Announcement

Collapse
No announcement yet.

Reprezentacija Srbije u košarci

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Potencira se nasa dominacija na centarskim linijama, ali Kuzmic se celo prvrnstvo pati u napadu, a Bobi u odbrani, nije to ni blizu idelnog realno.
    sloboda ili ništa

    Comment


    • Originally posted by Sandugp View Post
      U prvom delu posta si lepo objasnio samom sebi. Bodiroga i Danilovic i Djordjevic su uvek imali pored sebe nekoga ko bi ih rasteretio. Bogdan to na ovom prvenstvu nije imao - nazalost.
      Tako da je svakako maliciozno podsecati da njegove lose partije iz prethodnih vremena a sve na konto poredjenja sa velikim asovima nase kosarke da bi se toboze dokazalo da je on ispod njih - losiji od njih ili sta ja znam vec - nikada nece biti kao oni. Imam ja jedno jos prostije pitanje za tebe? Cemu to dokazivanje i poredjenje? Kakve ono veze ima? Jasno je da je on trenutno nas najbolji bek. I jasno je da on sam ne moze da nam donese zlato na ovom prvenstvu. Imao je u ovom finalu podrsku u Macvanu - od ostalih nista - poneko bljesne na minut i to je to. Ne znam zaista sta ocekujete od njega? Da ne sutne kada niko drugi ne sme? Da pogodi sve sto sutne?
      I jel vam on glavni krivac za ovako nesto? Ponasate se kao da jeste:
      "Kriv je Bogdan jer je silovao trojke i masio, a nije kriv trener sto nije postavio bilo sta drugo kao gameplan za tu zavrsnicu?" Smesno ...
      Burazeru, poenta je da Bogdan nit je novi Dražen nit Saša nit Sale. Niti će biti. I da davanje ključeva reprezentacije njemu na način koji su davani pomenutim (i nepomenutim) neće dovesti ni do čega sem da uvek gledamo nekog drugog na pobedničkom postolju. Medveđa usluga nama, medveđa usluga njemu. Naravno, ogromna je odgovornost i kod selektora jer je toga svesniji od bilo kog drugog. Ali očito ide linijom manjeg otpora. Bogdan je u zadnjih pet minuta trebao biti na klupi kao i Dragić jer se iz aviona videlo da ne može. Ali je odluka selektora bila silovanje, pa smo silovani i bili.
      A ne znam zašto on uvek mora da prenese loptu, zašto ovde Perperoglu recimo ne prenese loptu, pa onda je da Filipu... Mnogo se vremena gubi tako!

      Comment


      • Originally posted by MannyCalavera View Post
        Opet sve to po strani Srebro je dobar rezultat.
        Nije uopste dobar rezultat.
        Da jeste dobar 2/3 teksta bi ti bilo pohvalno a 1/3 vezano za kritiku. Citajuci sve komentare ovde niko nije zadovoljan srebrom...taman da nam je peti tim igrao opet bi se vise fokusirali na mane jer nismo uzeli zlato. Dzabe sto su svi na pocetku pricali da je medalja uspeh, sada niko ne prica o uspehu nego o neuspehu.

        Ja ne mogu da kazem da to sto si napisao ne pije vodu, ali je to vise stvar perspektive. Nasa reprezentacija ne igra tako. Ne taktizira previse, ide vise na instinkt nego na racunicu. Ko u trenutku ima veci sjaj i zelju u ocima njemu se daje sansa. Ja znam da puno ljudi to moze da prihvati, ali to se meni generalno dopada, iako ne mogu da kazem da je to dobro izgledalo u finalu. Bilo je gresaka u finalu. Ali ono sto smo mi prikazali tesko da moze iko drugi. Mi smo i stigli do finala na ludilo i na veru. Da smo isli na racunicu, ovaj tim nema kvalitet da tu racunicu predoci u uspeh. U finalu smo izgubili jer su slovenci vise zeleli pobedu od nas. Tu taktika ne igra neku ulogu.
        Last edited by mmajstor; 18-09-17, 12:07.

