Dobijeni setovi Novaka protiv Keja u mecevima na zavrsnom Mastersu (sastajali su se zadnje 3 godine): 61 60 61 61 61 61
Announcement
Collapse
No announcement yet.
London 2016.
Collapse
X
-
-
Jel ispratio neko Endijevu konferenciju, pitao li ga neko za onu lopticu što besno hitnuo u šumicu, mislim publiku, pa dobio upozorenje?
Iznenadite mesigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
But there's one thing he can't change... he can't change his passion.
Comment
-
never seen so many serbian flags at the O2... Nole Nole Nole 🙌🙌🙌sigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
Comment
-
Originally posted by miloolja View PostJel ispratio neko Endijevu konferenciju, pitao li ga neko za onu lopticu što besno hitnuo u šumicu, mislim publiku, pa dobio upozorenje?
Iznenadite meSimilis simili gaudet
Comment
-
Joj nemoj samo nju da mi pominješ...ahahhahahaha
sigpic
Comment
-
sigpic
Comment
-
Gledao sam meceve uzivo, sad sam procitao vase komenatare i moj utisak je donekle razlicit.
Prvi mec je bio fantastican. Raonic je igrao odlicno. Vrlo intelegentno. Mnogo je napadao i mnogo izlazio na mrezu, a opet nije srljao. Ipak najimpresivniji je bio u razmjenama. Jako se popravio. BH slajz je odlicno koristio. Jedina zamjerka je sto nije igrao malo agresivnije kad je vodio ili imao izjednacen rezultat. Kad je zaostajao, odigrao bi agresvnije, vise rizikovao i to je davalo rezultata. Ocekivao sam da ce pasti u 3. setu. Nisam mogao zamisliti da moze doci do TB.
Mari je bio umoran i frustriran zbog umora. Na momente, kad bi umor prevagnuo, bi pravio pocetnicke greske, sto je jedan od razloga zasto je mec nije rijesen prije TB treceg seta. Medjutim, kad bi ga andrenalin u publika digli, a publika ga je cijelo vrijeme dizala, igrao je odlicno.
Ipak, citavo vrijeme sam imao osjecaj da Raonic ne moze pobijediti. Da ce Mari svaki put podici igru. Samo sam tri puta pomislio da sam se prevario. Na pocetku TB u 2. setu, prije toga sam racunao da Milos ne moze doci do TB-a. Pri vodjstvu 4:3; 30:0 na Andijev servis u trecem setu. Imao je ozboljnu sansu da povede 40:0. Andi je potom digao igru. I konacno kad je izjedanacio na 5:5 u TB 3. seta.
Na kraju je razlika u kvalitetu prevagnula.
Novak je djelovao zastrasujuce. Ugodno je iznenadilo serviranje i raznovrsnost kod servisa. FH, koji je skirpao u zadnje vrijeme, je bio super. Ipak iznad svega su dvije stvari fascinirale. Prvo, return. Nista nije ubilo u pojam Nishikorija kao 2. brejk u 1. setu za Novakovo vodjstvo od 4:0. Cetri nevjerovatna returna. Duboki, agresivni, rano udareni, precizni. U nijednom od ta 4 poena Japanac nije imao sansi. Peti poen u tom gemu je bio Nishikorijev as.
Novakova mirnoca i samouvjerenost su vise facinirali i od returna. Totalno kocetrisan, totalno u kontroli, a govor tijela ne odaje ni najmanji grc.
Nishikori je igrao losije nego sto moze. Ne mislim da se radilo o umoru. To je bila kombinacija nerealnog ocekivanje, u stilu ako mogu Agut i Cilic mogu i ja i onog sa cime se suocio na terenu. To je bilo previse za njega. Pubilak je navijala za njega. Na momente glasno. Dijelom da produze meca a dijelom da pomognu Mariju. No, to nije davalo ni najmanjeg efekta.
Novak sutra mora biti favorit. Kladionice mu daju 67.5%. To je previse. Mari moze skupiti snage za sat vremane. Ako ga krene, moze da dobije. Ako se mec oduzi, umor ce uciniti da Mari nema sansi. Doduse, ne znamo ni kakav bi Novakov nivo bio poslije 3 sata igre.Last edited by NI; 20-11-16, 07:42.
Comment
-
Znali smo mi da si ti tamo, a ništa ne pričaš
Nadamo se da ideš i sutra?sigpic
Comment
Comment