Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian open 2019.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ko je u tenisu prvi uveo pojam kradja sezone i iskoristio slabosti sistema bodovanja
    Ne znam da li je slučajno ali Nadal i njegov tim uvek nadju način da hakuju sistem sad je smislio ovo sa mladim igračima, na tome im skidam kapu, ali u igračkom i teniskom smislu zna se..
    Last edited by Dekson; 24-01-19, 15:19.
    Lako je uvek pogadjati u centar ako imaš ljude da crtaju krugove oko njega

Comment

• @NI,

Ma nikad. Nisam frajera potcjenjivao ni kad je bio u onakvom haosu 2015. i 2016. godine, a da ga potcjenjujem sada kada igra jedan od najboljih turnira u karijeri. Još sedam osam mjeseci nakon one ludosti koju je priredio u polufinalu Wimbledona.

Isto tako, ne potcjenjujem ni Novaka, jer dobro znam šta Rafu čeka u finalu protiv njega na turniru koji je šest puta osvajao i na podlozi na kojoj je najbolji. Kao što znam da će finale i protivnik u istom izvući iz njega nivo potreban za titulu, je sve što sam vidio od Novaka ovdje govori mi da ima taj nivo u sebi.

No imati nivo je jedno, a pobijediti nekoga poput Nadala u ovakvoj formi je nešto sasvim drugo, zato je realna šansa da će meč opet odlučiti clutch igra i bitni poeni. Nadal je najveći šampion u teniskoj historiji i jedan od najvećih u sportskoj, ali Novak u direktnom okršaju sa njim ima taj 'mental edge' i Rafa je u podsvjesti svjestan toga.

Upravo bih u tom 'mentalnom aspektu' napravio i razliku između Novaka prije i poslije 2015. godine. Moguće je da ga Rafa nadigra i pobijedi, ali teško da će mu 'ukrasti' meč kao što je to uradio na USO-u i Montrealu 2013. godine.

Moguće je i obrnuto, da Rafa bude nadigran i pobijeđen. U svakom slučaju u finalu Australian Opena neću se kladiti protiv igrača koji je taj turnir osvajao šest puta i čiji tenis smatram najkompletnijim koji sam vidio.
      Last edited by Prle!; 24-01-19, 14:10.
      “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Originally posted by topspinforehand View Post
        NI, jako dobar post.
        .
        .
        .

Sto se tice tih zadnjih meceva na HC-u izmedju njih dvojica mislim da to nije relevantno puno.

Rafa je u periodu od druge polovine 2014 pa sve do 2017 bio u velikom ku*cu. U tom intervalu je izgubio ja mislim 6 ili 7 meceva od Novaka zaredom, cak i na sljaci je gubio po 2:0.
        Odgledo sam svaki od tih 7 meceva i mislim da je Rafa bio kompetitivan u svega 3 ili 4 seta ukupno, ostalo je bilo glat izgubljeno i bilo je ispod svakog nivoa top 15 igraca, kamo li nivoa Rafe.
        Hvala ne komplimetu.

Tvoja primjedba da Rafa nije bio najbolji u vecini tih meceva djelimicno stoji. To objasnjava 4 od 7 meceva. Rafin pad pocinje iza RG-a 2014. koji je osvojio.

Ali u periodu od USO 2013. do RG 2014. Rafa nije bio u padu. On je bio na pragu da osvoji AO 2014. Povrijedio se u finalu sa Vavrinkom. I taj bi period podijelio u dva, do povrede u Australiji ima dobrim dijelom formu iz 2013. Od AO do RG je najmanje pristojan.

Novak i Rafa su u tom periodu igrali tri finala na hardu. Peking 2013, WTF 2013. i Miami 2014.

Ideks dominacije je bio jos gori za Rafu (1.87 za Novaka). Novak je dobio 4 seta sa 6:3 a dva 6:4. To je diskrepanca. Ideks dominacije pokazuje vecu superiornost nego rezultat. To znaci da se Rafa prilicno trudi. U Pekingu da izbjegne blamazu, na WTF i Miami da osvoji turnire. Oba mu nedostaju za kolekciju. Trudio se i Novak. U cetiri naredna meca na hardu ga Novak nije racunao za ravnopravnog protivnika.

Sudeci po formi na ovom turniru, Rafa je bolji nego 2013. Novak ce dosta da popravi igru od 2013. Pik je bio 2015.-2016. Novak nema taj nivo, nije ga imao ni prosle godine. Ali je prosle godine ima bolji nivo nego 2013. Za Novak je najveci problem sto je njegova forma ispod proslogodisnje. I ne vidim da je moze dici do proslogodisnjeg nivoa u 4 dana.
        Last edited by NI; 24-01-19, 14:20.

