Announcement

Collapse
No announcement yet.

Arsenal London

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Meni to zvuci kao osporavanje Arseneovih uspijeha od ranije. Kao da ne bi osvojio to sto je osvojio tada da je imao jos konkurencije osim SAF-a. Po toj logici velim onda da se pola trofeja koje je SAF osvojio moze osporit na taj nacin. Realno osim Mourinha i Wengera tko mu je bio konkurencija?

    Comment


    • Originally posted by Henryj View Post
      Meni to zvuci kao osporavanje Arseneovih uspijeha od ranije. Kao da ne bi osvojio to sto je osvojio tada da je imao jos konkurencije osim SAF-a. Po toj logici velim onda da se pola trofeja koje je SAF osvojio moze osporit na taj nacin. Realno osim Mourinha i Wengera tko mu je bio konkurencija?
      Da ali SAF je osvajao opet i sa tom ostalom konkurencijom, bio je konkurentan skoro uvek!

      Nebitna je ova diskusija, logicno je da cete braniti Arsena kao sto bih i ja Fergusona.

      Comment


      • Originally posted by Sir Giggsy View Post
        Da ali SAF je osvajao opet i sa tom ostalom konkurencijom, bio je konkurentan skoro uvek!

        Nebitna je ova diskusija, logicno je da cete braniti Arsena kao sto bih i ja Fergusona.
        Pa bio je i Arsene konkurentan s klincima. 2008. je balavcad igrala u Arsenalu, a ostali smo dva boda kratki za titulu. Da nije bilo loma noge Eduarda osvojili bi naslov

        Comment


        • Zakuvalo se
          Originally posted by Sir Giggsy View Post
          .

          Vengeru da osvoji titulu je potrebna ludacka forma Sanceza i jos jednog igraca, tj da bude konkurentan... Kao sto je bio Rodzers sa Suarezom i Staridzom. Cim je Luis otisao i Staridz vise bio van terena, Brendan je pukao zato sto nije konstantan i nije takticki na nivou koji ga svrstava u konkurente za titulu. Isto vazi za Vengera, genije u nekim stvarima, ali na terenu su ga uvek gazili kada je bilo bitno.
          Kao i sto je Celziju trebala forma Azara i Fabregasa, Sitiju Turea i Aguera, Junajtedu Van Persija, Barsi Mesija i Suareza...
          Msm. svaka ekipa ima jednog ili dva kljucna igraca, ali ja razumem tebe da si hteo samo da se posluzis jeftinim pokusajem da predstavis srecom Vengera sto je konkurentan ove sezone jer ima Sanceza koji ga vuce. Takve price su se mogle procitati i u vasoj temi pred utakmicu sa Arsenalom, i onda se desilo to sto se desilo .

          I onda dolazim do tog nekog paradoksa, da je normalno kada Ronaldo zabija svaki mec golove, i da to nije govorilo o taktickoj slabosti Murinja recimo dok je vodio Real, a kada Sancez zabija redovno za Arsenal, onda je Venger srecnik i takticki nesposoban trener. Zanimljivo ...

          I zaista ne znam sto ste terali Mojesa ako vam je toliko dobar. On je najcesce bio na pozicijama od 5-8 i sa
          sa bidzetom Evrrtona, i sa budzetom Junajteda.
          Last edited by Lion; 20-10-15, 09:51.

