Announcement

Collapse
No announcement yet.

US open 2018

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Malicioznost kao i uvijek, bez sredine.

    Zverev zaslužuje pljuvanje jer njegova arogancija koju prosipa i u izjavama i u nadmenošću stava nije potkrijepljena na GS-ovima. Drugim i grubljim riječima, ne možeš se ku*it, a iz GS-a u GS chokirati na najjadnije načine. Zato ga i treba maksimalno prosipat.

    S druge strane, jasno je, a tako će biti i ako i kad u budućnosti mlatne Grand slam bez obzira koga pobijedio na tom putu, da od pojedinaca nikada neće dobiti priznanje koje zaslužuje i koje je, sasvim sigurno i do sad zaslužio, što zbog osvojenih Mastersa, što zbog nivoa koji je pokazivao na svakom od njih, a kojem se ne može naći zamjerka ni u tehničkom aspektu igre, ni u njenim bazičnim postavkama te kompletnosti samog tenisa koji mu je bio neophodan da bi uzeo Madrid preko Thiema, Rim preko Novaka, a sa Top Rafom na šljaci igrao tri onakva seta.

    Tako da, kao što zaslužuje prosipanje i prozivanje za redovne chokove na Grand slamovima koji imaju popriličnu tendenciju da pređu u kvalitetnu vrstu kompleksa, ako već i nisu, također zaslužuje i priznanje za sve što je do sada uradio i ostvario, jer je jasno da ništa od toga ne bi bilo moguće da je sve vrijeme pokazivao tenis kakav pokazuje samo na GS-ovima.

    No, priznanja neće biti, jer šta god uradio i koga god pobijedio i kakav god nivo prikazao na putu do tih ostvarenja, pojedinci već imaju izgrađeno mišljenje i upaljen kritički mod i to će ostati tako bez obzira šta se dešavalo, što je poseban deformitet sam po sebi.

    Reći da je ovo što Zverev pokazuje na Grand slamovima odraz njegovih realnih kapaciteta je isto što i reći da je ono što je pokazivao Novak po povratku nakon povrede realan prikaz njegovih dometa, a oboje je besmisleno. Igrač sa i bez samopouzdanja i u i van svoje komforne zone nije isti igrač kako god se zvao. A Zverev na GS-ovima prolazi ista ona sranja koja je Novak prolazio kada se vraćao. Razlika je što je Novak već prošao milion mentalnih barijera u karijeri i nema prepreke koju na kraju neće moći savladati njegov šampionski mentalitet, što se i pokazalo u prethodna dva mjeseca, dok Zverev tek treba proći svoju prvu ozbiljniju mentalnu barijeru. A svaki novi ovakav kiks mu maksimalno otežava taj posao.
    “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

    Comment


    • Originally posted by dekkard View Post
      Imaš i Dedu sa 37 koji bitno podiže prosek, pored njega nikog preko 33 godine.
      Istina, ali kad potpuno opravdano predvidis da ce biti makar jos jedan (ako ne obojica) isti takav dekica kroz 4-5 godina, koji ce s istom ovakvom lakocom gaziti kojekakve Kirijose.. sta reci? Kakvu posluku porati..

      Comment


      • Hm, zaista navodi na razmišljanje da je pitanju možda više sociološki problem nego nedostatak talenta, jednostavno te nove generacije nemaju taj spartanski pristup tenisu, možda i sportu uopšte i otud izostaju vrhunski rezultati.
        “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

        Comment


        • Originally posted by bojanaBG View Post
          Meni je Kacanov odavno jedan od omiljenijih mladih igraca ( ne samo zbog izgleda ), ali ovaj mec protiv Nadala je prvi da je pokazao taj nivo, do sad to nije uspevao. A realno, ima odlicne fizicke predispozicije, izgleda da je momak na mestu i cini mi se dovoljno radan i znam da sam govorila shminki da mi nije jasno zasto vise ne uspeva da pokaze.
          Samo mi je ovo boldovano diskutabilno. Lik od skoro 2 metra, po mom nekom misljenju, nema idealne predispozicije za tenis. Zato isto mislim i za Zvereva i za Delpa.. Ti ljudi nemaju tu brzinu, startnost, ostrinu, reflekse.. Ovo protiv Nadala je bilo odlicno, a opet se vidjelo koliko je to sporije i kako mora glavu do poda da istegne za svaku lopticu da bi je stigao. Takvom zrtvom se moze napraviti rezultat, mogao je on mozda i da dobije, da nije choknuo na svoje odlucujuce serve.. a mozda, ako se tako bude cimao, uzme i slem nedje.. Ali nece biti dominator.

