Originally posted by bojanaBG
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
US Open 2015.
Collapse
X
-
Originally posted by NI View PostDa je sinoc postojala odredjen medijska propaganada u korist Federera jeste. Pomislio sam da je staistika pogresna i da je i ona dio te propagande. I to je to.
Nisam sigurna kako bi ta navodna "medijska propaganda", koju ja inace nisam videla, mogla da ikako utice na ishod meca? I sta to uopste znaci? Favoriziranje Federera, navijanje za njega? I sam znas da ta logika i nema mnogo veze sa sportom i koji je motiv toga. Budimo malo prakticni i opusteni, kao sto je i Novak juce trebao biti po tom pitanju.
Comment
-
Originally posted by Niki View PostNI,
Nisam sigurna kako bi ta navodna "medijska propaganda", koju ja inace nisam videla, mogla da ikako utice na ishod meca? I sta to uopste znaci? Favoriziranje Federera, navijanje za njega? I sam znas da ta logika i nema mnogo veze sa sportom i koji je motiv toga. Budimo malo prakticni i opusteni, kao sto je i Novak juce trebao biti po tom pitanju.
Federer je ljubimac teniskog svijeta i igra sjajno u 34. godini. I mnogi bi htjeli da vide njegov 18. slem. I to nije problem. Ali...
Ja slusam top komentatore koji znaju tenis i imam osjecaj sto je greska, sto je dobar potez, sto je normalno, sto je neuobicajeno... Kada kometatori konstantno pretezu na Federerovu stranu, vide kad Novaku pomogne mrezica, ne vide kada pomogne Federeru, vide kada Novak udari lopticu ramom, ne vide kada to Federer uradi, istu stvar ce u slucaju Federera ocijeniti neiznudjenom greskom a slucaju Novaka iznudjenom, pogresno procjenjivanje kolike su sanse Federera a kolike Novaka itd. I kad to rade gotovo svi komentatori, onda bih to nazavo neobjektivnoscu ili "propagandom".
Pubilka koja je bila super navijacka, koja aplaudira svaku Novakovu gresku je samo posljedica svega toga.
Publika nije uticala na ishod meca jer se Novak drukcije postavio. Nije dozvolio da ga iziritraju. Mislim da je i tu Beker pomogao.Last edited by NI; 14-09-15, 20:38.
Comment
-
To je zaista nevjerovatan podatak, da neko pobijedi 3:1 u setovima, da nema nijednog TBa i opet ima samo dva poena vise. Nije ni cudo sto je Federer onako sjeban bio, ovo je bila njegova zlatna sansa. Novak je odgrao strasno najvaznije poene, ipak nikad nisam ocekivao da ce mu uci u glavu kao Nadal.sigpic
Comment
-
Originally posted by Niki View PostGledala sam mec od sredinu drugog seta i mogu samo to da komentiram. Prema vidjenom, mec je odlucio Federerov strah, cak i panika na trenutke i Novakova ladnokrvnost, njegov sampionski mentalitet. Naravno i dobra igra. . .
Ono sto je mene iznenadilo u drugom setu pre svega, a i deo treceg je Federerova fantasticna anticipacija Novakove igre. On je prakticno u svakom trenutku znao sta ce Novak da odigra. Ali, videlo se da on se na duzi mec na GS, jednostavno ne moze nositi sa Novakom. Sve vise mislim da on vise GS ne moze osvojiti.
Inace kao mec bio je samo solidan, nista vise, sa previse gresaka sa obe strane. Djokovic sasvim zasluzeno osvojio 10 GS titulu. Bravo i veliki respekt za to.
Moram na kraju da pomenem razocaranost Djokovica publikom. Da se neko ukljucio samo na dodeli pehara, pomislio bi da je Djokovic izgubio mec. Toliko je pokazivao razocaranost publikom, umesto radost zbog titule. Nece on nazalost nikad uspeti da nadmine taj banalan problem. Treba se malo Nadalovski ponasati po tom pitanju.sigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
But there's one thing he can't change... he can't change his passion.
Comment
-
Otisao sam na spavanje posle 1.seta jer sam znao da je gotovo. Federer moze osvojiti GS preko Novaka, cak i Mareja, samo ako dobije mec in straight sets. Na WB je tako prosao Mareja, Novaka tesko da ce moci. Sa danom odmora i odgovarajucim vremenskim uslovima on je nepobediv. Narocito ako nema Mareja u njegovoj polovini zreba. Vidim na MTF da Federera "pljuju" njegovi fanovi u smislu da je mental midget i da nije dorastao Nadalu i Novaku. Ovo jeste tezak poraz Federera. Mozda u ravni sa WB 2008 i RG 2011 mada vidim da se na MTF provlaci i taj AUS 2009 koga se bas i ne secam toliko. Covek u 34 godini igra finale GS i to na visokom nivou, pa to je za respect.
NI, posto baratas statistikom da li imas podatak o odnosu osvojenih poena posle 5 ili vise razmena udaraca.
Comment
-
Ovaj mec je imao opasno dobre predispozicije da se po Novaka zavrsi kao finale RG ove godine. Medjutim videlo se da je neke pouke izvukao i iz tog poraza. Jednostavno nije dozvolio da se tako zavrsi. U drugoj polovini treceg seta je podigao igru i uzeo to. To je bilo presudno.sigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
-
Originally posted by Vladan View PostTo je zaista nevjerovatan podatak, da neko pobijedi 3:1 u setovima, da nema nijednog TBa i opet ima samo dva poena vise. Nije ni cudo sto je Federer onako sjeban bio, ovo je bila njegova zlatna sansa. Novak je odgrao strasno najvaznije poene, ipak nikad nisam ocekivao da ce mu uci u glavu kao Nadal.
Nije to nevjerovatan podatak. To jasno pokazuje da je Novak bitno vise izvukao iz svoje igre nego Federer iz svoje ali to nije toliko neoubicajeno.
Originally posted by skeptik View PostNI, posto baratas statistikom da li imas podatak o odnosu osvojenih poena posle 5 ili vise razmena udaraca.Last edited by NI; 14-09-15, 12:59.
Comment
-
Prskalice, sada bih ti na to rekao rimu, pa da popunimo Dinov bonus za ovaj slem .... ali mi se nesto ne da.
Ipak mi radje da uzivam ovde i sada zbog ovog uspeha nego da camim u Banovicimasigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
-
Comment