen je u prvom poluvremenu kada su i postignuta oba gola. Poveo je Milan u 29. minutu golom Flaminija posle dobre saradnje sa Robinjom, ali je vodstvo domaćeg tima trajalo svega četiri minuta.

      Onda je Hamšik odlično asistirao za Pandeva koji uspeva da savlada Abijatija za izjednačenje na 1:1.

      Do kraja prvog poluvremena Napoli je bio opasniji, a u 41. minutu Abijati je odlično reagovao posle pokušaja Kavanija.

      Nastavak meča doneo je više nervoze na terenu, što je u 72. minutu rezultiralo i isključenjem Flaminija, posle oštrog starta nad Zunigom.

      Brojčano slabiji, Milan nije uspeo da do kraja ozbiljnije ugrozi gol gostiju, s druge strane ni Napolitanci nisu preterano atakovali ka golu Abijatija, pa je do kraja ostalo 1:1.

      "Ne mogu da se žalim na svoje igrače, igrali su dobro, čak i vrlo dobro kada smo ostali sa desetoricom.

      Mogu da kažem da smo ovaj bod osvojili, za razliku od onog u Firenci u prošlom kolu, gde smo izgubili dva.

      Biće teško da stignemo Napoli i preotmemo im treće mesto, te mislim da više pažnje moramo da usmerimo da sačuvamo treću poziciju, jer nam je Fiorentina za petama." rekao je Alegri.
      Milan-Napoli 1-1

      Comment


      • Baloteliju smanjena kazna

        Iako je bilo predviđeno da bude kažnjan sa tri meča zabrane igranja, kazna Mariju Baloteliju je smanjena na dva meča, pa će on biti u timu na meču protiv Katanije.

        Baloteli je zbog suspenzije propustio derbi sa Napolijem, a propustiće i veoma važan susret sa Juventusom.

        On je zbog vređanja sudije na meču sa Fiorentinom prvobitno kažnjen sa tri meča zabrane igranja.

        Milan je uložio žalbu, koju je nadležni organ prihvatio, i smanjio kaznu Baloteliju na dva meča suspenzije.

        Baloteli će propustiti i meč protiv Juventusa koji se igra ovog vikenda, a na teren će se vratiti na susretu sa Katanijom.

        Comment


        • Vidal sa penala odlučio veliki italijanski derbi

          U velikom italijanskom derbiju Juventus je na svojoj Areni dočekao ekipu Milana, a na kraju je Stara dama slavila pobjedu rezultatom 1:0.

          Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja. Pirlo u sedmoj minuti šutirao iz slobodnog udarca, ali je Abbiati fantastičnom reakcijom spasio svoj gol. Abbiati je potom morao napustiti igru zbog povrede, a umjesto njega je ušao Marco Amelija.

          Ostatak prvog poluvremena nije nam donio pretjerano lijep fudbal. Obje ekipe su imale tek nekoliko poluprilika, ali pravih stoprocentnih prilika u prvih 45 minuta susreta nije bilo, te se na odmor otišlo bez golova.

          Juventus je u nastavku krenuo nešto odlučnije prema golu Milana. U 57. minuti susreta im se bolja igra isplatila, kada je dosuđen penal za Staru damu. Amelia je srušio Asamoaha u kaznenom prostoru, a Luca Banti je pokazao na bijelu tačku. Precizan je bio Arturo Vidal za prednost Juventusa od 1:0.

          Imala su oba tima potom još nekoliko solidnih pokušaja. Milan se nakon primljenog gola malo probudio, te su oni češće prijetili Buffonu, ali je reprezentativni golman Italije bio veoma siguran u svojim intervencijama.

          Do kraja susreta je Juventus uspio sačuvati stečenu prednost, te su došli do nove pobjede.

          Juventus-Milan 1-0

          Comment


          • Spaletijeva senka nad Alegrijem?

            U slučaju da se Milan ne domogne trećeg mesta, Maks Alegri će teško zadržati mesto na klupi, iako ima ugovor na još godinu dana.

            Italijanski mediji tvrde da je Alegriju već poručeno da mu od Lige šampiona zavisi posao, u Milanu su zabrinuti, Fiorentina je na samo bod razlike, a napad ne funkcioniše, špicevi nisu dali gol blizu 400 minuta u šampionatu.

