Announcement

Collapse
No announcement yet.

INDIAN WELLS 2017

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by luka View Post
    ...Mislim da kako stoje stvari zasad, da je Roger najveći tenisač svih vremena.
    Po čemu?!

Najtrofejniji DA , ali ne i GOAT. Iako ima najviše titula na GS, % mu je slabiji od Đokovića.
    Zatim kada se saberu najveći turniri ( GS, WTF, Mastersi) on ima 1 ( i slovima jednu ) titulu više - 48, dok je Novak na 47, a to se može promeniti već na ovom IW.
    Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
    Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
    "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

• Originally posted by Marija81 View Post
      Po čemu?!

Najtrofejniji DA , ali ne i GOAT. Iako ima najviše titula na GS, % mu je slabiji od Đokovića.
      Zatim kada se saberu najveći turniri ( GS, WTF, Mastersi) on ima 1 ( i slovima jednu ) titulu više - 48, dok je Novak na 47, a to se može promeniti već na ovom IW.
      Sve si lepo objasnila kroz brojke, jedino si zakazala sa ličnim bogatstvom

Comment

• Milion mastersa nije bitno kao GS

Torpedo, ne pokušavaj dovesti ovo u kontekst materijalizma.
        Last edited by luka; 15-03-17, 18:14.

Comment

• Ovde se tokom svakog turnira jedne te iste rasprave vrte
          Dayman (a-a-ah...)
          Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
          Champion of the sun (a-a-ah...)
          You're a master of karate and friendship
          For everyone

Comment

• Originally posted by luka View Post
            Milion mastersa nije bitno kao GS

Torpedo, ne pokušavaj dovesti ovo u kontekst materijalizma.
            Ko to kaže?
            Šta po tebi određuje ko je najbolji u istoriji ( ne čak ni u open eri - nego u istoriji ejjj)?
            Pošto si ti proglašavao neke tenisere najboljima.

Originally posted by torpedo View Post
            Sve si lepo objasnila kroz brojke, jedino si zakazala sa ličnim bogatstvom
            E još jedino dotle nismo stigli
            A samo nam to fali
            Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali

Comment

• Originally posted by Indigo View Post
              To je kompletan igrac.
              Mozemo da kazemo da je Roger raznovrsniji a Novak kompletniji, opet se ljudi nece slagati sa tim.

Tesko je naci sredinu.
              Problem je u definisanju pojmova raznovrstan i kompletan. Svako navodi vodu na svoju vodenicu dajuci tumacenja koja idu uz njegovu pricu.
              Nekim logickim sledom po meni raznovrsnost je sadrzana u kompletnosti.
              Realno cela ova prica je bez pobednika i to je u barustini ovdasnjoj jedini oblik iznalazenja sredine koju pominjies
              sigpic

Comment

• Realno je da je Roger najveći trenutno. Koliko god je meni to nepravda i mučno priznati, tako je.

Novak i Rafa su tu negdje, imaju još sasvim dovoljno vremena da okrenu stvar u svoju korist, pogotovo Novak. Sad hoće li, i ako hoće, ko će, vidjećemo..
                1. Andrey Rublev
                2. Thanasi Kokkinakis
                3. Alexander Zverev
                4. Ernesto Escobedo

Renesansa tenisa u 2016 godini.

Comment

• Originally posted by Indigo View Post
                  To je kompletan igrac.
                  Mozemo da kazemo da je Roger raznovrsniji a Novak kompletniji, opet se ljudi nece slagati sa tim.

Tesko je naci sredinu.
                  Slozimo se ti i ja
                  Ja sam upravo to rekla, Djokovic kompletniji, Role raznovrsniji

Sent from my Z3 compact <3
                  http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                  with experience.

Comment

• Marija, nemoj pogrešno shvatiti. Ja nemam problem da misliš drugačije, maloprije sam naveo.
                    Rekao sam svoje mišljenje i naveo sam neke činjenice koje su po meni najrelevantnije. Naveo sam i razloge zašto mislim da je najveći svih vremena.
                    Ovo bogatstvo, ne mislim ono površno snobovski, nego da je kroz sponzore, fanove i ostalo materijalizirao najbolje tu svoje veličinu. Moje mišljenje je da i to treba uzeti u obzir kod gledanja tko je najveći. Naravno, to je najmanje bitan parametar, ali je parametar.

Rekao sam, po meni GS titule, bez da mu išta veliko ne nedostaje u karijeri od titula, broj provedenih nedelja na broju 1. Neću uzimati u obzir da je rekorder i po uzastopnim nedeljama.
                    To je po meni uz ono što sam već rekao dovoljno da bude najveći svih vremena. To je prošlost i sadašnjost, možda ga netko pretekne i preuzme mu tu titulu.

Vrata su odškrinuta, pogotovo za Novaka, ako ga sustigne u GS titulama. Naravno i Nadala.
                    Izvini molim te, ali uzeti npr. 15 mastersa i 10 GS, ne može biti isto kao i 10 mastersa i 1 GS. Ma čak i 1 masters i 12 GS titula.

Malo i da se našalim na kraju Federer ima i najviše Edberga
                    Last edited by luka; 15-03-17, 18:39.