          Comment


          • Vristim ovo na Moyesa
            Shots fired

            Comment


            • Originally posted by Princ View Post
              Znaci kada govoris o Vengeru, govoris o srecniku koji je dosao u ligu gde je jedino imao za konkurenta Fergusona, kada govoris o Klopu onda se zanemaruje konkurencija i jedino je bitno da je dva puta uzeo titulu ispred jedinog konkurenta Bajerna?
              Po kom osnovu je Real kada ga je izbacio Venger dotrajao, a kada ga je izbacio Klop, onda je to najjaci Real u istoriji kluba?
              Kada LVG uz silne milione renovira ekipu i dovede ih na cetvrto mesto, to se predstavlja uspehom, a kada Venger uzme cetvrto mesto u godinama kada su mu odlazili najbolji igraci, onda je Arsen luzer, morao je bolje uz smesna ulaganja jer je on po tebi imao sistem, samo mi nije jasno kakav je to sistem kada ti odu svi sto vrede igraci. Pricas o tome da je Arsenal imao top 4 budzet, a do Ozila mu je najskuplji placeni igrac bio Arsavin od 18 miliona.
              Zar ima smisla uporedjivati koje je Venger stvorio fudbalske velicine, a koje sve Klop? Mislim da nema potrebe...
              Govoris da je Klop prosao jaku grupu u LS, a ne govoris da je kao sampion Nemacke zavrsio kao poslednji u grupi sa Arsenalom, Marsejom i Olimpijakosom. Zato si uspeo da pobrojis Vengerove kikseve, a nisi se setio recimo da je Klop pre godinu dana bio u zoni za ispadanje. Svaka cast Colu sto prati Real i Barsu, prati ih sa stotinak miliona datih na leto.
              Ja ne sumnjam da ce tvoj brat jednog dana biti menadzer Arsenala, zaradjivati 7 miliona godisnje, pa eto mozda i tebi prosledi koji milion na racunu.
              Ne citas nista i spinujes. Rekao sam da je Venger inteligentan i da je odabrao pravi klub. Imao si odredjeni potencijal, tradiciju, navijace i ligu u kojoj lako mozes napraviti iskorak. Ja mu to pozdravljam.

              Bitno je da je Klop uzeo dve vezana titule jer se zna kad skines skalp Bajernu da od sledece sezone ne mozes vise faul da dobijes kako bi se cedo drzave brze bolje vratilo na vrh. A kada to neko uradi dva puta smatra se sa drzavnog neprijatelja broj 1. Od onih 5:2 u finalu kupa igrace Dortmunda mozes da bijes 90 minuta. Sam Venger je imao isti problem sa Fergusonom, utoliko su njegove tri titule ogroman uspeh.

              Ne znam sto ubacujes LVG-a. Zna se da mislim da je najprecenjeniji trener od vecih imena. Ne plasiras se sa Holandijom na SP, 11. s Barsom, 4. s Bajernom, to ne moze niko, samo on. Ne znam ni ko je rekao da je to uspeh.

              Nikakav vanserijski uspeh nije Vengerov TOP4 ako imas TOP4 ekipu i TOP4 plate. To je ono sto je realno i ocekivano. Ono sto vrhunski trener pravi to je iskorak, nesto neocekivano, izvlaci vise nego sto moze. Venger to nije uradio od 2002. 2004. je vec imao najjaci tim, koji je njegovo delo sto mu opet pozdravljam. Ja mu nista sto je dobro uradio nisam osporavao.

              Morao je Venger bolje ali je napravio kljucnu gresku sto se odrekao formacije sa 2 napadaca po dolasku Murinja i Beniteza u ligu. Imao je fudbal koji je savrsen za PL. Ferguson je tu 4-4-2 uz pomoc Keirosa pre svih usavrsio i doradio i bodovi u ligi su dolazili sami od sebe. Venger je presao na 4-2-3-1 gde su mu se krila 5 godina igrala isto kao i u 4-4-2. Onda kada neko udari malo jaci blok i zonu od 4-2-3-1 ispadne klasicna impotentna 4-5-1 i ne mozes do gola a nemas Lipijevsku cvrstinu pozadi. Tek sada sa Sancezom imate pravog krilnog napadaca za tu formaciju koji to moze da iznese u kontinuitetu. Najveca vrlina starog Arsenala je sto se tacno znalo sta ko radi u ekipi a poslednjih godina Venger gusi odredjene igrace i ne koristi pun potencijal. Stavi 180 ofanzivnih veznih i svi hoce da overe loptu, balans 0.