        Comment


        • Da li ste uopste sumnjali da ce epilog (mislim forumski) biti ovakav ako se ne uzme zlato? Nakon prolaska grupe, nakon osmine, cetvrt i polufinala???
          Da smo ispali ranije ili da je protivnik u finalu bila Spanija, drugacija bi se prica ovde vodila. Medjutim razocarenje je veliko i to je razumljivo jer nam je protivnik konacno bio po meri..... Nazalost nismo uspeli i jos pre finala se znalo da ce izgubimo li ovako nesto i da se desi ....
          Ali bitno je da smo konacno ustanovili da Bogdan nije Drazen - niti ce ikada biti To je inace bila vrlo zajebana enigma a i vrlo bitna za resiti.
          Bogdan je Bogdan - takav kakav je .... boljeg nemamo.
          Laki, drago mi je da ga ne krivis. I da kontas ko je najodgovorniji.
          Sale je prosao jedan ciklus vodio repku na tri najveca takmicenja u poslednje tri godine i ostvario generalno gledano odlicne rezultate. Da li ce ostati ili nece, videcemo ...
          sigpic

          Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

          U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
          Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

          Comment


          • Originally posted by NateHuffman View Post
            OI mnogo manje bitno takmicenje? Reci mi da se zajebavas?
            Pa manje je bitno za kosarku. Budes u grupi sa Amerima, u drugoj su Spanci, izgubis jedan mec i onda gledas da puknes i drugi da bi izbegao USA. Cinjenica je da je Srbija osvojila srebro tako sto je pobedila Australiju i Hrvatsku.
            EP je drugacije. Igras za zlato, mozes da ga osvojis, ne kalkulises. Ko osvoji taj je stvarno najbolji i tako. EP > SP > OI. Uostalom, ko to igra jos kosarku osim Evrope i Amerike? Australija, ovo ostalo su Kine, Nigerije, Libani, Venecuele i ostale velesile. Brazil i Argentina su prosecne reprezentacije.
            You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.

            Comment


            • Originally posted by madafaka73 View Post
              Što se tiče bravura Kokoškova, samo ću reći da je on vodio tim do zlata na EP bez poraza. Razbijao po 20 razlike redom izuzetno jake reprezentacije tipa Letonije i Španije, a pitanje je šta bismo mi uradili protiv njih u eliminacijama. To je čovek koji je od Vidmara napravio izuzetno korisnog centra, od Prepeliča jednog od najboljih šutera na EP, našao perfektne uloge za lidere Dragića i Dončića, a Nikolića, Čančara, Dimeca, Zagorca integrisao u roster, postepeno im dajući minute i protagonizam, iskoristio dokazane Blažiča i Murića (npr. ovaj mu nije igrao ni minut protiv Španije iz taktičkih razloga!) i na kraju sjajno iskoristio Rendolfa, što se ne može reći za većinu naturalizovanih Amera koji igraju za evropske reprezentacije. Ovo sve onako napamet, da ne bih ulazio u detalje i gušio ljude koje to ne zanima previše.
              Zar nismo mi na prethodnim prvenstvima dok smo bili kompletni, drali mnogo potentnije ekipe sa 20 razlike? Opet, pitanje je kako bi se Slovenci proveli sa run&gun Italijanima i nezgodnim Rusima, tako da je to izlisno pominjati. Mi smo tu Letoniju takodje dobili, sa vecom razlikom nego sto su oni. To je uvek ono sta ako, i to sto smo mi izgubili jednu utakmicu u grupi ne vidim kao neki veliki nedostatak. Prepelic je uvek bio nezgodan suter i nije ga trener naucio kako da pogadja sa 8 metara preko ruke. Ono sto mu je najveca zasluga jeste sto je napravio tim od takve ekipe, i sto se u timu znalo ko i kada preuzima odgovornost. Potpuno isto kao kod nas, stim sto je nasa odbrana cini mi se bolja nego slovenacka. E sad sto Slovenija ima Dragica, a sto kod nas ne igra 8 igraca to je neka druga tema.