Comment

• Originally posted by NI View Post
          Hvala ne komplimetu.

Tvoja primjedba da Rafa nije bio najbolji u vecini tih meceva djelimicno stoji. To objasnjava 4 od 7 meceva. Rafin pad pocinje iza RG-a 2014. koji je osvojio.

Ali u periodu od USO 2013. do RG 2014. Rafa nije bio u padu. On je bio na pragu da osvoji AO 2014. Povrijedio se u finalu sa Vavrinkom. I taj bi period podijelio u dva, do povrede u Australiji ima dobrim dijelom formu iz 2013. Od AO do RG je najmanje pristojan.

Novak i Rafa su u tom periodu igrali tri finala na hardu. Peking 2013, WTF 2013. i Miami 2014.

Ideks dominacije je bio jos gori za Rafu (1.87 za Novaka). Novak je dobio 4 seta sa 6:3 a dva 6:4. To je diskremanca. Ideks dominacije pokazuje vecu superiornost nego rezultat. To znaci da se Rafa prilicno trudi. U pekingu da izbjegne blamazu. Na WTF i Miami da osvoji turnire. Oba mu nedostaju za kolekciju. Trudio se i Novak. U cetiri naredna meca na hardu ga Novak nije racunao za ravnopravnog protivnika.

Sudeci po formi na ovom turniru, Rafa je bolji nego 2013. Novak ce dosta da popravi igru od 2013. Pik je bio 2015.-2016. Novak nema taj nivo, nije ga imao ni prosle godine. Ali je prosle godine ima bolji nivo nego 2013. Za Novak je najveci problem sto je njegova forma ispod proslogodisnje. I ne vidim da je moze dici do proslogodisnjeg nivoa u 4 dana.
          Protiv ta tri meca apsolutno nemam nista protiv, u pravu si totalno. Rafa je bio manej vise zdrav i u pristojnoj formi veci taj period.Ja sam mislio na drugi dio 2014, 2015 i 2016 only.

Mada, kad su ti HC-ovi u pitanju i Rafa uvijek nekako to razvrstam na dvije strane.

Jedna strana su AO, US, 2 mastersa prije US-a i 2 mastersa poslje AO-a. Mislim da na tim podlogama i u tim trenucima u godini Rafa kad igra dobar mec (ne mora biti apsolutni peak) itekako ima sanse protiv Novaka i nije podredjen toliko.
          To i dokazuju njihovi mecevi na US-u, onih 5 setova na Australiji i jos par meceva gdje je Rafa pokazao da moze.I onde gdje je izgubio nije bilo tako drasticno, bilo je borbe dosta.

U periodu poslje US-a ja nikad od Rafe ne ocekujem nista, mislim da ni on sam ne ocekuje. Najbolji primjer je ta 2013, dobio ga je na 2 hc meca zaredom pa onda je poslje US-a izgubio 2 glatko.
          Al eto, i to je HC i pika se
          Last edited by topspinforehand; 24-01-19, 14:22.
          - 19 Grand Slams titles (84 titles)
          - Most titles won on a single GS, Masters and ATP 500 (12 RG, 11 MC, 11 Barcelona)
          - Winning 1 slam for 10 years in row (2005-2014)
          - Clay slam (2010), Summer slam (2013), 2x Channel slams (2008,2010)
          - Slams on 3 different surfaces in single year (2010), 2 slams on each surface
          - The highest winning ratio on single surface (clay - 92%)
          - Positive Grand Slam H2H with all big rivals
          - Single and double gold medal winner (2008, 2016)

Comment

• Rafa je izuzetno agresivan na ovom turniru, moze se i proveriti po prosek po razmene, ako ima neko taj podatak slobodno nek ga postavi, siguran sam da je prosek razmene na ovom AO-u daleko manji nego inace za Nadala. Druga stvar je sto izuzetno servira, servis je izgubio samo u prvom kolo protiv Dakvorda, i to dva puta, a ostale meceve nije niti jednom pretrpeo brejk. Koliko god bio lak zdreb ipak ovo nije bas lako uraditi. Zadnji put kada je ovo uradio ako se dobro secam je bio USO 2013 kada mu je Gaske prvi put uzeo servis u SF, mada tad je zijanio jedan set i to protiv Kohlyja u tb.
            Mene najvise zapanjuje njegov stav kod riterna, jedan gem riternira na osnovnoj liniji, drugi 3 metra iza, jednostavno ne daje protivniku mogucnost da se prilagodi i da uspostavi ritam kod servisa.

