Announcement

Collapse
No announcement yet.

Prelazni rok KKCZ 2017/18

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by many men View Post
    Kosarka nije fudbal, da bi se zivelo od transfera.
    Mislim da smo jedini u Evropi zaradili ovoliko para od prodaje igraca, pa opet to nije ni 20-ti dio budzeta vodecih klubova.
    Rasprodali citav tim, ostvarili rekordan prihod a opet pokrili 30% budeta koji je najmanji u El
    Niko ne prica o tome da se pravi ne znam kakav novac i da se zaradjuju ogromne pare. Ja govorim o tome da bude finansijski isplativo, i da ti daje igrace za smesnu sumu. Recimo da ti zavrtis takav sistem koji te kosta 300-400k godisnje a da od njega u proseku nabodes 600-700k svake godine u parama, to je finansijski isplativo. Cak i ono sta ne prodas, dobices igraca za prvi tim posle neku godinu koji ce igrati za kikiriki u odnosu na njegovu vrednost. Tako ne moras da dovedes nekog Bjelicu i da mu das 350k. Tako si opet ustedio kao klub.

Ne pricam ja o tome da ti mlatis nekih 10 miliona, i da odjednom postajes neka top ekipa po budzetu. Samo kazem da ti stalno ne visi nad glavom imperativ rasprodaje pola tima svake sezone i da imas minus u budzetu ocigledan koji stalno krpis. Ovako ces iz Zvezde prodavati samo ono sto je finansijski dobra ponuda (Guduric, Kalinic itd. fore) ili ono sto je dostiglo svoj vrhunac i ne ide dalje a moze da se uzmu pare za njega (Mitrovic itd.).

Comment

• Originally posted by Laza Kacanski View Post
      DJ Cooper i Pulen su opcije
      Tesko da u ovom trenutku mozemo bolje.
      Voleo bih da bude DJ...ali se ne bih žalio ni na Jakoba.
      Spoiler
      Ako mi časi smrti postanu bliski,
      I nešto mi se crno oko nozdrva skupi,
      Kažite drugovima da vojnik Zahar Gorodijski
      Nije umio da odstupi,
      Recite da sam, nagutavši se samrtnog vjetra,
      Pao unapred, a ne unazad,
      I da je slobode stosedamdesetdva santimetra
      Uračunato i u moj pad.

Comment

• Originally posted by Ganac View Post
        Voleo bih da bude DJ...ali se ne bih žalio ni na Jakoba.
        Iskreno ni ja
        Ako bi uspeli dovesti jednog od njih mislim da ne bi pogresili.

Comment

• Originally posted by mmajstor View Post
          Pa moze, to je jedini ispravan dugorocan put. Ja mislim da je to u nekoj meri i njihova teznja, stim sto nije lako pokupiti te klince koji se brze bolje razgrabe cim pokazu nesto malo talenta. Ne znam ni koliki imamo know how za takav scouting u klubu, ali evo tebe kao odlicnog kandidata.
          I to se ne kosi sa onom mojom idejom, (ustupanje buduceg obestecenja i odluku o visini obestecenja - igracu), da li je to vec negde primenjeno i ima li neke prepreke da se primeni? Bukvalno ovo sto smo uradili prinudno ove sezone, da predocimo u proizvod i da ga radimo planski za pojedine (skuplje) igrace.
          Eh to treba da rade ljudi koji od mene mnogo bolje znaju kosarku Pazi imas trenutno ogromnu inflaciju omladinskih turnira, kampova, takmicenja sirom kontinenta pa cak i u Africi. Treba biti prisutan tamo i skupljati ljude. Pazi Zvezda nece nikada moci da isparira nekom Realu, Barci i slicno, koji su tu sam krem u Evropi i oni realno najvise talenata skupe. Tu je recimo i Baskonija uvek jaka, jer oni svake godine imaju tako nesto (recimo sada Sedekerskis Litvanac, bice zver). Oly i PAO, gde su njima extra talenti? Oni skupe sto ima od klinaca Grka i to je to. Turci? Nigde klinaca. CSKA? Nigde klinaca. Dakle ne bi mi bili u konkurenciji sa 20 velikih klubova u Evropi jer vecinu njih to ne interesuje. Njima su to sitne pare da bi se toliko zajebavali. Oni kupuju gotove igrace, od klubova kao sto smo mi.

