Announcement

Collapse
No announcement yet.

Linglong tire - Super Liga Srbije

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Nebojsa kao prvo opet poklon penal za zvezdu...
    Kao drugo .. kako te nije sramota da ti nekog osudjujes za paljenje stolica .. vi ste to isto uradili i to u "tvom" gradu pre msm 2god na istoku!!!
    Kao trece .. ovaj lik iz Jagodine je jos jedna potvrda kako zvezda i partizan rade .. maznu igraca , i nikom nista ...
    Zapravo vi ama bas nema ni gram prava bilo koga da kritikujete! Ceg zbog koga bese onaj prekid u Italiji ... zbog koga se vecito blamiramo na medjunarodnim tekmama kad gostuju cz i par .. msm na navijace .. , kojim klubovima je drzava platila da moze da igra Evropu .. jbg nema vise karaktera za kucanje.
    Kačar: "Trčeći bih došao u Vojvodinu, za triput manje para"

Comment

• Ја сам неког размишљања што се тиче врха табеле да ће на крају опет бити ту негдје 7,8 бодова за Партизан мада и они су метиљави поприлично у посљедње вријеме. Али ако Звезда успије извући ово до краја и узети титулу то је подвиг, сензација права и вриједно дивљења.

У борби за опстанак држим палчеве Крагујевчанима јер као да тај спортски центар смета некоме у Србији па их полако урушавају. У кошарци су све даље од НЛБ а и у фудбалу су пред вратима 2. лиге. Спорт Србије без Крагујевца у овим спортовима је јако сиромашнији. Волио бих да тај БСК или БАСК како се већ зове напусти лигу. У лигу улази Напредак што је додатно освјежење и јачање конкуренције Слободи, Раду, Офк и сл. тимовима са средине али и Чукарчки за који и поред новца и свега не вјерујем да може нешто више допринијети квалитету лиге
      РК БОРАЦ - Куп европских шампиона 1975/76.

Comment

• Mazic sudi derbi:

http://www.mondo.rs/s290370/Sport/Fu...udi_derbi.html
        Dayman (a-a-ah...)
        Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
        Champion of the sun (a-a-ah...)
        You're a master of karate and friendship
        For everyone

Comment

• Ocekivano i potpuno ispravno. A oni majmuni iz Telegrafa mogu samo da dobiju najvecu mogucu kritiku jer su majmuni i dizu atmosferu bezveze i na pogresan nacin.
          Na celom svetu samo Crvena zvezda

Comment

• Ne znam da li je neko napisao, ali nema veze. Interesantno je da je za svih ovih 67 godina, koliko se igra najveći derbi na ovim prostorima, samo odigrana 1 utakmica na 18. maj i to u sezoni 1974/1975. Tačnije to je bio 56. derbi Partizana i Crvene zvezde. Utakmica je takodje odigrana na stadionu JNA, a rezultat je bio 1:1
            Originally posted by Brajkula
            Veruj meni, radi kako hoćeš

Brajkula, 2014. N.E

Comment

• Историја нас је учила да у већини случајева екипа Партизана одигра боље јесењи део шампионата, док њихов вечити ривал пак онај други, пролећни. Тако је и данас случај, па смо ето овог 18.05. 2013. сведоци једног од важнијих Вечитих дербија у последњих 10 година. Наиме, фудбалери Партизана доминирају српским фудбалом и у тој доминацији узели су пет узастопних титула првака државе и три Купа. Дакле, последњих година црно-бели су далеко успешнији тим што је довело дотле да ова два вечита ривала дели само једна титула разлике у укупном боју освојених трофеја првака ове наше државе, како год да се она звала.

Па, тако тим редоследом - сјајан јесењи део и очајан пролећни и vice versa - како је Партизан овог пролећа изгубио чак 9 бодова предности у односу на вечитог ривала и како су само пре неких месец дана сви у држави били сигурни да Партизан узима и 6. узастопну титулу јер је бодовна разлика између два ривала износила чак 11 бодова, ипак данашњи дерби ће морати да одлучи питање првака државе. Неочекивани киксеви црно-белих и сјајна серија победа са друге стране, црвено-белих, довели су до тога да је разлика између ова два клуба на табели свега 2 бода и да данашњи дерби врло вероватно одлучује о томе који ће од ова два ривала однети наслов "првак државе Србије за сезону 2012./2013.". Услед свих тих околности у држави влада велико интересовање за овај дерби па ћемо тако по први пут ове сезоне (ако изузмемо утакмице у квалификацијама за Лигу Шампиона) имати попуњен стадион ЈНА до последњег свог места. Наиме, јутрос су благајне на овом стадиону затворене са саопштењем да су све карте распродате, па тако са правом очекујемо прави фудбалски празних на стадиону Југословенсе Народне Армије. Ваља напоменути да су карте за чувену "северну" трибину на којој су традиционално смештени навиачи Звезде "плануле" за непуних сат времена и да је та трибина поприлично брзо продата, па се на тај начин очекује и доста симпатизера Звезде на стадиону Партизана иако се наводно ради о гостовању тог клуба.

