Announcement

Collapse
No announcement yet.

Indian Wells 2016. - BNP Paribas Masters 1000

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Vrlo je nezahvalno prognozirati koliko daleko ce dogurati 18-godisnji igrac. Prica se da je Artur Esh rekao: "Samo sma tri puta u zivotu bio siguran da ce junior postati top igrac/igracica. Mekinro, Stefi Graf i Dzenifer Kaprijati."

Svejedno postoje velike sanse da Zverev postane velikan (10+ slemova). Evo razloga:

1. BH
    Imate puno visokih igraca koji u principu imaju servis i FH. I vrlo los BH. Zverev ne da nema los BH nego je on vec sada medju najbolje na turu. Shminka, koji zna sarmantno da pretjeruje, je uporedi taj BH sa Nalbandianovim. A Nalbandianov je do pojave Novaka bio smatran najboljim BH u istoriji.

2. Servis
    On nema Raonicev servis. Vjerovatno ga nikada nece ni imati. Medjutim, vec sada je to vrlo potentno oruzje. Dok ga je servis isao, Nadal nije bio u mecu. Posebno iznenadjuje kvalitet 2. servisa. Kad na to dodju varijacije.

3. Kretanje i defanziva
    Visoki igraci se obicno losije krecu. Cilic i DP su dva igraca Sasine visine koji se najbolje krecu. Zverev se krece osjetno bolje od obojice. Ni u jednom trenutku nije djelovao smotano. Nije uopste djelovao kao visoki igrac.

4. Snaga
    Kao i sto je za ocekivati, visina i krakatost mu omogucvaju da igra sa puno snage. To je Nadal, u sporom IW, i te kako osjetio sinoc. Cesto je kasnio.

5. Tehnika
    On vec sada ima svaki udarac. A tek ce da ih usavrsa. I volej i smesh...

6. Teniska inteligencija
    Odlican pregled igre i biranje pravih udaraca. Sinoc gotovo da nije grijesio u tom segmentu.

7. Nalazanje prave taktike
    Impresivan je nacin na koji je tankovao 2. set a onda u 3. navalio svom silinom FH-dom. Nadal je bio zatecen.

8. Sposbnost da uci
    Njegov 2. servis je danas bitno bolji nego prije 6. mjeseci kada je igrao sa Bornom.

9. Vjera u sebe
    Potpuno je svjestan svojih mogucnosti i svoga potencijala.

10. Ima killer instict
    To se vidjelo i jucer.

Rekavsi sve to ima i mane:

A) FH
    On mora da bude bolji i uvjeren sam da ce biti bolji.

B) Dropovi
    Dimitrov je u jednom trenutku shvatio da Zverev kasni na dropove.

C) Arogancija
    Samouvjerenost je dobra, agrogancija je losa. On je arogantan. Ne pricam samo o govoru tijela. On skoro da misli da je obavezno da postane velikan. On mora dosta da radi i zaradi svaki sljedeci napredak u tenisu.

Mislim da je to dijelom razlog za raspad poslije one mec lopte sinoc. Mislio je da je vec zaradio pobjedu.

D) Choking
    Ima pokazatelja da je sklon chokingu. Za razliku od vecine drugih na forumu, ja mislim da to moze da se popravi.

E) Kondicija
    Ona jos nije na top nivou.

F) Slava
    Ocigledno mu gode slava i popularnost. Morace ad nauci da zivi sa time.

Comment

• Cilic ako danas pobijedi ulazi u prvo polufinale Mastrrsa i vraca se u top 10.
      Takodjer najbolje je rangirani igrac u donjem dijelu zdrijeba. Protiv Monfilsa sumnjam ali drugu dvojicu bi trebao dobiti.

A kao sto sam i rekao na pocetku sezone, igracki i fizicki je nikad bolji, sto se sada vidi a sto je i sam izjavio. Mislim da ce najbolje igrati za par mjeseci.

Comment

• On Milosu trika nema ni set da moze uzeti, Gael ima neke sanse protiv Milosa s druge strane. Sve u svemu gornji dio zrijeba je osjetno jaci, barem na papiru.

Na MTFu se pitaju da li je Milos virtuelni broj dva. TOP 5 sigurno jeste, TOP 3 vrlo vjerovatno.
        sigpic

Comment

• Monfils moze da dobija Raonica samo preko TB, nesto slicno sto je uradio Nisikori protiv Iznera mada realno sve osim finala Novak-Raonic bi bilo malo cudo. A sto se tice Zvereva mislim da je besmisleno uopste pricati o buducem br.1. Na MTF tri godine unazad najvise sansi za osvajanje GS od novih nada davane su Dimitrovu. On jos malo od nove nade postade veteran a GS ni na vidiku. Zverev ako bude imao karijeru kao Cilic treba da bude prezadovoljan a o GS tituli moze da pocne da sanja tek posle 2020, sada cak ne moze ni to.

