Dobro je rekao ovaj komentator, trebao je Gofan da pozove linijskog sudiju
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Monte Carlo 2017
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
-
Originally posted by Srkisa View PostZnaci sve se iznenadno desilo u trenutkuu odluka je bila planirana a donesena u trenutkuu na licu mesta
Kontam,NI,nije mogao odma da koriguje jer nije mogao videtii trag(pogresnii) odmaa
Drugo moze da bude tacno. Vjerovatnije je nego da je dao prioritet zadrsci. Samo silazenje koje niko ne ocekuje daje dovoljno zadrske da Gofan predje u drugi psiholoski mod. S druge strane, ne moze da silazi ako nema traga. To bi bilo smijesno! Zamisli ga kako trazi trag. Kao Sederling. Jednino na cemu Murije moze da insitira, da bude odlucan, da ne izgleda smijesno je trag. Zato ne moze da silazi dok ne nadje trag.
E sad, da je Gofan namazan u pozitivnom smislu rijeci, on bi po automatizmu zaokruzio trag. Vidio si kako to mnogi rade.
edit:
Evo sada vidim na Deksonovom klipu da je Gofan pokazao trag ali ga nije zaokruzio. Naivcina. Od sada navijam za njega poslije Novaka.
Aut je zvan u 7moj sekundi. U 9-toj je Rafa vec na putu da servira. (Ni najmanje sumnje da je aut. Ni pogleda prema Murijeu.) U 9-toj sekundi Murijer silazi sa stolice. Zakasnjenje je 2-2.5 sekunde. U 10-toj sekundi, vidjevsi Murijea Gofan pokazuje trag i okrece se. Murije zakljucuje da je trag koji je on vidio unutra.Last edited by NI; 22-04-17, 20:32.
Comment
-
Originally posted by NI View PostPrvo mi je 100% logicno.
Drugo moze da bude tacno. Vjerovatnije je nego da je dao prioritet zadrsci. Samo silazenje koje niko ne ocekuje daje dovoljno zadrske da Gofan predje u drugi psiholoski mod. S druge strane, ne moze da silazi ako nema traga. To bi bilo smijesno! Zamisli ga kako trazi trag. Kao Sederling. Jednino na cemu Murije moze da insitira, da bude odlucan, da ne izgleda smijesno je trag. Zato ne moze da silazi dok ne nadje trag.
E sad, da je Gofan namazan u pozitivnom smislu rijeci, on bi po automatizmu zaokruzio trag. Vidio si kako to mnogi rade.http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
with experience.
Comment
-
Koja "greška" Goffina, on samo pokazao trag,a nije ga zaokružio. Ja sam čitavo vrijeme mislio da je on zaokružio trag, jer da je to uradio ostavio bi sucu manje mjesta za manipulaciju.
Sad tek vidim na snimku da je samo pokazao. Pa ko još pokazuje trag, bez da ga zaokruži.
Kad počinješ trenirati tenis, pogotovo ako ti je zemljana podloga prva podloga, prvo što naučiš, prije svakog udarca jeste zaokružit trag. Ono frajerski ga podvučeš, "nike" znak napraviš
Comment
-
Murije bi mu rekao da je pogresna trag zaokruzio, nista mu ne bi pomoglohttp://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
sigpic
with experience.
Comment
-
E, sad' je sve jasno i dobija smisao
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.AliKo sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred."When the crowd is chanting Roger I hear Novak."
Comment
-
a kako na Djokovicu ne deluje?http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
sigpic
with experience.
Comment
-
Originally posted by bojanaBG View Posta kako na Djokovicu ne deluje?Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.AliKo sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred."When the crowd is chanting Roger I hear Novak."
Comment
-
Originally posted by Marija81 View PostAko igrač gađa linije da li je to ofanziva ili defanziva, da li je agresivna igra ili ne ?
Nema veze to što gledaš Novaka od početka karijere sa jučerašnjim mečom.?
Nisam pričala o celoj karijeri ( u kojoj ga je odlikovala fenomenalna tranzicija iz defanzive u ofanzivu ).
Juče je Novak eksperimentisao, naročito u prvom setu. ?
U drugom je imao dobar balans, pogledaj još jednom, bio je malo defanzivniji nego u prvom.
Malo si pobrkala loncice - igrac gadja linije kada mora (ne stize lopticu -nema izbora ...) ili kada svesno zeli ! OFANZIVNA igra je stvar koncepcije u glavi -pre svega ! Kakva je to ofanzivna igra kada UOPSTE ne izlazi na mrezu (svestan je i sam da lose igra voleje ) - osim u slucajevima da dodje do krace loptice protivnika !?? Novak je bio "usran" u prvom setu jer je Gofan krenuo OFANZIVNO kao i svi drugi igraci koji barem malo poznaju Novaka i njegovu odlicnu defanzivu.
I sama kazes da je u drugom setu "imao dobar balans"- ? Nee ,poceo je malo ozbiljnije da udara i vise da pogadja ,a i docekao je par gresaka i pad u igri "malenog" Gofana . Decko je jedva 180 cm. i cak 68 kg. -NAJMANJE na muskom tur-u !!
Zbog toga je jadno i zalosno gledati Novaka kako se vise muci sa Gofanovim Servisima i udarcima, nego Gofan sa njegovim !??
Novak NEMA dovoljno snage za danasni tenis ,udarci su mu preslabi za vecinu igraca (isti problem ima i Jelena Jankovic) -i zato i gubi -poslednju godinu od razno-raznih ... Istini za volju i poslednje GS-ove koje je osvojio protiv Mareja- AO i RG 2016.g -je osvojio na mucenje i iznurivanje . Marej je imao vise Winera -ali i mnogo vise gresaka !!
To ti govori o "OFANZIVI" Novaka -jer Marej je takodje poznat kao IZVRSTAN defanzivni igrac !!!Last edited by DrazaLegenda; 23-04-17, 01:41.
Comment
-
Ovo je ocigledno predumisljaj od strane Murijea. Imas 2 traga, jedan kaci liniju a drugi je 10 cm od iste i ocigledan aut, a otprilike se nalaze na ustoj duzi ortogonalnoj sa bejzlajnom. Murije ceka 4 sekunde pre nego sto ce ustati da pregleda trag. 4 sekunde su dovoljne da se uoci da tu postoji jos jedan trag koji je relativno blizu i nalazi se na istoj imaginarnoj duzi koja sece pod pravim uglom bejzlajn. Soderling u Rimu je pokazao trag loptice pola metra levo od pada iste a tu nema greske zato sto mozak sudije zna i pamti otprilike gde je loptica pala(jedino ako nema neke neuroloske smetnje). Znaci linijski danas zove aut, ovaj gleda i vidi da postoji tu jos jedan trag, silazi i pokazuje pogresan trag. Kakve veze ima da li Gofan je zaokruzio ili nije. Mozes ti da se pravis tosa i zaokruzis kao Soderling neki tamo sktoz levi trag.. Sudija daje konacnu odluku i bira trag. Mislim da je to velika rupa i jedina sto se tice sudjenja na sljaci, kada loptica kaci liniju tacno se vidi i nema greske a sta ako korumpirani sudija doceka pravi trenutak i pravu priliku i presudi ti na ovakav nacin..sta ti tu mozes kao i citav stadion koji je uvideo gresku? Sve u svemu ako je federacija ozbiljna ona ce dozivotno suspendovati ovog lika, jer ovakve greske se ne prastaju, ni u jednoj profesiji.
Comment
Comment