              Što se tiče samog finala, prvo i osnovno gde je odneo pobedu nad našim selektorom, što se ispostavilo kao presudno, je to što je nametnuo svoj ritam i način igre. Drugo, izuzetno bitno, iskontrolisao je i skok i reket sa Vidmarom i Rendolfom napram naših tornjeva. Treće, nije dozvolio Srbiji u većem delu meča timsku igru, ostali smo na 16 asista, 5 manje od proseka na EP i tako primorao da se igra na izolacije ili 1 na 5. O svakoj ovoj stavci bih mogao da pišem naširoko, ali neću iz istih razloga kao i ranije.
              Za ritam mogu da se slozim, ali opet je pitanje cime je to prouzrokovano...da li pomalo sudijskim kriterijumom koji u prvom poluvremenu nisu nista zivo svirali, ili vecom svezinom slovenaca i ludackim sutevima Dragica i Prepelica nad kojima su svaki kontakt svirali kao faul.

              Što se tiče ovog poslednjeg pitanja, mislim da nema potrebe ni odgovarati jer je bilo očigledno da je Slovenija prelomila meč kada Dragić nije bio u igri.
              Dragic je najzasluzniji za ovu njihovu pobedu i ceo mec smo morali da ih stizemo, pa kako su oni pali sa ritmom od umora tako smo i mi. Oni neki nepostojeci faulovi i flopinzi su svakako uticali na igru u tih poslednjih 2 minuta. Macvan, Kuzma i Bogdan su promasili neke suteve, silovali smo isto koliko i oni. Nisu oni uopste igrali kolektivnije i organizovanije od nas. Mislim da su vise zeleli pobedu, i zato je nesto njima ulazilo sto nama nije.

              Comment


              • Originally posted by mmajstor View Post
                U finalu smo izgubili jer su slovenci vise zeleli pobedu od nas. Tu taktika ne igra neku ulogu.
                Nisu zelili pobedu vise od nas samo su manje gresili u zavrsnici. Dva promasena sl. bacanja Kuzmica, promasena otvorena trojka Macvana i to je to. Nisu mogli, nisu znali... nebitno je sada.

                Comment


                • Kako Kuzmic sutira ona bacanja, i kako paca floutere, koliko tu nema osecaja, to je tuga.... Inace je perfektno odigrao neke meceve u odbrani, i stvarno ne moze nista da mu se zameri, ali malo je reci da je on napadacki ogranicen.
                  sloboda ili ništa

                  Comment


                  • Originally posted by mmajstor View Post
                    Nije uopste dobar rezultat.
                    Da jeste dobar 2/3 teksta bi ti bilo pohvalno a 1/3 vezano za kritiku. Citajuci sve komentare ovde niko nije zadovoljan srebrom...taman da nam je peti tim igrao opet bi se vise fokusirali na mane jer nismo uzeli zlato. Dzabe sto su svi na pocetku pricali da je medalja uspeh, sada niko ne prica o uspehu nego o neuspehu.

                    Ja ne mogu da kazem da to sto si napisao ne pije vodu, ali je to vise stvar perspektive. Nasa reprezentacija ne igra tako. Ne taktizira previse, ide vise na instinkt nego na racunicu. Ko u trenutku ima veci sjaj i zelju u ocima njemu se daje sansa. Ja znam da puno ljudi to moze da prihvati, ali to se meni generalno dopada, iako ne mogu da kazem da je to dobro izgledalo u finalu. Bilo je gresaka u finalu. Ali ono sto smo mi prikazali tesko da moze iko drugi. Mi smo i stigli do finala na ludilo i na veru. Da smo isli na racunicu, ovaj tim nema kvalitet da tu racunicu predoci u uspeh. U finalu smo izgubili jer su slovenci vise zeleli pobedu od nas. Tu taktika ne igra neku ulogu.
                    Lose si razumeo. Ne kazem ja da sam ja zadovoljan, naprotiv nisam. Sto se vidi i iz komentara, i onoga sto sam rekao na kraju. Cak i kad nije sjajno a imas odlicnu sansu, treba je zgrabiti. Mi nismo. Ali objektivno gledano kao rezultat, je uspeh. Iz prostog razloga sto smo dosli do srebra bez 7-8 top igraca, i generalno preko svih ocekivanja odigrali.

