Announcement

Collapse
No announcement yet.

US Open 2015.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Indigo View Post
    Nole ce pobediti dedu a da nece ni pruziti maksimum.
    otprilike tako nekako

Comment

• Originally posted by NI View Post
      1.
      Ko je favorit? Kladionice kazu 54%:46% za Novaka. Ja mislim da je upravo obrnuto, da blagu prednost ima Federer.

2.
      Federer ce da bude odlican. Pruzice svoj maksimu, napadace iz svigh oruzja ukljucujuci i SABR, servirace dobro... Takvom igrom je potpuno nadigrao Novaka u Sinsinatiju. Oce li isto biti sutra? Ne vjerujem.

Kao prvo podloga je sporija, predvidja se kisa koja bi jos trebala usporiti uslove. To debelo ide na ruku Novaku. Realno je ocekivati da ce moci, barem donekle, da parira defanzivom Federerovom napadu.

Osim toga, poslije Sinsinatija, Federer je morao biti zabrinut sto rezultat nije bio uvjerljiviji. Igra koju je prikazao je morala dati uvjerljiviju prednost za njega. To je znak da je bio malo nervozan. Nervozu je pokazao i protvi Kolsrajbera i protiv Vavrinke. On, kao i uvijek, igra najbolje kad osjeca da protivnik ne moze da ga ugrozi.

3.
      Ipak, kljucno je kako ce Novak da odigra. Citavo ljeto je ispod svog maksimuma. Jako je skripao servis, nesto manje BH paralela, FH i return. Nije bilo lakoce u njegovoj igri. Medjutim, jucer se sve stubke promijenilo. Igrao je defakto perfektno. Da li je povrijedjeni Cilic mjerilo? Ne moze biti u potpunosti. Jucerasnji mec ohrabruje ali nije dovoljan da bi se reklo da je Novakova ljetna kriza prevazidjena.

Pretpostavimo da Novak uspije sutra igrati najbolje sto moze, kao u finalu Uimbldona. Da li bi to bilo dovoljno? Iskren odgovor je da ne znam. Ovo ljeto je definitivno potvrdilo da je Rodzer bolji na brzom hardu nego na travi. Bolje returnira plus pravilniji odskok olaksava njegov napad. To je ujedno i draz sutrasnjeg meca. Moze da da odgovor na pitanje: "Da li je najbolji Novak bolji od najboljeg Federera na srednjem brzom hardu?" Odgovor na isto pitanje za travu smo dobili prosle godine u Uimbldonu. Novak je, na moje iznenadjenje, pokazao da je bolji od Rodzera na travi.

4.
      Obojica ulaze odmorni u finale. Svejedno, pitanje je koliko dugo Federer moze drzati intezitet potreban za njegov sveopsti napad. To nije testirano. Siguran sam da to moze da traje 1.5 sat. Sto poslije toga. Ocekujem da Federerov nivo pocne padati.

Zato je za Novako vazno da ne da olako prvi set, da izdrzi inicijalni Federerov napad i da dobije jedan od dva prva seta.

5.
      Sve u svemu, mec za sladokusce.
      1. Bookmakeri jako slabo grese kao sto vec rekoh jednom. U ovakvim mecevima nema prednosti ipak je to finale GS i sve je otvoreno.

2.Sabr je precenjen kao oruzje, cak mu ji Federer ne daje preveliku vaznost. Stoga mislim da ako ne prodje par puta nece to vise ni igrati.
      Ako mec ode u 4 seta Noleta vidim kao pobednika. Njihovi susreti su uvek puni inteziteta i trosi se mnogo snage kako fizicke tako i psihicke.
      U 3 seta Deda bi mogao biti bolji.

3.Niti je Novak bolji od Rogera na travi niti je ovaj bolji od njega na trenutnoj podlozi. Cak ako smem biti iskren nikada nisam gledao tenisera koji je bolji od Rogera na travnatoj podlozi. Na travnatoj kazem ne na unakazenom Vimbldonu.
      Sto se tice harda, pa tu su negde sve zavisi od momentuma.

4.Kao sto rekoh sto duze mec traje Novqkove sanse su sve vece. Jeste Roger dobro pripremljen ali zar da sumnjam u ovu nasu zivotinju?