Comment

• Luko, samo sam pitala koji su po tebi parametri za GOATA.
                      To sa Edbergom
                      Ok , broj nedelja na No1, ali i to se da osporavati ili pak potvrđivati nivoom konkurencije koju je dati igrač imao u datom trenutku.
                      Ako se gledaju samo GS , ponoviću, to može biti samo jedan mali deo u kompletnoj, široj slici.
                      Sve ovo je neki tvoj lični osećaj, a ja se, opet sa druge strane , trudim da baratam činjenicama, statistikom i egzaktnim podacima.
                      Postavlja se pitanje, kako neko može biti GOAT, a da ima negativan H2H sa najvećim rivalima za to prestižno zvanje, zar ne?

Comment

• Ljudi ja vam skidam kapu,svaka vama cast,mislim da ni Novak,ni Roger ne znaju neke stvari o svojoj igri koje svi vi znate,ali realno citav dan vodite jednu te istu pricu i na kraju ste opet na pocetku
                        >> AC Milan,FK Partizan,KK Partizan,Novak Djokovic,F1,Leclerc,Ferrari,Fernando Alonso,Bogdan Bogdanovic <<

Comment

• Evo i ja da kazem nesto na ovu temu a razumem se dosta i glupo bi bilo da se ne ukljucim kad se vec razumem.
                          Objektivno,Rodzer je najbolji,ubedljivo.

Comment

• Originally posted by miloolja View Post
                            Kad je Leo bio u Novakovm boksu?
                            Bio je kratko.
                            Originally posted by ACM Dejan View Post
                            Ljudi ja vam skidam kapu,svaka vama cast,mislim da ni Novak,ni Roger ne znaju neke stvari o svojoj igri koje svi vi znate,ali realno citav dan vodite jednu te istu pricu i na kraju ste opet na pocetku
                            Reputacija & like

Nego koji je Tviks bolji, levi ili desni?

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Comment

Vidimo po broju poruka

Aj sada da se uozbiljimo.
                              Šta mislite, kakve su Dušanove šanse večeras?
                              Ja se iskreno nadam najboljem
                              @luka, nisam rekao da nema stav nego se to odnosi na nešto drugo i to je baš bila śala
                              Ovo što si posle pisao da je najveći to sam već rekao i to više puta.

Comment

Luko, samo sam pitala koji su po tebi parametri za GOATA.
                                To sa Edbergom
                                Ok , broj nedelja na No1, ali i to se da osporavati ili pak potvrđivati nivoom konkurencije koju je dati igrač imao u datom trenutku.
                                Ako se gledaju samo GS , ponoviću, to može biti samo jedan mali deo u kompletnoj, široj slici.
                                Sve ovo je neki tvoj lični osećaj, a ja se, opet sa druge strane , trudim da baratam činjenicama, statistikom i egzaktnim podacima.
                                Postavlja se pitanje, kako neko može biti GOAT, a da ima negativan H2H sa najvećim rivalima za to prestižno zvanje, zar ne?
                                Pa naveo sam ti parametre koje JA smatram najbitnijim. Svoje mišljenje nastojim formirati krajnje objektivno.
                                Ti moje činjenice pobijaš na način da za no.1 nedelje, govoriš da je konkurencija bila slabija. Ja također mislim da je bila slabija, ali da bi bio najveći moraš imati i faktor sreće. To je nužno. Na kraju svima nama je svježije ovo sada. Pogledaj ovu godinu, ja bi rekao da nikada, ali baš nikada nije bila jača konkurencija. A eto recimo Đoković je tada počeo padati. Po meni ima nešto da ti konkurenciju učiniš nekonkurentnom kao što je Federer činio najviše vremena, pa zato njegova prva konkurencija u maksimalnoj dominaciji izgleda nekonkurentna, a Đoković odmah iza njega.
                                Faktor u tvom mišljenju jeste i to što je Đokovićeva dominacija svježija, iako on nikada nije imao dominaciju nad Federerom, kao npr nad Nadalom.
                                Za GS titule kažeš da su mali dio u slici. Tu se slažem djelom s tobom, da je to dio kompletne slike, ali ja mislim da je taj dio VEELIK.

Što se tiče omjera, ajmo uzeti ovako. Splet okolnosti te u karijeri spaja sa nekim rivalom u finalima turnira uglavnom na tvojoj najslabijoj podlozi, odnosno u tvojoj fazi oporavka od ozljede, adaptacije. Hoću reći da neovisno čiji je omjer u pitanju, parametri tu nisu stabilni i ovise o dosta drugi čimbenika.
                                OMJER BI BIO KLJUČAN kada bi dva igrača u najboljoj formi na podlozi koja je jednako loša ili dobra obojici igrali i to u vremenskim uvjetima koji su neutralni ili odgovaraju obojici. Naravno to nije moguće, zato omjer ovdje nije relevantan.
                                Relevantan je naravno kada se gleda igrač koji je Rogeru pravio najviše problema(Rafa)
                                Zato kažem da omjer PO MENI nije bitan u tom kontekstu.
                                Uzmi primjer opet Stanka i Novaka, Novak je bolji igrač i to bi omjer trebao pokazati, ali je u tom omjeru više trofeja i uspjeha nekako uspio polučiti Stan.
                                Last edited by luka; 15-03-17, 19:09.

Comment

Working...
                                X