Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian Open 2016

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by shminka View Post
    Jedno je analizirati set po njegovom završetku, a drugo predviđati ishod u toku istog...naravno da se vjerovalo da može uzeti 4. set, sve do nekih 5-3 30-00
    Ali cudna su, mnogo cudna ta razmisljanja tokom meca. Na jedan nula u setovima 5-1 u drugom i set loptu na Rodzerov servis prolazio mi je kroz glavu RG 2008 i Nadalovo gazenje, a onda sam posle 2-1 automatski pomislio na RG 2010 i Novakov mec sa Melcerom.
    Sada razmisljam neso, zamisli da je izgubio posle onakva dva seta. (mislim skoro pa nemoguce je bilo da se to dogodi - kao sto smo u ostalom i videli, ali zamisli)
    sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
    Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Ovde postaje tradicijom da se nakon svakog poraza koristi klasicna rodzerovska retorika.
      Kao da slusam Federera na konferenciji za stampu. Uvek je sve bilo na njegovom reketu, uvek se on pita, uvek je mec resen iskljucivo zahvaljujuci njegovim greskama. Pateticno, bas
      sigpic

Comment

• Originally posted by pecaros View Post
        Ovde postaje tradicijom da se nakon svakog poraza koristi klasicna rodzerovska retorika.
        Kao da slusam Federera na konferenciji za stampu. Uvek je sve bilo na njegovom reketu, uvek se on pita, uvek je mec resen iskljucivo zahvaljujuci njegovim greskama. Pateticno, bas
        Naravno da nije. Resen je zbog zatvaranja krova i pauze izmedju setova dok je momentum bio na Rodzerovoj strani i zbog mrezica na 30 oba pri rezultatu 4-3 za Novaka u cetvrtom.
        sigpic

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.

Comment

• @Skeptik i @NI
          Obojica niste u pravu.
          1.Činjenica je da je publika navijala za Federera-ali u želji da gledaju dobar,dinamičan i zanimljiv meč.
          2.Kreiranje mnjenja na osnovu toga što piše u tom tekstu,čak i ako bude negativno ide Novaku u prilog.Šta se sve pisalo od početka turnira,ovo je smešno-svako čudo za tri dana.
          3.Novak najbolje igra pod pritiskom-sećamo se USO 2015. 20.000ljudi na stadionu navijalo je PROTIV njega,a on je to preokrenuo u svoju korist,tako da opušteno i bez nerviranja
          Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
          Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
          "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

• Ma nemate vas dva pojma, sada ce vama Mara da objasni neke stvari.
            Bravo Maro, baravo kraljice
            sigpic

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
              Sada razmisljam neso, zamisli da je izgubio posle onakva dva seta. (mislim skoro pa nemoguce je bilo da se to dogodi - kao sto smo u ostalom i videli, ali zamisli)
              Ne moze Federer da dobije Novaka u 5.setova, zaboravite na to. Nije mogao ni kad je bio mladji a kamoli u ovim godinama. Jedina karta na koju je mogao da igra kako mec duze traje je eventualna povreda Novaka. Male su sanse za to ali se desavalo.

Comment

Ma nemate vas dva pojma, sada ce vama Mara da objasni neke stvari.
                Bravo Maro, baravo kraljice
                Pa idi,stalno šta se piše,šta se priča.Boli Novaka grip za to.Što kaže ona jedna stara"uvek su gori za boljima lajali".
                A ima i za Novaka jedna pesmičica
                Spoiler
                Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali

Comment

• Originally posted by skeptik View Post
                  Ne moze Federer da dobije Novaka u 5.setova, zaboravite na to. Nije mogao ni kad je bio mladji a kamoli u ovim godinama. Jedina karta na koju je mogao da igra kako mec duze traje je eventualna povreda Novaka. Male su sanse za to ali se desavalo.
                  Naravno ali crv sumnje, jer su prva dva bila gotova za nepun sat vremena. Premalo vremena potroseno - to hocu da kazem. Federer u cetvrtom jeste pokazivao neke znake umora ali je to (po meni) mizerno bilo. A kako je brzo izgubio dva mogao je tako brzo (dobro ne bas tako) da dobije dva i eto nas u petom.
                  Ponavljam nije se desilo i bilo je i skoro nemoguce da se desi, ali opet, zanese se covek poenkad, pa pomisli svasta
                  sigpic

Comment

Naravno da nije. Resen je zbog zatvaranja krova i pauze izmedju setova dok je momentum bio na Rodzerovoj strani i zbog mrezica na 30 oba pri rezultatu 4-3 za Novaka u cetvrtom.
                    Eh ti momentumi, uvek izmigolje bas kad pomislis da ih imas.
                    sigpic

Comment

• Originally posted by NI View Post
                      Ja se ne malim dijelom oslanajm na brojeve. U cetvrtom setu je Novak imao indeks dominacije 1,42. Imao je 8:7 vineri/UE; naspram Federerovih 5:11.

