Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian Open 2018

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Što mislit o meču Dimitrov Rublev.

Po meni je Rublev favorit.

Ubit če Dimitrova sa inside out FH-om

Nema šanse Dimitrov da se sa BH sliceom nosi protiv FH Rubleva kad ovaj udara FH iz mesta.

Inače baš se mi ne sviđa BH strana Dimitrova. Sa tim dosadnim BH sliceom neče stiči daleko.

Sretno je dobio ATP finals (jedanko kao Sock Pariz - Bercy) i to če biti i ostati vrhunac njegove kariere.

Kyrgios protiv Tsonge. Veliki test mentalne snage Kyrgiosa.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
      Prle, dok si tu i dok si u fazonu, kako ti se cini Roger?
      Federera sam gledao na Hopman cupu, malo protiv Bedenea i većim dijelom protiv Struffa. Po meni, igra je tu, daleko najveći favorit je za titulu, savršeno se kreće, iako je jasno da malo dozira u prvim rundama. U trenutnim okolnostima, bez Novaka na onom svemirskom nivou, ne vidim ko ga može dobiti jer ovaj Federerov nivo je za sve ostale nedostižan.

Servira dobro, defanziva mu je odlična, usudit ću se reći da mu igra na mreži nikad bolja nije bila. Bekend je prvoklasan, za njegov slajs 95% igrača jednostavno nema rješenje. Važnije od svega, za njega naročito, izgleda izuzetno opušteno, vidi se da uživa na terenu.

Ipak, radujem se potencijalnom polufinalu sa Đokovićem ili Zverevom iz više razloga. Kada je Zverev u pitanju, vjerujem da igrajući na nivou sa USO turneje (Washington i Montreal, ako se ne varam) Zverev može značajno ugroziti Federera. Ima power segment, fleksibilan je dovoljno za svoju visinu i kada je u zoni, teško se braniti od njegovih udaraca, jednako kao što ga je u tim trenucima teško i probiti. Ono što se do sada pokazivalo kao problem kod njega jeste manjak imaginacije (drop shotovi, igra na mreži), ofenzivne kreacije (vinere uglavnom postiže suviše rizičnim udarcima) i pozicioniranja, posebno na forhendu.

Svi ti aspekti su na turnirima u Rimu, Washingtonu i Montrealu 2017. godine funkcionisali besprijekorno i za sada su ti turniri neka mjera koliko dobro njegova igra može izgledati. No, činjenica da to još nije u stanju raditi na dnevnoj bazi i iz meča u meč, što je pokazao veliki broj turnira u međuvremenu, ostavlja prostor za pitanja da li je u stanju uopšte upgradeovati se do tog nivoa kako bi igre na tom kvalitativnom levelu postale pravilo, a ne iznimka. U slučaju da uspije, naročito na ovom turniru, vjerujem da bi meč sa Federerom bio izuzetno zanimljiv i da pobjeda Švajcarca ne bi bila toliko izvjesna, iako bi važio za jasnog favorita.

Kada je riječ o Đokoviću, podjednako bih volio vidjeti i njegov meč sa Federerom, jer ako bude u stanju pobijediti Zvereva, za što će mu definitivno biti potrebna dobra igra, onda očekujem da će biti spreman i za okršaj sa Rogerom. A njihove mečeve sam poželio samo tako, mislim da većina nije svjesna koliko je to jako rivalstvo i brutalan match up, koliko je tu nijansi i varijabli u pitanju i kakav nivo obojica posjeduju u svojoj igri.

Raspisao sam se malo više, ali ću rezimirati da ne dužim. Federer je jasan favorit, kako zbog igre tako i zbog trenutnih okolnosti (fizička sprema plus brza podloga). Zverev, Đoković i Kyrgios su po meni jedini koji su u stanju ugroziti ga i imati određene šanse da ga dobiju. Nisam vjerovao da ću ovo ikada reći, ali mislim da Rafa u finalu sa njim nema šanse, ne nakon svega što smo vidjeli prošle godine u njihovim okršajima.
      “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Hvala

Ja licno ocekujem da ovde Zverev konacno napravi neki veci rezultat na slemu, iako nema uopste lak i naivan zreb i iako je na Hopman cupu dobio samo Pospisila. A sa druge strane zreba, Kirijos mi je prvi pik da dodje do finala, deluje skroz fokusirano.
        http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
        with experience.