                    Ovo drugo sto si napisao, nazalost nije tacno. Ta prica o inspiraciji, ludilu, igri na vic, na veru. Sve repke nase ranije koje su imale rezultate, su uglavnom tehnicko/takticki bile medju najboljima a onda kad na to dodas individualni kvalitet koji smo imali to je onda vodilo u te mega rezultate. Djordjeviceva repka mnogo vise se oslanja na individualni kvalitet igrace, nego pripremu taktike, tehnicka resenja, rotacije i kreiranje rola reprezentativcima. Mnogo vise je to u hodu, i u fori ako ovo prolazi samo guraj. Naravno kad padne individualni kvalitet onda se ovako mucimo po EB protiv tankih ekipa i na kraju puknes finale protiv ekipe koje si mogao da dobijes. Djordjevic mora tu mnogo da radi i da napreduje. Ovi internacionalni turniri su uglavnom kratka stvar i tu galama, motivacija ovo ono, finte i fore cesto prolaze. Napravis neku atmosferu i imas kvalitet i eto ti rezultata. Tako da on sa njegovim autoritetom je postigao mnogo rezultatski, trenerski i ne bas. Scariolo fora, samo sto Sergio je ushio zlata na sve strane. Kad si inferioran individualno, onda znanje, taktika i rad trenera je jako potrebniji. Bracu Gasol moze da trenira i random lik sa OMV pumpe...

                    Kao sto je posao svakog igraca da usavrsava svoju tehniku, znanje i razumevanje igre, fizikalije. To treba da radi i trener u svojoj struci. Ja to kod Saleta ne vidim vec godinama. PAO onakva sezona, a sam je selektirao. Prosle godine debakl u Nemackoj. Ove godine ima iskusan tim (mnogo iskusniji od Bamberga) i maltene su egal u budzetima. Ako opet okine, nece on potrajati ni tamo.

                    Comment


                    • Originally posted by Sandugp View Post
                      Da li ste uopste sumnjali da ce epilog (mislim forumski) biti ovakav ako se ne uzme zlato? Nakon prolaska grupe, nakon osmine, cetvrt i polufinala???
                      Da smo ispali ranije ili da je protivnik u finalu bila Spanija, drugacija bi se prica ovde vodila. Medjutim razocarenje je veliko i to je razumljivo jer nam je protivnik konacno bio po meri..... Nazalost nismo uspeli i jos pre finala se znalo da ce izgubimo li ovako nesto i da se desi ....
                      Ali bitno je da smo konacno ustanovili da Bogdan nije Drazen - niti ce ikada biti To je inace bila vrlo zajebana enigma a i vrlo bitna za resiti.
                      Bogdan je Bogdan - takav kakav je .... boljeg nemamo.
                      Laki, drago mi je da ga ne krivis. I da kontas ko je najodgovorniji.
                      Sale je prosao jedan ciklus vodio repku na tri najveca takmicenja u poslednje tri godine i ostvario generalno gledano odlicne rezultate. Da li ce ostati ili nece, videcemo ...
                      Šta ima da ga krivim, čovek je dao sve od sebe pa i više od toga. Svako igra do granice svojih limita. Ako i postoji krivica do nekoga, to je do selektora ali još pre do kolektivne "pameti" tima da prepozna ko i koliko može u tom trenutku. Mi smo u zadnjih par minuta pali baš na tome, tamo gde smo trebali biti doktori i dovršiti s pameću utakmicu mi smo ispali tupani. Jbg.