5.Svakako. Ali opet fali i Rafa.
      There's something wrong with me chemically
      Something wrong with me inherently
      The wrong mix in the wrong genes
      I reached the wrong ends by the wrong means
      It was the wrong plan
      In the wrong hands
      With the wrong theory for the wrong man
      The wrong lies, on the wrong vibes
      The wrong questions with the wrong replies

Comment

• Dosta ljudi ovde gleda tenis od 2007-me (vecina naravno od 2011-te ;))
        Novak dobija ovo u 3 seta... sem ako prvi set ne "proda" u tie breaku... onda u 4 ;)
        Rogerova trenutna forma protiv ostatka toura (pogotovo sa nepostojecim Nadalom i mental midget Murray-em ;)) ne znaci apsolutno nista. Novak je od pocetka karijere naostren na Feda i sem par Masters 1000/atp 500 turnira Fed nikada Novaka nije lako dobio (pogotovo ne na GS-ovima) a igrao je i puno bolji tenis nekada ;)
        Jednostavno je ostatak toura trenutno toliko zalostan da Federer deluje kao "silan" igrac ;) plus "SABR" mambo dzambo hype i svi napaljeni k'o siparice mlade
        Valjda ste konacno shvatili i ko je "Stanimal" u stvari... lucky journeyman koga su ukakile 2 GS titule (prva zbog Rafine povrede i druga, ma sta mislili Novakovi navijaci, iskljucivo zbog prilicno pasivnog i pomalo umornog Novaka). Covek ima katastorfalan h2h sa velikim igracima, da ne pominjem 4:4 sa Andersonom i 2:3 sa Dimitrovim npr.!?
        Nahajpovani "udarac", nista vise ;)

Comment

• Originally posted by Indigo View Post
          1. Bookmakeri jako slabo grese kao sto vec rekoh jednom. U ovakvim mecevima nema prednosti ipak je to finale GS i sve je otvoreno.

2.Sabr je precenjen kao oruzje, cak mu ji Federer ne daje preveliku vaznost. Stoga mislim da ako ne prodje par puta nece to vise ni igrati.
          Ako mec ode u 4 seta Noleta vidim kao pobednika. Njihovi susreti su uvek puni inteziteta i trosi se mnogo snage kako fizicke tako i psihicke.
          U 3 seta Deda bi mogao biti bolji.

3.Niti je Novak bolji od Rogera na travi niti je ovaj bolji od njega na trenutnoj podlozi. Cak ako smem biti iskren nikada nisam gledao tenisera koji je bolji od Rogera na travnatoj podlozi. Na travnatoj kazem ne na unakazenom Vimbldonu.
          Sto se tice harda, pa tu su negde sve zavisi od momentuma.

4.Kao sto rekoh sto duze mec traje Novqkove sanse su sve vece. Jeste Roger dobro pripremljen ali zar da sumnjam u ovu nasu zivotinju?

5.Svakako. Ali opet fali i Rafa.
          SABR je psiholosko a ne takticko oruzje. Faktor iznenadjenja je kljucni kod psiholoskog oruzja. Kad nekome skripi servis ili ima problem sa samopuzdanjem, SABR moze da ima veliki efekt. Ako je Novak u potpunosti prevazisao ljetnu krizu, SABR je nebitan, kao udarac u mrezicu. Moze okrenuti i na tvoju starnu i na stranu protivnika, ali u principu ne odlucuje.

Comment

• Originally posted by dante1976 View Post
            Valjda ste konacno shvatili i ko je "Stanimal" u stvari... lucky journeyman koga su ukakile 2 GS titule (prva zbog Rafine povrede i druga, ma sta mislili Novakovi navijaci, iskljucivo zbog prilicno pasivnog i pomalo umornog Novaka). Covek ima katastorfalan h2h sa velikim igracima, da ne pominjem 4:4 sa Andersonom i 2:3 sa Dimitrovim npr.!?
            Nahajpovani "udarac", nista vise ;)
            I to što kažeš. Posljednjih 5 GS mečeva protiv Đokovića pokazuju da je u pitanju puka sreća.

Seems legit.
            Australian Open (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018) French Open (2009) Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017) US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008)

Comment

• I onda traze postovanje za svog pulena. Covjek 2 puta do Slema dosao preko 4 GOATa i idalje ne vazi za vrhunskog igraca. Sreckovic.

Sta bi tek bio da je do slemova dosao bez ijednog meca sa 'trojkom'

Comment

• Mahut i Herbert osvojili dubl, bas mi je drago
                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                with experience.

Comment

• Posebno zbog Nikole, Pjer-Ig je jos mlad
                  Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Jeste mlad, ali je i on sad povezao par dobrih nedelja, finale WS i sad titula u dublu, bas ce mu znaciti
                    http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                    with experience.

