Originally posted by Brajkula
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Evroliga /Evrokup, Live, zanimljivosti 2017/2018
Collapse
X
-
Originally posted by MannyCalavera View PostOsim sto je ta Darusafaka bila duplo skuplja od ove. Pogledaj lepo roster i uporedi. Osim Wilbekina, 4 od 5 glavnih igraca te ekipe nisu vise tamo.
Ja ne poredim Saleta i Radonju, Sale mi je ispred daleko obzirom na rezultate sa reprezentacijom, dok je ovom najveći uspeh ABA liga sa Zvezdom, već skrećem pažnju na ono što je presudilo u dvomeču Bajern-Dadžga, a to je vanserijski trener na klupi Turaka.
Comment
-
Originally posted by MannyCalavera View Posthttp://www.bblprofis.de/index.php/20...-aller-zeiten/
18 mil pre pocetka sezone objava. A bilo je i dodataka posle.
Takodje treba biti i oprezan kada su poredjenja sa drugim timovima u pitanju jer je pitanje budzeta kako stvari stoje u Evropi potpuno netransparentno. Cak i u ovom clanku Pesic nije potvrdio ovu sumu, koja je kako je navedeno misljenje "eksperata", a njegova potvrda je samo da ovo jeste najskuplji tim Bajerna. Takodje, neko kada izbacuje cifru o budzetu misli na sve planirane troskove ukljucujuci i infrastrukturne i logisticke, dok neko smatra da je to vrednost bruto, a neko neto tima. Klubovi koji nemaju kosarkasku tradiciju i infrastrukturu moraju u prvim godinama da imaju mnogo vece izdatke od onih koji to imaju, pa tako i kada je Fener prve godine dobio ogroman budzet Zocu je trebalo nekoliko godina da to dovede u rezultatski red. Bajern pritom ima ulozenih 100 miliona evra u novu arenu pa je i pitanje koliki deo tog novca je rasporedjen/razgranicen u ovogodisnji budzet.
Svakako da Darusafaka nije neki bezvezan klub i underdog u ovom takmicenju, sto svakako dokazuje cinjenica da su angazovali Blata, a on nije neko ko ce da prihvati klub koji nema rezultatskih ambicija. Raniji sponzori su ipak nastavili da pumpaju novac u klub (ne u istoj meri kao prosle i pretprosle godine), ali su svakako istakli da im je cilj osvajanje Evrokupa i povratak u Evroligu naredne sezone. Nadam se samo da ce ih drugi Sale u tome spreciti, i da nece biti nekih sudskih svinjarija koje ce uticati na ishod. A sto se tice Bundes lige, nadam se da ce nam simpatije svima biti ka Bajernu, i to ne samo zbog Jovketa i Cirbesa, nego zbog svih nasih, zar ne?Last edited by mmajstor; 24-03-18, 12:34.
Comment
-
Ne pisem ovde puno ,mada pratim,svakako...bez poredjenja Radonje i Saleta,ne znam kako bi Dejo prosao na klupi Bajerna,al ovo sinoc je,ustvari bolje reci dvomec ,cist poraz Saleta...sa druge strane mislim da je izgubio od jednog od TOP 5 trenera u evropi trenutno
Comment
-
Originally posted by Brajkula View PostDa je Doguš grupi stalo da Darušafaka osvoji EC jasno ukazuju sudije na meču u oba dvomeča su kad su se utakmice lomile naginjali na stranu Turaka.
Pocistio bi ga Blat opet da se ponovi mec.. Mozes da trazis izgovore koliko hoces..
Comment
-
Originally posted by Brajkula View PostDa je Doguš grupi stalo da Darušafaka osvoji EC jasno ukazuju sudije na meču u oba dvomeča su kad su se utakmice lomile naginjali na stranu Turaka.
Bas los poraz za za Saletoc CV, Bajern sam ocekivao u finalu sa Lokomotivom pa tamo sta bude...
A i u napadu sinoc,jbt kad se lomilo njemu Lucic sutira 3-4 trojke za redom i promasuje,a imalo je vremena da se organizuje i napad za 2 poene ili neko da kazem precizniji da se uvati za trojku ...ne znam,po meni iskljucivo Saletov poraza ,kolikog god ja njega voleoLast edited by 61563; 24-03-18, 12:58.
Comment
-
Originally posted by mmajstor View PostOvo je vec ozbiljna suma, koju moram priznati nisam ocekivao (nisam pretpostavljao da je vise od 10). Tako da ako je to tacno, osvajanje nacionalne titule je 'must` i sve ispod toga ne bi bio uspeh. Uli Hoenes je u ovom clanku pomenuo osvajanje BundesLige kao glavni prioritet, a nije pominjao Evrokup.
Takodje treba biti i oprezan kada su poredjenja sa drugim timovima u pitanju jer je pitanje budzeta kako stvari stoje u Evropi potpuno netransparentno. Cak i u ovom clanku Pesic nije potvrdio ovu sumu, koja je kako je navedeno misljenje "eksperata", a njegova potvrda je samo da ovo jeste najskuplji tim Bajerna. Takodje, neko kada izbacuje cifru o budzetu misli na sve planirane troskove ukljucujuci i infrastrukturne i logisticke, dok neko smatra da je to vrednost bruto, a neko neto tima. Klubovi koji nemaju kosarkasku tradiciju i infrastrukturu moraju u prvim godinama da imaju mnogo vece izdatke od onih koji to imaju, pa tako i kada je Fener prve godine dobio ogroman budzet Zocu je trebalo nekoliko godina da to dovede u rezultatski red. Bajern pritom ima ulozenih 100 miliona evra u novu arenu pa je i pitanje koliki deo tog novca je rasporedjen/razgranicen u ovogodisnji budzet.