Comment

• Originally posted by Unofficialpage View Post
          Očekujem da odigra dobar meč, da dadne sve od sebe u šta ne sumnjam a mislim da ima kvalitet da dobro namuči Nadala, za pobjedu mislim da nema, prvenstveno nema snage jer je u prva da kola se dosta potrošio. Pa vidjet ćemo.
          Fleksibilnost, dobra defanziva, odličan balans sa oba krila i činjenica da je mentalno i igrački prilagođen igri na lopticu više, sa fokusom na razmjene, daju Damiru određene šanse u meču sa Nadalom, šanse za prihvatljiv poraz i eventualno uzimanje jednog seta.

Manjak dominantnog oružja u igri oduzimaju mu šanse za iznenađenje, odnosno pobjedu, ali to svakako niko ni ne očekuje. Može igrati, može se nadigravati sa Rafom i može uživati u tome, jer to je ono što on radi stalno, sistem igre mu je tako konstruisan i ne bježi od nadigravanja sa osnovne linije. Nadam se da je samo dovoljno fizički spreman.

Đesi ba Uno

Originally posted by bojanaBG View Post
          Hvala

Ja licno ocekujem da ovde Zverev konacno napravi neki veci rezultat na slemu, iako nema uopste lak i naivan zreb i iako je na Hopman cupu dobio samo Pospisila. A sa druge strane zreba, Kirijos mi je prvi pik da dodje do finala, deluje skroz fokusirano.
          Za Hopman kup je izjavio da je samo testirao igru i da mu rezultat nije bio u prvom planu. S druge strane, izjavama uoči AO-a je potvrdio da želi daleko, a igrom to i pokazuje. Ipak, tek od narednog kola slijede pravi ispiti u vidu Chunga i (ako prođe) Novaka. Fokusiran je, ima pravi stav, radnu etiku, uspjet će, ali pod hitno mu je potreban kvalitetniji Slam rezultat, jer svakim novim turnirom gdje se ne plasira u drugu sedmicu barem, nabija sebi više pritiska koji veoma lako može prerasti u ozbiljan psihički problem zvani kompleks.
          Last edited by Prle!; 18-01-18, 22:33.
          “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Originally posted by jacques9 View Post
            Što mislit o meču Dimitrov Rublev.

Po meni je Rublev favorit.

Ubit če Dimitrova sa inside out FH-om

Nema šanse Dimitrov da se sa BH sliceom nosi protiv FH Rubleva kad ovaj udara FH iz mesta.

Inače baš se mi ne sviđa BH strana Dimitrova. Sa tim dosadnim BH sliceom neče stiči daleko.

Sretno je dobio ATP finals (jedanko kao Sock Pariz - Bercy) i to če biti i ostati vrhunac njegove kariere.

Kyrgios protiv Tsonge. Veliki test mentalne snage Kyrgiosa.
            Definitivno Rubljev i definitivno Kirjos
            Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
            Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
            "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

Hvala

Za Nika se slazem ,mada sa Rafom mi je u egalu,a nesto sumnjam u Zverka ustvari zavisi sta ti smatras za veci rezultat,po meni to bi bilo SF ,a to mislim da nece uspeti

Comment

• Originally posted by 61563 View Post
                Za Nika se slazem ,mada sa Rafom mi je u egalu,a nesto sumnjam u Zverka ustvari zavisi sta ti smatras za veci rezultat,po meni to bi bilo SF ,a to mislim da nece uspeti
                Realno, za Zvereva bi i 4. kolo bio veliki rezultat jer je tamo samo jednom bio ali ako smo ozbiljni, minimum SF je pravi veliki rezultat
                Prosle godine je najbolje igrao na AOu (sto se tice slemova), samo sto je naleteo tada na Nadala u 3.kolu i izgubio tek posle 5 setova.
                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                with experience.