Novak je odlucio 50% i Federer 50% poena. One poene koje je Novak odlucivao su isli 71% u njegovu korist a one koje je Federer odlucivao 54% u Federerovu korist. Nisu bili ravnopravni u 4. setu. Razlog, Novakov nivo nije dovoljno pao a Federer je pokazivao zanake umora. U petom setu je moglo biti samo gore.

Novak je imao jedan menatlni pad koji se okoncao 1. gemom cetvrtog seta. (Trajao je 6-7 gemova.) Da je kojim slucajem Federer osvojio 1. gem 4. seta, to bi mozda ucinilo set ravnopravnim. Federer je inace do prednosti u tom gemu dosao prasicom i Novakovom grubom greskom.
                      Brojevi, kada se hladne glave sagledaju, ostavljaju malo mjesta za raspravu ili ga uopće ne ostavljaju. Zato volim tvoje analize, jer su nepristrane.
                      No, kakav bi to navijač bio da se tijekom meča ne nadam da će moj gubitnik ipak izvuć pobjedu? Tijekom meča sam nerijetko kratkoročnog pamćenja.

Ipak je, uz kvalitetu Novakove igre, nužno naglasiti i Rogerovu nervozu koja se s pravom spominjala na temi uživo tijekom susreta.
                      Kad se činilo da je F više nema, napravi nekih par neoprostivih grešaka.

Znam da se vučem za tanku slamčicu, no teško mi je prihvatiti da u petom setu Roger ne bi ima bar malu šansu. Doći od 0-2 do 2-2 nosi sa sobom određenu psihološku prednost. Eto Sandu, moj konačan odgovor.

P.S. U svakom slučaju, ne pokušavam ovime umanjiti Novakove zasluge. Reko, ne gledam ovo sasvim nepristrano pa pronalazim te Rogerove minuse u trenucima kad je moga bolje reagirati. Sigurno biste i vi s druge strane mogli pronaći poneku manu u Novakovim poenima. Al zato nema potrebe.
                      Last edited by Rudolf; 28-01-16, 17:05.

Comment

Naravno ali crv sumnje, jer su prva dva bila gotova za nepun sat vremena. Premalo vremena potroseno - to hocu da kazem. Federer u cetvrtom jeste pokazivao neke znake umora ali je to (po meni) mizerno bilo. A kako je brzo izgubio dva mogao je tako brzo (dobro ne bas tako) da dobije dva i eto nas u petom.
                        Ponavljam nije se desilo i bilo je i skoro nemoguce da se desi, ali opet, zanese se covek poenkad, pa pomisli svasta
                        A da baba ima brkove bila bi deda.
                        Batalite vi lepo šbbkbb(šta bi bilo kad' bi bilo) nego da vidimo šta će biti sutra.Raonić ili Marej.
                        P.S.Hoće li se Kim porađati noćas?

Comment

• Originally posted by Marija81 View Post
                          A da baba ima brkove bila bi deda.
                          Batalite vi lepo šbbkbb(šta bi bilo kad' bi bilo) nego da vidimo šta će biti sutra.Raonić ili Marej.
                          P.S.Hoće li se Kim porađati noćas?
                          Vidite kako je Mara pored toga sto zna najbolje i sto slusa dobru muziku pride i duhovita.
                          Moram ti dati lajkic za smisao za humor
                          sigpic

Comment

Vidite kako je Mara pored toga sto zna najbolje i sto slusa dobru muziku pride i duhovita.
                            Moram ti dati lajkic za smisao za humor
                            Daleko od toga da znam najbolje.Ali mi muka od teorija zavere.
                            Vi momci ste daleko kompetentniji od mene za analizu mečeva,igre bilo kog tenisera.
                            Medjutim,ono što sigurno znam je da čitam nešto drugo(ponašanje na terenu,gestikulacije)a Novaka znam u dušu.
                            P.S.Hvala za lajkić.Samo da ne bude to preko Valjevsko-Obrenovačke veze

Comment

• Originally posted by pecaros View Post
                              Eh ti momentumi, uvek izmigolje bas kad pomislis da ih imas.
                              Znas sta je jos impresivnije. Sto se posle svakog njihovog duela na slemu odgovorno tvrdi od strane teniskih strucnjaka a i nekih drugih da Rodzer vise nikada nece dobiti Novaka na slemu, ali cim dodje novi slem i njihov novi mec, odjednom se Rodzeru daju odredjene sanse (nekada vece nekada manje, ali uglavnom solidne), i svi zaboravljaju sta su nekoliko nedelja-meseci ranije pricali - pisali.
                              Last edited by Sandugp; 28-01-16, 17:15.
                              sigpic

Comment

Znas sta je jos impresivnije. Sto se posle svakog njihovog duela na slemu odgovorno tvrdi od strane teniskih strucnjaka a i nekih drugih da Rodzer izgleda vise nikada nece dobiti Novaka na slemu, ali cim dodje novi slem i njihov novi mec, odjednom se Rodzeru daju odredjene sanse (nekada vece nekada manje, ali uglavnom solidne), i svi zaboravljaju sta su nekoliko nedelja-meseci ranije pricali - pisali.
                                Ma koliko puta bivale ponavljane neke lekcije se nikada ne nauce.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X