Svakako da Darusafaka nije neki bezvezan klub i underdog u ovom takmicenju, sto svakako dokazuje cinjenica da su angazovali Blata, a on nije neko ko ce da prihvati klub koji nema rezultatskih ambicija. Raniji sponzori su ipak nastavili da pumpaju novac u klub (ne u istoj meri kao prosle i pretprosle godine), ali su svakako istakli da im je cilj osvajanje Evrokupa i povratak u Evroligu naredne sezone. Nadam se samo da ce ih drugi Sale u tome spreciti, i da nece biti nekih sudskih svinjarija koje ce uticati na ishod. A sto se tice Bundes lige, nadam se da ce nam simpatije svima biti ka Bajernu, i to ne samo zbog Jovketa i Cirbesa, nego zbog svih nasih, zar ne?
Bayern nije tako nov kao sto se cini. Proslo je 4 godina od njihovog nastupa u EL prvog. A od godine pre toga je krenulo veliko ulaganje u klub. Dakle 5 godina se sipaju pare u tu ekipu i nista tamo njima ne fali.
Svi budzeti se gledaju bruto sa troskovima investicija, logistike i sl. Recimo najveci budzet u Evropi ima CSKA bruto oko 42 miliona za prethodnu sezonu objavljen zvanicno u godisnjem izvestaju finansijskom. Od toga su ulaganja CSKA za plate igraca 24 miliona bruto sa porezima. Kada se pogledaju neto plate recimo Fener i CSKA maltene identicno imaju budzet ali Turcima je bruto budzet za plate mnogo manji jer imaju takozvani sportski porez za igrace koji je fiksiran na 12-13% (jedan od razloga zasto svi igraci vole tamo da igraju), dok Rusi peglaju putinu 41%. PAO je na oko 27 milki bruto sve (igraci i infrastruktura), Real je bio 37 prosle godine. Recimo Barca je tu negde kao Bayern po budzetu.
Nije bezvezna Darusafaka ali tamo osim Wilbekina koji ima 1.3 mil platu, ostalo su igraci koji igraju za mnogo manje pare. Drugo Blatt nije dosao u tu ekipu. On je dosao u ekipu koja je bila sa Dogus Grupa finansiranjem i obecanjem za budzete od skoro 23-25-30 miliona za 3 sezone. To je on trebao da vodi. Nazalost on i Wilbekin su tamo ostali silom prilika jer su potpisali ugovore koji su ih vezali na vise godina a Dogus im dao nogu. Plus Blatt je trebao da predje da vodi Maccabi na pocetku sezone ali postoji veliki problem sa njihovim starim ugovorom sa Maccabijem i nashamarili bi ga za neke poreze pa je zato ostao. Ima jaku platu i boli ga uvo, niko mu ne bi dao te pare na trzistu u EL, pogotovu sto bi morali da ga otkupe od Darusafake.
Ja za ekipe ne navijam jer tamo igraju nasi ili njihovi. Navijam za Zvezdu, a ekipe u raznim takmicenjima simpatisem zbog nacina koji igraju. Meni se Bayern ne svidja i to je to. Albu podrzavam jer sa njima drugu mladost dozivljava Reneses kao trener, nekadasnji trener Barce pre svega. Mlada ekipa, s puno energije doduse ne i znanja i iskustva. Za njih cu navijati...
Comment
-
Comment
-
Siguran sam da sam negde procitao da nisu sve pare prebacili, nego da je manji deo i dalje ostao Darusi. Kad si pricao o transparentnosti, gde mozemo videti njihove budzete? Ranije sam se bas trudio da nadjem tako nesto na netu, i uvek su bile neke poluinformacije. Pritom oni imaju godisnje izvestaje koje rade u skladu sa zakonom, i imaju sezonske koje salju Evroligi. Sto njih ne objave?
Comment
-
Originally posted by mmajstor View PostSiguran sam da sam negde procitao da nisu sve pare prebacili, nego da je manji deo i dalje ostao Darusi. Kad si pricao o transparentnosti, gde mozemo videti njihove budzete? Ranije sam se bas trudio da nadjem tako nesto na netu, i uvek su bile neke poluinformacije. Pritom oni imaju godisnje izvestaje koje rade u skladu sa zakonom, i imaju sezonske koje salju Evroligi. Sto njih ne objave?
Comment
-
Rusi da imaju ciste ugovore....Nema trika...oni ispod zita rade maximalno...Njihovi podaci su moze se reci lazni....ONi ispumpavaju i upumpavaju kako stignu...nerealni su skroz
Nemci su najcistiji...ubedljivo..MBC Jovovica, DR ucenika...ima budzet 1.7m..najmanji..Goth2.4m...ti mali klubovi raspon 1.7m do 3m..Onda osrednji timovi Ulm Oldenburg,Ludwisburg 4-6.5m...Alba nesto vise , verovatno 7-8m sad..i Brose i Bayern oko 15m neko vise neko manje....
3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
6× Montenegrin League champion (2007–2012)
3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
2× German League champion (2018, 2019)
6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)
Comment
-
Originally posted by LosmiSK View PostRusi da imaju ciste ugovore....Nema trika...oni ispod zita rade maximalno...Njihovi podaci su moze se reci lazni....ONi ispumpavaju i upumpavaju kako stignu...nerealni su skroz
Nemci su najcistiji...ubedljivo..MBC Jovovica, DR ucenika...ima budzet 1.7m..najmanji..Goth2.4m...ti mali klubovi raspon 1.7m do 3m..Onda osrednji timovi Ulm Oldenburg,Ludwisburg 4-6.5m...Alba nesto vise , verovatno 7-8m sad..i Brose i Bayern oko 15m neko vise neko manje....
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Comment
Comment