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
            Ovo tek sad vidim

Rafa u fazanu objasnio sam mu, #nextgen kako da ne
            Rafa je u fazonu: "Aaaa! Jel bilo? Jel bilo?!!!" "Hvala ti Nole brate moj!"

A ja bih najvise voleo finale Novak - Marin
            Last edited by Sandugp; 17-03-16, 14:28.
            sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
            Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• I ja isto, ali to nije realno. Marin je najpozeljniji za Novaka, on ili Gael Nisi i Milos su bas opasni, ipak Novak nije u top formi jos uvijek.

Ima Gael cime da ugrozi Milosa, na tri dobijena sanse nema, ali na dva bi vec mogao. Fizicki moze da izdrzi i ima udarce sa oba krila da drzi razmjenu. Cilic vec nema nikakvu sansu protiv Milosa. Nema ni snagu sa osnovne linije, servis mu je previse ranjiv, bas ne vidim kako bi on mogao da gura do TBa, Gael ako bude maksimalno fokusiran moze. Tesko ali moze.

Iznenadjenje mi je sto je Conga dogurao do cetvrtfinala, Tim je umoran i to je jasno ali Zo se bas raspada ove sezone. Nadal i Nisi je poslastica cetvrtfinala, Nadal ima da dokaze neke stvari jos uvijek, a Kei ulazi kao favorit, da njegovi udarci odlucuju.
              sigpic

Comment

On Milosu trika nema ni set da moze uzeti, Gael ima neke sanse protiv Milosa s druge strane. Sve u svemu gornji dio zrijeba je osjetno jaci, barem na papiru.

Na MTFu se pitaju da li je Milos virtuelni broj dva. TOP 5 sigurno jeste, TOP 3 vrlo vjerovatno.
                3:2 u setovima za Cilica. Dobar je Milos ali bolji su prva 4, Nishikori i Ferrer mozda.

Comment

• Današnjom pobjedom Jamie Murray bi od iduće sedmice postao najbolje rangiran dubl igrač svijeta.

Comment

On Milosu trika nema ni set da moze uzeti, Gael ima neke sanse protiv Milosa s druge strane. Sve u svemu gornji dio zrijeba je osjetno jaci, barem na papiru.

Оd Mareja je svakako bolji tako da top 3, on Roger i Novak
                    OVAKO

Comment

Samo da pohvalim Vlatkov avatar, najbolji igrač Kariba svih vremena, Estrelja Burgos.
                      Kontam da i ja stavim sada Paradorna Srišafana ili Junesa el Aynaoui-a. Bravo Vlatko.
                      There's something wrong with me chemically
                      Something wrong with me inherently
                      The wrong mix in the wrong genes
                      I reached the wrong ends by the wrong means
                      It was the wrong plan
                      In the wrong hands
                      With the wrong theory for the wrong man
                      The wrong lies, on the wrong vibes
                      The wrong questions with the wrong replies

Comment

• Zverev je dobar ali nije bas toliko...podbacio protiv Mathieu-a u polufinalu, podbacio protiv Rosola kad je takodjer bio favorit i sada onako propustio mec loptu.

Comment

• Originally posted by p4p1 View Post
                          Wow, Zimonja i Vasselin spasili 8 mec lopti, od toga 7 za redom i dobise bracu. Svasta.
                          Originally posted by tenismaster View Post
                          Opala

A popljuvase ih ovde pre neki dan.

Comment

• Kakav raspad od Marina...cccccc... teško da će on ikada uraditi nešto više od ovog tavorenja tamo-amo... žalosno je samo što sam ja više verovala u njega od njegovih navijača, o njemu samom da ne pričam
                            Last edited by miloolja; 17-03-16, 21:53.
                            sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                            But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Prvi set je imao 12 break lopti, skoro u svakom gemu, propustio 4 set lopte, Goffin samo jednu i duplo manje poena na return.
                              Katastrofalno je igrao te poene.
                              Ovo je prica Cilicevog zivota, propustene sanse.
                              U onom inervju je rekao da si postavlja puno pitanja, njemu je uvijek upitnik iznad glave.

Comment

• Ja sam rekao da ce Cilic da bude losije rangiran na kraju godine i ovo me samo uverava da ce tako i biti. Ne želim nikome ništa loše samo realno govoreći Čilić ne može da ponovi neke svoje prethodne uspehe a pogotovo ne osvajanje Grand Slema. Jednom u životu i to je to...
                                sigpic

Joking around is part of my personality, just who I am. Novak Djokovic

Yesterday i was clever, so i wanted to change the world. Today i`m wise, so i`m changing myself.

Without error there can be no brilliancy.

Comment

Working...
                                X