Ali istina je da vecina klinaca takvog kvaliteta zavrsi po menadzerskim izmisljotinama od klubova/akademija. Znaci Miskova Mega, Stella Azura, Sarajevski Spars i gomila takvih sranja po Evropi. Sa njima valjda mozemo da se utrkujemo, pogotovu sto bi mogli da im ponudimo jasan put od tacke A do tacke B. Znaci FMP ili neki klub kao start, KLS i ABA liga igre, sa mogucnosti prelaska u EL sa Zvezdom, onda krem EL ili NBA odlazak. Zatvoris im ceo put u karijeri na jednom mestu.

Samo treba izdvojiti novac za to, a nije odvratno velika suma u pitanju i treba izdrzati pritiske od strane menadzera. To je kljuc.
          Last edited by MannyCalavera; 12-08-17, 15:51.

Comment

• @MannyCalavera
            FMP to već godinama radi, imaju i koledž gimnaziju ... http://www.koledz-beograd.edu.rs/sr/naslovna/
            Nije mi cilj da sedim na klupi i da pričam da sam NBA igrač. Kad napunim četrdeset godina i prestanem sa košarkom,
            biće mi draže ako budem sav izlomljen od igranja, nego da budem krepak i čio jer sam karijeru proveo sedeći. - Marcus Williams

Comment

• Evo i Milenko u interviju koji je dao Telegrafu kaze da nedostaje iskusan plej,vodja na terenu, trenerova produzena ruka.
              Jasna naznaka koji profil igraca se trazi.
              Last edited by Laza Kacanski; 12-08-17, 16:01.

Comment

• Najgore je što većina naših navijača robuje mitu da će kod nas neki igrač od 250k€ igrati kao onaj od 600k€ - neće, koliko para toliko muzike. Ova ideja oko ulaganja i razvijanja mladih igrača je zanimljiva, ali samo kao deo strategije, a instant kvalitet mora da se plati, jer nije nam cilj samo da učestvujemo nego i da u dogledno vreme dođemo u situaciju da se borimo za trofej, što da ne.
                “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

Comment

• Misko je recimo uspeo u zadnje 3 godine ovo da istera sve na draft kroz Megu:

C Serbia Nikola Jokić 2014 2nd round 41st Denver Nuggets
                  PG Serbia Vasilije Micić# 2014 2nd round 52nd Philadelphia 76ers
                  SG Serbia Nemanja Dangubić# 2014 2nd round 54th Philadelphia 76ers, traded to San Antonio Spurs
                  G/F France Timothé Luwawu-Cabarrot 2016 1st round 24th Philadelphia 76ers
                  C Croatia Ivica Zubac 2016 2nd round 32nd Los Angeles Lakers
                  G/F Serbia Rade Zagorac# 2016 2nd round 35th Boston Celtics, traded to Memphis Grizzlies
                  SF Slovenia Vlatko Čančar# 2017 2nd round 49th Denver Nuggets
                  PG Serbia Ognjen Jaramaz# 2017 2nd round 58th New York Knicks
                  PF/C France Alpha Kaba# 2017 2nd round 60th Atlanta Hawks

Eto recimo za 3 godine, on od obestecenja ima Zagorca, Jokica, Zubca, Luwawu-a. Dakle to je 2.5mil dolara minimum. To su igraci koji su igrali samo ABA Ligu/KLS i nesto onu BCL. Ima on tu mogucnost jos da uzme kintu sa Cancarom koji ide gore isto za godinu, dve. E sada ima on mogucnost da tu i proda nesto u Evropi sta ne ode gore i sl.

Sad vec ima novu turu klinaca. Bitadze u svom godistu je ludak, Mushidi i Cancar su sve talenti prvog reda. Uz to uzima on i neke igrace malo starije gde moze da okrene pare, tipa ozivljava Tejica da bi prodao, Ennisa je doveo iz US da nakon godinu dana u Megi zavrsi negde u jacem Evropskom klubu.

