Announcement

Collapse
No announcement yet.

US Open 2017

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ajoj što me nervira posle ovako nečega obavezno krene priča o GOATU...
    Ljudi dajte za neke stvari vremena , a ne odmah ubrzane analize

Comment

• Nije ova igra toliko dobra kolikom je ovde predstavljate. Bilo je tu svega.
      Ali je dovoljno dobra da se u ovakvoj konkurenciji izdominira sama zavrsnica turnira. I svakako bolja u odnosu na igre ovog leta na hardu.
      A za sledecu godinu - o tome je jos uvek prerano govoriti. Pa i ovoj sezoni jos uvek imamo jednu cetvrtinu koja tek treba da se odigra. Polako.
      Ovom titulom je Nadal pobegao Federeru jedno 2k bodova na godisnjoj listi tako da ima vrlo dobre sanse da godinu zavrsi na prvom mestu. I ta trka trenutno treba da nam bude prioritet.
      sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
      Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Originally posted by NEMANJA97 View Post
        Ajoj što me nervira posle ovako nečega obavezno krene priča o GOATU...
        Ljudi dajte za neke stvari vremena , a ne odmah ubrzane analize
        Ja to analiziram godinama. Rafa sad ima 3 USO-a. Kao Lendl. Jedna vise od Agasija i Novaka. Tek jedan manje od Mekinroa, a on je sljakas. On je, a ne Federer najimpesivniji igrac ove godine. Mladji je 5 godina od Federera itd. Na kraju 2016. je izgledao pokopan.

@Sandu,

Koliko je Rafa bolji od aprila ove godine nego u prva 3 mjeseca? Izgubio je Australiju za dlaku. Da je bio u dasanoj formi, ne bi je izgubi. On je pregazio Delpa. Prvo mjesto na kraju godine je skoro sigurno njegovo. Bojim se da ne vidite ocigledno. Zavarava vas lak zrijeb.
        Last edited by NI; 11-09-17, 15:48.

Comment

• Originally posted by NEMANJA97 View Post
          Ajoj što me nervira posle ovako nečega obavezno krene priča o GOATU...
          To je najgluplja prica moguca,GOAT ne postoji.Tenis nije atletika gdje imas egzaktne podatke o tome ko je najuspjesniji i najbolji u istoriji.Iako i tu ima dosta polemika,nije isto istrcat ispod 10 sekundi prije 50 godina i sad kad imamo razna medicinska dostignuca koja pomazu sportisitima,ili bacit koplje 100 metara 80-ih kad su svi bili nadrogirani i danas.Borg je igrao sa reketom od 15 kila,drvenim.Loptice su bile lakse za nijasnu,prakticno to je bio drugi sport.Svakih 10 godina se nesto mijenja,mi ne mozemo da znamo kako bi se ovi sadasnji teniseri snasli u tadasnjim uslovima i sa tadasnjim protivnicima.Tako da jedino se moze reci da postoji kategorija najuspjesnijeg tenisera u istoriji a to je Federer,ali ne i najboljeg to je nemoguce utvrditi.GOAT jedino postoji ako se podrazumjeva samo uspjesnost,onda ok Federer je GOAT.Najbolji nije,to ne postoji.

Comment

• Originally posted by NI View Post
            Ja to analiziram godinama. Rafa sad ima 3 USO-a. Kao Lendl. Jedna vise od Agasija i Novaka. Tek jedan manje od Mekinroa, a on je sljakas. On je, a ne Federer najimpesivniji igrac ove godine. Mladji je 5 godina od Federera itd. Na kraju 2016. je bio pokopan.
            Statisticki je mozda ove godine impresivniji od Federera u odredjenim segmentima. U nekima i nije.
            Ali je po meni Rodzer ipak generalno impresivniji od njega. Stariji 5 godina od Rafe, uzeo 2 slema sa 36 god, pokupio jos nekoliko jakih turnira. Ostvario AO-IW-M seriju - a to je tek nekolicini odabranih poslo za rukom (reketom). Propustio celu sezonu sljake a opet je u manje vise ravnopravnoj trci za N1 na kraju godine - i sve to a mator kao biblija .... Mene je to vise odusevilo od svih Nadalovih dostignuca ove godine.
            Last edited by Sandugp; 11-09-17, 15:49.
            sigpic

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.

Comment

• Sandu,

Niko ne moze da ospori da je Federerov uspjeh ove godine veci. Ali samo zbog godina. Statistika to ne vidi osim u jednome. Realno je ocekivati da Rafa od dana do kraja karijere svoji vise nego Rodzer od danas do kraja svoje karijere.

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
                Statisticki je mozda ove godine impresivniji od Federera u odredjenim segmentima. U nekima i nije.
                Ali je po meni Rodzer ipak generalno impresivniji od njega. Stariji 5 godina od Rafe, uzeo 2 slema sa 36 god, pokupio jos nekoliko jakih turnira. Ostvario AO-IW-M seriju - a to je tek nekolicini odabranih poslo za rukom (reketom). Propustio celu sezonu sljake a opet je u manje vise ravnopravnoj trci za N1 na kraju godine - i sve to a mator kao biblija .... Mene je to vise odusevilo od svih Nadalovih dostignuca ove godine.
                Sve je tacno sto si napisao,mislim da oko ovoga i nema spora,makar ne bi trebalo da bude.

