Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Srkisa View Post
    48h?,odrao ga je pa se sutra raspao protiv Rogera
    Pa ne mozes tako da racunas, nije on cim je zavrsio mec otisao da spava i da odmara

Originally posted by skeptik View Post
    Na cemu zasnivas takvo misljenje?
    Po onome sto sam videla ove a i ranijih sezona.
    Ne znam da li je shminka tu negde, ali on bi to sigurno strucnije objansio
    http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
    with experience.

Comment

• na šljaci Stan>>Andy

ne bi Andy ovdje seta uzeo, a ovakvog Stana je vjerovatno samo Rafa mogao dobiti...mada bi i to upitno bilo

Savršena igra!
      Last edited by shminka; 09-06-15, 20:48.

Comment

• al' si ga objasnio

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

with experience.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
          Pa ne mozes tako da racunas, nije on cim je zavrsio mec otisao da spava i da odmara

Ne znam da li je shminka tu negde, ali on bi to sigurno strucnije objansio
          Ma šalim se malo,ali u svakom slucaju sasvim dovoljno vremena s obzirom da pre toga nije imao teske mečeve

Nismo ih gledali na sljaci jos od 2012 cini mi se,a od tada su obojica napredovali,mislim da je Wawa u jasnoj prednosti u njihovom eventualnom mecu na sljaci,mada bi morao da napada,a to je rizično jer ako pretera mogao bi to biti debakl

Comment

Ostavi sad ranije sezone pricamo o sezoni 2015. Ok, Stan je razbio Nadala u Rimu ali je o Clayray razbio Nadala u Madridu i to pred domacom publikom sto je moras priznati veci izazov.
            By the way, Vavrinka i konstantost ne idu zajedno u istoj recenici tako da se mogucnost da pobedi sukcesivno prva tri favorita na RG Mareja, Nadala i Novaka granici sa naucnom fantastikom.

Comment

Ima samo jedan problem, Djokovic ima punih 28 godina, sve manje vremena ima da dominira u pravom smislu te reci, 1-2 godine i to je to.
              Spoiler
              Koliko je Rodžer imao godina kada je osvojio RG? A kolliko Vavac?

Da zaključimo,Novaka je stigo premor,i fenomenalni Vavrinka
              Na početku turnira(kada je izašao žreb) rekoh da iz donjeg dela žreba u finalu vidim Vavrinku ili Verdaska,ali da više naginjem ka Vavcu,jer koliko god prosečno igrao u toku sezone-uvek ga nešto"pukne na GS".
              Svi mečevi Novaka i Vavrinke igrali su se u 5 setova.
              Ovde je kao što već rekoh presudilo više faktora
              1.Odličan Vavrinka
              2.Prosečan Novak
              3.Novakov umor(igrao 3 dana za redom) i psihička iscrpljenost posle Nadala,a fizička posle Mareja
              4.Vavrinkina odlična taktička priprema za meč i fizička svežina
              5.Problemi u Novakovom štabu koje je Obradović pominjao
              6.Pritisak favorita koji Novak na RG ima godinama,a Vavrinkina rasterećenost(kao "autsajdera" ili preciznije rečeno kao "ne favorita").
              7.Novakov MTO u SF sa Endijem-da li je postojao i neki problem sa nogom?Možda nije,a možda i jeste,pa je to teralo Novaka da igra kako je igrao,a kao veliki šampion neće da priča o tome i umanji pobedu protivnika koja se,bar kada sam ja u pitanju ni jednog trenutka ne dovodi u pitanje,niti treba da se umanji jer je Vavrinka bio fenomenalan-60 vinera u 4 seta!!!
              8.U celom meču je Vavrinka bio taj koji se pitao,a ne Novak,koji je igrao nekko letargično,mlako...
              A sada da se osvrnem na turnir generalno i čitavu organizaciju...Veliki propusti organizatora koji su na mene ostavili najjači utisak

1.Prekidanje mečeva zbog mraka,jer nema reflektora,pa su se mečevi odlagali i pomerali za naredni dan
              2.Upadanje navijača na teren-situacija sa Federerom
              3.Problem kada je deo metalne konstrukcije pao i povredio par ljudi u publici

I na kraju,a ne manje bitno

Finale je trebalo da se igra u ponedeljak da bi oba igrača bar do nekle bila u nekom koliko tolikom ravnopravnom položaju.
              Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
              Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
              "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

• Marija ja sam rekla da dominira u pravom smislu te reci, a ne da osvoji RG.
                Moze on da osvoji RG i sa 35 godina, ako tada bude igrao, ali sigurno tada nece dominirati kao sto sad dominira.

sigpic

with experience.