Videcemo sta ce biti, nek prodje Novak u finala prvo. Po meni 55-45 u korist Novaka ako naravno on bude igrao u finalu.
            OVAKO

Comment

• Originally posted by Prle! View Post
              @NI,

Upravo bih u tom 'mentalnom aspektu' napravio i razliku između Novaka prije i poslije 2015. godine. Moguće je da ga Rafa nadigra i pobijedi, ali teško da će mu 'ukrasti' meč kao što je to uradio na USO-u i Montrealu 2013. godine.
              Tu se slazem. Beker je napravio strasan posao!

Comment

• "I mean, I'll try. Hopefully I get closer next time. I've been working really hard. As it seems, it's going even worse than before. Against Rafa, I did play a good match in Toronto against him. I had my hopes high for the next time. I remember saying to myself, I'm going to beat this guy next time I play him. That's why I'm so disappointed today, because I wasn't even close."

Bas je bio uveren da ce dobiti, sto je lepo, ali previse se precenio ne uzimajuci u obzir to koliko mu Rafa ne lezi. Sad ga je ovo spustilo na zemlju pa je i previse razocaran.
                13/13!

Comment

• Ma sve je to dobro. Nema učenja bez bolnih lekcija.
                  “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Naravno, zato bi ovo moglo i da mu pomogne u buducnosti. Pre svega da ne bude iznenadjen, posto rece da ga je Rafa iznenadio.
                    13/13!

Comment

• Originally posted by Prle! View Post
                      Ma sve je to dobro. Nema učenja bez bolnih lekcija.
                      No pain, no gain.

Neka pogleda malo slucaj Djokovica. Novak je jos 2006. mislio da ima kontrolu u mecevima sa Rafom (pogledajte sto je Olja postirala). Steta sto se bio povrijedi, inace...

Poslije poraza u Madridu 2009. je pricao drugo: "Kako da pobijedim Rafu, igrao sam bolje nego sam mislio da mogu i opet sam izgubio."

Na kraju je doslo. Trebale su jos 2 godine.

Comment

• Primera radi odnos snaga u meču sa De Minorom je bio kao da igraju ćale i sin srednjoškolac, kad ćale neće da popusti svom junioru, već mlati iz sve snage, pomeri ga iz mesta sa sve reketom.
                        A da ne govorimo dalje unazad nekoliko sezona o Nadalovim muljažama...
                        Lako je uvek pogadjati u centar ako imaš ljude da crtaju krugove oko njega

Comment

• Resetovao ga Rafa.
                          Dayman (a-a-ah...)
                          Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
                          Champion of the sun (a-a-ah...)
                          You're a master of karate and friendship
                          For everyone

Comment

• Sa Rafom je jednom omladincu, osim vanzemaljskog spina, najveci problem navici se da igras za udarac vise. Viner protiv drugih nije viner protiv Rafe. Stici ce je i vratice ti je nezgodno. Cici je danas nekoliko puta uhvatio sebe opustenog u takvim trenucima, dje Rafa iz mrtvih vraca plitki slajs u noge ili cuvenu fh paralelu i sl. Jednostavno, moras se navici da poenu nije kraj kad ti mislis da jeste.
                            Last edited by Joker; 24-01-19, 15:28.

Comment

• Originally posted by Ivan_PG View Post
                              Dobija Djokovic 3-1 to u nedelju,bez mnogo naprezanja.
                              Covjek ima 6-0 u finalima AO,dominira Rafu na betonu vec godinama,ima nenormalno samopouzdanje protiv njega.
                              A takodje u odlicnoj je formi,sta god ko odje pricao.
                              Ovaj set sam dao Nadalu zato sto je svjez,sto ce da zapne kao konj,ali vise od toga nece dobiti.
                              Ne znam sta ce ti ovaj set, al' ajde.

Poslato sa ATU-L21 uz pomoć Tapatoka
                              Originally posted by Casiraghi
                              Al bar nauci me drugoj da se dam da tebi nevernoj budem Emre Can
                              Ti nikad neces biti kao Joel Matip.

https://www.youtube.com/watch?v=Gxj_G6ExBTE
                              Srecan Mane svima koji slave.

Comment

• Kako spinuju Rafini navijači ovde na forumu kao Vučić pred izbore.

Samo vas gledam bando jinxerska... Došao je kraj vašim madjijama.

Kao prvo Novak još uvek nije u finalu i treba da po prvi put igra protiv nimalo naivnog igrača. Kao drugo Nadal je zadnji put bio ovako ubedljiv 2010-e, a na AO nije ovako igrao ni kad ga je osvojio. S druge strane Novak nije ni blizu forme sa USO-a a kamoli nešto više. O danu odmora koji Rafa ima više od Noleta i da ne govorim.

Tako da u eventualnom finalu izmedju Novaka i Rafe, Rafa je favorit 60-40 i to samo zbog toga što je ovo Novaku omiljeni turnir.

Comment

Working...
                                X