Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Finals - London 2014.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Nasred kiseonik arene u ‚‚svom" prestonom gradu, pred ‚‚svojim" narodom nepun sat trajaše agonija podanika britanske krune.
    Pred očima odanih mu po potrebi davio se Britanac po potrebi da bi se prepušten sebi, udavio kao Škot.
    Niko da mu ruku ponudi, nikoga ne bi ohrabrenje da mu pruži.
    Sa pogledom očajnika tražio je po licima u publici makar mali znak podrške. Ledeno ravnodušni publikum sa navučenim maskama odbi njegov molećivi vapaj. Odbi ga i njegova draga, čije je lice krasila ona ista unificirana maska.
    Sam u prepunoj areni bi negdašnji borac pretvoren u ikonu u koju se zaklinjaše vascela kraljevina. Zaborav prekri doba kada su njegov uspeh slavili kao svoj. Potrošili su ga u svojoj neutaživoj ambiciji, iscedili kao krpu, ostavili da tone, jer za neuspeh oprosta nemaju. Umesto ruke spasenja dobi oko vrata teg zvižduka za lakše potonuće.
    Malaksao dušom i telom, prepusti se bez borbe i potonu na dno, Škot po krvi, Endi Mari.

Spoiler
    Go Andy!!!
    sigpic

Comment

• Danas jesi, sutra nisi...ili nikad nisi ni bio...R...oleeee

Federerov tajming savršen, kao i uvijek. Odnosno, kada nema Nadala. Ovoga puta i u uslovima u kojima se igra tenis. Kao i bez servisa, jer neki kažu da servis nije primjeren teniskim terenima. Zato su organizatori i postavili podlogu na kojoj isti nije efikasan. Da publika i ovdje vidi sve ono što momci godinu dana rade duž cijelog svijeta ne računajući da su momci na tim putovanjima iscjedjeni. A takav tenis treba i masno platiti, no? Vrhunski tenis su dobili u prethodna dva dana, ali je isti vrlo kratko trajao. Đoković je dobio vječnost svojim performansom, a Roger je vratio nazad na barem tri dana. Ostali nisu imali slatke muke, jer se oni bore da ne izgube vječnost. Čilić je na dobrom putu da je zijani, a Wawrinka ju je kod većine već i zijanio. Meč protiv Novaka je definitivno potvrdio da čovjek nije GS šampion.

Prethodna dvojica imaju problem da nisu prihvaćeni gdje pripadaju, a Andy suprotan. Guraju ga tamo gdje ne pripada. Još mu sada prizivaju i čovjeka koji ga je ostavio kad je skontao da od njega nema ništa i da svoje vrijeme na njega ne bi trebao trošiti. Lendl mu jeste bio trener kada je osvojio dva GSa i OI, ali niko se ne pita šta mu je on to tehnički donio u igri što će mu ostati za sva vremena? Drugi servis sigurno nije, a nije ni konstantnost. Tamburali su ga i tada mnogi na podlogama na kojima je potrebna kontrolisana agresvinost koju nikada nije imao. Tamburali su ga i na podlogama koje mu odgovaraju. Na turnirima na kojima je osvojio GS titulu je bio odličan, ali je i tu bio na rubu. Visio je protiv Čipeta, visio je protiv Verdasca. Iščupao se, a u finalu u obje prilike dobio umornog Novaka. Sreću treba zaslužiti, a on ju je svojim radom sigurno zaslužio. Zaslužili su je i GBanci koji su u Andyja uložili love koliko nije uloženo ni i u koga u tenisu. Svejedno, nedovoljno da može u priču sa trojcem ispred sebe.

R`N`R je muzika za sebe. Ali će i nju vjerovatno neki CW braniti kao što brani Lavera i kompaniju. Teško će odoljeti argumentima: "Čovječe, tada se tenis igrao žutim lopticama..."
      Last edited by shminka; 14-11-14, 11:39.

Comment

• Tacno bih pomislio da te neko placa da nas ubjedjujes u vezi tih svih stvari u vezi Andy-a. Cuj gura ga tamo gdje ne pripada. Pa sta ga ko ima gurati kada je on bio godinama u TOP 4 i pobjedjivao sve njene ostale clanove.

Ne razumijem sto pokusavas reci ako zeli da kazes da je Andy overachiver sa 2 GS? Ali si se tek javio nakon njegove povrede sto je jako podlo
        Djokovic bio umoran u GS finalima?Mislim sta pricas, pa na W je imao dan odmora nakon Delpotra a znamo da mecevi na travi nisu toliko fizicki zahtjeni a na USO 2012 Djokovic nije bio umoran.

Sta mu je Lendl donio u igri? Pa vrati se fino i pogledaj AO 2012 pa provjeri sta mu je donio.

Jesam nesto zaboravio, a jesam i fakat si naporan sa tom pricom.
        Last edited by DinoFC; 14-11-14, 11:59.

Comment

• shminka,

Odlican, iako malo strog post. Zahvaljujuci tebi konacno mi je sinulo o cemu se radi. Andi je trebao uzasno mnogo rada da bi bio clan cetvorke. Sada je osvojio Uimbldon i cini se da vise nije spreman na takav rad.