Comment

• Stan je fizički spremniji za šljaku od Andyja. Ima bolje kretanje za šljaku. Može generisati snagu sa oba krila, Andy može samo sa jednog i to ponekad. Stan može kontrolisati poene sa 3 metra iza osnovne, Andy ne može. Stan ima drugi servis, Andy nema. U zadnje dvije godine je dobijao na šljaci Federera, Rafu, Novaka, Berdycha, Tsongu, Ferrera, Monfilsa...a Andyjeva jedina pobjeda vrijedna pomena je ova protiv Ferrera na RGu. Ono sa Rafom u Madridu je bio cirkus, nit je šljaka, nit je ono bio Rafa.

Na kraju krajeva, u setovima je 4-0 za Stana, u zadnjem meču Andy osvojio 3 gema

Comment

• Jedni pretjeruju i stavljaju Wawrinku kao isključivog krivca za razvoj meča, drugi opet da je Novak kriv za sve. Ne možete realno sagledati sliku iz potrebe da kontrirate jedni drugima. Niste ni jedni ni drugi u pravu, istina je kao po običaju negdje u sredini.

Kako komentarišete to da je Novak skoro nepobjediv na 2 dobijena seta, a na 3 nije baš tako dominantan?

Comment

• Zato sto se na dva seta igraju nebitni mecevi.
                      Ja gotivim Novaka ali je cesto velika pizda. Trebao je bar 5 GS titula vise imati do sad.
                      Ipak se vi razumete mnogo bolje od mene u tenis, ali morao sam neko svoje zapazanje da iznesem.
                      sigpic

Comment

• Originally posted by Marija81 View Post
                        Ovde je kao što već rekoh presudilo više faktora
                        1.Odličan Vavrinka
                        2.Prosečan Novak
                        3.Novakov umor(igrao 3 dana za redom) i psihička iscrpljenost posle Nadala,a fizička posle Mareja
                        4.Vavrinkina odlična taktička priprema za meč i fizička svežina
                        Manje-vise to bi bila esencija finala RG.

Comment

• Svako ozbiljan je sigurno upoznat sa cinjenicom kakav je tenis Stan u stanju proizvesti na sljaci Meni se cini da je jesenas u Lilu igrao nesto slicno kao u Parizu, tada je pomeo Congu. Posle pobede nad Rafom ja rekoh da navijam da ponovi ovo u Parizu, ponovio je na moje iznenadjenje i digao cini mi se agresiju na sljaci do vasionskih razmera....Raspao se protiv Feda, sada mi se cini da je to pustio Rodzeru i namerno otisao da ispromovise Zenevu...Novak je uradio vise nego sto bi tog dana bilo ko drugi....nije kriv za poraz, nemate mu sta zameriti.
                          Stanko je jedan od najspremnijih na turu fizicki.....mazga ....i da bre ljudi ja se raspadam od posla a vi ovde kuckate ceo dan...zavidim
                          Last edited by MarRF; 09-06-15, 21:30.
                          sigpic 31. 01. 2014. Najbolji ikada je igrao u Spensu, cast je bila gledati ga uzivo!!!! Hvala ROGER!!!!

Comment

• Lijepo je slušati Federerovce kako pokušavaju objasniti da Novak nije ništa mogao. Kad vaš izgubi on bi svakog počistio da je mlađi, a u datom trenutku je loš, to se zove božanstvo. Takođe Nadalovci, Nadal izgubi i on je loš, a ne da nije mogao bolje zbog protivnika, to je nemoguće. Samo je moguće kad Novak da maksimum ali ga Wawrinka počisti. Naravno, ne mislim na sve Federerovce i Nadalovce, sami će se pronaći. Daj se snađite u tim svojim pričama ili vam je zaista velika potreba da kontrirate jedni drugima. Ako je tako uvijek se ima dovoljno municije za uzvratiti, to je bar najmanji problem.

