Originally posted by Grof
View Post
Drugo, mi nismo vise SFRJ i nemamo bazu od 22m ljudi, gde se manje - vise slobodno kretalo (ukljucujuci sportiste). S' te strane je dobro sto postoji nekoliko klubova u kojima je koncentrisan kvalitet. Deca vecinom i dolaze iz manjih gradova. Odakle je Simanic, Guduric?
Trece - u moje vreme se nije mrzeo Partizan i obrnuto. Ja licno sam isao da gledam Partizan kada je igrao dobar basket. Gledao sam i pokojnog Cosu kada je za Cibonu igrao protiv KKP. Boban Petrovic ga je tukao za sve pare, a sudija vidi svaku trecu licnu.
Cetvrto - nismo mi Nemacka pa da svaki grad ima nekog giganta koji ce da sponzorise neki sport. Vidim, sve je lose Realu i Barsi, CSKA i slicno. Imali smo Metaloplastiku u Sapcu i???
Peto - i ranije se u Kninu navijalo za Zvezdu, kao i u BL, Prijedoru i sl.
Tako da dugorocno gledano, ukrupnjavanje je bolje. I zbog para (trenutno, a verovatno i ubuduce) i zbog tradicije i zbog konkurentosti.
Peto - i ranije se u Kninu navijalo za Zvezdu, kao i u BL, Prijedoru i sl.
Tako da dugorocno gledano, ukrupnjavanje je bolje. I zbog para (trenutno, a verovatno i ubuduce) i zbog tradicije i zbog konkurentosti.
Reagovao sam samo zato sto si napisao srecom da smo imali dva SD, a to nas je i dovelo u ovakvu situaciju. Ako hoces ukrupnjavanje dosta je da postoji jedan klub u koji se ulaze, kao sto je u mnogim malim zemljama slucaj. Cilj je da i domace takmicenje bude intersantno? Daj da se nesto menja i da vise klubova bude ukljuceno. Ovo jeste jako nerealno, ali ako je cilj jaka i zanimljiva kosarka u zemlji i regionu, to nije slucaj ako ce dva tima da se smenjuju do besvesti.
Comment