Originally posted by Vladan
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
US Open 2015.
Collapse
X
-
Publika ce biti sve gora i gora, sa tim svi moraju da se pomire, igraci i navijaci ostalih igraca.http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
Comment
-
Roleta obozavaju vec 10 godina i sad kad mu se karijera blizi kraju, to ce biti samo ekstremnije, valjda je to svima jasno.
Svima je jasno da ce on igrati jos 1,2 ili u najludjim snovima 3 USO, i normalno da taj sto je kupio kartu hoce da prisutvuje osvajanju, a svi znamo da su nenormalni i kad nisu ovakvi uslovi.http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
with experience.
Comment
-
Originally posted by miloolja View PostJa baš mislim da je pokazao koliko ih je sve prevazišao i nadmoćno trijumfovao na kraju (nad publikom), jer da nije uspeo to da potisne, ne bi dobio meč. Ono je bilo prilično iritantno i meni, a mogu misliti kako tek njemu u onoj rupi... na svaki promašen prvi servis, a bilo ih je iha-ha.. delirijum... o fantastičnim poenima i na dva loba koja je ne samo nadmudrio Feda, već pokazao po ko zna koji put da je i te kako ravan u svemu sa njim (da ne idem dalje).. opet izazvao onako malku reakciju, uglavnom nekolicine koja je bila na njegovoj strani.. Novak je ipak dugo Broj jedan, naravno da smeta....nije to baš tako crno-belo i svakako da je bio razočaran... ali to je ono ljudski, trenutno, samo dok nije izašao sa AA... a koliko mu je zapravo stalo do njujorške publike i koliko mu ne mogu ništa, videlo se u govoru.
Comment
-
Originally posted by Sandugp View PostPrskalice, sada bih ti na to rekao rimu, pa da popunimo Dinov bonus za ovaj slem .... ali mi se nesto ne da.
Ipak mi radje da uzivam ovde i sada zbog ovog uspeha nego da camim u Banovicima
Posle svega vidjenog dajem Federeru prilicno velike sanse da osvoji 18. GS titulu. Kljucan uslov za to je da mu neko skloni Novaka sa puta, a Novak koliko god bio prebrutalan ima kanditata koji mogu da ga savladaju. Pokazao je da je i dalje tata za ostatak tura, ima tu neki Kirios kome se moze desiti da ima dan, ali sve dok je ATP i dalje pun musterija kao sto su Gaske, dolazice on do prilika da se bori za novu GS titulu. Pritom Nadal u kanalu i ne nazire se kada ce izaci iz njegaIt's not who you are underneath, it's what you do that defines you
Comment
-
Originally posted by bojanaBG View PostRoleta obozavaju vec 10 godina i sad kad mu se karijera blizi kraju, to ce biti samo ekstremnije, valjda je to svima jasno.
Svima je jasno da ce on igrati jos 1,2 ili u najludjim snovima 3 USO, i normalno da taj sto je kupio kartu hoce da prisutvuje osvajanju, a svi znamo da su nenormalni i kad nisu ovakvi uslovi.
Al kao sto rece Vladan nesvjesno odmazu sebi u ideju poznatog BELI18A jer protivnik izvlaci i vise nego sto moze u tim situacijama ako ostanae donekle pribran kao Novak sinoc.
Comment
-
Originally posted by prskaj View Posthahahahah good decision. Jel da da je lepo kad krene ovako nedelja?
Posle svega vidjenog dajem Federeru prilicno velike sanse da osvoji 18. GS titulu. Kljucan uslov za to je da mu neko skloni Novaka sa puta, a Novak koliko god bio prebrutalan ima kanditata koji mogu da ga savladaju. Pokazao je da je i dalje tata za ostatak tura, ima tu neki Kirios kome se moze desiti da ima dan, ali sve dok je ATP i dalje pun musterija kao sto su Gaske, dolazice on do prilika da se bori za novu GS titulu. Pritom Nadal u kanalu i ne nazire se kada ce izaci iz njegasigpic
Comment
-
Originally posted by DinoFC View PostOni njega obozavaju godinama ali primjetno je kako se blizi kraj njegove karijere da to obozavanje prelazi u neke mnogo gore kategorije koje granice sa ludilom i nekim poremcajima gdje se na svaki nacin pokusava opstruirati protivnik da bi njihov miljenik stigao do pobjede a da ne pricam o tome da se pokaze trunka postovanja kada postovanja kada odigra fantastican poen.
