Announcement

Collapse
No announcement yet.

Rolan Garos 2016.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Zika View Post
    Бекер је био тата за сервис, волеј и тај смеч.... па што га не научи то како треба?
    Neke stvari se ne uce, ili se rodis sa tim ili ne

Comment

• Necemo se lagati, Djokovic je prebrz. Djokovic je radio sa Pjatijem koji nije mogao da mu se posveti, pa trazio stalno rjesenje. Vajda je mogao odmah da mu postane trener, ali je prvo trazio da pocnu i rade odredjeno vrijeme, da vide kako ce ici. Vajda je nevjerovatno temeljan covjek i svjestan je bio posle AOa 2008. da Novak ima jos mnogo da radi da bi bio konstantan osvajac Slemova. Ali Novak nije bas previse strpljiv u to vrijeme, Martina je Djokovic doveo, a Vajda bio zestoko protiv toga. I Novak je pogrijesio, izgubio godinu, dok mu je Vajda govorio da bude strpljiv i da ce njegovo vrijeme doci.

Posle toga dolazi legendarna 2011. godina, iako naznake ovoga sto je danas i tu 2011. naziremo vec od Vimbldona 2010, a posebno posle USOa iste godine, da bi Dejvis kup bio taj okidac. Posle titule na AOu 2012. dolaze i porodicni problemi koji ga izbacuju iz ritma, prevelika zelja da osvoji OI i tu je izgorio, ali je Vajda vec te godine tezio ka mnogo izbalansiranijem stilu igre. Ja mislim da bi sve ovo doslo i da nije Beker doveden, ali ako mu je donio neku mentalnu stabilnost sjajno, da je skinuo pritisak sa Novaka nije, da je medije skinuo sa Novaka nije, a to je sjeticemo se bio prvobitni cilj. No Beker je doveden uz saglasnost Vajde, cak ga je i predlozio ako se ne varam i to je vrlo vazno. Novak je u sredini izmedju Srdjana koji je brz, koji je agresivan i Vajde koji je smiren, stalozen, temeljan. Srdjan je malo cudan, on kaze prije par mjeseci rekao sam Novaku da se povuce, da uziva u zivotu i sve dobro sto mu donosi Srdjan s jedne strane, a to je inat, takmicarska zelja, agresivnost, emocije, pa i uzivanje van terena i da ne misli na tenis toliko Vajda mu balansira na pravi nacin. Ima dva oca na neki nacin, pravog i teniskog.

Doktor Cetojevic je donio Novaku mentalnu stabilnost, ali je ta saradnja naprasno otkazana posle Vimbldona, pravi razlog necemo saznati, medjutim sto se mentalnog mira tice ja ne sporim da od kad je tu Beker Novak je mentalni dzin, medjutim sto se iskljucivo teniskog aspekta tice mislim da je Vajda daleko ozbiljniji i zasluzniji za Novakovu karijeru, da je vodio maltene savrseno i necete bas tako lako naci da igrac i trener postanu porodica maltene. Vec se prica oce li Beker ostati ili otici na kraju godine, ali to je saradnja izmedju trenera i igraca koja ce prije ili kasnije zavrsiti, ovo je nesto mnogo, mnogo vise.
      sigpic

Comment

• Naravno da se neke stvari ne uce, ali mi imamo primjer kad Novak prica o servisu i kako Zimonjic, a kako Ivanisevic pristupaju istom. Zimonjic je toliko temeljan i objasnjava svaki pokret, kako se drzi lopta, kako se podbacuje, petlja kakva je, pod kojim uglom se udara da bi servis bio perfektan, a Ivanisevic s druge strane kaze ma samo bacis loptu i udaris iz sve snage

Iz tog primjera se najbolje vide neke stvari, Novakov servis je skoro pa perfektan iz onoga sto on trazi od njega, ima jacih, ima ostrijih, ali tesko da ima kompletnijih servera a turu, ako i ima na prste jedne ruke cemo da ih nabrojimo. Ali budite sigurni, Novak samo ne baci loptu i raspali po lopti, on je sate, dane, nedelje, mjesece i godine potrosio da bi imao servis koji danas ima, da bi imao jedan od najbooljih drugih servisa mozda i ikad. Samprasov je najbolji svakako, Federerov i Novakov strogi vrh.

