Announcement

Collapse
No announcement yet.

ABA League 2018/19

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Od sledece tj sezone 18/19 se igra i u ABA2 play-off.
    Pricalo se o tome pred zavrsni f4 u Cacku.
    Tocak tka kako tocak zeli.

Comment

• Šta rade 5,6,7,8 u ABA? Ono što i treba da rade motaju vunicu. Proširivanjem EL, i reorganizacijom EC domaća i regionalna takmičenja će biti još više marginalizovana, evo i Španija koja daje najviše predstavnika u EL potpuno nepotrebno igra polufinale i finale ACB-a, jer šta donosi trofej? Ništa.
      Do ove sezone trofej ABA je donosio učešće u EL, ako se to menja u BBL-u od sledeće sezone potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora Bajerna sa EL, sva je prilika da će se to promeniti i u ABA.
      EL teži da postane 100% zatvoreno takmičenje, verujem da će i uspeti u tome samo što je to dugoročni projekat.
      Neko rešenje je da se domaća takmičenja igraju na početku sezone, ima više logike, ljudi su željni košarke posle letnje pauze, a timovi se uigravaju za najvažnija takmičenja.
      “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

Comment

• Ima baš dosta nelogičnosti oko svih takmičenja . Npr , ne postoji ni jedan razlog da FMP i Mega ne igraju kls od početka . To bi i njima koristilo jer oavko do maja odigraju tek 30-ak utakmica , što je smešno. Ovakav PO je tragično smišljen ... 1/2f na nedelju dana a finale , dan za danom što praktično nema nigde .

Potpuno je nejasno zašto se "pašteta" igra u ovom formatu ? Srpski klubovi koji ne igraju PO Aba prave pauzu od mesec dana što je suludo a plaćaš igrače .

Comment

• iz Aba treba da ispadaju dva a iz Aba1 treba da ulaze dva ...tako je najpostenije ...Plaj of odnoso F4 za Aba 1 je totalno gubljenje vremena i nepotrebno se igra
          neko je pomenuo da se Spansko prvenstvo igra eto tako bezveze ...Real prvak Evrope ne misli tako ! i tako b i mi trebali da se ponasamo ..biti prvak svoje drzave velika je stvar pa makar da ti i ne donosi nista osim satisfakcije i sto ce biti upisan u bogatu istoriju kluba !

Comment

• Cuj, Dekkarda...sta znaci titula u domacem prvenstvu...Pa u toj Spaniji znaci i kup kralja dosta..Nije to Srbija gde nista ne znaci, ne zato sto ne donosi nista..vec sto je 95% klubova skart...
            3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
            6× Montenegrin League champion (2007–2012)
            3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
            2× German League champion (2018, 2019)
            6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
            4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
            2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)

Comment

• Originally posted by LosmiSK View Post
              Cuj, Dekkarda...sta znaci titula u domacem prvenstvu...Pa u toj Spaniji znaci i kup kralja dosta..Nije to Srbija gde nista ne znaci, ne zato sto ne donosi nista..vec sto je 95% klubova skart...

Četvrti španski učesnik EL se dobija kroz špansko prvenstvo ...Granka

Dobih info da će Radošević iz Bamberga u Olimpiju iako ga je htela i Cedevita

Comment

• Cedevita je izgubila Buvu prosle godinebilo im puno 220k mislim...Stipanovica oce da ostave a on je meni nepotreban igrac skroz...resiti se Arapovica ili Zganeca..Ma ta njihova centarska linija ne lici na nista..bolje im Zoric nego Stipanovic 5x...zahvalan je Stipanovic ali nije to to po meni.. Olimpija pravi preozbiljan projekat...Mislim da ce uzeti i Nikolica iz Bamberga..mogu i Murica posto je propao u Stelmetu...za Vidmara nemaju sanse..

Comment

• Ma Olimpija ce cekati da vidi dal ce igrati EK. Ako ne budu igrali tesko da ce dovoditi nesto kvalitetnije igrace. Isto je sa Partizanom.

Comment

• To prosto nije tacno, samo ce imati vise problema oko sastavljanja tima..Olimpija radi long term...Nema tu price, proces je pokrenut..

Comment

• Malo vesti i traceva.

Sito Alonso sve dogovorio sa
                      Cedevitom. Sjajan potez po meni.
                      Zadar zeli Zorica
                      Mornar ponudio nove ugovore Nidamu i Lukovicu
                      Vanja Marinkovic navodno produzio ugovor sa Partizanom koji dovodi i Zagorca ako budu izborili ucesce u EC preko specijalne pozivnice.

Comment

• Ovo za Zagorca je poznato jos davno.
                        Imace partizan tim za respekt naredne sezone, sta god budu igrali.
                        I naravno, jaci od ovosezonskog.
                        Hoce Lukovica, Tepica i navodno Raduljicu.

Comment

• Meni je Sito Alonso krajnje prosecan trener

Comment

• Nazor vise nije trener Cibone.

Comment

• Originally posted by Laza Kacanski View Post
                              Malo vesti i traceva.

Sito Alonso sve dogovorio sa
                              Cedevitom. Sjajan potez po meni.
                              Zadar zeli Zorica
                              Mornar ponudio nove ugovore Nidamu i Lukovicu
                              Vanja Marinkovic navodno produzio ugovor sa Partizanom koji dovodi i Zagorca ako budu izborili ucesce u EC preko specijalne pozivnice.
                              Uh Sito Alons je sjajna vest za njih, bas dbar trener jbt ljudi dovode jos uvek mladog trenera koji je vodio dva velika spanska kluba.

Comment

• Meni je on apsolutno, sasvim sigurno i obecavajuce bezvezan trener. Cedevita bas ume da izabere. Secam se jos uvek Ace Petrovica, najgoreg trenera na svetu.

Comment

Working...
                                X