Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP vs WTA - podjele nagrada, ravnopravnost, sovinizam i seksizam

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ovo se zove podela krivice. Mozda je Djokovic rekao nesto sto ne treba, ali to je rekao i Federer, pa znaci svi su isti.
    Klasicna relativizacija. I vise nije bitno sta je ko od igraca izjavio, nego jel forumasi imaju kredibilitet da bilo sta kazu.
    I naravno ako nije pro onda to je mrznja, hejtanje, neobjektivnost.
    Pa, zar je to glavni reper? A, ja mislila da mislimo mozgom, ne mi mislimo vrhovnom emocijom - mrznjom.
    E u ovom javnom sudu, evo javne poddrske od mene za Bojanu.
    Ovo je forum, kazi sve sto mislis, a i svi ostali.

Comment

• Originally posted by l1m4r View Post
      Čekaj tebi je problem što kada su bile gledanije nisu zaradjivale više? A sada kada nisu ni približno treba da zarađuju?
      Problem je to sto ti pricas ne vazi oduvek, da je uvek bilo, ko je popularniji, vise zaradjuje ne bi bilo nikakvih problema.
      Nego muskarci su oduvek vise zaradjivali, i sad vise zaradjuju, osim na tih par turnira gde je fond isti.
      http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
      with experience.

Comment

• Više zarađuju jer donose više pare sponzorima i atp. Neka bilo koja teniserka donese više i treba da zaradi više od bilo kog muškarca. I to je priča koju svi pričamo koju je Djokovic rekao ali tebi ni to ne odgovara.

Prosto se divim kako ni na jedno pitanje ne odgovoriš već izvrnes kako tebi odgovara. I kako praviš od celog muškog dela foruma ljude koji mrze žene.

I sad bas pogledam potpis ispod slike Federera i razmišljam da li je moguće da smo ovde svi mi idioti toliki i da imamo toliko pogrešno gledanje na svet. Jbm li ga.
        Originally posted by Vladan
        SAFa niko nije mogao ni jednom da prezivi, Runi je to uradio dva puta. Masivan. Monumentalan. Bivsi. Pozdrav legendo, donesi Evertonu nemoguci san.
        :vinjaksmajli:

Comment

• Ja kao kineski da pricam
          Ja ti kazem da je takvo pravilo bilo oduvek, nikakvih problema ne bi bilo, ali je bilo trenutaka u istoriji kad su zene bile podjednako popularne ili kad su bile popularnije od muskaraca, pa su manje zaradjivale. Sad su se konacno izborile da na ukupno 8 turnira u godini imaju isti nagradni fond (ako sam dobro prebrojala) i to je skandal, kao da time uzimaju hleb iz usta muskim kolegama, a istina je da najbolji igraci zaradjuju ogromne pare, dok se oni van top 100 zestoko bore za egzistenciju.
          http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
          with experience.

Comment

• Ceo svet je takav. Sve se vrti oko para. Nema veze da li si muško ili žensko. Generalno je sport pretplacen. Nije skandal neće niko da im uzme. Ali ako žene mogu da se bore da zaradjuju više zašto ne bi mogli i muškarci?
            Žene su se i pored manje odigranih turnira, setova, manje gledanosti izbirile da zaradjuju isto. I sada će ih muškarci vratiti u roblje ako se bore da zarađuju više?

Očigledno ako ti pričaš kineski onda smo mi ovde i slepi i gluvi.
            Originally posted by Vladan
            SAFa niko nije mogao ni jednom da prezivi, Runi je to uradio dva puta. Masivan. Monumentalan. Bivsi. Pozdrav legendo, donesi Evertonu nemoguci san.
            :vinjaksmajli:

Comment

• Ne znam sto se Role petlja sad u ovo.

Covjek zna sta treba izjaviti i sta ne treba.

To sto je Nole poletio i napravio PR katastrofu ko mu je kriv.
              sigpic
              "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
              AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                Moj komentar se odnosio na to da po vasoj logici, za isto to kolo bi muskarac zasluzio da uzme vise para iako su njih dve odigrale vrhunski mec i pokazale mnogo vise od nekih muskaraca.
                Devojko draga,
                ne znam ko te ovde proglasio vrhunskim moralnim sudijom, ko ti dade moć da odlučuješ ko je uvredio ko nije, ko je seksista ko nije, ali znam da imaš duple aršine.
                Dve stvari, prvo Novak je apsolutno za to da žene zarađuju više kad više i doprinose. To što nisu 2000te je bila greška, trebale su. Ali, tu grešku teško da ćemo ispraviti novom 2016te. Karte se na zajedničkim turnirima prodaju po terminima, ali se tačno zna koliko gledalaca bude na kojem meču.
                Drugo, naravno da dve teniserke nekad odigraju vrhunski meč, ali niti gledaoci polude za tim mečom i ispune tribine niti sponzori otkupe svaki sekund reklama. A onda u najavi meča Nadal-Zverev se upravo to dogodi, iako mnogi ne očekuju veliki meč jer je jedan klinac, a drugi daleko od prave forme.
                Ja jasnije objasniti ne znam.
                Naravno, svestan sam da je ovo samo zato što je to Novak rekao. Da je Federer.....
                Onima koji kažu da je trebao biti dioplomata ili prećutati hoću da kažem, svako zna mudro ćutati, treba reći svoje mišljenje. Pogotovo kad si predvodnik trenutn i kad si autoritet. Od autoriteta se ne očekuje da mudro ćuti. I ne postoji mudro ćutanje, samo mudro zborenje. Ćutanje nije ništa.
                Last edited by Bimbo; 22-03-16, 13:19.