Zimonjic nikad nece biti teniser kakav je bio Ivanisevic, Vajda nikad nije bio teniser kakav je bio Beker, ali to ne znaci da su bolji treneri, da bolje vide stvari na terenu, da znaju sta treba da se radi. Cilic stagnira, osvojio je USO ali igracki stagnira, njega Ivanisevic ne moze da odvede na visi nivo, moze da mu donese euforiju, strast, ludackih pet dana i da on osvoji Slem sto je sjajna stvar, najveca u karijeri, ali da mu razvije igru ne moze. Zimonjic bi vec mozda mogao.
        sigpic

Comment

• Ноле је још као мали размишљао као да је велики, сваки савет је саслушавао ка ђак у школи, није се правио паметан и надмен, културно је свакога саслушао, отац је имао много велики утицај на њега, е кад је успео и тог човека да смири и направи правилну дистанцу да му се не меша баш у све, онда могу да замислим како балансира односе са осталима... опет кажем, ја сам убеђен да је Новак сам себи тренер, сви остали само чине позитивну енергију у тој екипи и не сметају му да доноси сам тактичке одлуке, како ће са ким да одигра, колико да се напреже по турнирима, какав календар да остваре, све то Новак има у малом прсту...
          sigpic

Comment

• Vladane super postovi. Moja neka percepcija je da apsolutno nema potrebe za odvajanjem i merenjem.
            Apsolutno sve tri strane Marjan - Novak - Boris ucinile da danas imamo ovakav osecaj moci u nasim telima.
            Za mene je Vajda najjaci i ultimat za Novaka ali mora se priznati da je i Boris sta god da je radio, dodao je neki zacin.
            Ma na koncu konca, neka Boris nista nije uradio, sam pogled na "nas" box gde i on sedi tamo, daje ti neku moc i motiv da mec da dobijes.
            Moje neko zapazanje... Borisovim dolaskom Novakov RESET je doveden do savsenstva. Kazem RESET jer tacno osetis to neko dugme u Novakovoj igri.
            Najvise se oseti kada Novak nesto izgubi i momentalno vraca na svoju vodenicu, vidi se i kada igra svaki novi set kao novu pricu iako je dobio predhodni.
            To mi je sa Vajdom skripalo, tu se Novak dosta patio.
            Ali bilo bi apsolutno smesno da kazem da je to do Vajde, ne nije, to je do obojice, do okolnosti.
            Salzem se da je Borisova uloga nekako plutajuca ali sada mi je jako tesko da zamislim da nije vise sa Novakom. tj. bar jos dve godine.

Evo i Guga Guginjo sigurno ima neki svoj dodir na ovoj tituli, jedan mig takve persone u nekom trenutku npr. posle prvog seta sa Agutom - ostalo je legenda.
            >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

• A neko dobio i temperaturu juče ..od muke

sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
              But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by miloolja View Post
                A neko dobio i temperaturu juče ..od muke

Cesto nailazim na ovaj nadimak po forumima, ali nisam znao da i na tour-u znaju da ponekad tako imenuju Mareja. Zasto ga zovu tako i sta znaci Muzza?

Comment

• Britanska posla

Gaskojn ili ti Gascoigne je Gazza, Rooney je Wazza...Murray Muzza ... trend neki valjda
                  Last edited by miloolja; 06-06-16, 17:53.
                  sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.

Comment

• Zna li se kad je zreb za Wimbledon ? hahahahaha

Comment

• Za 20 dana.. Bilo bi lepo da se otvore teme za turnire na travi ako Stutgart nije toliko zanimljiv onda bar Kvins i Halle definitivno. Cisto da ispratimo Mareja i Raonica na travici.. (da vidimo sta je veliki McEnroe uradio od Raone.. )

Comment

• oko 20og zreb za kvalifikacije mislim

Comment

• Originally posted by Chiwwi View Post
                          Za 20 dana.. Bilo bi lepo da se otvore teme za turnire na travi ako Stutgart nije toliko zanimljiv onda bar Kvins i Halle definitivno. Cisto da ispratimo Mareja i Raonica na travici.. (da vidimo sta je veliki McEnroe uradio od Raone.. )
                          Samo Mastersi i GSovi imaju svoje teme, ostali su u ATP 500, odnosno ATP 250.
                          sigpic

Comment

• Odličan video... ton obavezan.

sigpic

Comment

• Originally posted by Chiwwi View Post
                              Cesto nailazim na ovaj nadimak po forumima, ali nisam znao da i na tour-u znaju da ponekad tako imenuju Mareja. Zasto ga zovu tako i sta znaci Muzza?
                              можда овде има неки одговор:

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=muzza

Comment

• Pa zar niko Lea da okači. Vladne za koga je navijao?

EDIT: Pošto je gledao i meč između Endija i Stena, onda pretpostavljam.

Last edited by miloolja; 06-06-16, 19:41.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X