Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian open 2017

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ista je podloga, ubrzali su ove godine Melburn.

A Kirijos je na terapiji za koleno, nije odigrao sve meceve u Pertu i prima kortizon, tako da ja verujem daje ipak povredjen.
    http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
    with experience.

Comment

• Mislim da je samo u Aucklandu baš identična podloga kao u Melbournu
      Za Sydney nisam siguran.

Za Zvereva iskreno ne vjerujem da može dalje od 3. kola.

Ubrzan je Melbourne maksimalno, zato će biti dosta iznenađenja.

Comment

• Da, zaboravih da on u R3 ima Rafu.
        Mada, što bi rekli fudbalski komentatori " lopta je okrugla ".
        I prava šteta je što se ukrštaju tako rano.
        Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
        Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
        "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

• Originally posted by luka View Post
          Realno Marija ovakva podloga odgovara najviše Kyrgiosu.

Dušane, pretpostavljam da mu je ovo valjda zadnja sezona, stvarno ne vjerujem da i sam ne vidi da je skroz pao nivo njegove igre.
          Čak ni to ne bi bio problem da je stvar trenutačne forme, ali on fizički nije ni blizu svog nivoa, a njegov tenis je 90% "rudarski", dakle ako ga fizički samo malo ne može ispratiti, postaje skroz prosječan igrač.
          Ja se nadam da mu je poslednja, ne moze telo vise da prati. A zbog stila igre prevashodno i pisemo ovo, jer vise nije u stanju da rudari. A on tako pobedjuje, tacnije pobedjivao je.
          Mada kakav je ludak ne bi me cudilo da igra jos dve - tri sezone.
          sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
          Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Originally posted by luka View Post
            Mislim da je samo u Aucklandu baš identična podloga kao u Melbournu
            Za Sydney nisam siguran.

Ubrzan je Melbourne maksimalno, zato će biti dosta iznenađenja.

Svi ATP i WTA turniri ukljucujuci i egzibicione pre AO se igraju na istoj Plexicushion Prestige podlozi, ali su razliciti mikroklimatski uslovi u gradovima gde se turniri odrzavaju ,ne/postojanje krova, vremenski uslovi u toku konkrenog meca ... Loptice takodje imaju ulogu, za ovaj AO su posebne .I hard se usporava odnosno podloga se trosi kako turnir odmice, i raste broj odigranih meceva.

Opsti trend laganog ubrzavanja podloge na AO je prisutan od 2012,a i prirodno je da se ATA dodatno trudi da svojom igracima olaksa koliko god je moguce.

Nisam ispratila QF uopste, bas me zanima kakav ce mi biti utisak o brzini terena sutra nakon prvog meca koji budem odgledala.
            Jos da padne novi sneg i ugodjaj pracenja AO moze biti potpun u mom slucaju
            Last edited by Maxx-a; 14-01-17, 22:41.
            Similis simili gaudet

Comment

• U Pertu je bilo brzo kao da je neko vratio vrijeme nekih minimum 12 godina, milina. Meni kao Federerovom navijaču ne može a da ne bude krivo zašto se to radi sad kad on objektivno nema šansi, no za budućnost tenisa je svakako dobro.
              Australian Open (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018) French Open (2009) Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017) US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008)

Comment

• Dvorana je u Pertu, uvek na Hopman kupu uslovi za igru izgledaju dosta brzi.
                Igraci su sigurno i opusteniji, igraju sa manje opreza i straha od gubitka poena greskama...

Teorija zavere
                Similis simili gaudet

Comment

• Originally posted by Maxx-a View Post
                  Dvorana je u Pertu, uvek na Hopman kupu uslovi za igru izgledaju dosta brzi.
                  Igraci su sigurno i opusteniji, igraju sa manje opreza i straha od gubitka poena greskama...

Teorija zavere
                  Oslanjamo se na ovo
                  http://www.theaustralian.com.au/spor...84538f39e4c1fb

Zaista ne znamo dok ne počne. Bilo bi lijepo kad bi postavili grafiku brzine podloge kao u Parizu i Londonu. Ukoliko ne, onda će sve zavisiti od subjektivne procjene nas gledalaca.
                  Australian Open (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018) French Open (2009) Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017) US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008)

Comment

• Radi AO zajedno sa ovim GIG-om dosta na uvodjenju dodatnih grafickih prikaza raznih aspekata igre.
                    Super je to, ja bas volim tehicke detalje koji se golim okom teze vide.

Naravno da ne znamo, to sam i spomenula u nekom od ranijih postova
                    Similis simili gaudet

Comment

• ‚‚ Srpski teniser Novak Đoković odbranu titule na Australija Openu počeće u utorak u večernjem terminu po lokalnom vremenu, saopštili su danas ogranizatori. ‚‚

http://rs.n1info.com/a221320/Sport-K...dal-na-38.html

Comment

• Drugar koji tamo kaže da mu se čini da su tereni jednako brzi kao prošle godine ali da su loptice nekako drugačije. Kaže niži je odskok nakon dodira sa podlogom.

Comment

• Ako sam dobro vidio teren 22 je pokriven kamerama. Ili griješim ?

Comment

• Originally posted by torpedo View Post
                            Ako sam dobro vidio teren 22 je pokriven kamerama. Ili griješim ?
                            Svi tereni su pokriveni kamera, pa tako je i taj. Moći ćemo gledati mega duel psiholoških giganata.
                            Mirza Bašić najbolji čovjek u TOP 79. a i šire.

Comment

• Originally posted by Unofficialpage View Post
                              Svi tereni su pokriveni kamera, pa tako je i taj. Moći ćemo gledati mega duel psiholoških giganata.
                              Kakva organizacija turnira svaka im cast. A onda dodju Francuzi i RG. Treba dati Kinezima lijepo GS umjesto njih.

Comment

• Originally posted by Samuraj View Post
                                Kakva organizacija turnira svaka im cast. A onda dodju Francuzi i RG. Treba dati Kinezima lijepo GS umjesto njih.
                                Slazem se 100%.
                                I treba ih kazniti jos pride.
                                sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                                Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

Working...
                                X