Comment

• Originally posted by kankkunen View Post
                    @MannyCalavera
                    FMP to već godinama radi, imaju i koledž gimnaziju ... http://www.koledz-beograd.edu.rs/sr/naslovna/
                    Nemaju nazalost najbolje talente Ili verujemo da je Davidovac, Stefan Lazarevic krem u vidu talenta Znam sta radi FMP

Comment

• Originally posted by MannyCalavera View Post
                      Niko ne prica o tome da se pravi ne znam kakav novac i da se zaradjuju ogromne pare. Ja govorim o tome da bude finansijski isplativo, i da ti daje igrace za smesnu sumu. Recimo da ti zavrtis takav sistem koji te kosta 300-400k godisnje a da od njega u proseku nabodes 600-700k svake godine u parama, to je finansijski isplativo. Cak i ono sta ne prodas, dobices igraca za prvi tim posle neku godinu koji ce igrati za kikiriki u odnosu na njegovu vrednost. Tako ne moras da dovedes nekog Bjelicu i da mu das 350k. Tako si opet ustedio kao klub.

Ne pricam ja o tome da ti mlatis nekih 10 miliona, i da odjednom postajes neka top ekipa po budzetu. Samo kazem da ti stalno ne visi nad glavom imperativ rasprodaje pola tima svake sezone i da imas minus u budzetu ocigledan koji stalno krpis. Ovako ces iz Zvezde prodavati samo ono sto je finansijski dobra ponuda (Guduric, Kalinic itd. fore) ili ono sto je dostiglo svoj vrhunac i ne ide dalje a moze da se uzmu pare za njega (Mitrovic itd.).
                      Taj sistem odgovara nekom kao sto je Misko R. ili Covic dok je bio u FMP-u, ali za klub kao C.Z. je previse komplikovano i nepotrebno, a pitanje koliko je i isplativo. Tih eventualnih 100-200 k po sezoni sigurno znace Misku a nama su kap u moru.
                      Bolje da se energija usmeri na dovodjenje sponzora, jacanje marketinga, kao i brendiranje kluba.
                      Srbija je zemlja kosarke. Zezda ima puno talentovanih klinaca u svojim redovima, a zbog velicine kluba mozemo dovesti gotovo svakog talentovanog iz regiona za manje para nego nekog stranca.

Comment

• Sve jasno, ali boldovano mi nije jasno. Kako kvalitetna petica, pa zar to nismo dobili u Lesortu?

ta nedostaje da se “zaokruži” ekipa?

- Fali nam kvalitetan plej, koji će voditi tim i koji će biti gazda na terenu, trenerova produžena ruka. Mislim da nam takav treba i trudimo se da nađemo igraca sa tim karakteristikama. Svesni smo da je tržište sada ograničeno, mnogo dobri plejevi su već našli klubove. Treba nam i petica kvalitetna, pratimo tržište i ponude. Prati se i karakter igrača, imamo super momke i ljude, pa nam je bitno da nam odgovara i sa ljudskog aspekta.

Comment

• Originally posted by MannyCalavera View Post
                          Nemaju nazalost najbolje talente Ili verujemo da je Davidovac, Stefan Lazarevic krem u vidu talenta Znam sta radi FMP
                          To stoji, al kako doći do njih? mala bara puna krokodila
                          Nije mi cilj da sedim na klupi i da pričam da sam NBA igrač. Kad napunim četrdeset godina i prestanem sa košarkom,
                          biće mi draže ako budem sav izlomljen od igranja, nego da budem krepak i čio jer sam karijeru proveo sedeći. - Marcus Williams

Comment

• Originally posted by Боги View Post
                            Sve jasno, ali boldovano mi nije jasno. Kako kvalitetna petica, pa zar to nismo dobili u Lesortu?
                            Zavisi Bogi kad je radjen interviju.
                            Mada i da je radjen pre par dana i tada se znalo da je Lesort nas igrac pa otud zaista cudna izjava.

Comment

• Originally posted by Laza Kacanski View Post
                              Zavisi Bogi kad je radjen interviju.
                              Mada i da je radjen pre par dana i tada se znalo da je Lesort nas igrac pa otud zaista cudna izjava.
                              Moguce i da je do toga, ali vidim danas ga izbacili pa mi cudno

Comment

• Originally posted by Боги View Post
                                Sve jasno, ali boldovano mi nije jasno. Kako kvalitetna petica, pa zar to nismo dobili u Lesortu?
                                Možda Lesora vide kao četvorku, a centar se čeka

Comment

Working...
                                X