Announcement

Collapse
No announcement yet.

ABA League 2018/19

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ne znam koja mu je cena ono što je pokazao u Armaniju mu je debelo spustilo tržišnu vrednost i mislim da nije ni malo bolji od Gordića.
    Ako je istina, nećete se usrećiti sa tim plejom.
    Spoiler
    Ako mi časi smrti postanu bliski,
    I nešto mi se crno oko nozdrva skupi,
    Kažite drugovima da vojnik Zahar Gorodijski
    Nije umio da odstupi,
    Recite da sam, nagutavši se samrtnog vjetra,
    Pao unapred, a ne unazad,
    I da je slobode stosedamdesetdva santimetra
    Uračunato i u moj pad.

Comment

• Oni mogu dati i lagano 500k tako da sacekajte..Ja bih probao Grejndzera..za tu neke pare uz neki bonus bi dosao..malo ispod ruke..
      3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
      6× Montenegrin League champion (2007–2012)
      3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
      2× German League champion (2018, 2019)
      6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
      4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
      2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)

Comment

• Originally posted by Nemam_ti_kad View Post
        Koji je izvor? Dobar igrac, bolje receno, ima dobrih strana.
        Nećeš dobiti odgovor na ovo pitanje. [emoji23]
        “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

Comment

• Vidim da necu dobiti odgovor. Ja bih volio da je tacno. iskreno.

Comment

• Originally posted by Nemam_ti_kad View Post
            Vidim da necu dobiti odgovor. Ja bih volio da je tacno. iskreno.
            Novinar jednog sportskog portala u CG.
            Uskoro ce to izadji i u novinama verovatno.

Comment

• Originally posted by Laza Kacanski View Post
              Novinar jednog sportskog portala u CG.
              Uskoro ce to izadji i u novinama verovatno.
              Hvala na odgovoru.

Comment

• Originally posted by LosmiSK View Post
                Teodore dobar igrac, haha..Top overate igrac u evropi, prosto veceg overate nema...Smesan kao bioskop gleda sta vise dva puta uzivo njega...jednom ove godine..Sto dalje od njega..teska neznalica...igrac daj boze osrednje klase u Evropi..
                Mislis da ćemo mi dovesti boljeg ? Ja mislim da necemo sigurno. . .

Comment

• https://sportske.jutarnji.hr/kosarka...bonom/7434108/

Comment

• Ratkovica se vraca u Megu.

Comment

• Originally posted by Laza Kacanski View Post
                      Ratkovica se vraca u Megu.
                      Takvih ima na svakom terenu iza zgrade. . .

Comment

• ABA liga je trenutno najgluplje takmicenje od jacih liga u Evropi. Kakvi umovi sede u upravama klubova ali i upravama ABA lige to nema u Evropi. Prvo imas 2 zemlje u kojoj igras npr domacu ligu, Evro kup i ABA ligu, to GSW ne bi bilo lako a ne nekim slovencima i hrvatima...Drugo i najgore jeste sto igras 1/2 i finale lige a u isto vreme igras EL i EC, moguce je i to...I to nikom ne smeta....Niti se menja godinama u nazad. Trece, jeste da imas covek u dva kluba,da ne kazem porodicu, cetvrto da imas menadzera koji ima lupam 40-50 igraca u svim klubovima i on sa svojim klubom igra lagano istu tu ligu i neko ocekuje da on ispadne. Onda na kraju sezone menjas pravilo ulaska u ABA ligu jedan i dva i to nikom ne smeta, posto su se utalili svi da imaju benefit iz toga da u fazonu jbs domacu ligu.

Ti npr u Srbiji si ovim potezom ubio sve centree, dug je proces da udjes u ABA 2 pa iz te ABA 2 proces da udjes u ABA jedan kroz neki jbni f4 turnir gde mozes da lagano izgubis na jedan mec...f4 je najgluplje takmicenje koje moze da postoji za seniorski profesionalni tim...gde apsolutno nema veze koliko si bolji,sve se svodi na jedan mec...ijbs to sto ti prijatelju igras 99% utakmica dobro i imas dobar tim,ako ustanes na levu nogu ti si cao...jbs 1, 2 , 3 ili 4mesto isto ti se pise, imas f4 i igras ruski rulet..tu mislim i na f4 EL...

Mega koliki je kancer i kako se to brzo moze prosiriti je pokazala prvo Igokea, koja je prvakrenula putem valjanja igraca, verujem da nece biti jedini..MZT npr meni nikad ne bi igrao vise ABA ligu..i trebali su ubaciti rabotnicki..ljudi su svesno namestali utakmice da isplacuju igrace celu polusezonu...ode hendikep sa 10 na 25 jedno 5-6 utakmica minimum ako ne i 10ak...bili su ono easy money..bukvalno kako vidis da izadje kvota ti trpas koliko moze znas da ce stimati..