              On sam se ne seca kad je poslednji put izmenom promenio tok meca sto je u pocetku karijere radio savrseno.

              Jeste, Klop je veci stvaralac od Vengera u ovom trenutku i moze da izvuce krajnji maksimum od poluigraca.

              Klop je imao taj jedan kiks u LS kad je prvi put igrao, tacno. S tim da je mozda samo u jednoj-dve utakmice nadigran. Mlad tim je primio neke idiotske golove. Isto kao i Vengerici protiv Dinama i Lensa u prvoj LS sto je igrao. Al Klopara posle rutinirao i nije nijednom izgubio od slabijeg, Vengerici su tu Galata, Ajaks, Leverkuzen, PSV, Monako, Ranijeri, Zoki Mamic...

              Ovo za Chola si se izbrukao. Zna se sta Real i Barsa rade i kakvo je uopste spansko drustvo. Najteze u fudbalu je da neko treci osvoji Primeru i Cholova sezona je jedan od najvecih uspeha u istoriji, malo je falilo da bude i najveci, detalj je odlucio u 93. minutu. Cholo je u TOP3 trenera danasnjice.

              Ja samo kazem da u 2015. godini Arsen Venger ne spada u najvecu klasu trenera i ne vidim kakav je tu problem. Ferguson je isto znao koju godinu da ne osvoji nesto ali nije mu ekipa bila mentalno slaba, nije na 3 gostovanja rivalima primio 17 golova u sezoni. Poenta je da Arsen stalno gubi na isti nacin i da svake godine svi unapred znamo sta ce da se desi. Svi kad gledamo Arsenal i vidimo koji igrac ulazi znamo koga ce da zameni i da se nista sustinski nece promeniti na terenu. Jebi ga, tako je i sta sad. Pregazilo ga vreme malo kao i 95% trenera u zavrsnoj fazi karijere. Sama igra se menja, Gvardiola je izmislio novi sport.

              Niko ko voli fudbal ne zeli Arsenal koji ima limit. Mislim da svi zelimo jacu PL i mentalno jaci Arsenal koji nece sve zive derbije da izgubi i koji ima sanse protiv Barse, Bajerna i Reala u dvomecu. Venger je potreban jos koju godinu Arsenalu u fotelji, da dovodi igrace koji su klasa Ozila i Sanceza a neko mladji da radi sa ekipom i donese nesto novo. Unai Emeri bi vam odradio posao na ovako dobru osnovu a neko vece ime bi se prosetalo ligom. Mada ima i nastavnik sansu ove godine jer kvalitet lige je najslabiji jos od 90-ih.

              A ovo za Real ti je najsmesnije. Kako moze biti isto Real koji vodi Huan Ramon Lopez Karo (99% ljudi ne zna ko je covek) i Murinjov Real gde se tacno zna ko sta radi i gde su Kristijano, Di Maria, Ozil i Cabi u zivotnoj formi.

              Venger je mnogo toga uradio ali vi objasnjavate da je on full package trener kao Gvardiola sto nikad nije bio a posebno nije danas. To sto vi pricate da je Venger uradio je ustvari uradio Ferguson. Smanjio trosenje, prilagodio se promenama u samoj igri, usput stvarao asove, poboljsao skauting i kupovao pravog igraca u pravom trenutku. Ostavio im je dobru osnovu u ekipi i koliko hoce para da trose. Bilo je bitno samo da ne dodje neznalica ili egomanijak a oni su doveli prvo jednog pa drugog.
              sigpic

              Comment


              • Arsene nije odabrao Arsenal. Arsenal je odabrao Arsenea i to u drugom pokusaju na inzistiranje Deina.