            Već je procurelo da bi prvi kandidat u slučaju da Alegri ode bio Lučano Spaleti koji smatra da je vreme da se vrati iz Rusije.

            Bivši trener Udinezea i Rome zarađuje u Rusiji oko 6 miliona evra godišnje, ali je spreman da se odrekne polovine te plate kako bi se vratio u Italiju.

            Ranije je dovođen u vezu sa klupom Intera, a videćemo kako će stvari rasplesti narednog leta.

            Comment


            • Berluskoni prelomio, klupa Klarensu Sedorfu?!

              Izgleda da ni Galijani više ne može da spasi Alegrija i da je vlasnik Milana doneo odluku da na klupu "Rosonera" od leta stigne Klarens Sedorf.

              Pisali smo mnogo puta o netrpeljivosti Berluskonija prema Alegriju koga je doveo Galijani i to u vreme kada se "Vitez" slabo bavio klubom zbog obaveza u politici.

              On je više puta kritikovao Alegrija, prijateljima se poverio, ne znajući da su među njima i novinari da "Alegri" ništa ne razume, a aktivirao je i svoje večne primedbe da Milan igra suviše defanzivno.

              Alegri je bio blizu otkaza prošlog leta, kada je izgubio titulu, ali nije bilo rešenja za klupu, tim pre što je u novu sezonu Milan ušao znatno slabiji. Pokušavali su da privole Gvardiolu tokom jeseni, ali to je bila nemoguća misija.

              U prvom delu šampionata, Alegrija je verovatno jedan meč delio od otkaza nakon očajne serije, ali ponovo klub nije imao ideju koga da postavi na njegovo mesto.

              Posle su se stvari promenile, "Rosoneri" su počeli da pobeđuju u seriji, no Berluskonijevo mišljenje se nije promenilo. Nakon eliminacije protiv Barselone optužio je ponovo trenera da je svojim kukavičlukom prokockao četvrtfinale, sada ni treće mesto neće biti dovoljno dobro da Alegri sačuva klupu.

              Galijani je i dalje na njegovoj strani, ali pita se Berluskoni, Patron Milana je čvrsto rešen da dovede nekog bivšeg igrača za trenera, a izgleda da je izabrao Klarensa Sedorfa.

              Više je razloga za takvu odluku, pre svega Sedorfovih deset godina u Milanu bez mrlje, njega je Berluskoni uvek navodio kao primer ostalim igračima.

              Uz to, Sedorf prema mišljenju gazda Silvija razume igru, bio bi posvećen ofanzivnom Milanu, a i dovoljno je veliki autoritet za igrače, iako nema trenerskog iskustva.

              "Klarens je uvek bio primer, on ne bi dozvolio da nam ode Pirlo ili Pato", navodno je rekao Berluskoni. I to su gresi koje zamera Alegriju, mada ostaje pitanje da li je trener rekao da mu Pirlo nije potreban, ili je u pitanju bila plata koju je tražio "Mocart".
              U svakom slučaju do kraja će Alegri imati šansu da obezbedi treće mesto, njegov ugovor traje do 2104. i ako dobije otkaz, imaće odštetu, oko 3 miliona evra koje bi Milan trebalo da mu isplati. Doduše, može da se nagodi sa klubom, a onda i prihvati ponudu Rome za trogodišnji ugovor koji je na stolu.

              Što se Sedorfa tiče, videćemo hoće li i pored ugovora sa Botafogom odlučiti da prihvati eventualni izazov i upusti se u najveću avanturu u životu.

              Il Professore



              Comment


              • Milan slavio na Pazzijeve 'lake golove' i Balotellijev penal

                Tvrda i neugodna momčad Catanije namučila je Milan na San Siru, kojem je na kraju pobjedu obezbijedio iskusni Gianpaolo Pazzini, iskoristivši dva odbijanca.

                Poveli su gosti sa Sicilije nakon pola sata igre. Francesco Lodi je zavrnuo loptu s lijeve strane u šesnaesterac domaćih, iskusni stoper Nicola Legrottaglie najviši u skoku pored nekolicine Milanovih igrača i glavom loptu šalje u mrežu Marca Amelie.

                Milan se vratio u meč u samoj završnici prvog dijela. Kevin-Prince Boateng je spustio loptu za Mathieua Flaminija, koji je snažnim, prizemnim i jako preciznim udarcem pogodio za 1:1.

