Announcement

Collapse
No announcement yet.

Indian Wells 2015. - BNP Paribas Masters 1000

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by NI View Post
    U pravu si. IW je sporiji teren. Na sporijem terenu se dolazi do vise poene neiznudjenom greskom. Samim tim su brojevi za IW jos i bolji nego izgledaju poredjenjem sa Dubaiem i Shangajom. U prvom setu je Novak bio fantastican. I to se uglavnom nastavilo do 4:2 u drugom.
    Po forumima sam negde procitao da je IW sporiji cak 40% u odnosu na Dubai. To je zaista osetna razlika. Sto je teren sporiji poeni duze traju i trosi se vise snage zato je i Federer ostao bez gasa u 3.setu.

Comment

• Originally posted by skeptik View Post
      Po forumima sam negde procitao da je IW sporiji cak 40% u odnosu na Dubai. To je zaista osetna razlika. Sto je teren sporiji poeni duze traju i trosi se vise snage zato je i Federer ostao bez gasa u 3.setu.
      Tu brojku od 40% su dobili analizom Hawkeye-a. Ali nisu rekli sto ona predstavlja. Da li predstavlja da je imas 40% posto manje vremena u Dubaiu da stavis reket na lopticu? (To mi djeluje previse.) Ili mozda predstavlja nesto drugo? Kad se o tome prica valja uzeti jos jedan efekt. Posto je teren sporiji i napadac ima vise vremena, pa moze bolje da se namjesti i preciznije pogodi. Zato Raonic i Izner bolje igraju na sporim podlogama. Vise dobiju na vremenu kod izvodjenja svojih udraca nego njihovi udrci izgube na snazi.

PS
      Malo sam razmislio i gotovo sam siguran da znam sto ovo 40% znaci. U IW loptica putuje 40% sporije od trenutka odskoka. Bilo bi interesantno da nam kazu koliko otpada na put loptice od trenutka kad je protivnik udari reketom do trenutka kad udari teren a koliko do narednog udarca reketom.

Naravno to zavisi. Koji tip se udarca izvodi (drop shot ne moze imati isti omjer kao drajv volej), da li ima spina ili ne, da li se igra paralela ili dijagonala. Trajektorija paralele je kraca. I konacno gdje onaj koji prima udaraca stoji. (na liniji ili 3 metra iza linije.)
      Last edited by NI; 24-03-15, 07:29.

Comment

• Originally posted by ClayWarrior View Post
        Za sta li se u svetu tenisa pita Bari Kovan (dajem glavu ako znas ko je uopste i po cemu je poznat)?
        Ako je neko ko je pobedio Samprasa tebi nepoznat meni nije. Ako si ti juče rođen ja nisam, sin mi je tek nešto mlađi od njega.

Nemoj uludo da gubiš glavu.

Comment

• Originally posted by BratBugarin View Post
          Ako je neko ko je pobedio Samprasa tebi nepoznat meni nije. Ako si ti juče rođen ja nisam, sin mi je tek nešto mlađi od njega.
          Bari Kouan je uzeo dva seta Samprasu u Uimbldonu, nije ga pobijedio.

Ali to je najmanje bitno. Kouan je dobar komentator, vrlo objektivan i sto je najvaznije veoma blagonaklon prema Novaku. Od njega nisam cuo nikada ni najmanju zluradu opservaciju o Novaku.

To da Novak dize tenis na visi nivo su rekli: Sajmon Rid, Mats Vilander, Bari Kouan, Mark Peci, Andre Agasi, Nik Boltijeri...

Narano ima i onih kolji se na slazu. Kao shminka npr.
          Last edited by NI; 24-03-15, 12:06.

Comment

Bari Kouan je uzeo dva seta Samprasu u Uimbldonu, nije ga pobijedio.

Ali to je najmanje bitno. Kouan je dobar komentator, vrlo objektivan i sto je najvaznije veoma blagonaklon prema Novaku. Od njega nisam cuo nikada ni najmanju zluradu opservaciju o Novaku.

To da Novak dize tenis na visi nivo su rekli: Sajmon Rid, Mats Vilander, Bari Kouan, Mark Peci, Andre Agasi, Nik Boltijeri...

Narano ima i onih kolji se na slazu. Kao shminka npr.
            Vrlo je verovatno da si ti u pravu. Ostarilo se pa zaboravilo. Ali podvlačim ono što si i ti primetio! Napominjem da živim u inostranstvu pa sam u situciji da ga mnogo pratim na Tennistv sajtu.