Al kao sto rece Vladan nesvjesno odmazu sebi u ideju poznatog BELI18A jer protivnik izvlaci i vise nego sto moze u tim situacijama ako ostanae donekle pribran kao Novak sinoc.
Njujorska i Pariska publika su takve, nenormalne, treba se pomiriti sa tim i terati dalje.http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
sigpic
with experience.
Comment
-
Počet izbacivati raju sa stadiona i smirit će se, ja generalno ne obraćam pažnju na publiku, ali sinoć pred drugi Novakov servis kao da se igra DC...cirkus
Što je najgore, ne može to pomoći nikako Federeru, kao da je on navikao da igra u fudbalskoj atmosferi
Comment
-
Originally posted by shminka View PostPočet izbacivati raju sa stadiona i smirit će se, ja generalno ne obraćam pažnju na publiku, ali sinoć pred drugi Novakov servis kao da se igra DC...cirkus
Što je najgore, ne može to pomoći nikako Federeru, kao da je on navikao da igra u fudbalskoj atmosferi
Ali, nema sanse da ih izbacuju, nemoj si i ti smesanhttp://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
sigpic
with experience.
Comment
-
Jednostavno likovima koji pred drugi servis urliču i ometaju igrača nije mjesto na stadionu...ok kad se desi huk u toku poena, to se ne može kontrolisati...ali ometati igrača pred drugi servis je dno dna i u DC atmosferi, a ne u finalu slema
napolje, pa se kući svojima deri
Comment
-
Za mene je ovaj poraz najteži Federerov dosad. Ne kužim se toliko u igrački aspekt nego gledam čisto s psihološke strane.
Dakle: 2008. Wimbledon i 2009. Australija - bili su to porazi u kojima je bio zercu bolji igrač (statistički, jel?) ali je pokleka pred Nadalom čiji mu stil igri nikako ne odgovara. Bili su to jaki emotivni udarci, ali došli su nekako u razdoblju kad mu je kvaliteta igre opadala (u odnosu na prethodnih nekoliko godina u kojima je potpuno dominira tenisom), a ništa nije radio na mijenjanju vlastitog stila. Bitno je naglasiti da je, u odnosu na promjene koje će nekoliko godina kasnije uslijediti, igrao po inerciji - stilom igre sličnim kao i godina 2004.-2007. (samo što, naravno, nije moga održavat taj nivo - ispravite me ako griješim), bez potrebne svijesti o tome da nešto treba mijenjati. Žalim za tim što su promjene došle "kasno".
Preskočit ću naredne godine sve do 2014. Tada dolazi famozni W u kojem gubi 3-2. Njegov je novi stil još uvik u nastajanju. Ove godine u W nije imao šanse i smatram da je i sam skužio kako trenutna razmjena snage na travi ide u korist Đokovića.
Međutim, na ovogodišnji je USO ušao s takvom formom kakvu odavno nije imao, s takvom kvalitetom igre i dominacijom nad svima drugima da do finala nije imao protivnika koji mu se može suprotstaviti. Ako u to uračunamo zadnje pobjede nad Đokovićem u Šangaju, Dubaiju te Cincinnatiju, di su podloge, mada brže, najsličnije US openu, uvjeren sam bio da može doći do pobjede u ovom finalu.
Ovdje je važno naglasiti da je on sam bio uvjeren da može do pobjede. Za razliku od suza na AO-u, ode je utučen jer shvaća, koliko god bio pod emocijama, da je preslab za Đokovića. Poraz više boli kad ga pojmiš i shvaćaš zašto si izgubio nego kad si "samo" emotivno shrvan.
-------------------------------------------------------
Usprkos ovako bolnom porazu mislim da njegova igra još može napredovat. Tvrdica je to teški. Okvirno njegov uspon može trajati tamo do OI. (Mada nikako ne kužim čemu tolika fama oko njih. Pa i po bodovima kojima teže manje su vridne od jednog mastersa. Samo što danas živimo u vrime spektakla di se mora osvojit sve i svašta. Da bi osvojio Olimpijadu toliko se toga mora poklopit: i forma, i zdravlje, i podloga da ti leži, i izbjegavanje nekog luđačkog dana protivnika itd. A za sve to imaš priliku jednom u četiri godine. Umjetno uzdignuto na pijedestal koji ne zaslužuje). Nadam se da će zaključno s idućim US-om imat još jedan GS u rukama jer će ovaj novi paket biti još izbrušeniji (pogotovo SABR). Samo da ga zdravlje posluži...Last edited by Rudolf; 14-09-15, 13:31.
Comment
Comment