Announcement
Collapse
No announcement yet.
Pariz 2018.
Collapse
X
-
Originally posted by Vladan View PostFederer 185
Nadal 185
Sampras 185
Djokovic 188
Emerson 183
Lejver 173
Borg 180
Tilden 187
Lendl 187
Agasi 180
Mekenro 180
Vilander 182
Edberg 188
Beker 190
Badz 186
Peri 183
Imamo dva uljeza samo, Lejvera i Bekera, jedan je prenizak za prosjek, drugi previsok. Istorija je neumoljiva kao sto rekoh. Ne psotoji teniski multi Slem sampion od dva metra. Postoji samo jedan od 190. Vjerovatno nikad nece ni postojati velikan dvometras.
Endi Marej 191cm-3 Slema
Osim ovoga a apropo Sašine visine-mislim da se jako dobro kreće za jednog dvometraša...Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.AliKo sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred."When the crowd is chanting Roger I hear Novak."
Comment
-
-
Originally posted by Vladan View PostIstorija je neumoljiva, dzaba vam prica. Neumoljiva.Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.AliKo sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred."When the crowd is chanting Roger I hear Novak."
Comment
-
Vec sam o njemu pricao, on ima hendikep sa visinom i sto je pregabaritan, da je gradjen kao Novak onda bi mu zivot bio mnogo laksi, ipak dosta je masivniji i mnogo se vise trosi, a i teze oporavlja
Originally posted by Vladan View PostNope, Zverevu je ovo maksimum, ja sam ubijedjen da on ne moze da bude bolji od ovoga, jer njegovo kretanje ne moze da bude bolje od trenutnog. I on ima te limite sa kretanjem o kojima ja pricam tri godine vec. Ko je vidio Slem velikana od dva metra? Marej je visok 190 i ima zesci hendikep u odnosu na Djokovica, Federera i Nadala, ima i jacu gradju iako zaista izvrsno pokrivanje terena, ali istorija je neumoljiva, 185 je idealna visina za tenis. Ona nas je to naucila i uci od kad postoji tenis.sigpic
Comment
-
Gugu sam zaboravio kao i Konorsa koji je visok 178, ali to opet nista ne mijenja, fokus je bio na najboljim osvajacima Slemovima u istoriji, a tu nema mjesta ni za Vavrinkuu, ni za Mareja, ni za Kuertena. Vavrinka se savrseno uklapa u istoriju, ali nije pomenut, jos dva Slema i bio bi. Konors je propust, ostali sto su uzeli par Slemova su nebitni za istoriju, mi ovdje pricamo o najboljim teniserima svih vremena i ljudima koji su najvise osvajali Slemove. No 190, 192, 194 je manje od 198. I to osjetno na tom nivou. Istorija je neumoljiva, ne mozete je pobiti nikako.sigpic
Comment
-
Originally posted by Vladan View PostVec sam o njemu pricao, on ima hendikep sa visinom i sto je pregabaritan, da je gradjen kao Novak onda bi mu zivot bio mnogo laksi, ipak dosta je masivniji i mnogo se vise trosi, a i teze oporavlja
Po meni ništa nije apsolutno ili predvidivo.
Kretanje i visina ne mogu biti jedini faktor koji će predvideti karijeru.
Imaš recimo Gofana i Simona koji imaju super kretanje i skoro idealnu visinu oko 185je Simon ako se ne varam (lagani su i brzi) a ne napraviše ništa...ili Congu koji ima taman visinu pa opet ništa.
Možda i grešim,ali to je moj neki utisak kao gledaoca.Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.AliKo sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred."When the crowd is chanting Roger I hear Novak."
Comment
-
Poenta je da je bolji biti visok 180 nego 199 da bi bio teniski velikan. Ne igra samo visina, pa to je suludo, ali je jedna od bitnih stavki. Cilic, Del Potro, Soderling, Zverev, Raonic, Izner, Anderson, svi oni imaju top karijeru, neko bolju, neko losiju ali su strogi vrh, ipak i pored toga nisu teniske velicine, niti ce to ikad biti. Jedan od bitnih razloga je kretanje, po meni i najbitniji.sigpic
Comment
-
Originally posted by Vladan View PostPoenta je da je bolji biti visok 180 nego 199 da bi bio teniski velikan. Ne igra samo visina, pa to je suludo, ali je jedna od bitnih stavki. Cilic, Del Potro, Soderling, Zverev, Raonic, izner, svi oni imaju top karijeru, ali nisu teniske velicine, niti ce to ikad biti. Jedan od bitnih razloga je kretanje, po meni i najbitniji.Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.AliKo sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred."When the crowd is chanting Roger I hear Novak."
Comment
Comment