У првом делу сезоне били смо сведоци врло занимљивог 143. дерби меча ова два ривала у коме је Црвена Звезда славила на свом стадиону након преокрета 3:2 (1:2). Гол за Партизан је постигао Митровић, док је други погодак заправо ауто-гол Милана Јовановића који више није члан црвено-белих због поприлично невероватних разлога, а на другој страни голове за црвено-беле су постигли Касалица, Миливојевић и Ненад Милијаш.

Треба напоменути да су црвено-бели у низу од четири узастопне победе над вечитим ривалом.

Као што је већ поменуто Гробари овог пролећа уопште не личе на онај тим из јесењег дела првенства. На страни изгубљена бодовна предност која је за наше услове енормно велика, игра фудбалског клуба Партизана ове јесени је балог речено очајна, јер се црно-бели напросто муче против сваког ривала, па су ето у свој тој муци успели да одиграју нерешено са Хајдуком из Куле, Слободом из Ужица и Новим Пазаром, те и да изгубе на свом стадиону од Војводине. Услед свега дошло је и до промене тренера у редовима Партизана па је тако уместо, сада бившег, Владимира Вермерзовића на ужарену клупу Партизана постављен некадашњи играч овог клуба Вук Рашовић, који је од свог доласка направио две победе (добио два Радничка - Ниш 3:1 и Крагујевац 1:0) и тренутно има стопроцентан учинак.

Рашовић за овај меч нема ваћих кадровских проблема, а у мечу са Новим Пазаром на терен се вратио након повреде и по многима најталентованији играч наше земље, Лазар Марковић који ће својом брзином сигурно представљати главну опасност по одбрану Црвене Звезде. Међутим, када се помиње Маркец треба напоменути да он ипак у овом тренутку и није у некој претерано доброј форми, али се ипак са друге тране истиче исто млађани Александар Митровић који својом конституцијом и начином игре нам наговештава да је наша земља напокон добила "правог" нападача за национални састав, сад једино уколико не зна да пева химну, што би била превелика препрека без обзира на фудбалско умеће. Иначе, Митровић је био стрелац за Партизан и у провом овосезонском дербију а ове сезоне је убо укупно 10 голова у лиги и 2 у Лиги УЕФА, где је уз Немању Томића који више није члан Партизана, Лазара Марковић и Сашу Марковић једини стрелац за Партизан у том такмичењу.

Постава Партизана за вечерашњи 144. Вечити дерби би требало некако овако да изгледа

Црвено бели као и Партизан у овај, нови, Вечити дерби улазе са новим тренером. Наиме, то је Црвеној Звезди ове сезоне трећи стратег на клупи и након неуспешних покушаја да се титулом оките Роберт Просинечки (који, руку на срце, сам по себи није био толико лоше решење, јер је Звезда под његовим водством играла врло модеран и допадљив фудбал) и Александар Јанковић (који се по други пут у клупској историји показао као погрешно решење. Ипак овог, другог пута, је тотално заглибо и оставио свог наследника у дебелом живом блату), ту прилику има, чак могло би се рећи већу него његова да претходника за коју се сам изборио, Рикардо Са Пинту.

Некада сјајна "десетка" Спортига из Лисабона, као и њихов тренер који их је тај клуб одвео до саме завршнице Лиге УЕФА, где је на том путу избацио и пребогати Манчестер Сити, својим радом довео је овај посрнули и давно отписани тим Звезде, серијом од 8 узастопних победа, до могућности да се бори за титулу. Заправо, уколико Са Пинту ову сезону на купи Звезде заврши како ју је и почео и како је до сада радио (100 процентан учинак - 8 мечева 8 побед), победама Звезда ће бити испред Партизана и славиће титулу када се црта на крају подвуче. Међутим, да би Звезда на крају себе назвала шампионом мора да победи преостале три утакмице - вечерас Партизан, Слободу на Маракани и Војводину у Новом Саду, што није ни најмање лак посао, али Рикардо Са Пинту је ове сезоне већ једном показао да је у фудбалу све могуће. Глана поента свега је, када резултате ипак ставимо у други план, управо та што Звезда након Јанковића напокон игра допадљив фудбал и не прима глупе голове што је уједно била и највећа бољка овог тима, јер оно за време владавине "српског Муриња" није баш личило на ту игру и публика се поново враћа на Маракану да ужива у фудбалу својих миљеника као што је то било за време нпр. Просинечког.

Доласком Са Пинтуа на клупу Звезде шансу да игра је добио и овозисмско појачање Црвене Звезде, Дауда, и управо је он уз поменутог тренера један од најзаслужнијих за овај препород Звезде јер је својим головима и асистенцијама поприлично допринео да се Звезда нађе у позицији у којој је данас. Заправо он је својим играма довео себе у ситуацију да се о њему говори у контексту "најбољег нападача лиге", а на својих 9 мечева ове сезоне постигао је 4 гола, од тога један је онај врло битан у Смедереву када је Звезда успела да у последњим тренуцима меча пробије бункер "Оклопњака".

