Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian Open 2018

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ima ogromne razlike u tome sto stavljas nekog u odredjeni termin zbog popularnosti i reci da je to iz razloga jer je u grupi toj i toj, jednostavno su stvari mnogo prostije, to je biznis, pa na osnovu toga se i donose odluke, cim Fed ode, bice neko drugi zlatna koka i the game goes on.

Inace cela iritacija oko ovog smaranja oko velikih iluminata je jer rekao bih vecina se pravi fina malo, nikada ali nikada se ne pise ni minimalno a kamoli ovoliko o nepravdi, zapravo se radi o tome da ja ili moj igrac nisu no1 u svemu i najprivilegovaniji (razlog je najlakse naci i izabrati tacan ili netacan), svi smo mi sebicni i gledamo sebe i nekog naseg pre nego bilo koga drugog, ali neka se drzimo iskreno onda tematike, nije problem sto je Federer zlatna koka, problem je Novakovim navijacima sto nije Novak. Koga bole brige za Cilica i da li igra na +380 ili - 380 stepeni ili ko zna ko drugi da je u pitanju, zapravo je u pitanju Novak nije u finalu i Novak nije privilegovan koliko njegov jedan od najvecih rivala, da je Nadal u prici, mozda manje bi se potenciralo, ali bi bila ista/slicna prica.

Prema tome, nemojmo sada kao da smo otkrili da sport nije sport nego je postao biznis i da tamo nekog bole brige za jednakost (koja ne postoji u idealu koji se ovde nekada pokusava provuci), nego se lepo izracuna najbolja moguca zarada i tim putem ce se ici.

Naravno da je Fed u odnosu na Novaka, Nadala cak i Endija na W privilegovaniji, ali ne u toj meri u kojoj su Novak,Endi i Nadal privilegovaniji u odnosu na ostatak tur-a.

Da, dosli smo do zakljucka ovako matori da svet nije mesto gde smo svi jednaki, gde nas jednako vole i postuju, isto tako smo saznali da sport vise nije sport nego biznis.

A ironije svega toga je sto tim ljudima nista ne fali, kad se sagleda izvukli su lutriju zivota i u top 1% su na svetu kad bi covek mogao da bira, al ajde, sta god vas muci to udarajte do beskonacnosti pod okriljem jednakosti a ne sebicnosti jer "ja" ili "moj igrac" nisu no1.

P.S. Videlo smo zgranutost prema organizatorima jer je Halep bila u bolnici na infuziji, jer vremenski uslovi, ubise se ljudi pisajuci o organizatorima i zgrozenosti, al da, to nije ATP.
    Last edited by Seoski Terminator; 30-01-18, 11:52.

Comment

• Originally posted by Seoski Terminator View Post

Naravno da je Fed u odnosu na Novaka, Nadala cak i Endija na W privilegovaniji, ali ne u toj meri u kojoj su Novak,Endi i Nadal privilegovaniji u odnosu na ostatak tur-a.
      Ovo je netačno, Novak i ostatak toura igraju pod istim uslovima.
      Jednostavno je, pusti i Rodžera pod istim uslovima da igra kao i SVI OSTALI i ako bude imao ove rezultate niko reč neće reći.
      “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

Comment

• Originally posted by dekkard View Post
        Ovo je netačno, Novak i ostatak toura igraju pod istim uslovima.
        Jednostavno je, pusti i Rodžera pod istim uslovima da igra kao i SVI OSTALI i ako bude imao ove rezultate niko reč neće reći.
        Koliko cesto Stan igra na centralnom terenu u odnosu na big 4?
        samo da krenemo od toga, a da ne spominjem ostale iz top 10...
        http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
        with experience.

Comment

• Dekkar, druze koliko god jako ti treba sebe da ubedjujes, ubedjuj se, ja stvarno tu problem nemam. A inace, Fed je pokazao prosle godine da moze da igra, par puta bilo u 5 setova, imao je tezi zreb do finala i sa Nadalom u 5 setova, znaci da Fed moze.

Ako mislis da je Fed pa svi ostali, onda kao sto gore rekoh, koliko god jako treba sebe da ubedis u to, samo napred.