                      PS

                      Naravno da je bitno za znati - jer mu se iz sve snage natura ta uloga, i to od svih živih na čelu sa Saletom.
                      Last edited by Laki21; 18-09-17, 12:38.
                      A ne znam zašto on uvek mora da prenese loptu, zašto ovde Perperoglu recimo ne prenese loptu, pa onda je da Filipu... Mnogo se vremena gubi tako!

                      Comment


                      • Originally posted by MannyCalavera View Post
                        Pisacu kasnije danas, kad mi prodje glava, o tekmi juce. U generali, da nam je ovo dao neko pre EB2017 odmah bi uzeli i bili srecni. Druga je stvar sto u zivotu dobijes priliku da iskocis i uradis nesto vise, mi to nismo. Slovenci su bolja ekipa bili i to je to. Oni su oprali sve sto je bilo favorizovano na ovom Eurobasketu, mi smo na mala vrata ipak do tog finala i osim tekme protiv Italije tesko da smo bili na visokom nivou.
                        Spanija je objektivno bolja i tad bi srebro bio veliki uspeh, ovako i nije, moglo se do zlata. Ipak, cetiri uzastopna polufinala na velikim takmicenjima, 3 srebra sa jedne strane, sa druge, poslednje osvojeno prvenstvo jos pre 16 godina. Vec 8 puta kako se ne penjemo na sam vrh, dva srebra i 1 cetvrto mesto.

                        Meni je drago sto su Slovenci uzeli to zlato, imali su i oni pehova i nesreca u proslosti i dobro je da imaju medalju jer su isto kosarkaska zemlja. Drago mi je i zbog Kokoshkova, koji je dosao na prvenstvo i bukvalno pocepao sve planove, Old School pristup trenera u Evropi kako treba igrati basket da bi osvojili nesto i lepo isprangijao sve ekipe, pa i nas. Kad vidim sta je radio Messina sa Italijom, pa i mi pokusavali u nekim delovima turnira, drago mi je sto je Kokoshkov nagazio gas do daske i slistio sve do zlata.
                        Meni bas i nije drago, jer niti su Slovenci neki kvalitet, niti su bas kosarkaski davidi pa da mi bude nesto drago + uzeli likovi TOP americkog krilnog centra. Steta sto Kokoskov nije bio na mestu Detmana ili Bagackisa. Jedni nemaju strance, drugi imaju 1 Wilsona, i jednima i drugima su se svi odazvali, a i jedni i drugi su kosarkaski neuspesne zemlje, a prema takvima imam simpatiju. Prema Slovencima, Rusima, Hrvatima, bas i ne.

                        Originally posted by dekkard View Post
                        Bolji su tim od nas, pretrčavali su nas celu utakmicu, i kad su ostali bez Dončića i na kraju kad je i Dragić stao Kokoškov je našao način da nas i u tim uslovima dobije. Bolji igrači + bolji trener = zaslužena pobeda.
                        Ma daj, bolji igraci. Bez Doncica su igrali citavo poluvreme, ostalo je samo dokaz slabosti ovogodisnjeg EP i toga da je bitno da u ekipi imas jednog superstara. Dragic >>>> Bogi i to je bilo to. Prepelic i Muric kod nas ni u ludilu ne bi igrali prvu petorku, Vidmar ne bi bio prvi centar, Blazic je igrac ranga Milosavljevica. Nasi centri su podbacili i odluka da se Stimac drzi toliko dugo na parketu iako od istog ne moze da se odvoji.
                        You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.

                        Comment


                        • Dosta toga ide Đorđeviću na dušu. Zbog nemogućnosti odbrane pika u 2/4 od strane Kuzmića i Marjanovića igramo small ball sa Mačvanom i kasnije sa Štimcom i primamo 36 poena za četvrtinu.
                          Primili smo 56 poena za poluvreme a nije da su imali šut kao protiv španaca.