                U nastavku gosti ponovo dolaze do vodstva i to u 65. minuti. Gonalo Bergessio je bio strijelac za veliko slavlje Catanije, koja je još u igri za Evropu. Dvije minute kasnije Allegri nema izbora, pa u igru šalje Pazzinija.

                To je bio potez utakmice. U 74. minuti Boatengov udarac zaustavio je Alberto Frison, ali odbijenu loptu Pazzini šalje u mrežu. Iskusni napadač domaćih je samo tri minute kasnije postavio konačan rezultat.

                Sada je Stephan El Shaarawy tukao iskosa s lijeve strane, Frison ponovo odbija loptu, a opet je na pravom mjestu u pravom vremenu Pazzini, čiji pogodak je donio veliko olakšanje na licima igrača i navijača Rossonera. Sve dileme oko pobjednika otklonio je Mario Balotelli pogotkom s bijele tačke u 91. minuti.

                Milan je ponovo ispred Fiorentine na trećoj poziciji sa 62 boda. Fiorentina ima bod manje i ova dva kluba borit će se do kraja za posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka, odnosno doigravanje za nastup u istoj.

                Milan-Catania 4-2

                Last edited by Rossonero; 28-04-13, 23:18.

                Comment




                • Sprda se decko.

                  Zanimljivo da nema problema sa povredama u Brazilu.
                  sigpic

                  Sever celi sada se veseli, crveno-beli, 'ajmo u napad zajedno! Sa severa nek zapeva svako, nek grmi jako, Zvezda šampion!

                  "Nema velike ljubavi bez velike radosti, ali i bez velike patnje. E, to vam je Crvena zvezda. Ima da se raduješ do neba, ali sekiracija ti ne gine." Gospodin Ljuba Tadic

                  Batica Wilshere je gospodin covek...

                  All hail the Chan-Chan man!

                  Comment


                  • Allegri napušta Milan na kraju sezone

                    Predsjednik AC Milana Silvio Berlusconi odlučio je da smijeni trenera Massimiliana Allegrija, tvrdi Corriere dello Sport.

                    Allegri, koji ima ugovor s Milanom do juna 2014., navodno će dobiti otkaz na kraju sezone čak i ako Milanezi izbore plasman u Ligu prvaka.

                    Kao moguće zamjene za Allegrija pominju se bivši igrači Rossonera Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi, Mark Van Bommel i Alessandro Costacurta.

                    Na meti Milana je i trener Zenita iz St Petersburga Luciano Spalletti, ali njegova plata od šest miliona eura po sezoni mogla bi da predstavlja problem, prenosi portal Football Italia.

                    Allegri je osvojio titulu prvaka Italije u prvoj sezoni na klupi Milana, a godinu kasnije osvojio je drugo mjesto. Trenutno AC Milan zauzima treće mjesto, četiri kola prije kraja prvenstva.

                    Comment


                    • Ozlijedio se Montolivo, upitan protiv Torina

                      Tijekom poslijepodnevnog treninga Milana ozlijedio se vezni nogometaš momčadi Riccardo Montolivo...

                      Riječ je o ozljedi zadnje lože, a u Milanu su vijest potvrdili putem svoje web-stranice.

                      Težina igračeve ozljede bit će poznata nakon detaljnih pretraga, ali zasad je pod upitnikom njegov nastup u nedjeljnom ogledu 35. kola Serije A u kojem "Rossoneri" dočekuju Torino.

                      Pored Montoliva, koji je ove sezone upisao 4 gola i 2 asistencije u 31 ligaškom nastupu, posljednji su trening Milana zbog problema s ozljedama propustili i Luca Antonini i Giampaolo Pazzini.

                      Comment


                      • Alegri odahnuo, pita se Berluskoni...

                        Masimo Alegri i njegov Milan blizu trećeg mesta posle tesne pobede nad Torinom, ali je veliko pitanje hoće li ovaj trener i naredne godine voditi Milan.

                        Milan se mučio protiv Torina, na kraju je Mario Baloteli doneo zlatnu pobedu. Milan je odmakao Fiorentini četiri boda tri kola pre kraja i blizu je trećeg mesta.

                        Međutim, ni to Alegriju ne garantuje ništa, iako je posle prodaje Ibre i Tijaga Silve sadašnji plasman odličan rezultat.