Comment

• Unistio bi ga Rodzer da je krov bio otvoren. Unistio.
            Dayman (a-a-ah...)
            Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
            Champion of the sun (a-a-ah...)
            You're a master of karate and friendship
            For everyone

Comment

• Originally posted by Mr. Wolf View Post
              Unistio bi ga Rodzer da je krov bio otvoren. Unistio.
              Jap, jer recimo Nadal ono ne bi ispustio pa da igraju u zatvorenoj dvorani koja je u zatvorenoj dvorani, koja je u zatvorenoj dvorani. Hvala Cilicu sto kad je najbitnije propusti sansu.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                Normalno da je favorizovan, kao sto su big 4 favorizovani u odnosu na ostatak top 10, a kao sto su svi oni u odnosu na one nesrecnike koji su losije plasirani.

Ne znam sta ocekujete, ne igraju za kikiriki, ogromne pare se vrte, Fed je ubedljivo najpopularniji i svaki direktor turnira zeli da on ode sto je dalje moguce, jer to znaci vecu zaradu. Ali nikakvo favorizovanje ne moze da mu pomogne na samom terenu, nije krov osvojio titulu u nedelju, nego Fed i nije krov kriv sto Cilic nije iskoristio brejk prilike na pocetku 5.seta i to sve na 2.servis, nego iskljucivo Cilic.

dakle,jeste.

i ako krov nije kriv,zašto su igrali pod krovom?

...što su vam postovi duži,argumenti su tanji.

i nije samo ovde treća nedelja i stičem polako utisak da je i profi znalcima već pun kufer feda
                Wizard

Comment

• Pošalji ti mail organizatorima AOa, mozda ti oni odgovore zasto su igrali pod krovom, ja zaista ne znam.
                  http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                  with experience.

Comment

Unistio bi ga Rodzer da je krov bio otvoren. Unistio.
                    Kao što rekosmo, nikada nećemo saznati.
                    “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

Comment

• Milion neiznudjenih gresaka i deda ni kriv ni duzan rutinski uzima.Tako je to kad tenisom vlada sitna boranija raznorazne marinade i chunga lunge..
                      Last edited by ivkebgd; 30-01-18, 13:36.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                        Pošalji ti mail organizatorima AOa, mozda ti oni odgovore zasto su igrali pod krovom, ja zaista ne znam.
                        nema potrebe,ja znam...

radije bi da halep pošalje,to bi baš bio đir...
                        Wizard

Comment

• Originally posted by dekkard View Post
                          Kao što rekosmo, nikada nećemo saznati.
                          Isto kao sto necemo saznati da li bi odmogao Rodzeru otvoren krov, ali se opet raspravlja o tome u smeru da bi bilo teze Rodzeru i da je neka nepravda ucenjena Cilu.
                          Tako i ja vodim u smeru da bi Cilo bio pociscen sa terena pod otvorenim nebom. Svako je ubedjen u nesto i svako ce da tera svoju pricu.

Off: Treca nedelja je neka vrsta tradicije kad Rodzer dodje do Slema
                          Last edited by Mr. Wolf; 30-01-18, 14:56.
                          Dayman (a-a-ah...)
                          For everyone

Comment

Isto kao sto necemo saznati da li bi odmogao Rodzeru otvoren krov, ali se opet raspravlja o tome u smeru da bi bilo teze Rodzeru i da je neka nepravda ucenjena Cilu.
                            Tako i ja vodim u smeru da bi Cilo bio pociscen sa terena pod otvorenim nebom. Svako je ubedjen u nesto svoje i svako ce da tera svoju pricu.
                            Ne znam za druge forumaše, ali ja nikad i ne pišem u nadi da ću preobratiti mišljenje onoga ili one sa kojim/kojom diskutujem, nego da ponudim moj stav i argumente čitaocima foruma pa da oni nepristrasno podrže jednu stranu. I to nije slučaj samo na ovom topicu nego bilo gde gde pišem.

Comment

• Normalno, niti treba gubiti vreme na nadu da nekom mozes preobratiti misljenje, pogotovo sto ima tona besmislenih rasprava, ali je bar nekad zabavno . Guras svoju pricu i to je to.
                              E sad, ovo da nepristrasno podrze jednu stranu, to tesko da ce moci igde u nekom velikom procentu da se desi
                              Dayman (a-a-ah...)
                              For everyone

Comment

• Pa ne zavrsavaju se raspravave i diskusije sa zavrsetkom tog GS, nikada to nije bilo nigde. A sad to sto se Role provlaci cesto u negativnom i ljubomornom kontekstu, ako stigne do trofeja, pa nije nista cudno. Uostalom do proslog AO nije ga dugo bilo sa tim peharima da se sepuri... pa nije ni smetao

tt
                                sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                                But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

Working...
                                X