                          O igračima.
                          Neki pišu da se Bogdanović trošio u odbrani na najboljim igračima. Nije tačno! Dragića je čuvao Jović i to loše, ako nije mogao moralo je ranije da se menja, i kasnije Micić a Dončića uglavnom Lučić.

                          Bogdan celo prvenstvo šutira LOŠE i siluje. Procenat za 3 na prvenstvu mu je 27% uz veliki broj šuteva. Jedina utakmica gde ima dobar % je protiv Mađarske gde je uzeo 3 šta. Protiv Italije 1/9, Rusije 3/8 i sinoć 2/11. Sinoć pri nerešenom rezultatu 2,5min pre kraja on bezuspešno rešava 4 naša napada. On nije stvoren za to i što se pre pomirimo i mi i selektor pre ćemo početi tražiti druga rešenja.

                          Kuzmić/Marjanović debelo podbacio i ofanzivno i defanzivno. Marjanović posle lične u napadu više nije postojao na terenu, dok Kuzmić nije imao skok u odbrani.

                          Ovo su naši glavni igrači koji su debelo podbacili i da su ostali bili na očekivanom nivou bilo bi 20 za Sloveniju.

                          Gudurić dečko ima nekakav problem u svojoj glavi jer su mu se slične stvari događale i u Zvezdi. Posle 2 vezane trojke u 1/2 provedeš 8 vezanih min na terenu i neusudiš se da šutneš ili kreneš na ulaz. Alo dečko, šta je problem???

                          Lučić je sinoć bio naš najbolji igrač. FENOMENALAN!
                          Za njega mi je jedina žal što nije bio na OI da vidim kako bi odigrao na Durentu i da li bi bolje prošli.

                          Mačvan naš drugi najbolji igrač. Imao je ono što fali Bogdanoviću da nas vrati u egal.

                          Micić baš prijatno iznenadio, u odbrani pogotovo.

                          Birčević je dao više od očekivanog, dve trojke + Rendolf ga nije zatrpao.

                          Comment


                          • Svaka cast Dragicu odigrao je odlicno dok je igrao ali je izasao iz 5 min do kraja pri neresenom rezultatu i vecinom igraca koji nisu bili u utakmici jer je on igrao do tada simulatanku. Uopste nisam impresioniran time (generalno ne volim playa koji tako igra) i da smo mi dobili on bi bio najveci krivac jer sta im je dao to im je i uzeo i ostavio ih da se snalaze sami kako znaju i umeju. Nazalost ili bolje reci na nasu glupost su se snasli. Da nam je neko rekao da cemo 5 min pre kraja imati nereseno, oni u bonusu mi ne, Dragic i Doncic van igre pa prihvatili bi oberucke.To je morala biti sigurna pobeda. Petorka Slovenije koja je igrala zadnjih 5 min nema kvalitet da osvoji ABA ligu a kamoli Evropsko prvenstvo.

                            Bogdan nije decko nista kriv, odigrao je odlicno, veci deo meca prenosio loptu, igrao odbranu na najboljim igracima. To sto smo mi igrali zadnjih 5 min u napadu nije srpska kosarka, tu nije bilo organizovanog i kontrolisanog napada vec cisto soliranje Bogdana koje nije on odabrao nego mu je trener to trazio. Veliki hendikep nam je bila Joviceva povreda jer bez njega nismo imali ogranizaciju napada i onu cvrstinu u odbrani na perimetru koja nam je trebala.

