Announcement

Collapse
No announcement yet.

Prelazni Rok 2018/19 - KK Crvena Zvezda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pa ne znam sta bih ja tu pohvalio kad je sve ogromna nepoznanica. Evo rezime:

- Doveden je trener koji nikada nije vodio samostalno takmicarsku kosarku. Nije bez iskustva jer je dugo radio u Oli, ali je doveden da uzme tim koji ima velike ambicije u svojim takmicenjima i breme rezultata svake sezone. Ja o njegovim trenerskim kvalitetima ne mogu nista da kazem dok ne vidim kako radi sam. Tako da bih to ocenio sa ?, dakle ni plus ni minus.
    - Ostatak strucnog staba koji je doveden je odlican stvarno, i tu bih dao jedan veliki plus.
    - Sto se tice rostera, ja bih rekao da je dovodjenja Barona plus, naravno zavisi i od toga sta ce mu biti uloga. Ojo i Nenadic su mi ajde da kazemo ? jer ne vidim tu doprinos ciljevima u ovoj sezoni, ali ajde kao neki zalog za buducnost (mada oni nisu deca), ostatak Pero Antica mi je totalni kanal i minus ali totalni. Odlazak Omica mi je ogroman minus. Saga oko Dangubica takodje nije pozitivna.

Tako da do sada je sve ovo jedna velika muljavina. Ne vidim ja tu neke obrise kvalitetnog rada trenutno. Videcemo narednih mesec ipo sta ce Tomic/Uprava/Strucni da iskombinuju da se sklepa roster.

U stanju u kome se mi trenutno nalazimo sa rosterom nama treba minimum 3 igraca, i to samo da se sklepamo. Realno treba nam 4-5 igraca. Dakle:

- Obavezno nam treba pass-first plej koji ce da kreira za celu ekipu. Dakle mora da igra za druge. Nama ceo roster zavisi od kreacije koje mi nemamo trenutno. Niko tu ne moze da izbori prostor za svoj sut sam i uzme poene kao Guduric, Djenka i sl. Dakle mora neko da kreira stalno kvalitetne suteve za Dobrica i kompaniju da bi bili efikasni i korisnu ekipu.

- Obavezno nam treba startna petica. Znaci Ojo/Ristic duo je presmesno za ovaj nivo kosarke. Ako nam je to Lessort koji ostaje, onda je to prilicna kocka. Iskreno ulazak u sezonu sa Lessort/Ristic/Ojo govori o tome da smo ultra jednodimenzionalni u reketu, da tu suta nema i da ce svaka ekipa koja nam zonski brani pick i reket biti OGROMAN problem.

- Neophodno je visoko krilo polivalentno. Ili bar neki SF/PF hibrid koji mora da bude defanzivni eraser i korektor, sve da skupi, stigne, skoci i pocisti. Da istrci tranziciju, mi nemamo osim Jankele nista visoko sto to moze da radi. Takodje mora da bude bar prosecan suter spolja koji ce sam da pogodi. A realno da bi bili ozbiljni taj igrac mora da moze i da spusti loptu na parket, da doda sa kapica i iz post upa i sl. Dakle tu i na startnom pleju ne sme da se stede pare. Mozda je takav skillset realniji na SF/PF hibridu nekom.

To bi bio apsolutni minimum. E sada zavisno od drugih promena (odlazak Feldeina itd), realno tu ima jos potreba za igracima. Nama odlaskom Dangubica je i pozicija 3 u problemu. Mozemo mi da igramo neku Bamberg foru i da furamo stalno 3 beka, i da tamo bude i Laza i Dobric po nekada. Davidovac kao starter mi daje mnogo razloga za brigu. Nenadic bi mi davao nocne more da se tu provuce. Radanov takodje. Ako stalno furamo nisko sa 3 beka, onda cemo defanzivno da patimo sigurno.
    Last edited by MannyCalavera; 17-07-18, 10:17.

Comment

• Popravio je Markovic sut u poslednjih par sezona,ali Granger je kompletniji igrač
      Jako me zanima ko će nam na pleju igrati,to je izuzetno bitno!

Comment

• Originally posted by Victor BG View Post
        Evo necu gledati google al pljuni me u gornju nepcu ako Markovic nema bolji % za 3p od Grangera u prosloj.
        I'll google it for you - Granger 47.2% za dva, 40.5% za tri. Pefi 38.6% za dva, 26.6% za tri.
        “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

Comment

• Mani +2011 Sve tacno, ali kao sto sam najavio juce..bice svega i sacega...ja kad vam kazem to je tako Ne ocekujem losiji TIM od prosle godine, sta vise...mnogo vise takmicarski...Neki sad mogu na more, kad se vrate bice sve kako treba..
          3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
          6× Montenegrin League champion (2007–2012)
          3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
          2× German League champion (2018, 2019)
          6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
          4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
          2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)

Comment

• Originally posted by LosmiSK View Post
            ...ja kad vam kazem to je tako .
            A podseti nas vezano za ono sto si govorio....jel nam prvi mec u Evroligi u Beogradu ili u gostima?