Comment

• Kako se lako svi naloze cim neko ko nije Fed, Rafa i Nole uradi bilo sta!? Kao kada su Britanci posle prilicno "vezana" 2 GS- Murraya krenuli da hajpuju kako ce imati 10 gs titula u karijeri i slicno!!!??? Hahaha btw zelje su jedno a realnost nesto sasvim drugo ;)
                      Wawrinka jeste "peakovao kasno" ali nije on ni blizu kvaliteta kakav mu mediji pripisuju ;)
                      Mislim sta? Dosao novi trener i rekao hej pa ti imas snagu hajde udaraj to jako (a daleko da je jedini na touru koji to moze, hint: Agut i Fognini npr. i to na ovom USO-u ;) ovaj drugi protiv Rafe je udarao kako Stan npr. nece nikada) ionako je era defanzivaca valjda ce ti nesto doneti u zivotu... na njegovu srecu (i kakenje) i jeste jer su mu se poklopile prilicno srecne okolnosti i nista vise ;)
                      Roddick/Hewitt tip igraca (iako su ova dvojica konstantiji od njega prilicno) a tek da je tu nepovredjeni Delpo (pa i Soderling, obojica bolje, konstantnije, cak i jace udaraju od "Stanimala" ;)) ovaj ne bi stigao nigde ni sa 5 novih trenera. Ukakila ga je tona, za njega srecnih okolnosti. Covek jednostavno nije konstantan... 2 slam wonder (ok za sada, mada licno ne verujem da ce ga uopste vise kakiti, pocece i ova "Kyrgios type" deca da ga prase vec dogodine ;))
                      Last edited by shminka; 12-09-15, 20:13.

Comment

• Originally posted by dante1976 View Post
                        Kako se lako svi naloze cim neko ko nije Fed, Rafa i Nole uradi bilo sta!? Kao kada su Britanci posle prilicno "vezana" 2 GS- Murraya krenuli da hajpuju kako ce imati 10 gs titula u karijeri i slicno!!!??? Hahaha btw zelje su jedno a realnost nesto sasvim drugo ;)
                        Wawrinka jeste "peakovao kasno" ali nije on ni blizu kvaliteta kakav mu mediji pripisuju ;)
                        Mislim sta? Dosao novi trener i rekao hej pa ti imas snagu hajde udaraj to jako (a daleko da je jedini na touru koji to moze, hint: Agut i Fognini npr. i to na ovom USO-u ;) ovaj drugi protiv Rafe je udarao kako Stan npr. nece nikada) ionako je era defanzivaca valjda ce ti nesto doneti u zivotu... na njegovu srecu (i kakenje) i jeste jer su mu se poklopile prilicno srecne okolnosti i nista vise ;)
                        Roddick/Hewitt tip igraca (iako su ova dvojica konstantiji od njega prilicno) a tek da je tu nepovredjeni Delpo (pa i Soderling, obojica bolje, konstantnije, cak i jace udaraju od "Stanimala" ;)) ovaj ne bi stigao nigde ni sa 5 novih trenera. Ukakila ga je tona, za njega srecnih okolnosti. Covek jednostavno nije konstantan... 2 slam wonder (ok za sada, mada licno ne verujem da ce ga uopste vise kakiti, pocece i ova "Kyrgios type" deca da ga prase vec dogodine ;))
                        "Stan the man" my ass...
                        posto me ionako mrzi da brisem postove, pogotovo osobama kao sto si ti, jedno upozorenje svakako moram da ispisem pred ban koji ce verujem uslediti. smiri strasti, nemoj da vredjas, koristis prostacke reci i sl. Znas vec i sam. pozz
                        It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

Comment

• Za promenu, dobićemo novu GS šampionku za par sati

4 debitantkinje u GS finalima ove godine, jedna jako loša WTA generalno, jako malo kvalitetnih mečeva. Top 10 i ranking potpuno izgubili smisao, nakon US Open razlika između 5. i 12. na WTA listi jako mala. Još kad Petri odu poeni iz Wuhana...
                          Last edited by wanderer; 12-09-15, 19:48.

Comment

• Ja u to i dalje ne verujem, a necu ni kad se mec zavrsi
                            Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Ljudi stvarno je smesno da se osporava Vavrinka i njegove dve slem titule.

Obe su ciste kao suza,i osvojio ih je preko najvecih igraca ove igre.Ne moze se coveku oduzeti ono sto je zasluzio...

Pravi sreckovic jeste Cilic,sto je uzeo prosle sezone US open,on slema ne bi video da mu je Novak bio prosle godine u finalu.

Zanima me gde su sad oni koji su pricali da je Cilicev nivo nepobediv kad igra onako?Vecu glupost nisam cuo u zivotu...Sad kad se obrukao nema ih nigde...I nemojte pricati o povredi,protiv Tsonge je igrao sa time pa je pobedio

Prosle godine je je Marin bio najava boljih dana za tenis

Sto se tice finala,Novak je favorit.Federer moze da pobedi ako dobije prva dva seta,u suprotnom procice kao na Wimbldonu.

A vezano za zenski deo,mnogo sam srecan sto je Serena ispala.Uzasno me nervira i bas je drska i presrecan sam sto nece uzeti sva 4 slema u godini
                              Last edited by Gari NS; 12-09-15, 20:18.

Comment

• Pa bzvz je polemisati stvarno... To sto si napisao za Cilica vazi i za sve ostale 1/2 slam wondere (sem mozda za Murray-a koji je prilicno konstantan, pored gs-ova ima i 10+ mastersa, olimpijsko zlato, itd...). Zato mi je i smesno sto se toliko hajpuje Wawrinka ;)

Comment

Working...
                                X