Originally posted by Mr. Wolf
View Post
Da, diskutovali smo. Ali Novak je izgubio dve slema za redom koja je morao da dobije. Ovaj i USO. Nije bila neka konkurencija. Naravno, ako okrene list i ako se jos ponesto uklupi, moze on da osvoji jos koji slem ali ne moze doci do 20.
2.
Sva preostala cetvorica mogu da osvoje turnir. Dimitrov ima najmanje sanse a Rafa najvece, ali ni Rafa nema preko 50%. Nije apsolutni favorit. Nemojte previse racunati danasnji mec. Rafa je imao dvije prednosti. Prvo, to je Moja. Pa on je do nedavno trenirao Raonica. Po onome sto se pisalo tokom, iznenadio je Raonica returnimam. Drugo, Raonic je preambiciozan. On moze da osvoji GS, ali samo spletom okolnosti. Ocigledno je ponesto ponio iz Crne Gore, mijesa tvrdoglavost i jaki karakter. I to ima za posljedicu da kada i, sa jacim protivnikom od sebe, igra vazni mec, pukne. Udje po sistemu: "Ja mogu.", a zapravo ne moze i onda podbaci. To se ponovilo skoro desetak puta.
Dok je bio u kanalu, Rafa nije imao mentalni problem, nego igracki, u prvom redu fizicki. Iz ovoga sto pisu a i ono malo sto gledam, Rafin uspjeh dolazi od toga sto je napravio paket u skladu sa svojim sadanjim mogucnostima, koje su velike ali to nije Nadal od prije 3 godine. Uzmite to kao Mojinu zaslugu. Jednom kada je Rafa vidio da taj paket manje vise funkcionise, ostalo je izvukao sampionski mentalitet. Medjutim nova igra nije testirana. Dimitrov bi mogao to da ucini da ima glavu. Federer isto tako da nema kompleks. Dakle najbolja sansa je Vavrinka.
3.
Niko ne moze osporiti da je ovo sto se desilo na AO dobro za popularnost tenisa. Pogledajte samo kako je ovaj forum zivnuo. Imamo Rafu i Federera nazad. Cak ako se i ne sretnu i finalu, prvi dio sezone mora biti jako zanimljiv. Rafa mora pucati na RG a Federer na Uimbldon. Pod uslovom da Novak ne digne igru, bice favoriti.
Comment