Announcement

Collapse
No announcement yet.

US Open 2015.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• @zdravkelja

Kao što kaže @NI, u našoj sredini riječ agresija ima jako negativnu konotaciju, jer asocira na nešto drugo što nema veze sa samim sportom i kontekstom u kojem je rečenica napisana. Kada pročitam Federerova agresija nad Novakom, prva asocijacija na to mi je da ga Federer obasipa bombama i VBR-ovima, a ne forhendima ili 'Chip & chargeom'. Primjedba ti je na mjestu, to je ok, svako ko ima primjedbu ili sugestiju neka napiše, poželjno je. ;)

Btw, beogradski i sarajevski žargon se prilično razlikuju. Recimo, kod vas je šmeker asocijacija na frajera, lafčinu i sve najpozitivnije, dok kod nas šmeker predstavlja najgori soj osobe, cinkaroša koji će te ošmekati muriji ili bilo kome drugom čim dobije priliku za to.

@Overlord,

nisi me uvrijedio druže, moji su tekstovi.
    Last edited by Prle!; 11-09-15, 17:26.
    “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Originally posted by zdravkelja View Post
      Ne znam, agresivnost mi nekako ne lezi u onoj recenici, a sto agresija zvuci previse "agresivno" (hah )
      Zato što je agresija nešto što ne želiš da doživiš

Comment

• Originally posted by shminka View Post
        Zato što je agresija nešto što ne želiš da doživiš
        shminkeru, molim te preskoci bilo sta na tu temu.
        sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
        Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• ^ to nije bilo pitanje, nisi quoteovala celu recenicu. Znam na sta mislite i to je skroz ok, ali eto, agresiva mi je zapala za oko jer rec zvanicno ne postoji. Nije toliko ni bitno...

Comment

• Pa onda prosto recite da neko ima izrazito ofanzivan stil igre-ne mora da bude"agresivna igra".Ili recite napadačka igra...
            Koliko ja vidim Serena će da ispiše istoriju.
            Federer je odličan,Novak igra mlako.Marin možda ima šanse za set.
            Iako bih ja više volela da Vavrinka dobije Federera,mislim da je to nemoguće bar ne sa ovom Federerovom napadačkom igrom
            Dakle,ostajem pri onome sa početka turnira da finale igraju Novak i Rodžer.I da Novak osvoji i konačno izjednači H2H.
            Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
            Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
            "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

• Kako da konačno izjednači? Imao je izjednačen h2h nakon finala Wimbledona.

Comment

• Maro carice, pa izjednacio je on H2H vec jednom, ali je Rodzer opet poveo pobedom u Sinsinatiju.
                Cekamo dan da Novak konacno napravi pozitivan H2H sa Federerom.
                sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Par postova unazad diskutovalo se o bukmejkerima i tome kako su kvote uglavnom tacno.

Ako moze neko da mi objasni zasto i kako je onda Flavia malopre tako lako pobedila Simonu a kvota na Flaviju je bila 3.75?

Po meni bukmejkeri i te kako ne mogu sve da pogode, pogotovo ne kod zena.

Hvala.

Comment

• Originally posted by Maja View Post
                    Ako moze neko da mi objasni zasto i kako je onda Flavia malopre tako lako pobedila Simonu a kvota na Flaviju je bila 3.75?
                    Bukmejker je Rumun verovatno pa favorizovao Halep. Salim se. Sta da ti kazem i oni su ljudi pa grese zato iskusni kladionicari igraju na osecaj a ne na kvote. Sacekaj NI, on ti je majstor za kladionice i kvote.

Comment

• Pa jbg, desavaju se iznenadjenja. Jesu li bookmakeri pogresili kad su dali kvotu preko 8 (lupam) na Rosola protiv Nadala?

Comment

• Jel Noletov meč u 23 ili su opet pomerali?

Kod mene je kvota na Penetu bila 4.25 ali eto ne odigrah... Mislio sam da vežem sa ukupnim gemovima Novak- Čilć +

Comment

• Originally posted by Prle! View Post
                          @zdravkelja

Kao što kaže @NI, u našoj sredini riječ agresija ima jako negativnu konotaciju, jer asocira na nešto drugo što nema veze sa samim sportom i kontekstom u kojem je rečenica napisana. Kada pročitam Federerova agresija nad Novakom, prva asocijacija na to mi je da ga Federer obasipa bombama i VBR-ovima, a ne forhendima ili 'Chip & chargeom'. Primjedba ti je na mjestu, to je ok, svako ko ima primjedbu ili sugestiju neka napiše, poželjno je. ;)

Btw, beogradski i sarajevski žargon se prilično razlikuju. Recimo, kod vas je šmeker asocijacija na frajera, lafčinu i sve najpozitivnije, dok kod nas šmeker predstavlja najgori soj osobe, cinkaroša koji će te ošmekati muriji ili bilo kome drugom čim dobije priliku za to.

@Overlord,

nisi me uvrijedio druže, moji su tekstovi.
                          Sjajan tekst, svaka čast.
                          sloboda ili ništa

Comment

• Originally posted by Prle! View Post
                            Primjedba ti je na mjestu, to je ok, svako ko ima primjedbu ili sugestiju neka napiše, poželjno je. ;)
                            Sugestija:

Wawrinka bi u bilo kojem padežu trebao ostat Wawrinka. Tako valja napisati Wawrinki, a ne Wawrinci.
                            Mislim da se vlastita imena i prezimena ne dekliniraju. Npr. Branka, Branke, Branki, itd. Vjerojatno ne bi napisa Branci.

+ izraz koji se u sportu često koristi, a nedavno sam primijetio u jednom jezičnom savjetniku.
                            Trebalo bi kazati ofenzivan/defenzivan, a ne, kako smo svi navikli, ofanzivan/defanzivan. Argument u prilog tome leži u činjenici što nam usvojenica dolazi iz latinskog offendere preko francuskog offensif pa bi se, u skladu s tim (prema lat. izvorniku), trebalo i pisati/govoriti. Barem je tako u hrvatskom, a virujem da i u srpskom važi isto pravilo.

Comment

• Dok se ja ode bavim jezičnim zavrzlamama Vinci izbaci Serenu. Nevjerojatno.

Može li Čilić učiniti sličan podvig?

P.S. Toliko sam često na forumu da zaboravih kako postoji tema uživo... Pa pričam sam sa sobom...
                              Last edited by Rudolf; 11-09-15, 21:04.

Comment

• Originally posted by Rudolf View Post
                                Dok se ja ode bavim jezičnim zavrzlamama Vinci izbaci Serenu. Nevjerojatno.

Može li Čilić učiniti sličan podvig?

P.S. Toliko sam često na forumu da zaboravih kako postoji tema uživo... Pa pričam sam sa sobom...
                                Ne moze, ali moze do seta
                                sloboda ili ništa

Comment

Working...
                                X