@Black Mamba, bar 3 GS-a je izgubio zbog nedovoljne fizičke pripremljenosti i sigurno bi osvojio da se igra na 2 dobijena seta. To je ono što mi se ne sviđa, svako ima slabosti, jbg.

Comment

• Originally posted by notorious View Post
                              Lijepo je slušati Federerovce kako pokušavaju objasniti da Novak nije ništa mogao. Kad vaš izgubi on bi svakog počistio da je mlađi, a u datom trenutku je loš, to se zove božanstvo. Takođe Nadalovci, Nadal izgubi i on je loš, a ne da nije mogao bolje zbog protivnika, to je nemoguće. Samo je moguće kad Novak da maksimum ali ga Wawrinka počisti. Naravno, ne mislim na sve Federerovce i Nadalovce, sami će se pronaći. Daj se snađite u tim svojim pričama ili vam je zaista velika potreba da kontrirate jedni drugima. Ako je tako uvijek se ima dovoljno municije za uzvratiti, to je bar najmanji problem.
                              Sve, sve ali Novakovci to da nekome prebacujete, nema stvarno smisla. Pa ko je izmislio termin 6. brzina, svjetski rekord u nivou tenisa i sve te stvari. I ovo je jedna od rijetkih situacija gdje se uopste i diskutuje o ovim stvarima inace je uvijek bilo vjetar, sunce, umor, mentalni aspekt e došo Wawrnika i otpuho ga sa Šatrijea.
                              Last edited by DinoFC; 09-06-15, 21:37.

Comment

• Vineri, neiznudjene i iznudjene

Napravio sam jednu analizu

Prvi pokazatelj

(Vineri+protivnicke iznudjene)/(protivnicke neiznudjen)

Sto je pokazatelj veci to znaci da si vise dolazio do poena svojom dobrom igrom a ne protivnickim greskama. Ako imas jak intezitet i efikasan napad ovaj pokazatelj je veci.

Radio sam samo udarce za osnovne linije.

Novak:

Code:
                                Vavrin.	1
                                Nadal	1.34
                                Mari	1.35
                                Nimanen	1.6
                                Miler	1.77
                                Gaske	2
                                Kokona.	3.3
                                Djokovicev napad je bio najmanje efikasan protiv Vavrike. Tumacim to dobrom Vavrinkinom odbranom i dobrim returniranjem. Za mene je to iznenadjenje. Ocekivao bih da je Novakov napad najmanje efikasan protiv Nadala i Marija.

Vavrinka:

Code:
                                Simon	1.03
                                Novak	1.17
                                Conga	1.25
                                Ilhan	1.27
                                Lajovic	1.49
                                Federer	1.67
                                Dzonson	2
                                I ovdje ima iznenadjenja. Vavrinkin napad je najmanje efikasan protiv Simona a potom Novaka. To bih ocekivao, ali razlika u odnosu na druge je manja od ocekivane.

Drugi pokazatelj

vineri/protivnicke iznudjene

Sto je ovaj pokazatelj veci to je napad efikasniji. Viner je laki proboj protivnicke odbrane a iznudjena teski. Naravno, pojednostavljeno govoreci.

Novak:

Code:
                                Vavrin.	0.48
                                Mari	0.86
                                Nimanen	1.00
                                Kokona.	1.54
                                Miler	1.88
                                Gaske	1.92
                                Nadal	2.00
                                Totalno iznenadjenje. Protiv Vavrinke je napad daleko najmanje efikasan a protiv Nadala najvise. Prvo je postignuto odlicnom Vavrinkinom odbranom a drugo odlicnom taktikom za Nadala.

Vavrinka:

Code:
                                Dzonson	0.80
                                Lajovic	1.29
                                Simon	1.47
                                Federer	1.50
                                Ilhan	1.54
                                Conga	1.63
                                Novak	2.00
                                A ovo je hiper iznenadjenje. Protiv Novaka je Vavrinkin napad bio najefikasniji.

Moram korigovati misljenje:

Za Vavrinkinu pobjedu su jednako zasluzni izanredna defanziva i izvanredna ofanziva.
                                Last edited by NI; 09-06-15, 22:00.

Comment

Working...
                                X