                            Comment


                            • Originally posted by MannyCalavera View Post
                              Lose si razumeo. Ne kazem ja da sam ja zadovoljan, naprotiv nisam. Sto se vidi i iz komentara, i onoga sto sam rekao na kraju. Cak i kad nije sjajno a imas odlicnu sansu, treba je zgrabiti. Mi nismo. Ali objektivno gledano kao rezultat, je uspeh. Iz prostog razloga sto smo dosli do srebra bez 7-8 top igraca, i generalno preko svih ocekivanja odigrali.
                              Hmm. Kazes da je objektivno to uspeh, ali ne osecas subjektivno kao uspeh. Pusti racio, da li ovo osecas kao uspeh ili kao neuspeh? Trebalo bi da se pise u skladu sa osecanjima, ali ako je ovo jos uvek vruce onda ipak mogu razumeti ovoliku kolicinu kritike i nesklad izmedju tvog subjektivnog i tvog objektivnog.

                              Ovi internacionalni turniri su uglavnom kratka stvar i tu galama, motivacija ovo ono, finte i fore cesto prolaze. Napravis neku atmosferu i imas kvalitet i eto ti rezultata. Tako da on sa njegovim autoritetom je postigao mnogo rezultatski, trenerski i ne bas.
                              Ovo si napisao kao da je prilicno lako napraviti atmosferu A to je upravo ono najteze. Setimo se EP na 2005 i kvaliteta kojeg smo imali. Mislim da je njegova filozofija prilicno bazirana na pouci sa tog prvenstva. Mislim, ako si i sam rekao da se to najvise trazi na turnirskom takmicenju onda je to to. Mozda nema potrebe pricati o njemu o klupskom treneru, jer su to potpuno odvojene stvari. On to radi za pare, a ovo radi iz nekog drugog razloga.


                              Originally posted by MannyCalavera View Post
                              Kao sto je posao svakog igraca da usavrsava svoju tehniku, znanje i razumevanje igre, fizikalije. To treba da radi i trener u svojoj struci. Ja to kod Saleta ne vidim vec godinama. PAO onakva sezona, a sam je selektirao. Prosle godine debakl u Nemackoj. Ove godine ima iskusan tim (mnogo iskusniji od Bamberga) i maltene su egal u budzetima. Ako opet okine, nece on potrajati ni tamo.
                              Ajde da pustimo klupsku kosarku, mene interesuje ono sta je najbolje za nasu reprezentaciju. I tu sam u nedoumici kad si ovo napisao. Da li uvodjenjem tih stvari u reprezentaciji, kao sto je veci fokus na nekim taktickim stvarima moze ubiti onaj kvalitet i atmosferu koju imamo? Svakom je jasno da mozda nije rezonski staviti povredjenog igraca da cuva Dragica, ali sa druge strane ako mu das do znanja da na ovoj utakmici nije dovoljno dobar da cuva svog igraca, pitanje je koliko ce to uticati na njegovo samopouzdanje u drugim segmentima igre, i uopste veru svih igraca u tim? "Mozes li Jovke? Ne da mogu treneru nego i zelim"...i tu se ta prica zavrsava - on veruje igracima da su dobri, oni veruju njemu, i na tome se bazira nasa atmosfera koja daje kvalitet vise. Nisam video nijedan tim da ovako funkcionise i zato mi je fascinantno.
                              Last edited by mmajstor; 18-09-17, 13:12.

                              Comment


                              • Ljudi kako vas nije sramota da pisete da se ovo smatra neuspehom itd itd. Ovi momci su ostavili srce za reprezentaciju i ja im skidam kapu. Suze Bogdana i Lucica govore mnogo toga. Mi smo navikli samo na uspeh i pobede, ali ovde nije kraj. Kao sto sam procitao negde, dok se na tajmautu prica SRPSKI mi cemo uvek biti zemlja kosarke. Pojedinac nije resio ovu utakmicu, pojedinac moze da resi utakmicu samo ako se preziva Dzordan ili James, a Dragic se tako ne preziva. Poslednjih 5 minuta nije mogao da ubaci nista, promasio je 2-3 otvorene trojke itd itd. Nije ni bitno, ja sam prezadovoljan, ostaje zal, ali sta sad..

                                Comment

                                Working...
                                X