                        "O mojoj sudbini će odlučiti Berluskoni, imamo dobar odnos, ali on se pita", rekao je Alegri nakon meča.
                        On ima ugovor do 2013. priča se i o ponudama Intera i Rome.

                        "Ne bih o tome, pomenuti klubovi imaju trenera. Sada razmišljam samo o trećem mestu i plasmanu u kvalifikacije za Ligu šampiona", diplomata je Alegri.
                        Milan-Torino 1-0

                        Comment


                        • Milan pregazio Pescaru, dva gola Balotellija

                          Fudbaleri Milana savladali su u 36. kolu italijanske Serie A na gostovanju ekipu Pescare sa ubjedljivih 4:0, te su na taj način došli na korak od plasmana u kvalifikacije za Ligu prvaka naredne sezone.

                          Rossoneri su od samog starta krenuli žestoko prema golu domaćeg tima. Balotelli je već u drugoj minuti pogodio prečku, da bi sedam minuta kasnije sudija Carmine Russo svirao penal za Milan. Precizan je bio Balotelli za prednost gostiju od 1:0:

                          Do drugog gola Milan je stigao u 33. minuti. Robinho je ubacio za Sulleya Muntarija koji lijepim golom postavlja rezultat poluvremena od 2:0.

                          U nastavku utakmice još dva gola u mreži Pescare. Na 3:0 je u 51. minuti na asistenciju Robinha pogodio Mathieu Flamini, da bi Mario Balotelli šest minuta kasnije postavio konačan rezultat susreta od 4:0 za Milan.

                          Pescara-Milan 0-4

                          Comment


                          • Galijani: "El Šaravi održao Milan"

                            Potpredsednik Milana, Adrijano Galijani, pohvalio je doprinos igri Stefana El Šaravija u ovoj sezoni, jer su njegovi golovi doprineli da Milan osvoji treće mesto na tabeli Serije A.

                            Dvadesetegodišnji napadač nije u tako dobroj formi u drugom delu sezone, ali Galijani ne zaboravlja njegov učinak iz prvog dela, kada je gotovo sam donosio klubu neophodne bodove.

                            "Stefan nas je održao par puta u životu, i bez njega sigurno ne bi završili sezonu kao treći", izjavio je Galijani.
                            "Svi imaju svoje uspone i padove, ali El Šaravi je postigao deset golova. Čak i kada ne postiže pogotke igra dobro", dodao je on.
                            Galijani je priznao da će Milan potražiti pojačanja u odbrani u narednom prelaznom roku.

                            "Pojačaćemo odbranu, jer je poznato da tim sa najboljom odbranom osvaja "Skudeto"", rekao je on.

                            Comment


                            • Gallianijev "put do pakla i nazad" u samo nekoliko minuta

                              Nevjerovatna reakcija Milanovog dopredsjednika Adriana Gallianija najbolji je pokazatelj koliko je važna bila pobjeda Rossonera u Sieni.

                              Iako se očekivala lagana pobjeda Milana u gostima kod novog drugoligaša Siene u posljednjem kolu Serije A, Milan je tek u posljednjih pet minuta zabio dva pogotka i zadržao poziciju broj tri, koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

                              Prvo je Mario Balotelli u 84. iz penala izjednačio na 1:1, da bi tri minute kasnije Philippe Mexes pogodio za veliko slavlje.

                              Galliani je doslovno poludio na tribinama nakon pogotka Francuza-

                              "Bio sam do pakla i nazad. Šest minuta prije kraja bili smo daleko od Lige prvaka, no Balotelli i Mexes su nas izvukli. Igrali smo slabo, ali najvažnije je da smo pobijedili", rekao je Galliani.

                              Comment


                              • Abijati veran 'Rosonerima'

                                U Milanu potvrdili da je iskusni golman produžio saradnju sa klubom.

                                35-godišnji Kristijan Abijati potpisao je ugovor s Milanom na još godinu dana, što znači da će čuvati mrežu 'Rosonera' i u narednoj sezoni.

                                Njemu je pređašnji ugovor isticao u junu ove godine, a novi važi do juna 2014. godine.

                                Abijati je član Milana od 1998. godine i u dosadašnjoj karijeri je ostvario 322 nastupa za velikana sa „San Sira“ u svim takmičenjima. Po jednu sezonu proveo je na pozajmicama u Juventusu, Torinu i Atletiko Madridu.

                                Comment

                                Working...
                                X