Mari je sinoc bio los, ali sto je vaznije bio je utucen. Ipak bi on trebao moci parirati Federeru na sporoj podlozi, cak ako i nije top. Jucer nije mogao, zato sto je Federer bio neocekivano dobar. Jednom kad je to shvatio Mari je izdusio kao balon.

On ce morati da se dobro zamisli gdje i kako sa svojom karijerom.

Comment

• Koju bre vecnost imaju Cilic i Vavrinka?? Pa 98% ljudi koji gledaju tenis ne znaju sve osvajace Slemova u Open eri, posebno one u Australiji krajem sedamdesetih i pocetkom osamdesetih

Cudi me da te je ovakav bedan mec naveo na neko filozofiranje, to bih od drugih ocekivao
            Last edited by ClayWarrior; 14-11-14, 12:03.
            Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• CW, a da li je po tebi Marej validan clan velike cetvorke, tj. da li uopste postoji tako nesto ili ce pe biti da postoji samo velika trojka?
              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
              with experience.

Comment

• Uh, ne bih ja u to sad ulazio, a ne vidim ni neku svrhu. I po Slemovima, i po Mastersima i po rankingu je uradio vise od svih ostalih u ovih nesretnih 7 ili 8 godina, a svako ce naravno po svom nahodjenju da ga stavlja gde mu odgovara

sigpic

Comment

• Šta mu je donio u igri, a da nije imao prije Lendla?

Comment

• Originally posted by ClayWarrior View Post
                    Uh, ne bih ja u to sad ulazio, a ne vidim ni neku svrhu. I po Slemovima, i po Mastersima i po rankingu je uradio vise od svih ostalih u ovih nesretnih 7 ili 8 godina, a svako ce naravno po svom nahodjenju da ga stavlja gde mu odgovara
                    Nisam ja rekla da nije bolji od ostalih, posto bi to bilo suludo, ali je isto tako po kvlaitetu ispod ove trojke, i to je vise puta dokazano.
                    http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                    with experience.

Comment

• Čime se Andy zadužio za ovako žestok spin
                      Similis simili gaudet

Comment

• Lik mi je uvek bio drag, odgovaralo mi je naravno da otkida stvari Federeru i Djokovicu, ali nikada se nesto nisam cimao oko poraza, ono sinoc kao da je bio neki Celindzer, sa ili bez jednog osvojenog gema. Nema naravno ni kvalitet ni uspehe ostale trojice, samo ostaje da ga neko, opet kazem po sopstvenom nahodjenju, stavlja blize ili dalje od njih na osnovu toga koliko je bolji od ostalih. Mislim da to ni njega vise ne zanima (ako je ikada), on je svoje ciljeve ispunio

sigpic

Comment

• Shminka ono "r n r" je tako dvosmisleno, ali kako god da ga tumacis i kao rock and roll i kao Rodzer Novak Rafa perfektno je tacno. SAVRSENO
                          Dino, Novak jeste bio umoran na US manje od 24h pre toga je igrao 3 seta protiv Davida Ferera u 1/2 ...
                          sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                          Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
                            Shminka ono "r n r" je tako dvosmisleno, ali kako god da ga tumacis i kao rokc and roll i kao Rodzer Novak Rafa perfektno je tacno. SAVRSENO
                            Dino, Novak jeste bio umoran na US manje od 24h pre toga je igrao 3 seta protiv Davida Ferera u 1/2 ...

Koji su zavrsili 6-1 6-2 6-2 ako se dobro sjecam ,sigurno je bio umoran covjek koji je odigrao u par dana meceva od 5 i 6 sati na AO 2012

Shminka, ovako iz glave FH mu je postao oruzje, postao agresivniji u vaznim trenucima i pomogao mu dosta na psihloskoj bazi gdje mu je pomoc bila najpotrebnija.
                            Last edited by DinoFC; 14-11-14, 12:19.

Comment

• Akcenat svakako nije bio samo na Murrayu...ako se kome svidja, dobro jeste...kome se ne svidja neka preskoči...a postoji i opcija ignore

imao je FH i prije Lendla, pogledaj prvi set sa Rafom na Wimbledonu 2011

Comment

• bojana,

Pitanje je upuceno CW-u ali cu svejendo odgovoriti.

1.
                                Postojala je velika cetvorka od kraja 2008. do sredine 2012. Iza toga stalno poneko nedostaje da bi se govorilo o cetvorki.

2.
                                Mari je bio punopravni clan cetvorke. Zar 12:11 protiv Federera to ne potvrdjuje? Osim toga od ljeta 2012. do ljeta 2013. je bio najtrofejni igrac. Osvojio je 2 od 4 slema plus Olimpijada. Zar 2:2 u finalima GS-ova protiv Novaka to ne potvrdjuje.

3.
                                Evo neko vrijeme imamo defakto dvojku. Djokovic plus naizmjenicno Nadal, Federer i inicijalno Mari.

4.
                                Ove godine se raspon izmedju preostalih clanova cetvorke i ostatka smanjio. I Cilic i Vavrinka sa berem privremeno bili u stanju da isprate clanove cetvorke. Uvjeren sam da ce Nishikori postici vise, iako postoji opasanost da mu GS postane opsesija. (Ja jos uvijek vjerujem da Kei moze osvojiti WTF.)
                                Last edited by NI; 14-11-14, 12:26.

Comment

Working...
                                X