Slazem se za pravilo iz ABA2 u ABA1 ali bar dva kluba,sa tim da treci klub pa cak i cetvrti igraju razogravanje sa 10-11 iz ABA lige a da prvih osam igra PO a da prvenstva krenu od PO, posto apsolutno nista ne znaci da igras ligu i povecevas broj utakmica nepotrebno sto tada ali i posle, sledecih godina moze dovesti do povreda...i da u sezoni kada napravis tim, mozes jos maximalno 4 igraca menjati a od ta 4 dva stranca maximalno da ne budes kao Igokea da valjas strance non stop..i bez otvorenih ugovora....te otvorene ugovore bi zabranio uopste u Evropi...nemaju apsolutno nikakvu poentu....Taodje plate igraca moraju imati neki minimum od bar 500k evra...pa vuci tu cifru navise...tokom godina...

Ta ABA 2 mora minimalno dati 2 kluba tokom sezone za ABA 2 to sa jednim je smesno..a cak treci a eventualno i cetvrti mada ne mora da igraju dodatni playout..ovo sa 4 kluba u PO gubi draz lige..gde se odmah odvoje neki klubovi i gubi se draz lige...Jos gluplje pravilo je da se predsednik lige menja svake godine..to valjda nema nigde..cuj da budes predsednik kluba i onda ti kao da vodis ligu...Kao Nebojsa sto je lagano dao Cacku da organizuje F4, tako ce npr bosanac dati bosancu,hrvat hrvatu itd...nema logike nikakve...da onda menjaju pravila ulaksa u ligu tokom sezone itd...pa normalno da svakom klubu odgovarati da ostanu u ligi, moze to tako ali od one tamo sezone..pravila u toku sezone se ne smeju menjati..

Jacina lige ce biti jaca nego proslih godina ali taj back up organizacijski je sve gori..i na tome treba raditi....sta vise mozda i raditi sa EL da oni preuzmu deo drzanja ABA lige, posto bez njih ova liga ne bi ni funkcionisala a pritom bi sigurno bili ravnopravniji a ovako ce svako da vuce na svoju stranu...

Comment

• Ima, ima istine. Ima nelogicnosti. Pricao je ja mislim Dzikic tokom sezone da neke stvari nisu fer. Neko igra 3 takmicenja, neko 2 takmicenja a neko samo 1. U smislu da onaj sto igra samo jedno (fmp,mega..) treniraju sedam dana i dodju napaljeni i odmorni....Za ulazak iz druge u prvu ligu, stvarno je bezveze F4. Bolje da ide sistem na dvije pobjede i u 1/2 i u finalu. Pa koji djavo je onaj prvi iz regularnog toka ako to ne moze naplatiti utakmicom vise na svom terenu.

Comment

• Ove godine ni Borcu ni Vršcu nije bilo od pomoći što se F4 ABA2 igrao u Srbiji.
                            Last edited by dekkard; 06-06-18, 10:21.
                            “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

Comment

• Olimpija postaje bas ozbićjan projekat, dovodjenje i top klinaca iz regiona se uklapa u pravac kuda klub ide, uz par svojih povratnika i povremene reprenzentativce to ce biti uz Buducnost, Cedevitiu i ambiciozni Partizan sa novim vrlo jaka konkurencija pre svega za Zvezdu. Ali sacekacemo kraj sezone da vidimo u kom smeru ide i Zvezda.

Comment

• Pa Borac je bio prvi na tabeli...,Vrsac drugi...stvarno ne kontam poentu tog f4 turnira..mislim da ga nece biti vise, nema smisla..Ej ti igras kao Olimpija i Cedevita tri takmicenja eeej tri takmicenja, nebitno sto je liga manje vise nebitna,..da igras sve kod kuce pa je jbno...To nema nigde jbte...Inace Sito oce da se uvalja u Cedevitu,stvorice sad dva tima, drugi ce biti sa klincima i par iskusnih igraca...To moze Cedevita, ali Zadar i Cibona tesko npr..O krki da ne pricam...Verovatno ce nesto slicno uraditi i Olimpija kao i Cedevita...posto su uzimali ove klince, mislim da ce biti i kod njih tako nesto...Sto u principu jeste dobro kada imas viska para...

ABA liga je jedino takmicenje gde prve 4 ekipe igraju PO...to nema nigde, apsolutno nigde...5,6,7,8,9 sta rade? pa ove godine 10 i 11...kada se znalo da mzt ispada...tu su npr Italijani dostigli vrhunac...gde u drugoj ligi ima tipa 36 timova i samo jedan jbni tim posle PO gde igra 16 timova ulazi u A ligu...sa tim da mozes imati samo dva stranca u timu..pa se onda desava kada iz serija A timovi ispadnu , ne odu u PO, daju te domace igrace B timovima, kao proslih godina Cincarini, Cavaljero, ove godine Musini sto sam sitno ispratio...za Trieste koji bi i trebao uci u prvu ligu, igraju sa Monferato Kasale ili kako vec...

Comment

Working...
                                X