Comment

Sandu,

Niko ne moze da ospori da je Federerov uspjeh ove godine veci. Ali samo zbog godina. Statistika to ne vidi osim u jednome. Realno je ocekivati da Rafa od dana do kraja karijere svoji vise nego Rodzer od danas do kraja svoje karijere.
                  Jos kad bi tenis bio linearan, mozda bi ovaj zakljucak i mogao da vazi

NI, lepo je sto si se vratio, nesto nisi analizirao Fedov Wimbledon niti si ga tada nazivao GOATom, ali nema veze, najbitnije je da ti ponovo pratis tenis
                  http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                  with experience.

Comment

• Ono sramotno finale ni ja ne bih analizirao.
                    Dayman (a-a-ah...)
                    Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
                    Champion of the sun (a-a-ah...)
                    You're a master of karate and friendship
                    For everyone

Comment

• NI ja prosto ne mogu da verujem da je Rafa na brzim podlogama bolji od Federera,uveren sam da nije,bar kad je Roger u top formi,aaa vrlo je realna mogucnost da sva 3ica na kraju zavrse karijere sa oko 20 slemova i onda da se gledaju sitnice aa sitnice bi mogle na Novakovu korist da idu,mislim da mi Novakovci treba da smo optimisti pred sledecu sezonu jos veci nego pre 1 mesec,dok je Rafa konkurencija na hardu nema tu problema

Comment

Ja to analiziram godinama. Rafa sad ima 3 USO-a. Kao Lendl. Jedna vise od Agasija i Novaka. Tek jedan manje od Mekinroa, a on je sljakas. On je, a ne Federer najimpesivniji igrac ove godine. Mladji je 5 godina od Federera itd. Na kraju 2016. je izgledao pokopan.

@Sandu,

Koliko je Rafa bolji od aprila ove godine nego u prva 3 mjeseca? Izgubio je Australiju za dlaku. Da je bio u dasanoj formi, ne bi je izgubi. On je pregazio Delpa. Prvo mjesto na kraju godine je skoro sigurno njegovo. Bojim se da ne vidite ocigledno. Zavarava vas lak zrijeb.
                        Tek sam sada ovo video. Da je bio u danasnjoj formi mozda ne bi izgubio Australiju - a mozda i bi. Ti si ubedjen da bi, ja nisam toliko siguran.
                        Pregazio je preumornog Delpa, koji se guzio sa Agutom, Timom, Federerom (najtezi zreb ubedljivo od svih je imao - mogu oni da pricaju da je folirant ili nije, ali on je decko do polufinala nateze moguce protivnike poslagao - to je cinjenica). Takodje je cinejnica da je Nadal digao igru u drugom setu, ali zasto se to desilo? Pa zato sto je Delpova igra pala. Sto nije digao krajem prvog, da ga spreci da uzme prvi set??? Znaci nije on mogao da odjednom proradi vec je ovaj prvo moram malo da splasne, a onda je to Raf maestralno iskoristio - najbolji je u tome nema sta.
                        Prvo mesto na kraju godine jeste skoro sigurno njegovo.
                        Ne zavarava mene nista ... svestan sam svega. A za ove druge me i ne interesuje toliko da li ih zavarava bilo sta sto se desilo ove sezone.
                        sigpic

Comment

• Originally posted by Mr. Wolf View Post
                          Ono sramotno finale ni ja ne bih analizirao.
                          A ono juce je bilo epsko
                          http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                          with experience.

Comment

• Novak ce svakako biti prvi u toj grupi ako budu sva trojica imala oko 20 Slemova.

EDIT: Nije bilo epsko, ocajan je bio ceo turnir, ni to ne bih analizirao. NI je bio ljut na organizatore Vimbldona, zato je izostala analiza
                            Last edited by Mr. Wolf; 11-09-17, 16:05.
                            Dayman (a-a-ah...)
                            Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
                            Champion of the sun (a-a-ah...)
                            You're a master of karate and friendship
                            For everyone

Comment

• Rafa jestw igrao polufinale i finale vrhunski najbolje ove godine na betonu(posebno polufinale),ali zna se da to uvek radi kad namirise priliku,ali prva 3 kola je bilo zaista lose mogao mu je doci Kirijos ponovo i razbiti ga,Rafa je jako ranjiv u ranim rundama Gsa van Rg

Comment

• Buducnost u tenisu je tesko predvideti. Da bi tako nesto uradili bitno je da dobro izanaliziramo proslost. Proslost nas uci da se ne treba previse zalitati kada izgleda da je neki teniser u fantasticnoj formi.

Ne volim rasprave o GOATu, ali tesko je moguce predvideti Nadalu jos 4 slema. Kao sto niste trebali prosle godine da ga saljete u penziju, tako i sada ne treba da ga dizete u nebesa. Dva slema godisnje za Nadala je previse.
                                Cak i na Roland Garrosu mislim da ce tesko da uzme jos vise od 1 titule. Kada je fit on je veliki favorit, ali samo malo fizicki da padne ( kao 2015. i 2016. ) i sanse mu drasticno padaju. A fizickih padova ce biti kod Nadala, on nikada nije vezao dve sezone sa 2+ slema, pa je tesko ocekivati da ce to sada da uradi.

@nemanja97 Treba da naucis kako se gledaju kvote, sta one prestavljaju, i kako se pretvaraju u procente. Kvota da Nadal osvoji RG nije 1.4 nego 2.4 gde si ti gledao. Takodje svim ostalim teniserima verovatno treba da povecas kvote za 1. To znaci da su mu sanse da osvoji roland Garros sledece godine dosta manje od 50%.Ovde na ovim prostorima se ne koristi taj "oblik predstavljanja kvota". Mislim da niko nikada nije imao kvotu 1.4 da uzme slem(barem ne toliko pre tog slema)...
                                Last edited by 147; 11-09-17, 16:14.

Comment

Working...