          Comment


          • Prle, daj neka pobedi prvo nekoga iole boljeg na Slemu. Daj neka ostvari pobedu nad top10 igracem na slemu... Pa da vidimo dalje... Nakon toga neka udje sledece godine u polufinale slema. Kvalitet za to sigurno ima, a da li ima glavu, tek treba prvenstveno sebi pa onda i svima ostalima da dokaze.
            Mozemo da ga volimo ili ne volimo. Ali na uspehe svako realan, pa i onaj ko ga ne simpatise ne moze ostati imun. A bez uspeha na Slemovima dzaba mu svi mastersi ovoga sveta.

            Evo ti prost primer Novaka i Nadala. Rafael ima 4 slema vise i 2 mastersa vise. Ima i zlato sa Olimpijade. Novak ima mnogo dostignuca u kojima je bolji od Nadala: Zavrsni mastersi, broj provedenih nedelja kao N1, 4 slema u nizu, prednost u h2h, veci procenat osvojenih velikih turnira u odnosu na ukupan broj osvojenih, teze (jace) protivnike pobedjene na putu do velikih titula, generalno gledano je kompletniji igrac.
            I opet skoro svi na svetu ce tvrditi da je Nadal do sada ostvario vise. Da je po teniskoj zaostavstini veci. I nece pogresiti. Zasto? Zato sto su Slemovi ono najbitnije i ono sto se najvise gleda, ono najteze sto tas na vagi gura na Rafaelovu stranu. Nadal ih ima 4 vise od Novaka....

            Zverev u celoj svojoj karijeri ima jedno cetvrtfinale slema. Nema pobedu nad top igracem na slemu. Dok tu ne bljesne tesko da ce dobiti neko izrazitije postovanje, hvalospeve i priznanje.
            sigpic

            Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

            U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
            Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

            Comment


            • Njega je Kohlschreiber sinoć otpuhao 2 seta, samo u prvom Zverev se činio kao prilično bolji. Jesu li Dimitrovu realan domet Masters i WTF, jesu kao i Zverevu ti Mastersi što ih je osvojio. U datom momentu su bili u najboljoj formi i to je to. Prle odakle ti paralela s Novakom koji se vraćao iz povrede i sektašenja s nekim ko ne može meda na GS i nikad nije ni pokazao da može? Kako može biti isto reći da je Novakov realan prikaz gubljenje od Daniela i Chunga s ovim što Zverev radi?
              Bar se moglo očekivati da rutinira po 3 kola, da dolazi tu negdje do 1/4 redovno i to bi bilo ok, prvi ne bih riječi rekao.

              Comment


              • Zverev je još uvek mlad. Federer u njegovim godinama takođe nije imao GS pa vidimo koliko je do sad osvojio.
                Ne bi me čudilo i da Zverev bude multi GS šampion.

                Comment


                • One serije koje je Filip pravio sinoc su nedopustive.
                  Prvo 5 gemova za redom (kraj drugog i pocetak treceg seta), pa onda jos tri uzastopna gema u trecem. I na kraju 6 gemova u cetvrtom uzastopno osvojenih.
                  Igrac kalibra Zvereva tolike padove (i ako je Filip igrao odlicno) sebi ne sme da dozvoli.
                  sigpic

                  Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

                  U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                  Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

                  Comment


                  • Originally posted by Weltschmerz View Post
                    Zverev je još uvek mlad. Federer u njegovim godinama takođe nije imao GS pa vidimo koliko je do sad osvojio.
                    Ne bi me čudilo i da Zverev bude multi GS šampion.
                    To ne bi trebalo nikoga da cudi, ali ovakvi konstantni porazi u ranim fazama najvecih turnira ga sigurno ne vode ka tome.
                    sigpic

                    Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

                    U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                    Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

                    Comment


                    • Da, samo sto o Sasi pricate kao da ima bar 25-6 godina, a on krajem aprila napunio tek 21. I sami konstatujemo da se granice pomerile, na gore, a zanima me Federerova statistika, pozicija na ATP u ovim Sasinim, kakva je bila...
                      Ovo sto se sada desava ne moze da odredi neku buducnost, a pogotovu sto je vise nego ocigledni da radi, na kraju nije se Lendl tek tako prvoleo i prihvatio posla, dok ce mu ta arogancija samo pomoci i verovatno pasti vremenom, pa je malo bezveze nekog vec otpisivati i karakterisati samo na osnovu (ne)simpatija.


