Daj ljudi nemojte me zajebavati, klinka samo sto mi je zaspala, ne valja da se derem u kasne sate. Koji Bilan koje picke materine?! Pa ja sa 115 kila i operacijom ligamenata iza sebe imam veci odraz od njega i Bjelice zajedno.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Prelazni rok KKCZ 2017/18
Collapse
X
-
Originally posted by Dubiozni goblin View PostDaj ljudi nemojte me zajebavati, klinka samo sto mi je zaspala, ne valja da se derem u kasne sate. Koji Bilan koje picke materine?! Pa ja sa 115 kila i operacijom ligamenata iza sebe imam veci odraz od njega i Bjelice zajedno.
Comment
-
Originally posted by Vlax View PostRadonjic je imao slabiju ekipu u prvoj sezoni nego Alimpije sada, ali da, kod Radonjica na pocetku nije bilo ni naznake ozbiljnije igre, kod Alimpijevica je ima.
Doduse ni tad nismo imali cetvorkuLast edited by NateHuffman; 15-10-17, 22:18.
Comment
-
Originally posted by Vlax View PostNajbolja defanzivna ekipa lige, egal tekma sa Zalgirisom, disciplina u igri. Problem jesu i pik i odbrana, ali osnova postoji, sledi dalja nadogradnja. Radonjicu su trebale dve sezone da mu ekipa izgleda zajebano, ajmo da Alimpijevicu damo makar malo vise od dva meseca.
Sto se tice cetvorke, nije njegova krivica sto mu je roster takav kakav je. Nema on koga drugog da stavi na cetvorku.
Ovo sutiranje trojki za 8 metara, sut u drugoj sekundi napada, spavanje u odbrani.
Ukoliko Alimpijevic nije kriv sto je roster takav kakav je onda prica o njemu kao treneru je degutantna. Sta to govori o njemu.
Da je pristao da mu drugi bira tim? Nije moguce.
Comment
-
Koncept u odbrani postoji. Krenite od rostera i dajte malo realnosti. Igra covek sa onim sto ima - snazan pritisak na bekove, pokusava da protivniku skrati vreme za napad. Pik brani iskakanjem, cetvorka rotira u reket, bek se povlaci na bacanje. Da, i Miloje i Dzikic u prvom poluvremenu su nas jebuckali jednostavno - pas na centra u sredinu reketa i juri se pas ka cetvorci koja katuje. Vremenom cemo, valjda, uspeti da polozajem centra i rukama bekova da ometemo taj pas i nateramo protivnika da baca loptu preko reketa na drugu stranu. Rocesti i Feldin, a narocito Laza, jako dobro kapiraju sta treba da rade i iz toga ima ukradenih lopti.
Problemi - ovaj tip odbrane je prerizican i najcesce bi trebalo da sluzi kao specijal. Dalje, zeleni centri, odbrana rukama, Lesort pliva, Jankovic koji brani jednodimenzionalnog Dacu Nikolica ne razmislja. Treci, tromi Milko i Pera.
Koncept u napadu jeste problem. Pominjete spustanje lopte centru u pozicionom napadu. Kome? Lesoru? Pa i onaj kos sto dade zidajuci protiv Zalgirisa je bio komedija. Milku? Pa moze, kad igra sa Perom. Dobra ideja je uci u ranu realizaciju gde ce centar istrcavati i uguzavati (vidjeno danas, vise puta tako faulirali Lesora). Ima akcije gde Feldin ima uzastopne blokove na slaboj strani dok su centar i Rocesti u piku, i to je upalilo danas dva put kad je Laza postavio prvi blok onako kako samo on zna. Ima tendencije da se razdvoji minutaza Rocestiju i Feldinu, da bi moglo da se igra. Ima tendencije da u svakoj postavi imamo jednog sutera i jednog terijera na terenu uz pleja. Ima ideje da se koristi Milko kao mismec. Ima jebene akcije gde Lazic ima kretnju kao Feldin i istrcava iz blokova. Nema u ove tri utakmice Dange, koji bi mozda mogao da odigra nesto kad dobije pas posle pika kao Laza danas kad se menja strana (trojka i ulaz sa faulom i ulaz sa promasenim zicerom). I razumem da bode oci sto imamo drugaciji tip pleja posle nekog vremena, ali prigovarati ista Rocestiju... Hm, to nije u redu.
Potencijalni problem defanzivno kad protivnik igra sa dva pleja, a hocemo da sakrijemo Rocestija - tesko da cemo moci da koristimo Vilijams foru sa sakrivanjem na trojkama, jer njega i plej moze postovati...
Comment
-
Originally posted by Vlax View PostPo broju primljenih poena. Pa sto se onda ne saceka pre nego sto se ovo proglasi za propast?!
Startna cetvorka mogu da budu Bjelica ili Jankovic. Cenis da je Jankela bolji izbor za 25+ minuta na cetvorci?
2. ali zasto? cija je odluka da se pozicija tako sklepa?
realno, fizickim predispozicijama za tu poziciju odgovara samo jankovic
bjelica je kod radonje s razlogom igrao na 5
ko je i zasto doneo odluku da se on presalta na 4?
jel cova nazvao jedan dan i rekao "dule, ja sam resio da ti milko od sutra igra na 4", a ovaj rekao "vazi sefe", ili je dule doneo executive decision?
realno ne znam sta bi bilo gore
Comment
-
Bilan je odlican igrac koji bi savrseno funkcionisao sa Rochestijem, u ABA je vec godinama centar sa najvise osecaja oko obruca a i fantasticno rola
imate Lessorta koji moze da dohvati obruc kolenima pa vidite da to jednostavno nije dovoljno
Comment
-
bilan bi odlicno legao uz lesora i rocestia...da u ekipi vec nemas nekretnine u vidu bjelice i antica
pored toga je igrac koji se istice pre svega ofanzivnim repertoarom...dok nama reket skripi pre svega u odbrani
dakle dobar igrac ali ne previse kompatibilan sa ovim sto sad imamo...pod uslovom da ne dodje do potpunog tumbanja u frontcourtu
Comment
-
Originally posted by djuras View Post1. premali je uzorak za takvu tvrdnju
2. ali zasto? cija je odluka da se pozicija tako sklepa?
realno, fizickim predispozicijama za tu poziciju odgovara samo jankovic
bjelica je kod radonje s razlogom igrao na 5
ko je i zasto doneo odluku da se on presalta na 4?
jel cova nazvao jedan dan i rekao "dule, ja sam resio da ti milko od sutra igra na 4", a ovaj rekao "vazi sefe", ili je dule doneo executive decision?
realno ne znam sta bi bilo gore“La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"
Comment
-
jbg, djuras, najbolje bi bilo da se promeni svih 6 visokih
u ovakvim okolnostima ja bih bio prezadovoljan i sa Mirom jer bi nam igra u napadu bila mnogo izbalansiranija i dobili bi konstantnog low post ploditelja i inside game koji nam toliko fali
Comment
Comment