Са Пинту за вечереашњи меч има неколико недоумица а једна од њих је Петковић или Младеновић на левом беку као и питање да ли ће најцењенији играч Звезде на тржишту, Дарко Лазовић, бити спреман због повреде да вечерас почне меч, а по последњим извештајима он је наводно спреман и требало би да буде на располагању Са Пинту од самог старта меча. Стартна постава Звезде за вечерашњи дуел би требало некако овако да изгледа:

Изјаве тренера:

Вук Рашовић (Партизан):

Partizanu igraju dva rezultata, ali smo mi suviše veliki klub da utakmicu koja odlučuje o prvaku igramo na remi. Upoznati smo s kvalitetom Zvezde, znamo da su pobedili osam utakmica uzastopno. Sigurno je da poštujemo rivala, ali to neće sputati igrače i želju za pobedom. Daćemo sve od sebe da dođemo do pobede
              Očekujem bespoštednu borbu od početka. Kako god da utakmica krene, nećemo se predati, nećemo stajati, daćemo maksimum na svakom delu terena. Svi osećamo pritisak, a zamislite samo kako je igračima Zvezde. Jedna od naših prednosti je što igramo kod kuće. Osećamo huk juga iznad svlačionice, znamo koliko koraka nam treba do terena, znamo svaku travku. Taj pritisak će samo pomoći
              Ako igrači odrade na terenu ono što su pripremali tokom nedelje, neće biti problema. Verujem u tim, verujem u navijače, oni su se sad ujedinili i onda je još veća odgovornost pred nama. Postoji pozitivna trema, koja će nestati kad počne utakmica
              U ekipi ima igrača koji mogu da budu junaci, jer derbi rađa junake
              Рикардо Са Пинту (Црвена Звезда):

Ovo će biti posebna utakmica, ali ne samo zato što je 'večiti' derbi i što se rešava poredak na tabeli, već zbog toga što je moj tim sam stvorio tu situaciju zbog osam vezanih pobeda. Verovali su sve vreme, veruju i sada. Radili su žestoko i doveli do toga da ovaj meč bude i više od derbija
              Oni će probati da pobede, očekujem intenzivnu i tvrdu utakmicu. Važno je da moji igrači pokažu inteligenciju, karakter i strast kako bi došli do pobede. Onaj ko bude igrao brže i jednostavnije, imaće više uspeha. Jedna greška može da odluči utakmicu, obično je tako i zato moramo biti fokusirani svih 90 minuta
              Oni imaju mnogo dobrih individualaca, mnogo rešenja, ali ja u ekipi imam profesionalce i oni znaju da ovo nije rat u kome se gube glave, već je ovo fudbal i momenat da uđu u istoriju
              Ovo će mi sigurno biti jedna od najvećih u karijeri, ali igrao sam u svojoj kratkoj trenerskoj mnogo utakmica u Portugalu, protiv Benfike, ali i protiv Mančester sitija u polufinalu Lige Evropa. Ali, ja u svaku utakmicu ulazim sa svojih 100 odsto, nikad 80 ili 90. Svaka utakmica mi je veoma važna
              Судија:

Милорад Мажић судија које ове сезоне суди и утакмице под окриљем УЕФА судиће и овај Вечити дерби вечерас, кажем "и овај" јер је управо овај арбитар делио правду и на првом дербију ове сезоне у јесењем делу шампионата.
              Last edited by Brajkula; 18-05-13, 13:33.

Comment

• http://www.smedia.rs/sport/vest/7488...i-u-liftu.html

Nesvesno najavljuju remi.

Comment

• Да додам ја неке извесније ствари

http://www.mondo.rs/s290487/Sport/Fu...bi_na_RTS.html

Comment

• Inace mi necemo izaci u ovoj formaciji siguran sam. Igrace Luka od prvog minuta i to umesto Kasalice. Tako je Robi dobio one derbije proslo prolece, siguran sam da je i Pinto to gledao.

Comment

• Ma то сам ја из главе онако лична интуиција + претходни неки мечеви, капирам да Са Пинту има неку своу рачуницу .

Comment

• To je prosto logicno, mi visoki presing ne mozemo igrati bez Luke i Garida. Oni su jedini igraci u ovom sastavu koji su dovoljno brzi da ispadaju iz linija i uspeju da se vrrate, i jedini u srednjem redu koji mogu da uzmu loptu bez faula.

Comment

• Видећемо. Мада ја лично ценим неку доста досадну утакмицу, са превише тактизирања јер оба тренера ће ићи да сачувају гол, нека игра на 1:0. Надам се да ту грешим и да ћемо видети доста голова, типа 7:0 за Звезду

Comment

• I ja isto mislim. Osim ako neko ne otvori rano golom. Onda ce biti vatromet.

Comment

• Originally posted by Brajkula View Post
                              Надам се да ту грешим и да ћемо видети доста голова, типа 7:0 за Звезду
                              Voleo bi ti Brajkulice da oborite naš rekord, ali ništa od toga
                              Originally posted by Brajkula
                              Veruj meni, radi kako hoćeš

Brajkula, 2014. N.E

Comment

• Rekord je iz `46 kada je vojska streljala ako se da gol protiv Partizana

Comment

Working...
                                X