Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian open 2017

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Tesko je izmjeriti ko je najbolji svih vremena, Nadal i Sampras su najveci sampioni, dominacija Federera i Djokovica je brutalna u kontinuitetu, Borg ima najbolje rezultate, covjek je otisao od tenisa u najboljim danima, Lejver ima ubjedljivo najvise Slemova ako mu racunamo i pro nivo, a zasto da ne racunamo i sto je vaznije ima pravi pravcati kalendarski Gren Slem, samo je Djokovic jos vezao cetiri u Open eri, Emerson ima 12 Slemova u singlu i 16 u dublu, a sve je u singlu osvojio za samo sest godina, to su zastrasujuce cifre.

Brutalne su osamdesete i devedesete bile sto se tice konkurencije, posle je muka bila, do dolaska Federera i posebno Nadala i DJokovica, to je bio nesto losiji period. Pa je tu svasta bilo, Hjuit skoro stotinu nedelja na prvom mjestu. I Federer je sjajno iskoristio to medjustanje i rupu koja je nastala odlaskom Samprasa i svih tih asova do dolaska Nadala i Djokovica, on od slabijih od sebe nije gubio i to je cinjenica, neko drugi bi nesto poklonio, ali ne i Federer. Safin ga je zaustavio, ali Safin da je bio posevecen tenisu ko zna sa koliko bi Slemova zavrsio, od njegovih udaraca i BH skokova nije bilo odbrane, a isli su Federeru i uslovi na reket, izuzetno brze podloge, kasnije mu je ta prednost oduzeta usporavanjem podloga, a ova dvojica su stasali. Jos je on ispao prilican slow starter iako kad je poceo da uzima Slemove nije se zaustavljao.
    sigpic

Comment

• Federer može do titule samo preko Filippusisa(Raonić) svakako isti tip igrača.
      Svaka čast ako osvoji bilo kako.
      Ne znam što se potenciraju godine kad je očito, da prvi slem ne možeš uzeti više sa 17 godina i da su granice pomjerene, najzad ljudski vijek je drastično produžen.Valjda se cijeni igra a ne koliko ti je godina.
      Rijetki se sjećaju da je 100% Wawrinka pobijedio povrijeđenog Nadala u svom prvom finalu.

Comment

• Originally posted by Pobeda.. View Post
        Поента је да Новак нема конкуренцију тренутно, осим Мареја и евентуално Вавринке нема озбљине претње Новаку. А колико је Енди јак играч показао је у Дохи, никад спремнији и бољи изгубио од Новака. Хоћу да кажем да Новак сада осваја титуле и да престиже Федерера ником не би сметало против кога игра, као што сада смета људима против кога је Роџер узео 10 првих Слемова.
        Nebitno je protiv koga je Rodzer uzeo. Ja mogu glavu da dam da bi Novak da je na Rodzerovom mestu (tj da je igrao svoja slem finala protiv igraca protiv kojih je Rodzer igrao) manje uzeo od Federera. Jer jednostavno nije takav tip igraca. Nasao bi on nacin da nesto prospe 100%.
        Takodje sam ubedjen da je Federer Novakova, Nadalova i Marejeva generacija da bi imao u vr glave 7 slemova - kakvih crnih 17. I to je ta glavna razlika.
        ALI da ne skrecemo sa teme, nisi mi odgovorio, koja je 'era" po tebi jaka ako ova gde u isto vreme igraju trojica ljudi sa 10+ slemova i jos jedan vrhunski igrac sa tri slema koji je trenutno prvi na svetu i jos jedan lik (namerno necu da kazem igrac) koji kada mu se igra moze da uzme slem kao od sale, i koji takodje ima tri komada. Uz njih su tu jos nekoliko igraca sa selemom (tacnije dvojica), nekoliko odlicnih igraca i nekoliko mladih koji imaju odlicne predispozicije da postanu velikani igre.
        I glavno pitanje svih pitanja, da li je teze dominirati i uzimati velike trofeje (slemove i masterse) u koliko imas izjednacenu konkurenciju - tacnije prvih 30ak igraca su tu pribliznog kvaliteta, ili ako imas u prvih 30 na svetu i ponekog slabijeg igraca, ali zato prvih 5 su brutalni; trojica od tih petorice se sa pravom ubrajaju u najvece igrace ovog sporta svih vremena i sve zavrsnice svih velikih turnira moras da igras sa nekim a neretko i dvojicom-pa i trojicom od tih brutalnih top 5?
        sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
        Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Originally posted by Mr. Wolf View Post
          Ako osvoji Nadal, najbolji je ikad
          Tacno Gandalfe, brate moj. Bice jedini u open eri koji ima najmanje po dva od svih slemova. Ali naravno to ce trajati do RG kada ce mu se u tom dostignucu pridruziti i Novak
          sigpic