Comment

• Bastl mi u tom slucaju jeste poznat, Kovan nije. Covek je bio poluamater i sad se on za nesto pita

Nisam nista lose tebi uputio, ali B92 me strasno nervira
              Last edited by ClayWarrior; 24-03-15, 13:59.
              Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• 456672 ljudi za 10 dana, rekordna poseta devetu godinu za redom! Zastareli Rolan Garos su vec pretekli ali ne misle da stanu, u planu je izgradnja novog manjeg terena i muzeja, uz napad na 500000 gledalaca sledecih godina, cime bi pretekli i Vimbldon. Strasno
                Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Striming treninga je genijalna stvar, ja sam odgledala skoro svaki Roletov trening
                  http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                  with experience.

Comment

Tu brojku od 40% su dobili analizom Hawkeye-a. Ali nisu rekli sto ona predstavlja. Da li predstavlja da je imas 40% posto manje vremena u Dubaiu da stavis reket na lopticu? (To mi djeluje previse.) Ili mozda predstavlja nesto drugo? Kad se o tome prica valja uzeti jos jedan efekt. Posto je teren sporiji i napadac ima vise vremena, pa moze bolje da se namjesti i preciznije pogodi. Zato Raonic i Izner bolje igraju na sporim podlogama. Vise dobiju na vremenu kod izvodjenja svojih udraca nego njihovi udrci izgube na snazi.

PS
                    Malo sam razmislio i gotovo sam siguran da znam sto ovo 40% znaci. U IW loptica putuje 40% sporije od trenutka odskoka. Bilo bi interesantno da nam kazu koliko otpada na put loptice od trenutka kad je protivnik udari reketom do trenutka kad udari teren a koliko do narednog udarca reketom.

Naravno to zavisi. Koji tip se udarca izvodi (drop shot ne moze imati isti omjer kao drajv volej), da li ima spina ili ne, da li se igra paralela ili dijagonala. Trajektorija paralele je kraca. I konacno gdje onaj koji prima udaraca stoji. (na liniji ili 3 metra iza linije.)
                    posto su velemajstori svih udaraca i imaju perfektno kretanje iza baseline-a, pa mogu bez problema i da stizu 'setnju' od strane protivnika.... da ne bi Rafe, Isner bi dominirao RG-om

... 'ajte kolega Ni

Comment

• Originally posted by FeliLopez View Post
                      posto su velemajstori svih udaraca i imaju perfektno kretanje iza baseline-a, pa mogu bez problema i da stizu 'setnju' od strane protivnika.... da ne bi Rafe, Isner bi dominirao RG-om

... 'ajte kolega Ni
                      Verovatno ne bi,jer se na sljaci oseca ko bambi na ledu,ali je definitivno spori hard sa visokim odskokom koji im pomaže pri servisu,serverima omiljena podloga

Comment

• @ NI

Davno nekad sam gledao analizu servisa R. Krajiceka i ako se dobro sjecam servis od 200 km/h u trenutku dodira s podlogom ima brzinu od 130 km/h a na reketu protivnika 70kmh (protiv Nadala 35).
                        Po nekoj prostoj matematici prosjecna brzina tog servisa je 135kmh odnosno 37 m/s pa bi loptica put od 25m (teren je 23m +2m koliko igrac stoji iza osnovne) trebala preci za ca 0,66 sec.
                        Ovo je ofrlje,za preciznije podatke potreban je neko ko je bolje pazio na mate/fizici

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                          Striming treninga je genijalna stvar, ja sam odgledala skoro svaki Roletov trening
                          Jos samo da pocne stream u domu Federerovih
                          Ovom saljivom opaskom nije mi namera uvreda nego pohvala za tvoju toliko pregolemu ljubav prema Rogeru.
                          Evo dajem kintu ako treba, da ce ti se (kada ga nabavis) labrador zvati Roger.
                          >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

• Originally posted by AIRBORNE View Post
                            Jos samo da pocne stream u domu Federerovih
                            Ovom saljivom opaskom nije mi namera uvreda nego pohvala za tvoju toliko pregolemu ljubav prema Rogeru.
                            Evo dajem kintu ako treba, da ce ti se (kada ga nabavis) labrador zvati Roger.
                            A ne, necu da mu ulazim u privatnost
                            Ja obozavam da gledam treninge, tada su teniseri mnogo opusteniji, a moze dosta toga da se nauci u Madridu jesam uzivala na njegovom mecu, ali mi je na treninzima bilo 100 puta bolje

a sto se tice psa
                            desilo mi se jednom u Novom Sadu da sam bila kod drugarice koja ima malog maltezera koji se zove Rafa, posto ona navija za Nadala i setamo mi kuce i on se zaigra sa nekim drugim kucetom, moja drugarice pocne da vice: dodji Rafa, a gazda tog drugog: Nole, dodji

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

with experience.

Comment

• Eto jos samo da i ti danas/sutra dovedes svog... Mareja ce te tesko naci ali on i nije u tom krugu. Ipak svi znaju za veliku trojku.
                              >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

• ali Roger ce da bude prefinjeno i elegantno kuce, nece on tu sa njima tek tako da se jurca

sigpic

with experience.

Comment

Working...
                                X