Comment

• Originally posted by LosmiSK View Post
              Mani +2011 Sve tacno, ali kao sto sam najavio juce..bice svega i sacega...ja kad vam kazem to je tako Ne ocekujem losiji TIM od prosle godine, sta vise...mnogo vise takmicarski...Neki sad mogu na more, kad se vrate bice sve kako treba..
              Ja se ne bavim spekulacijama i tim tvojim vradzbinama. Daj realno imena, i onda mozemo da pricamo o tome da li je nesto jace ili slabije nego prosle sezone. Ovaj roster je ogranicen izuzetno iz vise razloga:

- Odbrana od picka je totalni kanal, opet cemo imati strasnih problema.
              - Kreacija nam je daleko ispod bilo kog proseka za ozbiljnu EK ekipu, da ne pricam i o EL.
              - Nemamo atleticnost na 3 i 4, osim Jankovica koji dolazi sa svojim problemima.
              - Nemamo osim Barona nikoga koji bi mogao da izbori svoj sut, a i on to radi u pre svega na izlazu iz bloka ili catch n shoot. Iz driblinga je bukvalno pola igraca, ali bukvalno pola.

To su sve koncepcijski za mene veliki problemi. Da se sve to dovede u red, treba da se pogodi sa bar 2-3 igraca.

Comment

• Originally posted by dekkard View Post
                I'll google it for you - Granger 47.2% za dva, 40.5% za tri. Pefi 38.6% za dva, 26.6% za tri.
                Fuj koliko sam promasio

Comment

• Dobric bi ove sezone trebalo da se pokaze na poziciji 3. Sem ako ga ne budu forsirali na suterskoj poziciji.

Comment

• Kad se gleda Granger, ne moze da se pogleda zadnja EL sezona samo, koju je BTW pola propustio zbog povrede i da se da tih 40.2% kao njegov realan sut. Ima za njega ogroman sample u Evropi i on je uvek bio izmedju 32% i 35% na sutu spolja. Dakle to je jedan suvi prosek, nista posebno. I da to jeste bolje od Markovica, to stoji. Pefi je kamenjar i nema tu sta.

Ali, Pefi je bolji defanzivac, mnogo bolji kreator od ovoga koji prvo gleda kos, mnogo bolji timski igrac (Granger nigde ne traje jer svi odlepe od njega). I uz sve to je domaci igrac, mnogo zdraviji. Nema tu dileme ko bi bio bolji za Zvezdu, ali su obojica izuzetno nerealni...

Comment

• Originally posted by mmajstor View Post
                      Dobric bi ove sezone trebalo da se pokaze na poziciji 3. Sem ako ga ne budu forsirali na suterskoj poziciji.
                      Sta znaci pokaze Pazi decko sa loptom u rukama je potpuno beskoristan, i samim tim on ne moze da zavrti pick, i ne moze da ti da neku dodatnu vrednost. Da bi napravio iskorak, mora da ima nesto vise od catch 'n' shoota u igri. Ako nema, kao sto nema, onda zavisi apsolutno od protoka lopte i tudje kreacije.

Njeguva druga dva aduta u igri su tranzicija, gde moze da bude mnogo koristan i treci je odbrana. Gde jos uvek nije konstantno na visokom nivou. Dakle njegov vrh doprinosa ekipi moze da bude na nivou nekog Kalinica (ne gledaj poziciju), nego ono sto moze da pruzi u igri. 10ak poena po tekmi iz otvorenih suteva, ostalo sta skupi na hustle i tranziciju. Defanzivno da uvek bude neka nocna mora. E sada, Dobric je na dva odlican atleta i moze svasta. Vec na 3, tu bas i nije tako.

Comment

• @djordevicu to se promenilo hbga...zbog gubljenja razuma nekih osoba...

@manny doci ce sigurno 2-3 igraca, na kecu ce biti dobar igrac jedan kroz jedan i to ne treba niko da sumnja...nude nam se dobri igraci sa EL iskustvom sto znam ja...nebitno dal ce doci, bitno da je se nude...sto znaci samo jedno... ne nude, ako ne trazis ili ako nemas para...bar ne takve igrace..Mogu oni da vrdaju, ali od mene ne mogu pobeci..:P

Naravno da neko ne razume pogresno.. tim ce biti dobar.. apsolutno gledano i laicki, na ovaj kostur strucnog staba ne ogu doci losi igraci, znas i sam...Tomic nije veverica da se upusta u sranja i bez nekih odredjenih garancija...

Comment

• Dominique Sutton opted out of his deal with Aquila Basket Trento, as reported by Il Trentino and confirmed to Sportando.
                          The American forward has played three seasons with Trento.
                          Sutton has three days to pay the buyout.
                          The forward averaged 13.2 points and 7 rebounds in Serie A and 15.3 points, 6.3 rebounds and 2.3 assists in EuroCup

Covicu reaguj kakav vlazan san

Comment

• Deon Thompson ( kad moze Many za Djamila ) nema boljeg igraca kvalitet > cijena... Nama savrseno rjesenje na 4-5.

Comment

• Sutton kao 3/4 Hibrid bi nam bio odlican, to stoji 100%. Dakle on ima polivalentost jer sve radi veoma, veoma dobro. Nema realnu slabost u igri osim malo visine. Ali on bi na 3/4 hibridu mogao da resi mnogo stvari. Samo da olabi prangijanjem spolja. Ostalo bi mogao da bude izuzetno.

I ne gurati ga po svaku cenu u reket. Dati mu loptu da igra sa njom, neka siri, neka pegla midrange, tranziciju. Neka probaju da ga cuvaju cetvorke spore 1 na 1 u izolaciji. To bi moglo da bude odlicno.

Comment

• Originally posted by Victor BG View Post
                                Deon Thompson ( kad moze Many za Djamila ) nema boljeg igraca kvalitet > cijena... Nama savrseno rjesenje na 4-5.
                                Deon bi bio odlican komplementarni PF/C tip igraca. Na PF bi bio dopuna za ono sto Jankovic nije. Na C bi mogao da iznese teret small-ball postava.

Comment

Working...
                                X