Comment

• Djokovic

sigpic

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                    Ne, jer niko nije pljuvao po Rodzeru i kad je izjavio, a jesmo po Janku i Zilu. Jbg sve po zasluzi, Djokovic nista uvrjedljivo za zene nije rekao, stavise.
                    Još bih dodala , lepo je jasno i glasno rekao
                    Žene treba da se bore za ono za šta misle da imaju pravo, mi takođe.
                    i da ukoliko se pokaže da žene više doprinose apsolutno se slaže da više i zaradjuju.

Originally posted by bojanaBG View Post
                    Upravo to, vrhunski mec je bio, sigurno bolje od nekih nesrecnika sa ATPa, ali oni valjda zasluzuju vise para jer imaju nesto izmedju nogu
                    Seksistička izjava do te mere da se i Klara Cetkin okreće kao ventilator.

Originally posted by bojanaBG View Post
                    Djokovic je sam sebe ukopao, niko ga nije vukao za jezik, nije se ogradio od izjave onog idiota, nego je rekao da je politicki nekorektna, to mu je najveca greska
                    Gde je greška što je rekao da Murova izjava nije politički korektna? Iz njegove (Novakove) izjave proizilazi, zdravom logikom gledano
                    da se ne slaže sa Murovom izjavom.
                    Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
                    Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
                    "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                      Pogledaj finale u nedelju, Vika i Serena su odigrale dobar i zanimljiv mec, a ne bih to mogla da kazem za musko finale.
                      Zašto lijepo ne kažeš da nisi gledala? Žensko finale je bilo loše, da ne kažem karastrofalno. Serena ispod svakog nivoa, dok je Aza bila loša i vjerovatno bi prokockala 5-2 sa duplim brejkom da je Serena bila u stanju da prebaci lopticu u njeno polje, sjajan meč. U muškom finalu 1 igrač je odigrao skoro perfektan meč.

Originally posted by l1m4r View Post
                      Prosto se divim kako ni na jedno pitanje ne odgovoriš već izvrnes kako tebi odgovara. I kako praviš od celog muškog dela foruma ljude koji mrze žene.
                      .
                      Dobro jutro.

Ženski tenis je svakako bio genijalan u doba kad je Iva Majoli osvajala GS a Sampras i Agassi nisu igrali (svi ženski mečevi ne vrijede kao ono finale Wimbledona Sampras-Ivanišević), a ne znam kakva je kriza bila u muškom tenisu početkom 21 vijeka, kad smo to ovdje objašnjavali išla je kontra priča I u toj krizi početkom 21 vijeka bilo je izuzetnih mečeva koji se više pamte nego bilo koji ženski (ko je rekao opet Ivanišević ).

I svakako da ću prije pogledati Radwansku nego Federera, još lista kaže da je prva kvalitetnija i donosi više tenisu

Comment

• noto gledao katastrofalno WTA finale, ko bi rekao da to iko gleda, a ponajmanje neko ko je za gašenje WTA

Comment

• U tome i jeste poenta. Koliko sam WTA mečeva odgledao iščekujući neki muški meč

Comment

• Evo sad sam pogledala cene karata za muško i žensko finale Majamija.. za VIP mesta je razlika oko 100 dolara..
                            pretpostavljam da su se organizatori vodili ekonomskom logikom prilikom formiranja cena.. ili su i oni seksisti..
                            A da ja planiram da odem na neki turnir i da za kartu treba da dam oko 500 dolara, sigurno bih odabrala muško finale.. dok bi Bojana sigurno više uživala u meču Azarenka/Šarapova nego u meču Nole/Rafa..
                            Last edited by jagodica; 22-03-16, 21:08.
                            Originally posted by gokara
                            Valjda ćemo dočekati dan da kloniraju Federera pa da možemo da ne gasimo televizore kad igraju svi koji nisu Federer i uživamo u meču Federer-Federer.

Comment

• Ja mislim da bi prodala karte.

I da, pošto sam malo pre iščitala tu unazad par strana od danas, da javno upozorim Marlija da devojke ovde ne naziva ženskim glavama, nisam sigurna da li je bilo upućeno Bojani ili Niki.
                              sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                              But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Nastavlja se razapinanje Novaka. Sad su na red dosli Serena i nesudjeni kum Marej koji ga je bas zesce oprao.

“One of the things Novak said was that if women are selling more seats and tickets they should make more but at a tournament like this, for example, if Serena is playing on centre court and you have a men’s match with Stakhovsky playing, people are coming to watch Serena. I think there should be equal pay, 100%, at all combined events. The timing of it [Moore’s remarks] was just so strange, right before a great women’s final, there were 16,000 people in the stadium waiting to see them play."
                                http://www.theguardian.com/sport/201...w-indian-wells

Comment

Working...
                                X