Announcement

Collapse
No announcement yet.

Rolan Garos 2016.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ne odgovara serverima, itekako odgovara ofanzivnim igračima sa osnovne linije. Lakše im se braniti, nepravilniji odskoci loptice su svedeni na minimum, protivnikovo kretanje je otežano, a svejedno imaju dovoljno snage da ih probiju.

Stan:

`I didn't want to give [Ramos-Vinolas] anything to use against me, so I hit the ball heavy. Then I was able to get into the court and vary the pace. In general, I quite like the conditions here in Paris. I am still able to hit through the ball and make some winners.”

Nema ovo više toliko veze ni sa vremenskim uslovima, generalno su u tenisu i u Parizu od 2011. godine loptice sve teže i teže i pogoduju ovakvim igračima. Rafi nikako ne odgovaraju, zato i ne može do druge sedmice Wimbledona.
    Last edited by shminka; 02-06-16, 11:51.

Comment

• Mislim da je i sam Rafa izjavio negde u vezu loptice, ono sto kazes, da su teze. A, dobro iste se loptice koriste tokom sezone na svim GS recimo?

Comment

• Po prognozi od 13h do 23h sanse za kisu su 20-ak %
        sigpic

Comment

• Originally posted by Niki View Post
          Mislim da je i sam Rafa izjavio negde u vezu loptice, ono sto kazes, da su teze. A, dobro iste se loptice koriste tokom sezone na svim GS recimo?
          Ne koriste, različiti su proizvođači, ali kod svih postoji taj trend da postaju teže...zato su svi i mijenjali rekete

Comment

• Wawrinki bi poraz od Novaka u finalu mnogo lakse pao nego poraz od Mareja u polufinalu. Bice to 50-50 mec gde pobednik ima sansu za treci slem. Marej ce biti definitivno opusteniji i zeljniji pobede ali ce Stan sasvim sigurno biti bolji na terenu(do kada-videcemo).

Comment

• Marej opusten?
              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
              with experience.

Comment

• Bice sutra opusteniji od Stana

Comment

• Mislim da Marej ulazi u finale ali da to nece uticati na pobjednika jer Novak svakako osvaja ovo bez problema

Comment

• Originally posted by Chiwwi View Post
                    Bice sutra opusteniji od Stana
                    Po kojoj logici molim te ? Stan je vec osvojio Roland Garros, Marej nije. Plus Marej treba da se dokaze da je bolji od Stana. Ako bi Stan kojim slucajem osvojio jos jedan slem, bas bi me interesovalo da vidim pricu o tome da li postoji "velika cetvorka". Naravno voleo bih da Novak osvoji ovaj turnir, ali se nadam da ce Stan do kraja karijere da osvoji jos jedan slem.
                    Last edited by 147; 02-06-16, 12:16.

Comment

• Originally posted by pedja5000 View Post
                      Po kojoj logici molim te ? Stan je vec osvojio Roland Garros, Marej nije. Plus Marej treba da se dokaze da je bolji od Stana. Ako bi Stan kojim slucajem osvojio jos jedan slem, bas bi me interesovalo da vidim pricu o tome da li postoji "velika cetvorka". Naravno voleo bih da Novak osvoji ovaj turnir, ali se nadam da ce Stan do kraja karijere da osvoji jos jedan slem.
                      Moja neka licna prognoza. Napisao sam gore ali evo ukratko. Wawrinki bi poraz od Novaka u finalu mnogo lakse pao nego poraz od Mareja u polufinalu dok je kod Mareja obrnuto.