                Comment


                • Citao sam da je u to vreme imao ponude Lacia i dva-tri Bundesligasa ali otisao u Arsenal. Mozda nije istina.
                  sigpic

                  Comment


                  • Originally posted by Casiraghi View Post
                    Citao sam da je u to vreme imao ponude Lacia i dva-tri Bundesligasa ali otisao u Arsenal. Mozda nije istina.
                    https://youtu.be/wgPGTWPiMzc?t=1m19s

                    Comment


                    • Originally posted by Casiraghi View Post
                      Citao sam da je u to vreme imao ponude Lacia i dva-tri Bundesligasa ali otisao u Arsenal. Mozda nije istina.
                      Prije nego sto je otisao u Japan Bayern je htio da ga uzme, ali on je htio da ispostuje ugovor, pa je otisao do uprave i pitao da li moze zavrsiti ugovor godinu dana ranije, oni su odbili i on je ostao, a san mu je bio da vodi Bayern.

                      Sto se tice ostatka diskusije slazem se ja da nije on sad najbistriji takticar, ali ne slazem se sa time da je Gvardiola full package menadzer. Takvo sto ne postoji i nece nikad postojati.

                      Druga stvar Wenger je presao na 4-2-3-1 zbog Fabregasa, koji mu je na kraju zabio noz u ledja, a u tim godinama kada je se desavala ta tranzicija prodani su i Viera i Gilberto zbog Fabregasa, a i toga da vise se nije mogla nositi njihova plata, kao i Pires koji je otisao jer je odbrana patila sa njime u ekipi.

                      Previse je on nelogicnih poteza imao, ali to sto je radio 2008. i 2010. je impresivno. On je bio prvi u ligi sa Almuniom, Senderosom i Denilsonom veci dio sezone, da bi se to raspalo na kraju jer je par picki prvo se povrijedilo, a onda malo i sudije pomogle u Birmingemu i Barceloni da se sve to jos vise sjebe.

                      Ono sto je onaj majstor izvalio da je sretan Wenger sto mu je Alexis u formi, ne znam sviju mi ko je to uzeo ligu bez igraca u formi

                      Sto se tice poredjenja Klopp Wenger, necu u to da ulazim. Bit ce 1-1 na Anfieldu kad se sretnu ili ce Wenger uzeti 1-0
                      sigpic
                      "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                      AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

                      Comment


                      • Dosta je starijih trenera imalo loštu tranziciju iz famozne 442 u 4231 evo sam primer Fergi koji je jedva prihvatio tu formaciju , sećam se pre u LŠ gotovo svaki tim 4231 samo Fergi fura 442 čak je i protiv Barse tako igrao

                        Po meni najveći Wengerov fail je bio što se nije adekvatno prilagodio novom stilu fudbala , fudbal se drastično promenio od 2005 pa na dalje i prosto nije bio u kurak sa vremenom.
                        sigpic

                        #PRAVDA ZA BRAĆU

                        Comment


                        • Comment


                          • Originally posted by maliajnstajn View Post
                            Wenger je jedan od rijetkih menadzera koji uvijek idu da pobjede. Samo jednom u karijeri je postavio ekipu da ne izgubi i to je priznao, i to je bilo protiv Uniteda u finalu FA kupa 2005. godine. Dobili su tu tekmu na penale.
                            A na San Paolu prije dvije godine kad nije smio centar da predje i usrao se
                            Zeljko Malnar-Nocna mora <3


                            #the return

                            Comment


                            • Originally posted by AK47 View Post
                              A na San Paolu prije dvije godine kad nije smio centar da predje i usrao se
                              Nadigran je tu bio. Prevario ga Benitez i onda u drugom poluvremenu se branio.
                              sigpic
                              "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                              AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

                              Comment


                              • Originally posted by maliajnstajn View Post
                                Nadigran je tu bio. Prevario ga Benitez i onda u drugom poluvremenu se branio.
                                Na stranu nadigran to nije sporno,ali on nije isao da pobjedi nijednog momenta necemo se lazemo ovdje
                                Zeljko Malnar-Nocna mora <3


                                #the return

                                Comment

                                Working...
                                X