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
            Tacno Gandalfe, brate moj. Bice jedini u open eri koji ima najmanje po dva od svih slemova. Ali naravno to ce trajati do RG kada ce mu se u tom dostignucu pridruziti i Novak
            Svet je lep kada sanjamo.
            OVAKO

Comment

I glavno pitanje svih pitanja, da li je teze dominirati i uzimati velike trofeje (slemove i masterse) u koliko imas izjednacenu konkurenciju - tacnije prvih 30ak igraca su tu pribliznog kvaliteta, ili ako imas u prvih 30 na svetu i ponekog slabijeg igraca, ali zato prvih 5 su brutalni; trojica od tih petorice se sa pravom ubrajaju u najvece igrace ovog sporta svih vremena i sve zavrsnice svih velikih turnira moras da igras sa nekim a neretko i dvojicom-pa i trojicom od tih brutalnih top 5?
              Аман, ја нисам рекао да је Новак узимао Слемове с слабом конкуренцијом него да има сада прилику да узима јер тренутно осим Мареја је конкуренција слаба, и то је чињеница, а то сам написао из разлога да Новак сада узима Слемове (конкретно последња 2 + АО сада) нико не би спомињао да је Роџер некада имао слабу конкуренцију и слабе противнике у финалу.

Comment

• Istina, još malo fali pa da bude 2007 umesto 2017 - potencijalno Federer-Nadal i Venus-Serena u finalu...

A polufinalistkinje - 34, 35 i 36 godina. Colleen kvari prosek

Comment

• Originally posted by wanderer View Post
                  Istina, još malo fali pa da bude 2007 umesto 2017 - potencijalno Federer-Nadal i Venus-Serena u finalu...

A polufinalistkinje - 34, 35 i 36 godina. Colleen kvari prosek
                  To je bila 2008
                  Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
                  Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
                  "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

• Samo Venus
                    sigpic

Comment

• Originally posted by Marija81 View Post
                      To je bila 2008
                      +/-1... Znamo na šta mislim Dekada unazad.

Venus u polufinalu AO po prvi put nakon 14 godina. Za to vreme Ana Ivanovic započela i završila Pro karijeru.

Comment

• Originally posted by wanderer View Post
                        +/-1... Znamo na šta mislim Dekada unazad.

Venus u polufinalu AO po prvi put nakon 14 godina. Za to vreme Ana Ivanovic započela i završila Pro karijeru.
                        Ma skontala sam, dekada u nazad, drveni reketi, prenos nije u koloru nego crno- beloj tehnici, i sl.
                        Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
                        Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
                        "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

Upravo to. Jos kad se pogleda u kakvoj konkurenciji je osvajao te Slemove i protiv kakvih igraca - sve je jasno. Rodzer, naravno, ostaje najuspesniji, mada ja tipujem na Novaka da ce ga prestici. Mislim da sam sa @NI diskutovao, ide Novak do bar 20 GS (ali ne, covek mora da me sjebe (mada ima jos dosta vremena) sa svojim "kme kme, ne igra mi se tenis, zelim da budem papucar" stavom )

Sto se zavrsetka AO tice........

Raonic Hvala ti Rafa za ovo, gde bre ovaj da osvoji pored Rodzera, Rafe i Stana GS

Sutra ako pobedi Rozder, jasno je ko ce osvojiti titulu. Ako pobedi Stan, ceka nas zanimljivo finale sa neizvesnim ishodom.
                          Dayman (a-a-ah...)
                          Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
                          Champion of the sun (a-a-ah...)
                          You're a master of karate and friendship
                          For everyone

Comment

• Originally posted by Mr. Wolf View Post
                            Upravo to. Jos kad se pogleda u kakvoj konkurenciji je osvajao te Slemove i protiv kakvih igraca - sve je jasno. Rodzer, naravno, ostaje najuspesniji, mada ja tipujem na Novaka da ce ga prestici. Mislim da sam sa @NI diskutovao, ide Novak do bar 20 GS (ali ne, covek mora da me sjebe (mada ima jos dosta vremena) sa svojim "kme kme, ne igra mi se tenis, zelim da budem papucar" stavom )

Sto se zavrsetka AO tice........

Raonic Hvala ti Rafa za ovo, gde bre ovaj da osvoji pored Rodzera, Rafe i Stana GS

Sutra ako pobedi Rozder, jasno je ko ce osvojiti titulu. Ako pobedi Stan, ceka nas zanimljivo finale sa neizvesnim ishodom.
                            Ako ti znaci nesto ja cu samo zbog tebe navijati za Federera do kraja ovog turnira. Mada sumnjam da ce mu to nesto pomoci, ali cuda su moguca ...
                            sigpic

Comment

• Nisam tamo, al evo aplaudiram

sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                              But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by miloolja View Post
                                Nisam tamo, al evo aplaudiram

Idemo Stanko. Ja navijam za tebe sutra.

Comment

Working...
                                X