Comment

• Kao sto rekoh, volio bih da Stan prodje najvise zbog osvete za proslogodisnju strahotu od finala..
                        Ali da nema Novaka sa druge strane, navijao bih za Mareja. Marej je, po mom nekog ubjedjenju, mnogo kompletniji igrac, usudio bih se reci da je cak kompletniji i od Novaka kad se ufura, ali zbog takve njegove glavudze, on skoro nikad nije kompletan i skoro uvijek nesto fali. To "nesto" je mozda najlakse definisati kao drskost. Veliki shampion mora to da ima u sebi..
                        Mareja vidim kao jedinog preostalog igraca koji moze da natjera Stana na defanzivu, da ga istrcava lijevo-desno, da ga probija.. ali, kazem, veliki je problem u tome da li Endi uopste prepoznaje taj potencijal u sebi. Plasim se da ce se zakovati na par metara iza osnovne i da se nece micati odatle, a tu mu je onda kraj protiv Stana. Gorim od zelje da vidim Stana kako se brani i kako je kratak da dohvati silovite vinere Mareja, a opet jos vise gorim od zelje da mu to Novak priredi. Sto sam, za razliku od Mareja, siguran da ce Nole i probati, jer je vrlo inteligentan i brzo uci na greskama. Pa i po cijenu da povrijedi ledja/rame, siguran sam da ce Novak u finalu pucati znatno jace nego sto je to uobicajeno za njega. Filigranski, prefinjeni, precizni udarci na RG-u ne donose puno.. snaga donosi!
                        Last edited by Joker; 02-06-16, 12:54.

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                          Ne odgovara serverima, itekako odgovara ofanzivnim igračima sa osnovne linije. Lakše im se braniti, nepravilniji odskoci loptice su svedeni na minimum, protivnikovo kretanje je otežano, a svejedno imaju dovoljno snage da ih probiju.
                          Objasnjenje je nepotpuno. I defanzivcima lakse ide odbrana.

Comment

• Defanzivac će se odbraniti na bilo kakvoj podlozi, zato se valjda i zove defanzivac. Dobre defanzivce karakteriše eksplozivnost, brzi prvi korak, nagle promjene pravca, koje na suviše mokroj šljaci ne mogu doći do izražaja. Previše troše fizički.

Ko se od Wawrinkinih napada na ovakvoj podlozi odbrani, njemu svaka čast, Troicki se branio 2 seta i riknuo. Ako će se Murrayu taktika za sutra zasnivati na defanzivi, bolje mu je da ne izlazi na teren nikako.
                            Last edited by shminka; 02-06-16, 13:18.

Comment

Defanzivac će se odbraniti na bilo kakvoj podlozi, zato se valjda i zove defanzivac. Dobre defanzivce karakteriše eksplozivnost, brzi prvi korak, nagle promjene pravca, koje na suviše mokroj šljaci ne mogu doći do izražaja. Previše troše fizički.

Ko se od Wawrinkinih napada na ovakvoj podlozi odbrani, njemu svaka čast, Troicki se branio 2 seta i riknuo. Ako će se Murrayu taktika za sutra zasnivati na defanzivi, bolje mu je da ne izlazi na teren nikako.
                              Probar ce Marej da mu takticki sjebe ritam, dropovima ko protiv Gaskea, al Stan nije Gaske da umre nakon sat i po. A razvlacio ga je i Gaske ko jufku bekendom, sta li ce mu Stanko uraditi.

Pitanje je samo sta Marej hoce da radi sutra. Ako bude napadao ima neku sansu, ako se bude samo branio, pocistit ce ga Stanko u 3 seta, pjeske.
                              sigpic
                              "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                              AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

Defanzivac će se odbraniti na bilo kakvoj podlozi, zato se valjda i zove defanzivac. Dobre defanzivce karakteriše eksplozivnost, brzi prvi korak, nagle promjene pravca, koje na suviše mokroj šljaci ne mogu doći do izražaja. Previše troše fizički.
                                Nece se jednako odbraniti na svakoj podlozi.

Posto su na mokroj sljaci nepravilni odskoci zvedeni na minimum, ona postaje spori hard sa teskim lopticama. Od vlaznosti zavisi koliko ce biti teske loptice.

I Mari Novak su majstori sporog harda. Nije ni Vavrinka los.

Inace danasnji mec Novak-Berdih nije potvrdio tvoju teoriju. Berdih je bio odlican. To je malo uticalo na konacni rezultat.

Comment

Working...
                                X