                      Edit: eto komentarisu i drugi Federera.
                      Trcite pred rudu
                      sigpic

                      Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                      But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                      Comment


                      • Ja ga prvi ne otpisujem, ali sam razocaran...
                        sigpic

                        Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

                        U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                        Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

                        Comment


                        • Sandugp,

                          Kada govorimo o igračima i analiziramo ih, gledamo cjelokupnu sliku, a cjelokupna slika o Zverevu govori da je on 4. igrač svijeta, sa tri osvojena Mastersa i ukupno 9 osvojenih titula, ali i igrač koji je sve to što si nabrojao - odnosno, igrač koji nije pobijedio nikada TOP 10 igrača na Slamu, koji nikada nije došao ni do polufinala istog, a pogotovo ne osvajanja titule. I kao što je taj podatak poražavajući i shodno svemu onome što smo gledali od njega na Slamovima, uključujući i onaj cirkus sinoć protiv Kohlschreibera, zaslužuje maksimalno ismijavanje bez ikakve dileme, onda i sve ono što je uradio mimo toga zaslužuje poštovanje.

                          Grand slamovi jesu najvažniji turniri, ali njihova važnost ne umanjuje značaj ostalih turnira, odnosno Mastersa. A koliko je teško osvojiti Masterse najbolje pokazuje lista igrača koji ih uglavnom osvajaju svih ovih godina, činjenica da jedan Dominic Thiem koji se također nekoliko godina nameće kao jedan od pretendenata na sam vrh tenisa, nema tu titulu ili recimo podatak koliko je uopšte igrača mimo ove četiri budale uspjelo osvojiti jedan, a kamoli više Masters turnira? Ako uzmemo sve to u obzir, a tome dodamo i nivo koji je Zverev pokazivao na putu do svakog od tri osvojena Mastersa, nesumnjivo je da je ostvario jako mnogo u relativno kratkom periodu i da je apsolutno zaslužio to što je ostvario, te da je hype koji ga okružuje faktički stvorio on sam svojim igrama, konstantnim napredovanjem i odskakanjem od ostalih mladih igrača. Nije mu ništa od toga poklonjeno.

                          No, kako rekoh ranije, to je opet jedna strana medalje koju treba uzeti u obzir prije nego se popljuje igrački kvalitet nekoga ko je to ostvario bez potrebe da se isti minimizira ili omalovažava. S druge strane, da treba biti izuzetno kritičan prema njegovoj ličnosti, psihi i načinu na koji se s tim segmentima nosi na najvećim turnirima, odnosno Grand slamovima, itekako treba. Chokira, ne uči iz kikseva i pravi iste greške svaki put. To je druga strana medalje koja zaslužuje svaku moguću kritiku, sve dok ne dokaže ono što se očekuje od njega.
                          “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

                          Comment


                          • Mislim da njegov igracki kvalitet niko ne spori. Ima onih koji mu visinu uzimaju kao otezavajucu okolnost, ali po meni nije tako, jer je pokazao da se krece odlicno i da mu to sto je visi nece smetati.
                            Ima onih koji ne vole njegovubaroganciju, ali to nema nikakve veze sa ovom pricom o njegovim igrackim kvalitetima.
                            Ima onih koji ga ne vole uopste. Znaci antipatican im je totalno. To tek nema veze sa ovom temom.

                            Ono sto mu svi zameraju i sto mu osporavaju je njegov sampionski mentalitet, koji svakako postoji, ali koji se naprasno izgubi na slemovima. I to daje skepticima nekakvu (po meni klimavu) osnovicu na kojoj grade ubedjenje da u skorije vreme nece nista znacajno napraviti na slemovima. Kada kazem skorije vreme mislim na naredne dve-tri godine. Po meni ce za taj period nesto sigurno uraditi. Ako ne uradi onda sa pravom mozemo da se zabrinemo za njegovu tenisku buducnost. Na losem je putu, ali to ne mora da znaci nista.
                            sigpic

                            Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

                            U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                            Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

                            Comment


                            • Kad ste već kod Federera on se do prvog GS prošetao prije 22 rođendana, a s 22 je već uspostavio dominaciju Imao je i najveći mogući skalp s nepunih 20, Sampras u Wimbledonu.

                              Comment


                              • Jel ovo samo HR imaju dvojicu u 16.

                                Comment

                                Working...
                                X