Comment

• Sada leti u trecem kolu u 4 seta, mark my words.
                  sloboda ili ništa

Comment

• Originally posted by Prle! View Post
                    Fleksibilnost, dobra defanziva, odličan balans sa oba krila i činjenica da je mentalno i igrački prilagođen igri na lopticu više, sa fokusom na razmjene, daju Damiru određene šanse u meču sa Nadalom, šanse za prihvatljiv poraz i eventualno uzimanje jednog seta.

Manjak dominantnog oružja u igri oduzimaju mu šanse za iznenađenje, odnosno pobjedu, ali to svakako niko ni ne očekuje. Može igrati, može se nadigravati sa Rafom i može uživati u tome, jer to je ono što on radi stalno, sistem igre mu je tako konstruisan i ne bježi od nadigravanja sa osnovne linije. Nadam se da je samo dovoljno fizički spreman.

Đesi ba Uno

Neki prihvatljiv poraz bi bio dobar a uzimanje seta odličan. Mislim svi se mi u sebi nadamo da može doći do iznenađenja ali niko to ne očekuje.

Evo me Prle. Ovih dana smo aktivni na dva foruma.
                    Mirza Bašić najbolji čovjek u TOP 79. a i šire.

Comment

Realno, za Zvereva bi i 4. kolo bio veliki rezultat jer je tamo samo jednom bio ali ako smo ozbiljni, minimum SF je pravi veliki rezultat
                      Prosle godine je najbolje igrao na AOu (sto se tice slemova), samo sto je naleteo tada na Nadala u 3.kolu i izgubio tek posle 5 setova.
                      Sve znam zato i kazem,SF jer se ipak na njega gleda kao na neku buducu veliku zvezdu broj 1 i slicno,ne ko sadasnja trojka,al NO1 i neko ko ce se pitati ,za svaki slem,pa zbog svega toga mislim da je vec u godinama kad bi trebao da krene bar do SF,mada nikad se ne zna u 21 je tek,RF je uzeo prvi sa 22,ali licno sam ocekivao vise od Zverka prosle sezone
                      Ali ja ni u jednog Rusa nemam poverenje,doduse ima srecu sto je sigurno poprimio dosta toga Nemackog pa mu to donese neki veci uspeh,inace Rusi ,ne znam, to je mogao samo ludi Safin,da divlja i da osvaja,zato sto je bio vanserijiski igrac,da je bio normalniji ,ko zna ko bi danas i koliko imao slemova
                      Last edited by 61563; 18-01-18, 22:54.

Comment

• Zverev je zvijer, no ovi koje ganja su 'zvijeri na kvadrat', neophodan mu je kvalitativni skok u igri da bi išo na Slam titulu, što mu je i cilj. Sada je u fazi gdje nema izgovora za nezrelost ili nemogućnost fizičkog pariranja najboljim igračima, sve je stvar nivoa igre i (ne)mogućnosti da se u teniskim elementima suprostavi životinjama u vidu Federera, Nadala i Novaka.

Nikada nisam sumnjao da će doći na ovaj nivo, kao što ne sumnjam da je kalibar multiSlam šampiona, no ako dokaže da je to u stanju ostvariti ove ili naredne sezone sa Federerom, Nadalom ili Đokovićem (koga ubrzo očekujem u dobroj formi) kao glavnim konkurentima koji još nisu u 'declineu', onda bi te titule, a i sami njegov teniski kvalitet dobili mnogo više na značaju.

Comment

• sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                          But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Day 6
                            https://ausopen.com/schedules/C6
                            -To define is to limit.

Comment

• Sutra nas očekuje meč godine MARTERER vs SANGREN

kako moguče, da ne igrajo night session na ROD LEVER areni?????

Comment

• Vidim da su Edmund i Basilashvili imali gem od 20 minut 36poena i 15 đuseva,a čitav set taj je traja 36 minuta.Šteta što nisam ustao da gledam to
                                Temeritas est damnere quod nescials!

Comment

Working...
                                X